Автор Тема: Колко страх и тероризъм има в България?  (Прочетена 10562 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Колко страх и тероризъм има в България?
« -: Ноември 20, 2006, 19:07:45 pm »
КОЛКО?
Снощи по "канал1" излъчиха едно "проучване" на Gallup, което можете да видите в края на настоящия post. Започвам тази тема малко късно - вече на много места из Форума припламнаха искри от този въпрос, който ви предлагам да разгледаме тук - а именно, всяването на дестабилизация в иначе инертното и спокойно население на България и неусетното му въвличане в глобалния конфликтен вихър. И така, ето ги резултатите от "проучването", в чиято точност силно се съмнявам; българите, макар вече и силно измъчени и разтърсени, продължават да бъдат твърде резистентни към абстрактни въпроси, какъвто е този за евентуална терористична опасност спрямо тях самите. Но... Системните насочвания на вниманието към всевъзможни чудовищни случки не може да не даде яснота, че има тенденция, която тегне натам - към разрушителния хаос и рано или късно ще опита да даде демоничния си резултат. Ето защо... Колко процента сте заплашени от тероризъм в България?
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Eon

 • Гост
Re: Колко страх и тероризъм има в България?
« Отговор #1 -: Ноември 20, 2006, 19:13:44 pm »
Забравили са да споменат USA

Там е 99%

Antonium

 • Гост
Re: Колко страх и тероризъм има в България?
« Отговор #2 -: Ноември 21, 2006, 09:25:02 am »
Фалшиви резултати. Манипулация и наслагване на страх.  >:(
Няма начин, влизаме в организациите, където страха е основната движеща сила.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Re: Колко страх и тероризъм има в България?
« Отговор #3 -: Ноември 21, 2006, 16:49:18 pm »
А вашите точни данни?
Моите: България - 9%
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

IYI

 • Гост
Re: Колко страх и тероризъм има в България?
« Отговор #4 -: Ноември 21, 2006, 23:56:38 pm »
В София е много висок процента!

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Колко страх и тероризъм има в България?
« Отговор #5 -: Ноември 22, 2006, 00:18:05 am »
Кое от отрицателните неща не е високо в София :P

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Колко страх и тероризъм има в България?
« Отговор #6 -: Ноември 22, 2006, 10:03:07 am »
 laugh

хаха, да но София не е България - ...
musica universalis

Antonium

 • Гост
Re: Колко страх и тероризъм има в България?
« Отговор #7 -: Ноември 22, 2006, 10:42:22 am »
laugh

хаха, да но София не е България - ...
1/4 от БГ

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Колко страх и тероризъм има в България?
« Отговор #8 -: Ноември 22, 2006, 10:48:37 am »
ПРИНОСЪТ НА РАЗУЗНАВАНЕТО В БОРБАТА СРЕЩУ МЕЖДУНАРОДНИЯ ТЕРОРИЗЪМ

--------------------------------------------------------------------------------
 ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)

Бригаден генерал КИРЧО КИРОВ
директор на Националната Разузнавателна Служба
(Списание "НАТО & БЪЛГАРИЯ", бр. 17, 2003/2004)
 
Терористичните атаки от 11-и септември 2001 г. по драматичен начин привлякоха вниманието на света към една много сериозна заплаха - често пъти подценявана или пренебрегвана, - отправяща предизвикателство не само към отделни страни и региони, а към цялото човечество. Атаките в Ню Йорк, Вашингтон и Пенсилвания направиха съпричастни всички членове на международната общност, които незабавно изявиха готовност за съвместни действия и сътрудничество в борбата срещу съвременния тероризъм, преодолявайки политическите си различия от миналото.
Успешните действия срещу международния тероризъм изискват укрепване на сътрудничеството между институциите, призвани да водят тази тежка и продължителна борба, при която операциите срещу вече съществуващите терористични групи трябва да бъдат съчетани и с мерки, предотвратяващи появата и развитието на нови техни структури и последователи.
Общата позиция и цел на различните държави предполагат сътрудничество и съвместни действия в борбата срещу международния тероризъм, като по силата на задачите, които изпълняват, разузнавателните агенции са призвани да играят водеща роля в тази борба.
Макар че съществуват различни дефиниции на понятието „тероризъм", за целите на настоящия доклад можем да определим тероризма като незаконна употреба на сила или насилие срещу хора или някакъв вид собственост, имаща за цел да всее страх или да принуди управляващите или гражданското население да предприемат желаните от извършителите на насилието действия.
Международният тероризъм като социално явление е продукт на съвременното общество и неговата най-нова история. Първоначално тероризмът като средство за постигане на определени политически, идеологически, етнически, религиозни и други цели е бил използван в рамките на отделни държави. Постепенно явлението излиза от тези рамки, за да обхване цели региони, превръщайки се в транснационален, международен проблем към настоящия момент. Съвременният тероризъм се очертава като силен негативен фактор с отрицателни последици не само за отделния индивид, но и за цели социални групи, политически режими и в определена степен за системата на международните отношения.

По наше мнение факторите, обуславящи ескалацията на терористичната дейност в съвременния свят, са комплексни, взаимосвързани и динамични, като сред най-значимите от тях можем да посочим:

1. Провежданата политика на държавно спонсориране и толериране на терора като средство за постигане на политически, икономически, религиозни и други цели. Като пример в тази насока могат да се посочат страни като Иран, Судан, Йемен, Сомалия и др.

2. Тежките условия на живот, обедняването, безработицата и неграмотността на огромни прослойки от населението в различни държави и региони.

3. Възраждането на идеите на ислямския фундаментализъм като средство за решаване на социалните проблеми, доктрината за джихада и противопоставянето на „западните ценности" и начин на живот.

4. Разрастването на международната организирана престъпност като източник на финансиране, въоръжаване и оказване на логистична подкрепа.

5. Развитието на технологиите, оръжията и комуникациите, все по-ефективно използвани от структурите на терористичните мрежи.

6. Натрупаният опит в екстремистките организации и все по-тясното взаимодействие между различните терористични групи.

Съвременният тероризъм може да бъде класифициран на следните подвидове:
а) религиозен;
б) етно-сепаратистки;
в) идеологически (ляв и десен);
г) криминален.

В наши дни в резултат на по-свободния начин на придвижване и на отворените граници терористите имат повече възможности да получат подкрепа и убежище. Именно предоставянето на убежище от различни страни (неволно поради невъзмож-ност да се справят с терористите или напълно преднамерено) позволява на терористите да планират, организират, подготвят и провеждат своите операции.
Веднъж установили се в такава среда, терористичните организации започват да укрепват и да се разрастват. Именно структурата, членовете, ресурсите, изградената система на сигурност на съответните терористични организации определят техните възможности и ефективност.
Запазвайки основните си характеристики, през последното десетилетие на XX в. настъпиха значителни промени в терористичните организации. Макар че все още някои държави спонсорират и толерират тероризма, продължителните усилия в борбата срещу това явление, допълнени от дипломатическа и икономическа изолация, принудиха някои правителства да ограничат и дори да прекратят подкрепата, която оказваха на терористите.
През последните години на миналия век настъпиха значителни улеснения в комуникациите, търговията и пътуването между държавите, към които терористите умело се приспособиха. Както показват разкритията на разузнавателните агенции за терористичната мрежа „Ал Каида", терористичната заплаха днес придобива коренно различен характер от тази през миналия век. Терористите се ползват от предимствата на новите технологии, за да координират действията си, да обучават своите членове и привърженици и да предоставят логистична подкрепа за последователите си из целия свят. Създаването и движението на терористичните клетки на практика във всяка страна е сравнително лесно в съвременния свят, в който над 140 милиона души живеят извън родните си страни и ежедневно милиони хора пресичат държавните граници.
Днес световната терористична мрежа „Ал Каида" се превръща в огромна заплаха за международната общност. Съществуват няколко фактора, които правят проникването в „Ал Каида" изключително трудно, изискващо координираните действия на всички участници в антитерористичната коалиция. Операциите на „Ал Каида" не са провеждани от една група, ръководена от един човек - в тях участват различни терористични организации, като действията им са подкрепяни и направлявани от „Ал Каида". Отделните терористични групи не са подчинени на една командна верига, по принцип не се познават помежду си, но са обединени от общата вяра в пан-ислямската идентичност, доктрината на Джихада, както и чрез общите си източници на финансови средства.
Поради тези причини при съвременния тероризъм не съществува статична, ясно изразена и стройна структура, в която могат да проникнат разузнавателните агенции. Счита се, че още след атентатите срещу американските посолства в Кения и Танзания през 1998 г., „Ал Каида" значително е намалила броя на хората, които знаят за планираните и подготвяни операции, което допълнително затруднява придобиването на разузнавателни данни за предстоящи терористични атаки. Освен това често пъти хората, провеждащи съответния терористичен удар, нямат никакви контакти с онези членове на терористичната група, които се наблюдават от специалните служби.
Към изброените трудности в борбата срещу съвременния тероризъм се прибавя и фактът, че при подготовката на терористичните атаки, при които не се използват експлозиви (каквито бяха атаките от 11-и септември 2001 г.), чието набавяне или производство може да бъде засечено и контролирано, е много трудно за разузнавателните агенции да доловят признаците за подготовка на конкретни терористични актове.
В наши дни терористичната заплаха представлява гъвкава транснационална мрежа, използваща най-модерни технологии и характеризираща се с действащи независимо една от друга клетки. Същевременно терористичните групи работят съвместно за финансирането на дейността си (най-голяма част от паричните си средства терористите получават от дейности, свързани с организираната престъпност: наркотрафик, незаконен трафик на оръжия и хора и др.), споделят разузнавателна информация помежду си при планирането и подготовката на операциите си. Терори-стичните клетки, изпълняващи задачи в дадена страна или регион, понякога получават подкрепа и съдействие от групи в други страни.
С развитието на компютърните технологии нараства значението на т. нар. кибертероризъм поради уязвимостта на обектите, използващи взаимносвързани информационни системи (атомни електроцентрали, аерогари, дори военни обекти). Глобалната информационна мрежа ИНТЕРНЕТ дава възможност на терористите да координират операциите си от всяка точка на света, а също така улеснява контактите между различните терористични групи, тяхното финансиране и разпространяването на техните идеи и пропаганда.
Успоредно с това с развитието на съвременните технологии се увеличават възможностите на органите и институциите, които осъществяват борбата срещу тероризма. За да бъдат постигнати значими, практически резултати в борбата срещу международния тероризъм, са необходими както адекватни вътрешнодържавни мерки, така и сътрудничество между държавите на политическо ниво и между техните разузнавателни агенции и други специализирани органи.
.

 
« Последна редакция: Ноември 22, 2006, 10:51:15 am от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Колко страх и тероризъм има в България?
« Отговор #9 -: Ноември 22, 2006, 10:49:45 am »
Една от важните стъпки в борбата с международния тероризъм е постигането на стриктен и ефективен граничен контрол на национално ниво. По този начин значително би се затруднило както движението на терористите, така и пренасянето на материали и техника, необходими за провеждане на техните операции. Борбата с организираната престъпност също е важен фактор за ограничаване действията на терористичните организации, имайки предвид, че огромна част от техните финансови средства се натрупва именно от незаконна дейност (наркотрафик, незаконен трафик на оръжия и хора). Контролът върху банковата система би затруднил терористите в организирането на мащабни операции, за които са необходими големи парични суми.
Борбата срещу международния тероризъм би била немислима без сътрудничеството на членовете на международната общност и в това отношение е необходимо да изтъкнем ролята на международните организации, ангажирани в тази борба.
Редица международни организации отговориха на призива на американския президент Джордж Буш за създаването на световна коалиция, която да се бори с тероризма. Сред тях са Организацията на обединените нации (ООН), НАТО, Европейският съюз (ЕС), Организацията на американските държави (ОАД), Асоциацията на южноазиатските страни, Арабската лига, Организацията „Ислямска конференция".
Не можем да не отбележим, че важно значение за успехите, постигнати в борбата срещу международния тероризъм през последното десетилетие, има и активната позиция и действия на Северноатлантическия пакт. Особено показателна в това отношение е операцията на НАТО в Афганистан. Войната срещу режима на талиба-ните показа и необходимостта от съществуването на организации от този тип. При определени обстоятелства механизмите на ООН не са в състояние да се задействат достатъчно бързо и решително, което прави необходимо използването на подобни на НАТО организации, които да работят целенасочено и ефективно за защита на интересите на международната общност.
Войната срещу Ирак разкри и някои трудности в изграждането на общ фронт срещу тероризма не толкова за поддържането на общи позиции и цели на международната общност, колкото относно средствата за реализирането на тези цели. Въпреки противоречията между някои членове на алианса, НАТО запазва способностите си на водещ отбранителен съюз, който ще играе основна роля в борбата срещу тероризма през следващите години.
Базирайки се на анализа на натрупания опит в борбата срещу тероризма, можем да считаме, че един от най-ефективните способи за противодействие срещу международния тероризъм е чрез локализиране и изолация на дейността на отделните терористични групи, техните структури и активисти и неутрализирането им посредством интензивни, целенасочени и координирани мероприятия. Политическият натиск и икономическите санкции дадоха резултат, приложени към някои от държавите, спонсориращи тероризма, но нямат успех срещу отделни терористични групи. За успешни действия срещу тях е необходимо да бъдат ограничени обхватът и възможностите им. Това може да бъде постигнато чрез идентифициране на терористите, разкриване на техните убежища и пресичане на възможностите им да планират, финансират и провеждат терористични актове.
Разгледаните no-горе мерки и действия за борба с международния тероризъм биха били немислими без активните действия на разузнавателните служби, без придобиването и анализирането на изпреварваща, достоверна оперативна информация за плановете и намеренията на терористичните организации, което е по силите само на активно и ефективно действащата международна разузнавателна общност. Обменът на разузнавателна информация и съвместните действия на специалните служби дават възможност за успешно противодействие на новите предизвикателства, които поставиха пред света събитията от 11-и септември 2001 г.
Едно от обстоятелствата, които правят борбата срещу международния тероризъм особено трудна, е подкрепата, оказвана от различни страни на терористичните организации. Сред тези държави се открояват Иран, Северна Корея, Сирия, Судан и др., чиито разузнавателни служби активно подпомагат едни от най-опасните терористични групировки. Проникването в тези служби, предвиждането и осуетяването на техните планове е една от важните задачи на разузнавателните и контраразузнавателните служби на страните, ангажирани в борбата срещу тероризма. Качественото изпълнение на тези задачи налага необходимостта от ефективно сътрудничество между разузнавателните общности на страните, участващи в антитерористичната коалиция, обмена на информация, оказването на всякакъв вид подкрепа помежду им.
За успешни действия срещу международния тероризъм на първо място е необходимо да бъдат идентифицирани терористичните организации и отделните терористи. Древната максима: „Познавай врага си" за съжаление е много трудно постижима в случая с терористичните мрежи. Поради тази причина са необходими още по-активни действия на разузнавателните служби, които трябва да се ползват с пълна политическа подкрепа. Споделянето на разузнавателна информация не само между националните служби, а и между тези на различни държави се превръща в императив за постигането на успехи в борбата срещу международния тероризъм.
В това отношение изключително важно значение има информацията, събирана от агентите и оперативните работници от различните разузнавателни служби. Именно тази информация заедно с данните, събрани с помощта на технически средства, прави възможно провеждането на бързи и успешни контратерористични операции.
Макар че разполагат с огромни ресурси и възможности, големите разузнавателни служби не винаги имат свои оперативни работници или агенти „на точното място и в точното време". В такива случаи те се нуждаят от помощта на служби, които, макар и с по-ограничени възможности, имат добре развит и функциониращ агентурен апарат в съответния регион. Информацията, отнасяща се до организационната структура на терористичните групи, местонахождението на техните убежища, плановете им, може да бъде разкрита единствено с помощта на оперативни разузнавателни данни, събирани от източници на различни специални служби и обменяни своевременно между съответните разузнавателни агенции.
Достойно място в редиците на международната разузнавателна общност в борбата срещу тероризма заема и Националната разузнавателна служба на Република България. Още със създаването на НРС през 1990 г. на службата бяха възложени редица важни и отговорни задачи, между които и борбата с международния тероризъм. В процеса на изпълнение на тези задачи и с цел подобряване на дейността на НРС бяха извършени редица адекватни промени на структурата, задачите и направленията на работа. Настъпилите кардинални промени в страните от Източна Европа от началото на 90-те години на миналия век и нарастващата заплаха от т. нар. „нови предизвикателства" за международната общност наложиха немалка част от силите и средствата на НРС да бъдат пренасочени към страни и региони, в които има сериозно присъствие на екстремистки терористични структури и организации.
В борбата срещу международния тероризъм НРС използва в работата си различни технически средства и оборудване. Приоритетно значение обаче има агентур-ната дейност и проникването в обкръжението на радикалните структури и организации с цел изпреварващо придобиване на данни за планове и намерения на тези групировки, както и на отделни активисти, симпатизанти и поддръжници.
В началото на 90-те години на миналия век бе положена основата на сътрудничеството с партньорите от специалните разузнавателни служби на страните от НАТО, държавите кандидатки за членство в алианса и разузнавателните служби на редица други страни. Това сътрудничество с всяка изминала година се задълбочава в оперативен план и става все по-ефективно. През последните години не са редки случаите на предприемането на съвместни действия по конкретни разработки, което прави борбата срещу международния тероризъм по-резултатна.
Значителен брой от придобитите от НРС информации по проблема бяха високо оценени и използвани по предназначение както от вътрешните потребители, така и от партньорските служби. Следва да се подчертае, че авторитетът, с който се ползва НРС пред държавното ръководство и партньорските служби, до голяма степен е резултат от активната работа в борбата с международния тероризъм, натрупания опит в това направление и възможностите на службата за ефективна оперативна дейност в някои от най-кризисните региони.
Въпреки успехите в борбата срещу тероризма в работата си НРС изпитва и някои затруднения, които възпрепятстват постигането на максимална ефективност в дейността по това направление.
НРС е сравнително млада служба, която не разполага с възможността да използва дългогодишно натрупани информационни масиви, а значителното обновяване на кадровия състав и липсата на достатъчно подготвени оперативни работници с опит в борбата срещу международния тероризъм затрудняват ефективната работа по новите предизвикателства.
Недостигът на модерни технически средства, както и недостатъчните финансови възможности на службата правят нейната работа особено трудна във време, когато модерните технологии и средства за комуникация са жизнено необходими за провеждането на бързи, точни и координирани операции срещу терористичните организации.
Към споменатите проблеми в работата на НРС се прибавя и липсата на съвременна и адекватна нормативна база, осигуряваща по-широки възможности за работа, особено по отношение на необходимите ефикасни прикрития.
За разрешаването на горепосочените проблеми НРС до голяма степен ще разчита както на подкрепата на държавното ръководство на Р. България, така и на всестранното съдействие от страна на партньорските служби, изразяващо се в обучение на кадри, техническа помощ, финансиране на съвместна дейност, информационен обмен и други.
Терористичните атаки от 11 -и септември 2001 г. и последвалите ги мащабни терористични актове в Русия, Индонезия, Саудитска Арабия, Мароко и Ирак показаха, че през новия век светът ще бъде изправен пред не по-малка опасност, отколкото в апогея на Студената война. През втората половина на XX в. заплахата от ядрен апокалипсис беше реална, но принципът на гарантираното взаимно унищожение служеше като надеждна възпираща сила за двата противостоящи си блока. В периода след края на Студената война цивилизованият свят бе изправен пред нова заплаха в лицето на радикалните терористични организации, някои от които намериха в идеолога на Джихада Осама бен Ладен своя вдъхновител и организатор. Именно Бен Ладен и близкото му обкръжение и подкрепящите ги режими и институции до голяма степен носят отговорност за активизирането на ислямските екстремистки структури в глобален мащаб и за осъществените през последните години антихуманни терористични актове в различни точки по света, целящи поразяването на максимален брой невинни жертви и материални щети.
Общата позиция на международната общност, съвместните действия и операции срещу терористичните групи са единственият начин за постигането на успех в борбата срещу международния тероризъм. А възможността терористите да се сдобият и да използват оръжия за масово поразяване, цел, към която се стремят с всички сили и средства, превръща в императив бързите и координирани действия на всички членове на международната общност.
Вероятно винаги ще съществува опасност от терористични нападения и дори от използването на оръжия за масово поразяване от терористите, но координираните действия на международната общност, сътрудничеството между специалните служби на различните страни, значително биха намалили риска от повтаряне на трагедията от 11-и септември 2001 г. Отчитайки опита, способностите и професионализма на служителите в разузнавателните агенции, можем да твърдим, че макар и трудна и продължителна, войната срещу международния тероризъм ще бъде спечелена от международната общност, от цивилизования свят


http://www.nrs.bg/bg_ter.htm

  ;D   GOOGLE 4EVER !!!
musica universalis

Oberon

 • Гост
Re: Колко страх и тероризъм има в България?
« Отговор #10 -: Ноември 22, 2006, 11:59:23 am »
Общи приказки:) Това мога и аз ( в краен случай Флай :))) да го напиша.

Вниманието на читателя е приковано към Ал Кайда и чудовищната заплаха над "цивилизования свят" от "международния тероризъм"  >:( >:(

Блах...

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Re: Колко страх и тероризъм има в България?
« Отговор #11 -: Ноември 22, 2006, 22:23:36 pm »
Цитат
Редица международни организации отговориха на призива на американския президент Джордж Буш за създаването на световна коалиция, която да се бори с тероризма.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Колко страх и тероризъм има в България?
« Отговор #12 -: Ноември 22, 2006, 22:45:41 pm »

Цитат
Редица международни организации отговориха на призива на американския президент Джордж Буш за създаването на световна коалиция, която да се бори с тероризма.
>:(                                   >:(                                    >:(                                  >:(                                           >:(
Странна наглост е това, защото именно тези "международни организации" създадоха отначало мита, а и днешното реално съществуващо чудовище наречено "тероризъм". Още нападението над нищо не подозиращите Хирошима и Нагасаки, бяха първите лястовички за това страшилище, което на практика няма нищо общо с днешните последствия сред ислямския свят. Ами то всичко е започнало толкова отдавна от американците и техните спец части и служби  обучавани като главорези. След това, Виетнам, Корея и т.н. и т.н.....дълъг е списъка с безумията на техни "величия" американците - истинските родители на тероризма.  Какво се е разпискал Джордж Буш, че и баща му - тези хора просто са толкова извратени във възприемането на света като задния двор на частната им ферма, че сега погледнаха и към приватизиране на права и в космоса...пфуу...гадост... >:(
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Re: Колко страх и тероризъм има в България?
« Отговор #13 -: Ноември 22, 2006, 22:59:51 pm »
Е!, "първа лястовичка" са българите, които малко изпреварват "хилядате слънца" в небесата над Япония: когато Ньойският договор разпокъсва Родината ни и Македониjа остава извън пределите на Родината, ВМРО взривяват банката в град Солун, с терористични подбуди (виж определението в статията на тоя промит мозък горе). Разликата обаче е, че нашите бракjа зареждат експлозивите и цяла седмица изчакват, като следят всичко внимателно, за да издебнат такъв момент, в който банката да хвръкне във въздуха без нито един служител да има вътре или случаен минувач по съседните улици... В този терористичен акт (първият в света) българите не причиняват нито една човешка жертва.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Колко страх и тероризъм има в България?
« Отговор #14 -: Ноември 22, 2006, 23:17:12 pm »
Плюс това американците стоят зад вътрешните противоречия на почти всяка страна, защото техните хора са вградени в почти всяко правителство  в света, а може би и във всяко. Така че има ли граждански войни, вътрешно религиозни конфликти - то със сигурност дълбоко в нещата, в основата на зародилите се конфликтни ситуации стоят дългите  пипала на САЩ. Колко държави в Южна Америка от край време се раздират от вътрешни конфликти, а техните президенти са просто  американски безполезни марионетки, които като понатрупат милиардите и си ошушкат хубаво държавите, си спасяват задни...те    някъде  в  някой хубав "райски кът " под американска протекция...
Мисля, че в това отношение още сме запазени  /до някъде/, но чичко Сам ще ни разкаже играта като се настани сега трайно у нас. ООО, то започна да се усеща повея на междуетническото напрежение, иначе пък за сметка на това май неаме равни по корупция и мафии ...  :P
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27