Автор Тема: Същестува ли нещо като "междугалактическа конвенция" за ненамеса в  (Прочетена 13481 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Eon

 • Гост
Същестува ли нещо като 'междугалактическа конвенция' за ненамеса в Развиващите се цивилизации?

Защо ако съществува такава конценция съществуват отвличания от Сиви и извършване на експерименти с хора и животни.

Вариантите за отговор са няколко според мен:

1. Ние сами сме се свързали със и извикали едва ли не Сивите, затова този случай не се брои.

2. Сивите никога не са напускали земята, а са се развивали под земята, поради което те не са външна цивилизация и затова тяхната намеса в човешката цивилизация не може да се счита за нарушение. Тука също може да причислим и теориите на Айк за постоянното тайно управление на земната цивилизация от рептилиите.

3. Такава 'конвенция' не съществува и всяка цивилизация си инфилтрира, която си иска планета. В нашия случай масата от това се върши от Сивите.

4. Същестува конвенция, но тя важи след определен момент/етап на намеса, етап който Сивите още не са достигнали в намесата си в земните дела.

Засега се сещам за това. Някой ако иска да добави нещо да заповяда.
« Последна редакция: Април 04, 2008, 20:30:46 pm от H. »

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Същестува ли нещо като 'междугалактическа конвенция' за ненамеса в Развиващите се цивилизации?

Защо ако съществува такава конценция съществуват отвличания от Сиви и извършване на експерименти с хора и животни.
...
Засега се сещам за това. Някой ако иска да добави нещо да заповяда.

5. Има и друго правило, според което от всеки 10 обитавани свята 1 е предназначен за експерименти и ние сме точно такъв свят.

Eon

 • Гост
Кой го е измислил това правило?

Oberon

 • Гост
В "Урантия" го пише предполагам :)))

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Мисля, че 1-во, 2-ро и 4-то предположение са частично верни, 3-то предположение е стилът на поведение от страна на определени нисши раси (включително и така наречените "сиви"), а 5-тото предположение, което Xpuctoc Muxaul допълва, ми се струва, че се намира извън настоящата тема.

Преди да продължим разсъждението по същество, нека да изясним какво точно означава конвенция, пък била тя и `междугалактическа`.
Понятието "конвенция" се използва предимно в международното право и дипломацията, където се има предвид съществуването на свободни, независими и отделени един от друг преговарящи, никой от които не може справедливо да бъде посочван като главен. Това е решително различие в сравнение с вътрешнодържавната ситуация, където гражданите могат да преговарят и да сключват договори, но над тях винаги има една, поставена в априорен превес, държава. В междудържавния процес отделните участници са свободни и самостоятелни, като Лихтенщайн например теоретически трябва да има същата свобода и сила, каквато има САЩ или Китай, без да може големината, парите и военната мощ да налагат своето статукво на независимата държавица. Поради тази взаимна свобода и непринудимост, като механизъм за уреждане на отношенията се използва конвенцията. Това е принципно съглашение между свободни участници, които по взаимно съгласие са се събрали [на конференция], обсъдили са някакъв общ проблем и са постигнали съгласие да го третират по определен, взаимноприемлив начин. Няма никаква сила, която може да наложи тази конвенция на отделните преговарящи, а участието в нея е плод на доброволното й приемане, което винаги може да бъде отхвърлено - държавата винаги може да се оттегли от някоя конвенция и понеже е свободна, никой не може да я спре. Такава е ситуацията с киотския протокол например, който се отнася за намаляване на екологичните замърсявания и който до ден днешен САЩ отказва да приеме и да приложи. Съществуват обаче конвенции, които са приети от твърде много държави, утвърждават твърде важни ("мироопазващи") въпроси и като че ли [почти] всички държави ги одобряват. Такава е например регламентацията за неразпространение на ядрено оръжие (Тук говорим теоретично - нека да не навлизаме във въпроса, че тези споразумения не се прилагат в действителност или се прилагат формално!). Значи, такива важни споразумения, каквото е това за неразпространяване на атомни оръжия, се считат за толкова важни конвенции, приети същевременно от толкова голяма част от държавите в света, че може да бъдат наречени "общосветовни". Тогава, за да осигурят преследваното в тях благо, държавите могат да създадат структури, които да защитават ненарушаването на установените в тях правила. Такава би трябвало да бъде марионетната ядрена инспекция, илюминатската ООН или безчетните комитети за защита на елементарните човешки права. И, от тази гледна точка, разглежданата тук "междугалактическа конвенция" трябва да бъде видяна като такава, общоприета спогодба за ненамеса.

Информация за съществуването и действието на
"Междугалактическа конвенция"
за ненамеса в Развиващите се цивилизации

черпим главно от три източника.

Първият от тези източници е духовното учение, религиите, окултизма, метафизичните умозрения на хората. Освен всичко друго, което се постига сред тях като интелектуално построение, е въпросът за етиката, за свободата и добротата, за поучението и насилието. Такива въпроси проправят път към очертаване на проблема за самостоятелността на едно същество, неговото осигурено или не благополучие, възможността за помощ и за вредата или ползата от такава помощ. Общозастъпвано е, макар и по различни пътища и с различен ефект мнението, че съществуват различни нива на развитие и на тях съответстват различни по сложност уроци, които позволяват усъвършенстване на личността. В процеса на усъвършенстване, който се представя като свещен и първостепенен общо взето от всичките учения, важно място заема въпросът за обучението и подпомагането на напредъка. Тук се развиват всички въобразими от нас дидактически и педагогически идеи, отношенията между ученик и учител; често се поставя идеята, че самостоятелността на ученика е необходима, а намесата на учителя - минимална, премерена, подкрепяща едно лично усилие от страна на ученика - тенденции, постепенно осъзнавани и в официалната наука.

Втори източник, от който черпим знания за (не)съществуването на подобна Междугалактическа конвенция, е антропоморфическата склонност у човека да изгражда образ на заобикалящия го свят, който да съответства на неговите лични представи, изживявания, символи. По този начин е естествена склонността хората да развият идея за човекоидни същества, които съществуват в космическите пространства и притежават разум, желания и идеи, принципно доста подобни на човешките. Обикновено тази ретранслация на реалността се осъществява с най-добри пожелания, като се търси най-доброто достижение на човешката цивилизация. Ето защо разгръщаният модел за извънземни цивилизации нескрито ще си пожелае представата за един свят от същества, свят на миротворство и ненападение, свят, в който всички външни явления (включително и хората) се разглеждат добронамерено, толерантно, с вкус към личната им ценност и със стремеж не просто да не им се пречи, но и да бъдат подпомагани по най-добрия възможен начин.

И третият източник, от който получаваме някакви знания за евентуалната Конвенция, е този на контактьорствата. По-малко или повече автентичен, този източник представя обширна литература от текстове, писани в особени състояния или направо под диктовка, в превод от неземни езици или направо намирани по паметниците на изчезнали земни цивилизации, също и такива, които представляват интерпретация на действащи в сегашната духовност свещени писания и художествена литература. Зачеркването на този източник с лека ръка като чиста фантасмагория става доста труден откъм обективността си акт, когато започнем да анализираме някои от `автентичните` текстове и установим, че стилът, проявената обща и езикова култура в текста, технологията на писане и други са несъвместими с интелектуалния багаж на пишещите; известни са изящни художествени творби, написани от ръката на полуграмотни контактьори, често са разкривани сведения за секретни или открити далеч по-късно технологии, както и подробни технически и научни описания на неща, които писачите няма как да познават в записаните детайли предвид на собственото си образование или занятие.

И така, въпросът остава отворен. Аз мисля, че предположенията от 1 до 4 заслужават внимание, но с посочените уговорки, а още по темата може да се чете ТУК (първите няколко изказвания са по друга тема, но по-надолу нещата се преплитат с настоящия въпрос).
« Последна редакция: Ноември 16, 2006, 18:56:23 pm от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Кой го е измислил това правило?

The Urantia Book
Paper 36
P.398 - §2
Не цитирам оригинала, щото нали има правила. Който се интересува ето тук е:
http://www.urantia.org/papers/paper36.html

stiver

 • Гост
.................
Засега се сещам за това. Някой ако иска да добави нещо да заповяда.

6. Сивите - това сме ние от бъдещето   >:(   След милиони години хората достигат ниво на техническо развитие, което им позволява да се върнат назад във времето, за да поправят чудовищна грешка или фатална намеса на рептилиите, довела до стерилност. Човечеството е пред заплаха от изчезване, което обяснява интересът им към репродуктивните органи и ДНК на отвлечените и възможността да се създават хибридни деца. При такъв сценарии Галактическате Конвенция вероятно дори подкрепя проектът на сивите за спасение на земната цивилизация.


Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Цитат
6. Сивите - това сме ние от бъдещето   

Да, виждал съм не чак същата,  но подобна теория  в един филм където  сивоподобни извънземни намериха запазен свой представител от преди хиляди години, който силно мязаше на човек. А те я бяха докарали само да се клонират и начина им на възпроизводство беше достигнал лимита си и дори клонирането беше вече невъзможно за тях.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
7. «… на Сивите човечета, народ от типа на делфините (dolphin phylum people) от старата еволюция на Луната, е било обещано обновяване на расата им с новото Междугалактическо Споразумение или “Пакс Галактика” (Pax Galactica). Затова им е било позволено да извършват силови отвличания-кръстосвания с отбрани американски жени и им е била предоставена планета, на която да основат тази нова сиво-американска раса, наречена “Есесани” (Essesani). Американският ТВ филм-откровение за извънземните, наречен “The Intruders”, разкрива това съвсем ясно.»
http://www.minotaurlabyrinth.com/intergalacticPolitics.htm

В същия материал се споменава, че действието във филмовата поредица “Междузвездни войни” се отнася за конфликта между галактика "Андромеда" и галактика “Орвонта” ("Млечният път"), а от друга страна в книгата на Урантия името на свръхвселената ни е “Орвонтон” – дали съвпадението е случайно? Само дето двете понятия “галактика” и “свръхвселена” не се покриват съвсем.  ;)
« Последна редакция: Ноември 19, 2006, 16:29:20 pm от Xpuctoc Muxaul »

Eon

 • Гост
.................
Засега се сещам за това. Някой ако иска да добави нещо да заповяда.

6. Сивите - това сме ние от бъдещето   >:(   След милиони години хората достигат ниво на техническо развитие, което им позволява да се върнат назад във времето, за да поправят чудовищна грешка или фатална намеса на рептилиите, довела до стерилност. Човечеството е пред заплаха от изчезване, което обяснява интересът им към репродуктивните органи и ДНК на отвлечените и възможността да се създават хибридни деца. При такъв сценарии Галактическате Конвенция вероятно дори подкрепя проектът на сивите за спасение на земната цивилизация.Аз не мисля така.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Отхвърлям 6 категорично, като доста опака лъжа.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Jean-Luc Picard

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 351
 • Starfleet Captain
1. Нещо не разбрах какво точно искаш да кажеш

2. Не ми се вярва :)

3. Ако има някакъв вид галактическа "международна общост", и тя няма подобни конвенции или правила, то ебаси и общността ще е :)

4. Най-вероятно е да е така, колкото и жестоко да звучи

5. Хаха, това да не е компютърна игра бе :)

6. "Вулканската Научна Академия е заключила, че пътуването във времето е невъзможно" :)))

7. Ама моля ви се, "Междузвездни войни" са велики филми, не ги замесвайте в конспирациите  8)

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Първият от тези източници е духовното учение, религиите, окултизма, метафизичните умозрения на хората.
Освен всичко друго, което се постига сред тях като интелектуално построение, е въпросът за етиката, за свободата и добротата, за поучението и насилието. Такива въпроси проправят път към очертаване на проблема за самостоятелността на едно същество, неговото осигурено или не благополучие, възможността за помощ и за вредата или ползата от такава помощ. Общозастъпвано е, макар и по различни пътища и с различен ефект мнението, че съществуват различни нива на развитие и на тях съответстват различни по сложност уроци, които позволяват усъвършенстване на личността. В процеса на усъвършенстване, който се представя като свещен и първостепенен общо взето от всичките учения, важно място заема въпросът за обучението и подпомагането на напредъка. Тук се развиват всички въобразими от нас дидактически и педагогически идеи, отношенията между ученик и учител; често се поставя идеята, че самостоятелността на ученика е необходима, а намесата на учителя - минимална, премерена, подкрепяща едно лично усилие от страна на ученика - тенденции, постепенно осъзнавани и в официалната наука.
За жалост тези неща са свързани с културата и психиката на ЗЕМНИТЕ хора и ОТДЕЛНИТЕ личности.Да не говорим че са неща,който нямат нищо общо с ИЗЦ,а с духовното развитие наотделните индивиди.
 Да има разни "контактьори" и ченълинги,но са със съмнително качество.
 И като представяш този аргумент посочи връзката му с извънземните цивилизации.
Втори източник, от който черпим знания за (не)съществуването на подобна Междугалактическа конвенция, е антропоморфическата склонност у човека да изгражда образ на заобикалящия го свят, който да съответства на неговите лични представи, изживявания, символи. По този начин е естествена склонността хората да развият идея за човекоидни същества, които съществуват в космическите пространства и притежават разум, желания и идеи, принципно доста подобни на човешките. Обикновено тази ретранслация на реалността се осъществява с най-добри пожелания, като се търси най-доброто достижение на човешката цивилизация. Ето защо разгръщаният модел за извънземни цивилизации нескрито ще си пожелае представата за един свят от същества, свят на миротворство и ненападение, свят, в който всички външни явления (включително и хората) се разглеждат добронамерено, толерантно, с вкус към личната им ценност и със стремеж не просто да не им се пречи, но и да бъдат подпомагани по най-добрия възможен начин.
Далеч не винаги антропоморфните образи са свързани с доброто и т.н. По-скоро приписването на човешки качества на извънземни цивилизации няма да подмине и отрицателните такива(а това го виждаме доста често всъщност)-подмолност,предателство и т.н.Да не говорим че ако става дума за приписване на качества на цяла цивилизация,не бива да подминаваме и военната и доктрина.А една много развита духовна цивилизация,разчитаща само на любовта е изключително уязвима от по-малко развити но доста по-практични цивилизации.Тоест всяка напреднала цивилизация(много цивилизации се събраха в тея изречения) би обърнала вниманние на отбраната си.А такава,която официално разчита на доброто и любовта и не може да си позволи открити действия ще ползва именно инфилтриране и шпионски подмолни действия.Ето защо един свят на мир и ненападения ще е доста крехък и не би устоял дълго време.Останалото са утопии.
 А вкусът към личната ценност е противоречие с това,че трябвало да се борим с егото си,а и предполага към конфликност.Споменатата толерантност отново показва уязвимост към по-малко толерантни но агресивни същества
И третият източник, от който получаваме някакви знания за евентуалната Конвенция, е този на контактьорствата. По-малко или повече автентичен, този източник представя обширна литература от текстове, писани в особени състояния или направо под диктовка, в превод от неземни езици или направо намирани по паметниците на изчезнали земни цивилизации, също и такива, които представляват интерпретация на действащи в сегашната духовност свещени писания и художествена литература.
В повечето случаи тези писания са си авторство именно на този,който ги е писал,а не на извънземни,независимо дали е писан на Алдебарански.Става дума просто за подсъзнание.А си личи кой е автора по елементарните допускани грешки.А простата интерпретация на сегашни духовни текстове не е особено удачна от всеки автор на конспиративна литература,едно че често той не е запознат с културата на народа написал дадения текст и второ че често спекулира и иси измисля.Пример:Зекария Ситчин-тези,който са малко по-запознати с шумерите,ще знаят че всъщност Нибиру се отнася за Юпитер,но това вече е друг въпрос.
Зачеркването на този източник с лека ръка като чиста фантасмагория става доста труден откъм обективността си акт, когато започнем да анализираме някои от `автентичните` текстове и установим, че стилът, проявената обща и езикова култура в текста, технологията на писане и други са несъвместими с интелектуалния багаж на пишещите;известни са изящни художествени творби, написани от ръката на полуграмотни контактьори, често са разкривани сведения за секретни или открити далеч по-късно технологии, както и подробни технически и научни описания на неща, които писачите няма как да познават в записаните детайли предвид на собственото си образование или занятие. 
Първо-древните като интелигентност не са били много по-различни от нас,и вотро наистина знаем малко какво с знаели в миналото(особено древността) и какво не.После-влиянието на психеделици и други вещества,изпадането в транс и т.н. могат да изкарат неподозирани неща от подсъзнанието,а още по-често се случва тея "сведения" да с апросто трактовка на някой полуграмотен конспираторец.


Като цяло наличието на подобна конвенция още по-силно обуслявя изпозлване на инфилтрации и подмолни тактики особено на планети от типа на Земята,в които масово се отхвърля наличието на чужд разум.
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
5. Хаха, това да не е компютърна игра бе :)
А не бе.  ;)

6. "Вулканската Научна Академия е заключила, че пътуването във времето е невъзможно" :)))
Пътуването във времето е факт, но е спорен въпроса дали може да се прави корекция в друговремевата реалност, която да окаже влияние и в текущата. По-скоро е невъзможно.

7. Ама моля ви се, "Междузвездни войни" са велики филми, не ги замесвайте в конспирациите  8)
Самия филм е конспирация, а не замесването му тук.  ;)

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
31 Отговора
30157 Прегледи
Последна публикация Октомври 30, 2012, 11:37:01 am
от Гален
THE "ELITE"

Започната от fisk Тайни общества

6 Отговора
16437 Прегледи
Последна публикация Май 22, 2009, 00:03:17 am
от vallex
0 Отговора
9988 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
7 Отговора
5386 Прегледи
Последна публикация Август 23, 2006, 01:36:54 am
от eler
51 Отговора
47258 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27