Автор Тема: Планетарен щит срещу глобалното затопляне  (Прочетена 4328 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Планетарен щит срещу глобалното затопляне
« -: Септември 27, 2006, 10:53:29 am »
Списание Усури

Автор Кибер   

Ураган и в Европа
Истинската причина за ураганите е промяната в климата, която се случва на планетата в следствие на глобалното затопляне, за което учените предупреждаваха от години. Ефектът е свързан с изстудяването на Земята поради по-тънкия кожух срещу космическия студ и ултравиолетовите лъчи, които постепенно стапят полярния лед. Топенето на ледовете от своя страна предизвиква изместване на топлите подводни течения на Северния океан, което повлиява въздушния климат, и така се появява наблюдаваната от нас промяна. За изминалите сто години, от когато е започнало първото метеорологично следене на климата над Европа, учените предполагат, че в скоро време е възможно за първи път над континента да се заформи ураган. Това предстои да се докаже или отхвърли в бъдеще, но същото се отнася и за технологичното предложение на Стефан Салтер, което той е отправил към научно-техническата общност по време на конференцията по промяната на климата в Единбург, миналия месец.

Да излекуваме планетата от астма
Инженера от Единбургския университет във Великобритания предлага флотилия от съоръжения за оросяване на въздуха, монтирани на яхти, да бъде отпратена на дистанционно навигиран круиз във водите на Атлантическия океан. Според него петстотин яхти от по милион лири стерлинги биха неутрализирали глобалното затопляне за една година, като елиминират двадесетгодишни карбон-диоксидни изпарения. Вместо с платна, яхтите могат се задвижват от въртящи се вертикални цилиндри, наречени "Роторите на Флетнер". Тези ротори били успешно използвани през 1920 г. за пресичането на Атлантическия океан, а сега ще имат възможност същевременно с това да извеждат и морска вода към впръскващите комини, монтирани на борда на всяка яхта. Принципа на впръскване Салтер смята да заимства от технологията използвана при инхалаторите, лекуващи астма, но това все още се обсъжда. Захранването на оросяващата система в океана би трябвало да се извършва посредством електричество, генерирано от перко-образно динамо, което се задвижва от вълните на движението на яхтите в океана.

Облаците служат за огледало
Имайки предвид че водоизпарението само по себе си би могло да предизвика парников ефект, Салтер смята да настрои своите пръскачки на ниво на изпаряване от 90 кубични метра в секунда, докато глобално в природата това ниво се равнява на 12 милиона кубически метра в секунда.
Ако предложението бъде прието, природния закон за равновесието ще има възможност да се изпълни през делото на онзи, който предизвика дисбаланса – човекът. Изпаренията на впръскваната от 500 комина морска вода биха предизвикали заформянето над Атлантически пространства от бели ниско-атмосферни облаци, които да служат като огледало, отблъскващо излишните ултравиолетови лъчи.
« Последна редакция: Септември 27, 2006, 10:55:22 am от Alien »

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Отг: Планетарен щит срещу глобалното затопляне
« Отговор #1 -: Септември 27, 2006, 15:35:41 pm »
Аз пък...имам друго на ум:
Цитат
Психическата енергия има своето негативно влияние, ако се възпроизвежда от вече доказани агресивни мисли и такива, които предизвикват затормозеност и подтискат ведрото настроение. Не е излишно да се знае, че има земни хора, чиито организми се чувстват много по-добре в средата на негативната енергия. В такава среда те получават своята удовлетвореност и импулси за активност на мисълта. Природните явления, макар и частично, се влияят от психоенергията. Това се получава, когато човешкият мозък в резултат на силни емоционални състояния излъчва в пространството електровълни с високочестотна импулсивност. Тези електровълни се смесват с електричеството във въздушното пространство и така се създават условия за пренос на негативни мисли на по-големи разстояния и с по-висока активност. Наситената с такива мисли атмосфера има много повече агресивен характер – бурите добиват опустошителна сила, дъждовете стават поройни, мълниите със засилена стремителност по-често поразяват хора.
Кое е за препоръчване?
Техногенното решение на създадения от нас, недоразвитите човеци проблем?
Или всеки да почисти "дома" си? - не само физическия, защото той е следствие от невропсихичните ни неразбории и мании.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Re: Планетарен щит срещу глобалното затопляне
« Отговор #2 -: Октомври 04, 2006, 03:31:59 am »
На мен сигурно ще ми отнеме няколко дена да си подредя стаята. Все едно съм правил експерименти по химия със забранени вещества.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: Планетарен щит срещу глобалното затопляне
« Отговор #3 -: Октомври 05, 2006, 01:08:01 am »
Погледнете "Бъдещето пред нас  - Е. Алексиев и К. Георгиев" от тук: http://www.spiralata.net/nakratko/future.html

визирам 2008г.
Цитат
2008 г. Създава се апаратура за разпръскване на изкуствен озон, самолети и сателити започват “посявка” на озон в атмосферата.
Дали така ще оправдаят чемтрейловете?
Или утопията да се осъзнаят ще стане реалност?
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Re: Отг: Планетарен щит срещу глобалното затопляне
« Отговор #4 -: Октомври 05, 2006, 16:11:43 pm »
Аз пък...имам друго на ум:
Цитат
Психическата енергия ...

Позволявам си да пре-цитирам Joro Velev в съвсем друг смисъл, а именно: психическата енергия, духовното усилие е, което може да даде мир на Земята и да уравновеси природата. Опитите това да се прави със смехотворни яхтени комини е жалък и наивен, несъответстващ на мащабите на замърсяванията и нанесените от тях изменения. За да може да се постигне уравновесение по технологически път, ще се наложи ЦЯЛАТА сега съществуваща индустрия да се насочи към производство на природни хармонизации, което няма да бъде позволено от илюминатските интереси. Ето защо, остава психическата енергия - общото ментално насочване на намерения към укрепване на Земята и свързването й с космическия разум, част от който тя винаги е била... А що се отнася до съмненията, че такава идея - да се впръскват в природата някакви неща с цел нейното поддържане - ще бъде използвана за пробутване на отрови, то това съмнение си е напълно основателно...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27