Подкрепям становището на колегата flyDragon. Но смея да добавя и още нещо.
В закона от `69та пише: "всеки който е виновен за подобен контакт автоматично се превръща в издирван престъпник", а през `82-а: "контактът между американски граждани и извънземни или техни превозни средства е строго забранен и незаконен".
Сега не е ясно, дали закона от `82а заменя или само допълва закона от `69-та, но едно нещо ми прави впечатление. Разликата между двата текста е, че през 69-а явно са си мислили, че хората може би умишлено биха влезли в контакт с извънземни и са инициирали такива срещи. От това излиза, че този закон е насочен единствено и само срещу хората. От това следва, че ако срещата между инопланетяните и хората е по инициация на сивите, да речем, то тя е законна. (Сега, трябва обаче преди всичко да се прочете и оригиналния текст, защото за мен "виновен" го превеждам като "отговорен" (responsible), а не "guilty", заради което правя заключението, че човека може би инициира тази среща).
От друга страна, текста от `82-а е доста по-общ. Начина по който бих го тълкувал е, че без значение кой го е инициирал- дали извънземния или човека- този контакт е напълно незаконен. От това следва, че този закон е насочен и срещу извънзмните. Но може би така излгежда. От този закон също излиза, че ако си нападнат от извънземни то дори и да си жертва, няма значение и ти на никого не можеш да се оплачеш, защото, по смисъла на този закон, ти си вече престъпник, понеже си бил най-малкото изложен на влиянието на извънземните.
Честно казано- голяма глупост. От това излиза, че американсктие власти или са изтървали ситуацията извън контрол и немогат да предотвратят отвличанията, камо ли да се погрижат за жертвите от контактите (Тук презюмпцията е, че сивите ще са най-активната ИЗ раса), или ще правят шантаж, защото от този закон не може да се направи заключението, че има реално проблем между сивите и амерякнските власти. Според мен последното е така, защото от една страна ще се сивите- от другата "властите или НСР?" и хората ще гледат как сякаш властите се борят срещу сивите, докато зад кулисите двете групи ще си сътрудничат.
Браво на Алиен за статията.