Навременна тема,според мен.Струва ми се уместно да започна с цитат от Матея 12.25.Мислех да го сложа на картинка,но разбира се,вече е направено.
https://www.scripture-images.com/4k-wallpaper/bulg/matthew-12-25-bulg-4k-wallpaper.php#verse_pictureКато натиснете синия бутон New Tab ще излезе на цял екран.
На сайта на БГ Патриаршията текстът е с малка разлика заради вариации при превода,предполагам.
.....
И така,евроатлантическите безродници тиражират версията,че,видите ли,Трети Март разделял обществото,а 24 Май щял да го обедини.
Това е подла гандонщина,защото промяната на празника ще усили разделението,което според мен е целта на занятието.
Сега,не мога да твърдя,че тези родоотстъпници изпълняват поръчка на Козяк.Нямам доказателства,но го допускам като възможност.
Допускам обаче и друга опция - това може да си е тяхна самодейност поради особеностите на миндилския им манталитет.И след консултации с когото трябва да сам им рекли:
„Това са си ваши работи,но щом сте решили така,това е много правилно евроатлантическо мислене.Браво,дерзайте!“
Това не е цитат,а пример какво би било отношението на шефчетата според мен.
И не забравяме,че не чак толкова отдавна Бандит Бойко се прояви като крепостен селянин на Чичо Сам с паметника на американските летци,убивали с бомбите си мирно българско население.
Не забравяме.Защото имаме самоуважение и за нас националното достойнство не е празно клише.Под „нас“ разбирам тия,на които това им резонира.Защото има и други...същества,да ги наречем най-общо.
Казвал съм го и ще се повтарям - Украина е на своята Шипка,затова съм на правилната според мен страна.
А запазването на Трети Март е нашата нова Шипка.Отвъд всякаква криворазбрана русофилщина.
Четох на „Гласове“ един текст (по-долу).Там установих наличието на такива елементи (например коментарите на „бандеровка“),за които ми хрумна изразът
евроатлантически ватници.
(Отново - нищо чудно да е измислен от друг преди мен,въведох израза в гугъл - не излезе като резултат,но и не съм търсил подробно.)
Та тези евроатланто-ватници така са се натровили с пропаганда,че не се усещат как стават полезни идиоти на антибългарски интереси.
А някои от тях,сигурен съм,че знаят много добре какви са и какво правят.
Яко дигнах кръвно и псувах грозно сам в стаята си,така че сега не мога да се изкажа обстойно защо хем подкрепям Украина и съм за Трети Март и нямам никакво вътрешно противоречие по въпроса.Но ще се опитам да щрихирам накратко.
Свободата ни не е подарена от Руската империя,както гандонстват русо-ватниците.Зли езици говорят,че България е платила в злато за тази братска помощ от Дядо Иван.
Но по-важното е,че свободата ни е заплатена / заслужена с кръвта на българските опълченци,с Априлското въстание,с четници и хайдути преди това...
(Това евроатлантските гандони като „бандеровка“ не могат да го разберат,защото трябва да имат душа человеческа.
А тия твари или я нямат по дефолт [ BIOS ] или са я низвергнали заради други ‚ценности“.)
Върху тази основа стъпва Дядо Иван,преследвайки геополитически интереси.Имал е надеждите и подкрепата ма местното население,което е важно в една война,също и в международно-политическото ѝ измерение.Не е дошъл тук от един алтруизъм заради нашите очи чорние,по-точно,на нашите предци.
Също,гледам и от т.нар. по-широка перспектива.
Накратко - без да мога да го докажа,считам за себе си,че всеки материален факт,включително и психологически състояния и масови тенденции имат своето енергийно съответствие.Колективно (национално) несъзнавано,егрегор,астрален сървър,ако щете...разни описания за енергийни факти,спрегнати с материалните такива.
Част от националната ни символика е и лъвът,има го на паметника на Шипка.
И отмяната на Трети Март един вид "понижава" лъва,сваляйки енергийно вибрацията на националното колективно несъзнавано.
Ето затова,а не защото съм задръстен русофил,съм против замяната на празника.
Понеже ме обзе омерзение,реших да се поразведря с един колаж.Наистина има ирония в това да се бориш с руското влияние,като сменяш националния празник с такъв,който се празнува и в Русия.Нищо против 24 май,разбира се.И него ще осквернят после,както забелязват и някои коментиращи.
Колаж
Картинката вляво е от тук:
https://glasove.com/novini/atanasov-nay-veroyatno-24-may-shte-stane-natsionalniya-ni-praznik#google_vignetteА тази вдясно е от видеото,което беше линкнато (новобългарска дума) в един от коментарите.
https://www.youtube.com/watch?v=XTUFPD1kuXIИ на тази мелодична нота приключвам поста си.