Автор Тема: Робърт Монро - преразглеждане и съпоставяне  (Прочетена 3659 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Когато бях във форума obe-bg.com,в канала на Института „Монро“ гледах поредица от клипове,които са една лекция,но разделена на части.Тогава мислех дали бих могъл да я преведа,но ми се видя трудно и се отказах.По-късно намерих клиповете преведени в канала на Path Help и за да бъде един вид уважен труда му,слагам линк към първата част:

https://www.youtube.com/watch?v=GjsYbMvSNtg

Реших да направя PDF с картинки - миниатюрите от видеата,номерирани и с линк,така че като се кликне в/у картинка 1,2,3...да се отвори съответния клип от лекцията.Из папките си намерих картинка с дата 26 септември 2019г. - ето колко време ми трябваше да се разландисвам,докато се наканя,че и да реша в коя тема да е.
Първоначалното заглавие бях решил да е „Рециклиране в Системата за живот на Земята“,после мислех да е подзаглавие в темата за Играта и Матрицата.Като междувременно бях и позабравил.Но,отново междувременно - намерих друг канал,където клиповете бяха обединени,също има и една друга поредица,също обединени и преведени.

https://www.youtube.com/watch?v=IGqOf7P2ZPw

Някои неща от книгите се повтарят,повече в другата лекция,но тази я възприемам като отделна история и затова реших да я представя.
Да уточня - въпреки,че информацията,която Монро представя е придобита чрез неговите ОИТ,не те са темата на тази...тема,а моделът на реинкарнация,който е представен.
Реших да бъде в отделна тема,а не в онази за Играта,защото г-н Монро е един видните пионери в по-ново време по темата за ОИТ и реинкарнацията и заслужава да бъде уважен.
Едно време,когато ползвах интернет само в т.нар. клубове си представях,че ще ида в Института да видя какво ще (ми) се получи,но си останахме само с кратката кореспонденция - рекламни брошури и поздравителни картички,които получавах на селския си адрес...от Фейбър,Вирджиния.

Намерих и един сайт,където се разглежда темата  за реинкарнацията,съпоставяйки някои неща,описани от Монро и един по-старовремски автор,откъдето може би са произлезли някои нововремски концепции - едновременни и паралелни инкарнации.Групови.
Аз лично се сетих и за „Облакът Атлас“.Мисля,че си струва пак да се нагърбя с превод и педеефизация...
От архива на Института Монро също може да се намери това-онова за четене,например ченълинг на някакви същности (това е поредицата Explorer),които малко ми напомнят на по-новите ченълинги,може би оттам са се пръкнали,поне частично.Все пак,нали и военните и ЦРУ са щъкали из Института.

Представената лекция е стар запис,може би поизбледнял,на светлия фон субтитрите не са много контрастни;аз го гледах на цял екран и не лежешком,а седнал пред монитора,за да чета по-добре.Надявам се това дребно неудобство да не ви попречи.

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Робърт Монро - преразглеждане и съпоставяне
« Отговор #1 -: Юли 11, 2021, 22:42:17 pm »
След този пост се замислих,че не е лоша идея субтитрите към видеото да ги има и като транскрипт и за няколко дена с почивки го направих.И разбира се,понеже все се отплесвам,днес сколасах да направя текстовия документ на педееф.[ Прикачен файл ]
Прегледах го,но нищо чудно да съм пропуснал някоя правописна грешка.Заглавието на синята лента е линк към темата.Изпробвах и опцията за линкове към определени времеви моменти във видеото.
Самоцитат:

"Да уточня - въпреки,че информацията,която Монро представя е придобита чрез неговите ОИТ,не те са темата на тази...тема,а моделът на реинкарнация,който е представен."

Не искам това да изглежда като ограничение.Темата е за Р. Монро,така че това включва и ОИТ,ако някой иска да коментира.Просто аз повече ще разглеждам реинкарнационния модел.

Определено Монро ми е повлиял,както и на мнозина други,някои от които също са написали книги или са автори на сайтове и блогове,включително и в конспиративния сегмент на езотериката.Но нека не го издигаме в култ като единствен безспорен авторитет.
Според мен той не би искал това.

По-конкретно,лууш концепцията ми се е набила у главата и по този повод ви представям една статия,която аз намирам за подходяща като напомняне да не се филмирам твърде силно (понеже имам такава склонност).
.....

Робърт Монро и жътварите на лууш

От Юрген Циве (Jurgen Ziewe)

Източник:
https://fr-fr.-Цензурурано - Сайт с преобладаваща дезинформация -/monroeinstitute/posts/robert-monroe-and-the-loosh-harvestersrecently-a-fan-of-robert-monroes-work-wrot/10152981599160227/

(*). Удебеляването в текста е от мен
(А след предварителния преглед,виждам,че има проблем с линка,но може би този материал може да бъде намерен на сайта на автора,линк към който съм дал по-надолу. А...другото,което виждам е,че не виждам опцията за прикачване на файлове.)

Наскоро фен на творчеството на Робърт Монро ми писа, че опитът на Монро в книгата му "Далечни пътешествия" тежи на душата му и го държи в състояние на депресия от години.За тези от вас, които са го чели, Монро повече или по-малко заявява, че човешката раса е дизайнерски продукт на по-напреднал извънземен вид, който използва нашата планета като градина за събиране на „Loosh“, където човешкият вид се счита за първостепеното и най-продуктивното селскостопанско животно (farm animal).

Всички наши страдания и радости произвеждат емоционална енергия, която извънземните източват като продукт и отнасят „някъде“ за собствена употреба.Пишещият писмото каза, че това го е ограбило от самоличността  и увереността му в себе си. Разбираемо, да възприемате себе си като животно във ферма, а не като божествено същество, влияе върху самочувствието и увереността ви и вероятно би трябвало да ви накара да се чувствате депресирани, както е депресирало самия Монро в продължение на много седмици.

Когато прочетох книгата на Монро, изобщо не бях убеден и веднага можех да видя откъде идва всичко, след като изучих много подробно мисловните форми и техния генезис на ментално ниво,както е описано в „Многоизмерен човек“, аз го определих като метафора или митология,също толкова неоснователна(лъжовна), както и много други истории за сътворението в толкова много култури,които  са се появили и след това са се превърнали в системи от вярвания.

Този тип митологии обикновено се появяват на астралното или по-ниското ментално ниво. Те обикновено се основават на едно предписание, идея или предположение и след това се развиват от там  в привидно смислен формат. Монро беше възприел идеята по време на преживяване на ОИТ, което може да е било информирано(*) от „личното поле“, подсъзнателното съдържание на сънищата или „вътрешния разказвач“. Това е  създаването на цялата митология, както и нашите мечти и фантазии.

(*). Като глагол,думата “ïnform“ може да означава също „пропивам с“,“изпълвам“.

Когато съзнанието се опитва да осмисли проблеми, които са твърде заплетени, за да ги схване напълно, то често разчита на несъзнаваното, за да предостави смислен сценарий. По време на ОИТ ние сме особено близо до субективната страна и сме склонни да бъдем повлияни по-лесно, тъй като е преживяно по толкова ясен начин и може лесно да се извлече информация от несъзнаваното или личното поле.Монро би могъл да възприеме толкова лесно емоционалната енергия, която бива рециклирана и да изгради цяла система от вярвания около това. Има много примери за тези митове, които се генерират и след това се институционализират в култове или религии, като на Рон Хъбард, Свидетелите на Йехова, Гръцката митология, Битие, почти всички религии, вие ги назовете, всичко това се основава на истории.

Вътрешният разказвач на истории
се опитва да намери по-последователни начини за справяне със сложни проблеми. Всеки, който е имал Lucid Dreams или астрална проекция, може лесно да си представи как субективното или личното поле може да информира за опита и как може да е информирало за опита на Монро.Дори за опитен проектор(*)  като Монро,не винаги би било лесно да държи субективното съдържание отделно от реалното, особено тъй като по времето на писането му много малко се пише за това от други. Монро е трябвало да разчита до голяма степен на собствената си преценка, което не е било никак лесно. Сигурен съм, че като разумен човек, какъвто е бил, той би могъл да разгледа епизода „Loosh“ по различен начин сега,с много повече изследвания на наше разположение и наблюденията на проектиращ психолог, който е добре информиран за това как работи умът.

(*). Проектор,проектиращ - изглежда се има предвид астрална проекция.

За да получа точна информация, аз винаги се застъпвам за един вид „осъзнаване на реалността“ по време на ОИТ, състояние на съзнание, което надхвърля социалната и лична идентификация.Това и привеждане в съответствие с по-високо състояние на съзнанието, основано на осъзнаване на единството, което ни позволява да вземем обективен поглед, както е обяснено на моя уебсайт.
https://www.multidimensionalman.com/Multidimensional-Man/Astral_Travel_and_life_after_death.html 

Това ще ни позволи да филтрираме субективното съдържание и да ни приведе в съответствие със себе си, което е в основата на реалността. След това се откъсваме от нашето желание или нужда да имаме смисъл, което е склонно да призовава всички видове процеси за разказване на истории, за да отговори на тези нужди. Докато по-висшето, безпристрастно съзнание няма тези нужди, то просто следва потока на реалността такъв, какъвто е. Този поток също е много динамичен процес и като хора,често предпочитаме фиксирани набори от идеи и вярвания, на които можем да разчитаме за комфорт.


Това е трудно да се обясни и трябва да се преживее, за да се види разликата. Така че Ние ще трябва да бъдем  гъвкави в тълкуването на опита на Монро и да не го превръщаме в ново убеждение,както авторът на писмото до мен. Монро не би искал да нанесе удар на нашето щастие. На някакво ниво умът може да представи почти всичко по такъв начин, че да има смисъл и така,от една страна откриваме огромното богатство от вярвания и философии, а в отрицателния край - култове, конспиративни теории и параноидна шизофрения.

За мен, когато възприемам или дори преживявам процеса на създаване от точката на спокойствие и тишина, той следва прости, но много съвършени правила, започвайки с проста математическа геометрия на най-високите умствени нива и след това еволюира надолу много перфектно, следвайки фрактални принципи. Страданието и цялата панорама на емоционалните преживявания са просто страничен продукт и ефект, когато съзнанието постепенно възприеме нови параметри и обучение. Нямаме нужда от митология, за да обясним процеса на създаване.

Ние просто трябва да заемем   гледната точка на единството и да наблюдаваме целия процес на творение, който се развива оттам. Умът е много ограничен в своето разбиране, нашето космическо съзнание не е.

*****


"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Observer11

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Re: Робърт Монро - преразглеждане и съпоставяне
« Отговор #2 -: Юли 13, 2021, 11:00:52 am »
Добра, добра перспектива!

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Робърт Монро - преразглеждане и съпоставяне
« Отговор #3 -: Август 05, 2021, 17:29:18 pm »
Да,добре е човек да се опита да я приложи към собствените си убеждения...само че после може да не се почувства много добре от резултата (лична опитност).

А това е още от миналия месец...какъвто съм (dis)организиран.

Страданието и емоционалните преживявания може да са страничен продукт,но умът  има тенденция да бъде „центриран“ точно към тях.
И може би това е част от замисъла.Може би се изразявам неясно,имам предвид събирането на преживявания,опитности,както разправят  някои.

Все пак накратко: еволюирането надолу го виждам като „слизането“  на Източника „надолу към по-ниските нива“,към материята.
Демек,еволюцията е влизане в Самсара.Инволюцията е връщане към (във/in) Източника,оригиналният Дом на всички свои „фрактализации“.

Иначе казано: Еволюция - излизане от Източника,влизане в Самсара.
Излизане от самсарата на Еволюцията - влизане (инволюция) обратно в Източника.Завръщане у Дома след дълъг Път...до следващия път(?)

А сега...въпрос за параноици - кой би имал интерес да ни призовава към еволюция,обръщайки думите и наричайки  еволюирането надолу- инволюция?
Връщането назад,към Източника,инволюцията е освобождаване от самсарата на еволюцията.

Ще използвам малко цитати,за да продължа с моята перспектива.Не мога да знам точно какво е искал да каже авторът,но така написаното от него е подходящо да го използвам за моите размисли.
.....

Р. Монро: „... Сега се движа назад... назад към Цялото, където принадлежа.“ „Безкрайно пътуване“, стр. 466.

„Безкрайно пътуване“,стр. 471:

„Познанията са следните:
Той, нашият Създател:
– е извън рамките на нашето разбиране, докато ние оставаме хора;.
– е дизайнерът на непрекъснатия процес, от който ние сме част;
– има цел за това действие извън нашата способност да разберем;
– извършва регулиране и фина настройка р този процес, когато е необходимо;
– не изисква преклонение, обожание или признание;
– не наказва за „зло” или „престъпления”;
– не помага, нито пък пречи на нашия живот;
Мечтата за връщане с дарове е неделима част от плана.“


Ето  го оригиналният „жътвар на лууш“ според мен.Проблемът е,че на различните нива на фрактализация на  Създателя/Източник,някои негови съ-творения се самоназначават за посредници между Него и други Негови „части“ и започват да въртят разни галактически игри.За Него всичко е само преживявания,от всяка пчела мед,бих казал.

Но на нивото на „фрагментациите“,обособените единици съзнание,тук страданието и емоционалните преживявания са нещо реално.
И на това ниво има добро и зло,според мен- дуалност като част от плана.
Може би всички ще се върнем някога у Дома с дарове-опитности.

Но различните единици съзнание имат различни склонности.Някои ще занесат на Създателя своите дарове- преживявания, в които те са причинявали страдание на други „единици“,на Създателя и Той ще ги приеме без да ги осъжда и наказва ,защото за Него всичко е опитност.От всички пчелички,и зли и добрички,Той все мед ще получи.

Но аз Те питам Читателю,какви биха били твоите дарове на връщане у Дома?
Би ли занесъл преживявания,в които си причинявал страдания,ей така,щот‘ ’сичко е само опитност в Играта,баце?
И немаш проблем с тази над-дуална перспектива,щот‘ е много „висша“ и „интегрираща“?


Тогаз,не би следвало да имаш проблем с моята малка перспектива,а тя е:
Ако манталитетът ти е като гореописаното с удебеления шрифт,то ти си вредна гад.И психопат.

Аз,с любителските си опити,пиша за тези,които не са такива.
Пиша (както и доколкото мога/умея) за тези,които не биха причинили умишлено страдание,а ако се случи неволно,някак си им е кофти и биха искали да го компенсират някак.
[ Но внимавайте,защото чувството на вина и подсъзнателно самонаказване е крив път...или иначе казано - път направо към още циклене в самсарата,път,по който ви дебне „Службата за пътна помощ“,образно казано, а тия ,макар че са в разни форми,имат нещо общо - разглеждат ви като храна...матр’ял...играчки за Играта им. ]

Пиша за тия,на които им резонира концепцията,че има зло и добро(*),дори и това да е по-нисшата дуална перспектива,според някакви си там Финално-Напръднали инкарнации.

(*). На всички нива под перспективата на Източника има дуалност (според мен).

Може би изглежда,че се отклоних от темата,но от една по-цялостна перспектива(извинете за израза),всички теми са холистично свързани.Нещо като Холархия (Holarchy).
И транскрипта на лекцията:

https://dox.abv.bg/download?id=7960b26436

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Observer11

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Re: Робърт Монро - преразглеждане и съпоставяне
« Отговор #4 -: Август 06, 2021, 10:49:47 am »
Благодаря за споделеното!

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 305
Re: Робърт Монро - преразглеждане и съпоставяне
« Отговор #5 -: Август 08, 2021, 16:27:00 pm »
Цитат
    Все пак накратко: еволюирането надолу го виждам като „слизането“  на Източника „надолу към по-ниските нива“,към материята.
Демек,еволюцията е влизане в Самсара.Инволюцията е връщане към (във/in) Източника,оригиналният Дом на всички свои „фрактализации“.

Иначе казано: Еволюция - излизане от Източника,влизане в Самсара.
Излизане от самсарата на Еволюцията - влизане (инволюция) обратно в Източника.Завръщане у Дома след дълъг Път...до следващия път(?)

А сега...въпрос за параноици - кой би имал интерес да ни призовава към еволюция,обръщайки думите и наричайки  еволюирането надолу- инволюция?
Връщането назад,към Източника,инволюцията е освобождаване от самсарата на еволюцията.   


А случайно да ти е идвало на акъла, че слизането към по-ниските нива всъщност е изкачване?
Къде тогава всъщност е Източника?
Земята е доста плътничка, и дали не е къщичката на Някого?

Неактивен Noris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 557
Re: Робърт Монро - преразглеждане и съпоставяне
« Отговор #6 -: Август 08, 2021, 17:16:23 pm »
Цитат

А сега...въпрос за параноици - кой би имал интерес да ни призовава към еволюция,обръщайки думите и наричайки  еволюирането надолу- инволюция?

 хе..хе..технологиите,AI - неразбиращи нито една дума , когато се включят, и ти задават въхроси..Кой си?...и   какво става? Да се индетифицираш!

Задаваш му  точно и ясно имената си   ,  индетификацията  и QR кода...и той ти отговаря " Ich hab Sie nicht verstanden ".

Тоест в превод :   
Нищо не разбрах, повторете пак" !


И те моли по десет пъти да повториш името си и се сканираш,
като най-накрая и паспорта си да му дадеш ти отговаря.." Че не те е
 разпознал "

😎

Какво да правим с това зло?

Което и себе си не разпознава, но  пледира QR...кодове и дигитализция?!
Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 383
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Робърт Монро - преразглеждане и съпоставяне
« Отговор #7 -: Август 11, 2021, 17:14:04 pm »
Благодаря за обратната връзка,Observer11.Забавих се,понеже от четене на транскрипти + жега се рабалансирвам и не можех да се съсредоточа.
.....

Паци,не се сещам да ми е идвало на акъла точно това,само че от въпроса ти се сетих за Пътя на Героя.Там на диаграмата,първо се слиза надолу,а след това е изкачването/завръщането.Тогава,като мословно-словесно упражнение-спекулация,бих могъл да кажа,че еволюцията „надолу“ плюс инволюцията „нагоре“ общо мога да ги нарека Еволюция...на кое?

На всяка „част“ от Източника,част,в смисъл на отделно съзнание.Само че напоследък тоя спряган наляво и надясно,по хоризонтала,
вертикала и ала-бала Източник,взе да ми омръзва като досадните реклами,прекъсващи клиповете в Ютубето.Тоя източник стана нещо като това,което са мъдростите на Дънов за някои.Сектантско мислене,на което mу се ще да стане Официална Църква.
Но все пак,ако имаш нещо по-конкретно с първия си въпрос,ще ми е интересно да се запозная с гледна точка,която може да съм пропуснал.

Тези бръщолевения за Източника взеха да се превръщат в мейнстрийм  булшит,та чак и аз се заразих.И като реакция,менталният ми организъм произведе антитела под формата на въпрос,водещ  към нова перспектива (още една дума,която взе да ме дразни,но е подходяща за употреба).

И перспективата-въпрос е: Ами ако няма Източник?

Защото ако Източникът е началото на всичко,то преди  това би трябвало да има „нищо“,а това ми изглежда невъзможно,както се опитах вече накратко да обясня.
Третият ти въпрос - ако иносказателно подсказваш нещо,не се досещам какво,но че Земята е доста плътна - това е доста трудно да се пропусне като факт.И този факт е съвсем достъпен за директно възприятие,за ралика от широко спряганите разни други „плътности“.
.....

Норис,малко ще се отклоним от темата,но не ми пречи.И мен ме дразнят понякога тези рекламирани технически джаджи с „изкуствен интелект“.Или все още няма истински ИИ,или ако има,то според мен го крият само за частна употреба на (само)избрани ,а  под етикет „ИИ“ пробутват програми с възможност за самообучение,при това  с ограничени параметри.

Да вземем например верният ми помощник,гугъл преводача.Бих го определил като изкуствен полу-интелект,при това на моменти със забавено развитие...или податлив на слънчасване.Ето как  веднъж ми преведе френската дума за ябълка (pomme)  на български...според него.Гледам и не вярвам на монитора си:Но не мисля,че ИИ автоматично и неизбежно е зло.Злото може да произлезе от неспособността на естествения интелект да решава проблемите си,като разчита това да бъде направено от ИИ.Такова търсене на решение на проблемите само ще прибави нови към тях.Нещо като „решаване“ на семейни проблеми чрез правене на дете,когато решението всъщност е развод.

Ии...все пак,ако във фантастиката освен въображение има и подсказки........

Ако успея да се съсредоточа, по-късно ще пробвам да продължа по-конкретно по темата за Монро.
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 540
Re: Робърт Монро - преразглеждане и съпоставяне
« Отговор #8 -: Август 25, 2021, 12:18:30 pm »
Понякога английският ми върши много добра работа.

"No - Thing" не означава "Nothing".

Ами ако не е

Ево -люция (Eve Re Thing; ИЗ-МАМА; на Пацо уплътнената къща - всеки от всеки - той знае за въдицата и стръвта)

 
нито

Ин - волюция (No Thing), а

Де-волюция (In Visible, Me Mory / More of Me)


Знам и други гатанки.

Например:
SCARE(D) SCAR + CARE(D)
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 305
Re: Робърт Монро - преразглеждане и съпоставяне
« Отговор #9 -: Септември 04, 2021, 13:57:01 pm »
Хоумър, ако това ще ти помогне с разбирането ,ще споделя нещо за което се светнах оня ден гледайки руските влогъри в ютюб.
Известна ти е предполагам мантрата, че всъщност живеем тук и сега. Демек в безвремието.
И че Истината ще ни извади очите.
Някой си е наравил труда да съпостави лунната география със земната. Имам предвид лунната е огледално фотографски негативно изображение на земната, но съответстващо с настоящото земно на около 80% от нам познатото. Се едно имаме две карти на континентите, които си съвпадат на около 80% една с друга.
Дикторът изказа мнение, че причината за разликите е времева, и лунната Карта всъщност представлява отражение на земната, само че вероятно от преди потопа. Демек си имаме автентичо "замръзнало" във времето изображение на земята от преди потопа(примерно Хиперборея или Атлантида или каквото там се сетиш). Предполагам разбра тезата, която ще доразвия.
Идеята ми е че времето като величина, субект или обект, без да съм сигурен на коя от трите функции отговаря, е видимо(с очите) в трите му проявления, а именно минало, настояще и бъдеще, и имам предвид положението във времето на един и същ "обект" . Хехе, вярната функция май се показа....
Обектът Земя се наблюдава в трите и времеви проявления, които са миналото и - луната, настоящето е планетата която обитаваме в момента, бъдещето е Слънцето дето свети отгоре. Ето ти тук и сега какво означава на практика.
За разлика от мен братушките смятат, че луната е някаква холограма, просто огледално изображение/отражение на Земята в реално време или параван за някаква орбитална станция/кораб.
Става дума за коментарите под самото видео, които са по спомен около 2000.Неактивен paci1

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 305
Re: Робърт Монро - преразглеждане и съпоставяне
« Отговор #10 -: Септември 10, 2021, 01:39:58 am »
Файери, винаги Българският ми върши чудесна работа.
На старобългарски думичката измама е обМАН. Демек от тати/мъжкото. Тъй че подлия удар по женското /Мама не става и за чеп.
Още малко лингвистика. LIVE е Живот. Обърни го на опъки и си го преведи, няма Аз да ти го превеждам.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27