Когато я четох,усетих някакъв емоционален резонанс;и някои неща,които съм си мислил,там бяха изразени ясно и доста по-организирано,отколкото бих се справил аз.
Понякога усещах желание да понапиша нещо по този въпрос,но при мен нещата стават с постепенно натрупване.
И ако ми трябват цитати откъде да ги взема...а да,от моята редакция на автоматичния превод.
Тук ще ви представя цялата книга под формата на pdf.Почти е готова е,само да ѝ направя последен преглед и някои поправки-добавки.
На английски може да бъде намерена на различни места в нета.
Един от източниците е този,където намерих и други интересни неща(на нидерландски/или холандски)
https://www.mensenrechten.org/wp-content/uploads/2014/05/EndofallEvil1.pdfMensen rechten означава човешки права.
Тук ще публикувам само кратката първа глава.Макар че някои са я чели,ако са имали желание да коментират нещо,а по някаква причина не са имали възможност - тук е мястото.
.....
Веднъж един човек написал книга.И както и други книги ,тя докоснала някои от своите читатели.
За да благодарят,макар и не лично на непознатия за тях автор,някои читатели я превеждали на своя език,за да я споделят и с други.Книгата започва така:
Никога досега в историята елементите не са били така подредени срещу злото,което се проявява в тирания и робство,както са днес.
Мечтите,горящи в сърцата на милиарди хора,се засилват през хилядолетията.
Децата на този свят си дължат освобождаване от робството,дълг, който малцина могат да разберат.
Това е най-вълнуващата ера в човешката история; това е началото на свободата на човечеството.
Глава 1СвободаОпределението за свобода е безкрайната стойност на човешкото същество.
Определението за злото е унищожаване на човешката свобода.
Всичко,което е зло,учи хората,че те имат ограничена стойност.
ПростаИстината винаги е проста.Всички хора разпознават истината,защото всички хора са интелигентни същества.
В същността на злото е да създава изкуствено усложнени идеи.То го прави,за да скрие или помрачи свободата,която унищожава.
Ако премахнете усложненията и страховете си от своя живот,ще откриете ясна и красива истина.
Тази истина е естеството на вашата стойност.
Стойността на ЧовекаДа се разбере свободата означава да се разбере стойността на човека.
Всичко,което злото иска е да прикрие и унищожи вашата стойност.
Цялата власт е създадена от зли хора,за да прикрият и унищожат вашата стойност.
Да разбереш своята собствена стойност означава да разбереш природата на свободата.
ЗлоРешаващият ключ за разбирането на нашия свят е да разберем природата на злото.
Злото оспорва стойността на хората,като им отказва възможността да направят своя собствен избор;
отказва им възможността да израстнат в ученето и разбирането си.
СвободаВсичко написано в тази книга е с цел да унищожи идеите на културата и закона.
Урокът на тази книга е прост: нищо на земята не е по-стойностно от вас.