Паци,как да го сгащя,това е силно казано.Трябва да знам истината по въпроса,за да сгащя някого в лъжа.
Смътно ми е познат от нещо четено преди.Поразгледах.Например в Ева.Бг има статия „Квантовият психолог Васил Ковачганев за кармата и кърмата“.
Ами,както и при други професионални е(к)зотерици,има и неща,с които бих се съгласил,но само донякъде.
Изразът ‚родов облак“ от видеото е интересен.Сетих се за „астрален облачен сървър“.Нещо подобно мога да си представя,нали човек е социално същество.Нещо общо все пак имаме - и аз не съм завладян от свежданите „свише“ информации на Долорес Кенън и Сал Ракели.
Когато някой си тури званието „квантов психолог“,веднага поолеква на везните ми,но това си е мое мнение.
„Квантова психология“ на Р.А. Уилсън ми е интересна,но там е някак по-друго.И въобще „квантовщината“ в е(к)зотериката ми изглежда като смес от псевдонАучен жаргон,личностни акцентуации и комерсиални интереси. Не че наличието на диплома е гаранция за компетентност,но ако ми е нужен психолог,ще потърся официално дипломиран.
А ако освен това се води и „квантов“ - ще потърся друг.
Дипломиран или не,дори да е искрено уверен,че помага на хората,немам нужда от неговата вибрация,нещо не ми резонира.
Но когато на 9:52 каза „За да има един ред на Земята,Орион...Сириус...“ ,наострих уши.Това за брата-виночерпец сигурно е доста вътрешна информация,откъде да знам.
Все пак,понеже Орион ми е интересна тема,ето на каква книжка попаднах; засега не я намерих за теглене:
https://bookshop.org/books/the-liberator-a-psychic-spiritual-history-of-the-orion-empire/9780982469101Превод:
Освободителят: Психично-духовна история на империята Орион
Лиан Дауни (Автор) Описание
Преди повече от 19 милиона години едно същество от светлина е направило фатална грешка. Сега, милиони години по-късно, неговите братя(в смисъл от някакво Братство) от по-високоизмерните области, трябва да спасят трилиони страдащи хора, живеещи на сто планети от неговата разширяваща се „империя Орион“ - черен облак от контрол и потисничество, заплашващ целия Млечен път!
Те са изпратили Емисар в плътските светове - Освободител. Казва се Далос.
Повлияна от писанията на визионера Ърнест Л. Норман(*) и личното наставничество на Рут Норман(*), авторката Лиан Дауни е вплела междуизмерни концепции за живота в своята космическафантазия(или фентъзи) „Освободителят: Психично-духовна история на империята на Орион“. Книгата е озвучена на аудиокасета, тъй като авторът е „станал свидетел“ на сцените като разгръщащ се филм, след което е транскрибирана дословно - 33 глави за 33 дни.
(*). Тия двамата са интересни персонажи.
https://dangerousminds.net/comments/the_unarius_academy_of_science_americas_zaniest_ufo_cultЗаглавието е „Унариуската академия на науките,най-смахнатият НЛО култ на Америка“.
Няма да ви досаждам с превода,но на сайта има материали,свързани и с тематиката на Форума.
В блога на Лиан Дауни има статия за Ърнест Норман.Накратко за първата му книга - там пише за Седем Шамбали,Възнесени учители...
Но изглежда г-н Норман не се е стремял към популярност и около него е имало само малка група почитатели.Според мен е възможно наистина да е прихващал някаква информация „отгоре“.
След толкова четене реших и аз да напиша нещо по темата за Орион.
Художествена измислица,разбира се.За разлика от другите автори ,нямам претенции да знам истината.
Но може и да не е напълно художествена измислица,а да има елементи на интерференция с друга времева линия.
Основание за такова допускане ми дава нещо написано от Свару,така че за нейните почитатели - не трябва да (ви) доказвам нищо.Ако вервате на Свару,трябва да допуснете,че в моята версия за Орион може да има елементи на истина,разбира се,пречупена през призмата на личното ми възприятие и въображение.
Така,като стана въпрос за Орион,довечера ще премина към транскриптите на Свару,представител на нашия(*) Враг - Федерацията.
(*).Като казвам „наш“ не говоря и от ваше име.Вие си преценявайте сами дали са ви такива или онакива.