Здравейте!
Реших да споделя нещо, което ми се случи преди няколко месеца, но все още се сещам често и ми се иска да чуя и друго мнение.
Една вечер си легнах да спя, всичко беше нормално, заспала съм. И така докато си спя чувам някакъв глас, който ми крещеше неща от рода на "Мразя те! Не знаеш какво те чака, животът ти ще е ад" Не помня всичко, което казваше, но не спираше и в един момент се събудих рязко, просто... стреснах се, отворих очи, тръгнах да се надигам и пред мен стоеше една черна фигура, беше само очертание. Главата му беше много близо до моята, взирах се, но не можах да различа черти на лицето му... беше просто черно. По очертанията цялостно, на главата и торса, мисля че беше мъж. И докато го гледах в главата ми продължаваше да кънти гласа, който не спираше да ме обижда, но звучеше като ехо. За кратко беше това ми взиране в него, след 2-3 примигвания изчезна. Гласът също изчезна. Беше 3 сутринта. Станах, запалих цигара и почнах да умувам за рационално обяснение на това което ми се случи. Не за друго, а за да мога да се успокоя. Един час не можах да мигна, после съм заспала. От тогава до сега не ми се е случвало повече подобно нещо.
Потърсих в интернет.. за обяснение. Едното, на което попаднах беше сънна парализа, когато на човек може да му се стори, че вижда подобни неща. Само че аз се събудих и се надигнах от възглавницата, можех да се движа свободно. Другото, което в крайна сметка си приех за обяснение е ...че може би е било проекция от съня ми, т.е. да съм го сънувала и в първия момент като се будя мозъка ми да се забавя със събуждането и затова да го видях. За последното обяснение обаче ме притеснява това че.. в сънят ми тази черна фигура я нямаше, всъщност не сънувах абсолютно нищо, чувах само този глас, който непрекъснато ми повтаряше колко ме мрази. Та ако фигурата я е нямало в съня ми, как така изникна докато съм будна?
Мина доста време, но все още не ми дават мира тези въпроси. Ще се радвам ако някой драсне по темата.