Автор Тема: Нека потърсим Ключа заедно!?  (Прочетена 5984 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Амрита

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 35
Нека потърсим Ключа заедно!?
« -: Май 25, 2016, 02:15:27 am »
Какво е общото между Шамбала, камъкът Чинтамани, музиката, звездите Вега и Сириус, извънземните представители, Родопският силивряк и подмладяващия крем “Арктическа роза”?

Преди известно време моята мила майчица напусна този свят, след 2 годишна борба с рак на гърдата. Вярвам, че душата ѝ е на добро място, място на любов и светлина, мир и спокойствие. Загубата на обичния ми човек и приятел, родител бе причина да обърна гръб на кулинарния си блог(да, водя кулинарен блог), на материалното, на суетата от ежедневието. Отправих отново взор към отвъдното, към свръхсетивното, към тайнството на непознатите измерения и красотата на легендите. Срещах се с майка в сънищата си, а наяве четях и търсех  нишка, ключ, нишан за това как може да се прекрачи Защитения праг. Жаждата за знание отдавна ми бе поднесла книги, написани от Блаватска, Ошо, Закарая Сичин, Едгар Кейси, Мулдашев, Кастанеда, Майкъл Толбот, Алис Бейли, Друнвало, различни езотерици, уфолози и философи, така че имах началните стъпала на Пътя, въпреки това- чувствах се като преоткривател на отдавна забравени истини. Поредицата от асоциативни лутания ме подтикна да запиша накратко, части от намереното и да се опитам да открия взаимовръзките, които ще ми помогнат в търсенето на този мистичен ключ.

Легенди от цял свят твърдят, че около нас, на земята и не само съществуват и други светове. Измерения, където се преселват душите на починалите, места които не можем да видим, защото вибрират с друга честота и малцина “смъртни” са били допускани там приживе.
Такива хора са били Орефей, Иисус, Буда, Мохамед, Кришна, Леонардо Да Винчи, Н. Рьорих, адмирал Ричард Бърд, всеки един от тях е бил допускан до определено ниво/честота на вибрация, но общото между всички тях е, че са се връщали отново в нашия свят. Също така на Земята има входове, врати към подземния свят, обикновено пещери и тунели или “небесни дупки”, които са защитени с мощни био-магнитни полета, които сами по себе си са интелект, способен да разпознава, допуска или унищожава посетителите. Предполагам, че за да бъдат допуснати хората там, тяхното биополе трябва да отговаря на определени изисквания, и честотата на телата им да хармонира с тази на входа.
 
Можем да научим как се постига тази честота, ако разгледаме подробно живота на посветените: чрез смирение, чистота на помислите, отричане от материалното, себеотдаване за благото на другите, жертвоготовност. Твърди се,че в края на 2012 година резонансът на Шуман (пълсът на Земята) ще смени своята честота драстично, което ще повлияе върху съзнанието на хората, ще отключи у някои вродените ни способности за така нареченото шесто чувтсво, телепатия, лечебна сила, пророчество.
На сън исках да прекарам майка през брод (река Лета?), за да дойде при мен, но водата му пресъхна, след това се чух с нея по телефон и пожелах да я навестя “горе”, но установих  че нямам ключ. Събудих се с въпрос: Какъв точно ключ ми трябва? По-скоро, за какъв ключ става дума?

Според предбудистките схващания в Тибет въжето свързвало небето и земята. По него боговете се спускали надолу, за да се свържат с човеците. Но след прерязването му, вече само душите можели да се изкачват на небето. Така съдбовното срязване на тази връзка направило човеците смъртни. Подобно вярване има и при нордическите митове, Бифрьост е своеобразна дъга по която можело да се стигне от Мидгард (нашия свят-Средния) до Асгард (светът на боговете).

Според ортодоксалната християнска религия Свети Петър държи ключовете от рая (както знаем всяка религия е базирана на Архетип и  е символична, изопачена или прикрита истина, достъпна само за посветените), но дали не съхранява друга тайна, като например в името си, дадено му от Иисус Христос (Петър на гръцки  означава камък). Кристал? Камък, който променя електромагнитното поле на земята и образува междупространствени тунели? Купчина от камъни, като пирамидите или  пещери, където  силикатните образувания играят  ролята на усилватели на гравитационните сили;
камъкът на който се основава християнската вяра или философският камък- камъкът Чинтамани? Нима ключът не е обикновен ключ, а камък? Възможно ли е да е нещо друго, като ключът сол, нотен ключ, музикален ключ, определен тон или поредица от тонове, наредени като код, което ще възпроизведе музика, Каква музика, солфеж за възстановяване на ДНК например!? Възможно ли е да се поглъща като напитка, амброзия, жива вода, отвара, дрога?

Хадес, властелинът на подземното царство според гръцката митология бил трогнат и омагьосан от звуците, излизащи от лирата на тракиеца Орфей и му позволил да слезе и изведе любимата си Евридика от подземното царство, разбира се имало условие, което Орфей не спазил и Евридика останала завинаги там. Интересна е връзката с така нареченото цвете на Орфей, което издава високочестотни звуци, това е Родопският силивряк. Според легендата, това цвете било сътворено от капчиците Орфеева кръв, когато тялото му било разкъсано от менадите в близост до река (Хебър) Марица. Също така се твърди, че това цвете било с извънземен произход и оповавайки се на теорията за клетъчната памет, то наистина може и да “пази” звуците/вибрациите на Орфей и неговата музика или друга тайна. Ето още малко информация за това растение.
Цветето Родопски Силивряк (Haberlea rhodopensis), още известно като Орфеевото цвете, каберлия, китара, безсмъртниче, стирака и шапива билка, е от семейството на Геснериеви растения.
Установено е, че може да преживее над 30 месеца без капка вода и при овлажняване започва отново да се развива нормално. Цветето изпада в състояние на анабиоза (мнима смърт).
Силиврякът е покритосеменно растение (Angispermae), което го прави много адаптивно в екосистеми на суша.
Друго характерно за Силивряка е, че е реликтен организмов вид или реликт. Реликт е живо същество, чиито видов генезис е по-стар от преобладаващата част на дадено растително или животинско съобщество. Зараждането на вида е в геоложки период, чиито условия са били по-различни от настоящите, но въпреки промените на които видът е оцелял до съвремието.
Смята се, че възрастта на вида Силивряк е ... над 2 милиона години, чак от ледниковия период! Растението е било природно разпространено по цяла Европа, но сега то се среща само в Стара планина, Средна гора, Родопите и Тракийската низина.
Цветето е много чувствително. Когато сянка падне върху него, то веднага свива цветята си. На слънце се отваря. Силиврякът много прилича на иглика, но цветовете му имат лилаво-бяла окраска. Също като коронната чакра и сиянието на светците.
 Древните легенди свързват цветето с божествения нектар амброзия и дълголетието. Цветето е също една от съставките на т.нар "тибетски чай на младостта", който изчиства бъбреци, черен дроб, жлъчка, шлака по кръвоносни съдове, стомах и мазнини. Поради изключително силното му действие се пие само веднъж на пет години.
Kiehl's, козметична марка предлага на пазара крем за подмладяване с екстракт от Роза Арктика, самият крем е наречен така, но всъщност това е (Haberlea rhodopensis) или така нареченото "resurrection flower" цвете на възкресението. Не съм го срещала и не мога ка кажа какъв ефект има, но 1 унция от него струва около $60. Надявам се да отглеждат селивряка за употребата на този крем в специални оранжерии!


В трактата "За реките" на неизвестен автор (псевдоплутарх) от 3-ти век, четем:”И в планината Пангей се ражда едно растение, наречено китара поради следната причина. Жените, след като разкъсали Орфей, хвърлили частите му в реката Хебър (Марица). Главата му по волята на боговете приела образа на змей, а лирата му по желание на Аполон се превърнала в звезда. От течащата му кръв се родило растение, наречено китара. Когато се празнували Дионисиевите празници, то издавало звук на китара.”
Монетата с изображението на родопския Силивряк и изсечена от император Антонин Пий и изобразява богинята Родопе (с отбелязано име) Родопе е майка на Орфей. Тя е представена като красива жена, легнала пред пещера, като е символ на голямата планина. В лявата ръка държи цвете, което е точно цветето на Орфей. На мен, изображението от тези монети ми прилича на цветето крин обаче, което е символ на смъртта, на кралската кръв, на Дева Мария.
 С крин (лилиум) се е явил и ангелът съобщил на Дева Мария, че ще става майка. Възможно ли е пещерата зад Родопе да символизира входът към подземното царство или астралният ареал? Знайно е, че в Родопите и под Пловдив съществуват огромни зали, пещери и тунелни системи, разпростиращи се под цяла Европа! (потърси статията с доцент Ангел Калинов- http://www.plovdivmedia.com/7916.html )
Такива тунели съществуват  по цял свят и са наследство от предходна цивилизация. След катаклизъм на Земята, обитателите ѝ са били принудени да се крият и живеят под повърхността ѝ.
Любопитното е, че преди милиони години континентът Пангея се е разкъсал и с течение на времето части от него отново са се събрали на мястото, където днес се намират Балканите. Родопите са част от този планински масив, а каменни светилища и обсерватории отпреди 7000 години свидетелстват за астрономически познания и мистични култове, което ме препрати към нощното небе в търсене на “захвърлената Орфеева лира”.
Съзвездие Лира може да се наблюдава на северо-източния небосклон през март и е лесно откриваемо, защото най-ярката му звезда Вега е втората по яркост звезда, от звездното северно полукълбо след Арктурус. Близо до Лира се намира главата на съзвездие Дракон (змеят от трактата по-горе).
Всяка нощ позицията на звездите се променя, заради въртенето на Земята, въпреки това когато дадена видима звезда се намира близо или по оста на въртене на Земята на север, тя се нарича полярна звезда и мястото ѝ остава непроменено. С годините самата ос на въртене на Земята се измества и различни звезди заемат мястото на полярната звезда, това движение е познато като звездна прецесия. Пълен цикъл на звездна прецесия изисква 25 770 ходини. В помента полярна звезда е Поларис от съзвездие Малка мечка, но 12 000 години преди Христа полярна звезда е била Вега с изместване от земната ос на въртене едва 5°.
Защо компасът ми сочи север ще попитате?
Северният и южният полюс са се считали за основен портал към Агарта. Ескимосите и северните народи, индианците инуит от Канада асоцирали северното (полярното) сияние с духовете на своите починали близки, Викингите вярвали,че това са войни, препускащи на коне. Знаете ли, че северното сияние издава и звук? Това е слабо доловим звук, подобен на статичния звук, издаван от телевизор, който не е настроен на определен канал (всъщност, звукът на вселената), мачкане на целофан, полюшваща се трева. Причината за тези звуци не е установена. (Виж http://www.imdb.com/title/tt0186151/ още един интересен филм )

Следва продължение:

Неактивен Амрита

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 35
Re: Нека потърсим Ключа заедно!?
« Отговор #1 -: Май 25, 2016, 02:17:20 am »
Продължение:
Аурора Бореалис се случва, когато слънчевият вятър достигне Земята и взаимодейства с земното магнитно поле и защото това става на височина около 60 км звукът не може да достигне земята. Цветовете на аурората ми напомнят на друг любопитен феномен, синьо-зелената мъгла, за която свидетели на аномалиите с време и пространство в Бермудския триъгълник твърдят, че ги е обграждала, в следствие на което, стрелките на компасите им се въртели като полудели, да дори и целите яхти. Тук вече трябва да се обърне внимание на квантовата физика, трудовете на Анщайн и Тесла (виж и Файловте Омега). В своите предсказания, Хопите твърдят, че преди голямо събитие земята ще бъде обвита в синьо-зелена мъгла, която ще замае съзнанието и разклати вярата на хората (виж проект Blue Beam).
Цветовете и звукът са вибрация, дори материята, “в началото бе словото”. Пак вярвам, че ключът към друг свят е именно вълшебен звук, много по-сложен от “Сезам-отвори се!” (Виж Аспекти на музиката и музикалното въздействие. Музика и холография)
В трудовете си Jeffrey Thompson разглежда звукът като лекарство на новия милениум: http://www.neuroacoustic.com/newmil.html
Човечеството е използвало звука  хилядолетия наред , за да достигне до дълбините на  съзнанието, разгърне самочувствието и  укрепи  физическото състояние. Напеви, синхронизъм, пеещи купи, китайски медитация, удряне на гонг, и мантри и молитви, това са само няколко примера за този процес. Днес, с изключително сложна технологична екипировка, ние не само можем да четем поведението на тялото и мозъка в невиждани детайли, но можем също така измерим промените, които стават в главата, и да проникнем в различни състояния на съзнанието и здравето.
Бележка: ултразвуковият литотриптор, който разбива камъни в бъбреците чрез фокусиран високочестотен акустичен пулс е пример за успешно съчетаване на традиция и технология в името на здравето. Шаманите в Нова Гвинея лекували бъбреци като с дни прилагали следната техника-почукване на две кости една о друга върху областта на бъбреците.
Научни разработки и клинични изследвания в различни главни университети в САЩ, относно неврофизиологията на медитацията, дълбокото състояние на релаксация и взаимодействията между тяло и ум по време на лечението доказват, че медитиране в продължение на 20 минути дневно се отразява съществено и ползотворно върху кръвното налягане, двигателната и нервната активност, имунната система, самочувствието.
Използването на високотехнологични нововъведения в традиционните способи може да спомогне за лесно и бързо достигане до дълбините на съзнанието; да синхронизира действията на тяло и ум; даредуцира стреса.
Звукът лекува и разрушава
(http://www.bibliotecapleyades.net/scalar_tech/esp_scalartech29.htm ),
Звукът преодолява гравитацията и материята: това са знаели и древните, когато с негова помощ са левитирали многотонни каменни блокове.
Друг е въпросът, до колко чуваме/усещаме тези звуци или в какъв диапазон!? Тестове на слуха можете да направите тук:
 http://www.audiocheck.net/audiotests_frequencycheckhigh.php

Нека с евърнем отново в Лира!? Уфолозите вярват, че на планетите около Вега съществуват високоинтелигентни, хуманоидни същества, изтъкани от светлина, мъдри и добронамерени спрямо земните жители. Те живеят в четвърто и пето измерение, Едгар Кейси пише за тях, допускам,че и Ванга е имала контакт с точно тези същества, ангелоподобни серафимо-подобни. (На два пъти пуснаха по телевизията тази седмица “Контакт” с Джуди Фостер-хубав филм!)

Името на звездата Вега идва от арабски waqi и означава “паднал” или “презимил се”. Асирийците я именували “Съдията от Рая”, а хората от Акадия “Живот от Рая” Във Вавилон я наричали “Носителят на светлина”-да ви напомня за Луцифер (“луцифер” означава носителят на светлина). Също така се предполага, че името и е следтвие от изместването ѝ от позиция на полярна звезда, “плъзнала, паднала от хоризонта”.
Твърди се, че е имало война между представители на Лира и Дракон (драконианци-репталоидните извънземни от съзвездие Дракон). Драконианците победили, а обитателите на Вега система се преселили в Плеади (планета Тайгета), Козирог, Сириус и Марс. В книгата си “The Extraterrestrial Vision”, Gina Lake пише следното:
“Много митове, легенди и библейски истории се разказват за началото на взаимодействия на човечеството с извънземни. Разкази за боговете на планината Олимп в гръцката митология отразява Лира и Сириус лидерство в тази част на света. Египетската митология също отразява влянието на Сириус, макар че това,  е изкривен образ на тези богове, филтрирано. Райската градина е историята на създаването на хуманоид, с ребро, символизираща генетичния обмен между извънземни и началото на примати. И историята на Мойсей и Десетте Божи заповеди и много други пророчески взаимодействия, описани в Стария завет са истории на взаимодействие с извънземни. В Стария завет, въпреки че често е изкривена и неточна, е по сметка на спомените на хората от моралните учения, които са получили от извънземните, особено от Сирианците.”
Дойде ред на споменем и камъкът Чинтамани, за който Николай Рьорих казва, че е ключ към Шамбала, а според легендата е паднал от Сириус и дълги години е служил на Принцът –регент, пратеникът от Рая-Санат Кумара Той е също представител на Сириус система-светлолик, светлоок, светлеещ, бял, искрящ, ангелоподобен и покровител, съдия на нашия свят, както и на Шамбала.
Камъкът бил разделен на три части, имал способност да променя съзнанието и да дарява с мъдрост. Твърди се, че прословутият пръстен на Соломон бил направен от къс от тези камъни (т.е. камъкът бил разделен на 4 части). Свещенният камък на мюсюлманите Кааба в Мекка може би е втората част. За камъкът в Мекка има легенда, че бил паднал ангел и в началото имал друг цвят, искрящо бял със златисти нишки, но с времето се променил, след като бил краден и чупен. Третата част се пазела в историческия музей на Ню Йорк, а четвъртата част в храм в Тибет.
Възможно ли е пръстенът на Соломон да се намира в Кивота със заветите, който се пази в Етиопия, а не в Иерусалим?
Какви още свойства притежава този камък!? Излъчвал сияние, с променливи цветове, синьо-зелен, лилаво-бял(!), в пасивно състояние наподобява молдавид (вид метеоритен камък). Този камък можел да направи обикновения човек в безсмъртен бог и да преобрази металът в злато (философският камък?). Може би с този камък е бил инкрустиран и свещенният Граал?
В камъка Чинтамани е кодирана мисия-който го притежава ще регулира всички посоки на света на етерно ниво, Кралят на Света-Санат Кумара, а частите от него, които са били във владение на утвърдени завоеватели и строители на империята като цар Соломон, Чингис хан и Акбар Велики.
В крайна сметка информация е оскъдна по отношение на камъка Chintamani, но се предполага, че в състава на този извънземен има радий (или друг радиоактивен елемент) и неговите динамични лъчи могат да доведат до незабавно увеличаване на вибрационната честота на дадено лице, дотолкова, че лицето ще има възможност да прозре в миналото или бъдещето, и изскачайки извън времето да придобие безсмъртност и господство.
Също така се предполага, че камъкът никога не може да бъде адекватно научно тествани, тъй като голяма част от него съществува в по-високо измерение честота, отколкото в познатите ни рамки.
Как да надскочим тези рамки за сетивност?
Терънс Маккена предлага интересна хипотеза в книгата си «Храна на Боговете». В нея той пише за шаманизма и за дрогите като начин да се отключат определени химични реакции в човешкия мозък и това да доведе до еволюця на съзнанието и надминаване на обичайните сензорни възприятия. (Виж също така напитката на безсмъртието амбра, амброзия). Аюрведа разглежда правилните хранителни навици като средство за повишаване на вибрациите на тялото, чистота на чакрите и духовен напредък. Месото е напълно изключено от менюто, тъй като води до тежки последици за кармата. Интересна книга на Сюзи Чиазари е «Енергийно хранене с цветове».

Ако до тук допуснахме, че ключът може да е мелодия или тон, камък, дрога, напитка, храна, цвят свързан с електромагнитното поле на земята или съвкупност от всичко това, но не установихме какво точно представлява този ключ, то къде се намира ключалката и какво представлява тя?
Нима това е нашето собствено тяло!? Разкриването на тайните има общо с чистотата на нашето съзнание. Нашите органи и клетки са като компютър, в който е закодирана информация, познания от древното минало, но за да се «прочете» тази информация е нужно клетките да достигнат определена честотна вибрация, която би могла да се нарече ключ.
Във всеки слючай стигнах до извода, че човек трябва да съумее да следва, чистота на мислите, вегетарианство за чистота на тялото. Словото, това са искрените молитви, идващи от сърцето. Пост и молитва –пренебрегната и отдавна забравена истина?

Дори и така да е имали ли са древните достъп до тази информация и как са я използвали. Фреските по  стените на древните пирамиди в Египет, място  където култът към смъртта е бил най-силно изразен свидетелстват за множество доказателства, че връзка между човешкото тяло и Ключа съществува. Става дума за епифизата. Много отдавна епифизата е била един от най-тайнствените органи.Първи в древността за нея говори Херофил, живял преди около 2300 години. Той приема,че тя контролира умствената дейност на човека, че е клапан срещу "източването на жизнения дух", орган за "пророкуване и ясновидство", "седалище на душата".  Дори напречният разрез на Хеопсовата пирамида  е проекция на тази жлеза и положението и' в черепа Повече информация : http://www.pismatanahristos.com/treto-oko/ Нима пирамидите са механизъм за изпращане в друго измерение!? Ако е механизъм, как се задейства , с какъв ключ!?До тук мислите ми са едно лутане из лабиринтите на нформацията, но кога и как  ще намеря този ключ мога само да се надявам и да гадая.

Неактивен Kat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
Re: Нека потърсим Ключа заедно!?
« Отговор #2 -: Юни 05, 2016, 22:52:42 pm »
Здравей!

Изчетох всичко, което си написала. Обърнала си внимание на сто неща и скачаш много рязко от тема в тема. Би ли могла да формулираш въпроса си в едно-две изречения?

Неактивен Амрита

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 35
Re: Нека потърсим Ключа заедно!?
« Отговор #3 -: Юни 08, 2016, 00:55:26 am »
Здравей!

Изчетох всичко, което си написала. Обърнала си внимание на сто неща и скачаш много рязко от тема в тема. Би ли могла да формулираш въпроса си в едно-две изречения?

Въпрос (формулиран конкретно по темата) към незрящите, на който не очаквам отговор;)

Как можем да се срещнем с нашите починали любими души, без да се налага ние самите да прекрачваме прага еднопосочно?


Неактивен Kat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
Re: Нека потърсим Ключа заедно!?
« Отговор #4 -: Юни 11, 2016, 14:28:59 pm »
В своя труд "Книга на духовете", Алан Кардек описва връзката между починалите ни близки и нас. Казва, че те бдят над нас и че те забравят онези, които са ги забравили и изчезват. Това ще рече, че докато мислим за скъпите хора, които сме изгубили, те няма да ни оставят и винаги ще са около нас.

В началото си написала, че си чела Блаватска. Според нея, опитите за свързване с отвъдното и духовете са КРАЙНО опасни и могат да бъдат ФАТАЛНИ, тъй като можеш да установиш връзка не с този, с когото искаш. Непосветените никога не трябва да се занимават с такива практики, а доколкото разбирам това е много често срещано. Надали ще ме послушаш, все пак не се познаваме, но ще потърся точния труд, в който тя говори по тази тема и ще го публикувам, ако имаш интерес да го прочетеш. Колкото до митовете, за които си говорила по-горе (например историята на Орфей), според мен не трябва да се разглеждат буквално и могат да бъдат разбрани само от хора, които имат дълбоки познания в древния символизъм.

Неактивен Амрита

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 35
Re: Нека потърсим Ключа заедно!?
« Отговор #5 -: Юни 16, 2016, 22:54:35 pm »
Здравей, Кат! Явно не си ме разбрала пак. Не търся връзка с дух.

Знам какво искаш да ми кажеш, но дали всичко ти казвам аз!?:))))

освен Блаватска, чела съм и Кастанеда, Дайън Форчън, Алистън Кроули, Книга на Мъртвите, Едгар Кейси и много подобни, но не клоня натам.

Продължавам с моята тема В Търсене на Ключа

STARGATE
Този месец реших да изгледам първите два сезона на сериала Outlander или както е наречен в България, "Другоземец".  Сериалът е правен по епичния романс, състоящ се от няколко книги, писани от  Диана Габалдон. Не, няма да пиша за друиди, каменни монолити и елфи, макар, че много ми се иска:) Само ще отворя една малка скоба, забелязах че местата в България, които таят легенди за самодиви са точно онези места, които са били  населявани от Келти през 4 век пр.Хр. (1).
Първото нещо, което ми хрумна докато се наслаждавах на красивия сериал! е да прочета повече за Шотландия, клановете Фрейзър, МакДоналд и МакКензи, градчето Инвернес, Възстанията на Якобинците , битката при Колоден Мур (Culloden Moor) -авторката е подбрала много добре историческите факти около които плете своята фиктивна история. Накратко: главната героиня Клер Рандал  е медицинска сестра от времето навтората световна война, която  инцидентно попада в миналото, близо две столетия назад, където се запознава и омъжва за чаровния Джейми Фрейзър. Историята е изпъстрена с екшън, насилие,секс, драма, романс, мистика, с няколко думи  всичко, което може да се очаква от един завладяващ роман и като такъв, умеещ да подклажда въпросу у своите читатели.  Мястото през което Клер прескача във времето се казва Craigh Na Dun и е измислено от авторката, но напомня за Стоунхендж и множество други меглитни монументи, които се тачат от столетия, като мистични STARGATES , места където са се изпълнявали ритуали и места, където хора наистина са изчезвали незнайно как!? Известен случай е групата от 5 човека, 18 август 1971, пушили или не пушили джойнт- факт е, че и до ден днешен не са намерени:) (2) Полюбопитствах и относно хора, пътуващи във времето-оказа се, че има поне 10 документирани случая на известни такива пътешественици, дори  и такива, които  просто са дошли от паралелни светове, които нямат много общо с нашия. Няколко от тиражираните  в медиите случая се оказват измама, фрапантни рекламни трикове или просто твърдения на психично болни хора, но въпросът си остава, съществува ли възможност да се пътува във времето или да се минава в друго измерение? Защо Хитлер, Тесла, Айнщайн, Розен, Ферми, Браун са търсели начин, формула, това да се случи и до колко са успели!? Тук колатералите са толкова много, че просто ще ги прескоча, защото за мен са стари четива.
Следващата стъпка в моето търсене беше да намеря места по земята, така наречените аномални зони. Такива има много. Но интересно впечатление ми направи, че повечето  са свързани с аномалии в земната гравитация, което отново ни връща към Айнщайн и в частност неговата теория за относителността: времето и пространството се закривяват  около обекти с голяма маса.
Попаднах на едно превъзходно обяснение как и защо  някои места имат различна гравитация, след което изрових и карти от NASA, правени с помоща на два сателита GOCE и GRACE.
"Как така, в част от Канада "липсва" гравитация?" е заглавието на статията, която ще се опитам да преведа.
"Повече от 40 години, учените се чудят защо в огромни части на Канада "липсва" гравитация, в частност  Хъдсън Бей (Hudson Bay). С други думи, гравитацията в района на залива Хъдсън и околните райони е по-ниска, отколкото в други части на света, феномен, идентифициран за първи път през 1960 г., когато е започнало картографирането на  глобалните гравитационни полета . Предложени са две теории за отчитане на тази аномалия. Но преди да се спрем на тях, е важно първо да се помисли за това, което създава гравитацията. На базово ниво, гравитацията е пропорционална на масата. Така че, когато масата в даден район е поради една или друга причина по-малка, гравитацията също е  по-малка.Тя може да варира в различните части на Земята. Въпреки, че ние обикновено мислим за нея като за една топка, Земята всъщност има издатини на екватора и е приплесната на полюсите поради въртенето си. Маса на Земята не е разпространена пропорционално, и  може да измести позицията си с течение на времето. Затова учените предлагат две теории, за да обяснят как масата в района при залива Хъдсън е намаляла и е допринесла за по-ниската си гравитационна стойност.
Първата теория се съсредоточава върху процесът, известен като конвекция, срещан  в земната мантия. Мантията е слой от разтопена скала, наречена магма и съществува между 60 и 124 мили (100 до 200 км) под повърхността на Земята. Магмата е изключително гореща и постоянно се върти и измества, чрез възходящи и низходящи течения- конвекционни течения. Конвекция влачи континенталните плочи на Земята надолу, което намалява масата в тази област и това намалява тежестта ѝ.
Новата теория за отчитане на липсващата тежестта на района Hudson Bay се отнася до Laurentide глетчер, който е обхващал голяма част от днешна Канада и северните  Съединени щати. Този глетчер е бил почти 2 мили (3.2 км) с дебелина в повечето си секции, а в две области на Hudson Bay, той е бил с дебелина 2,3 мили (3.7 км) . Това е упражнявало голяма тежест върху континенталната плоча, която вследствие хлътва. т.е. в период от 10000 години, на Laurentide глетчер се разтопява и накрая изчезва, като оставя дълбока вдлъбнатина в земята.
За да получите по-добра представа за това което се е случило, представете си, когато натиснете леко с пръст повърхността на торта или парче мек, пухкав хляб. Получава се вдлъбнатина, която избутва масата настрани, но когато извадите пръста си, тя отскача обратно към нормалното. Подобно нещо се е случило след ледниковия период, след оттеглянето/топенето на Laurentide глетчер. Теорията предполага, че това става бавно  (по-малко от половин инч годишно). Затова в района около залива Хъдсън има по-малко маса, тъй като някога  Земята е била принудена да се отстрани под натиска на  ледената покривка. По-малко маса означава по-малко тежест, а от тук следва и по-ниска гравитация. Така че, коя от двете теории е вярна!? Оказва се, че и двете теории са.
За да изчислят въздействието на ледената покривка Laurentide, учени от Харвард-Смитсониън Център по астрофизика използват данни, събрани от сателитите GRACE - Gravity Recovery and Climate Experiment през периода между април 2002 г. и април 2006 г.
Двата спътника са сложни машини в орбита около 310 мили (500 км) над земята и отстоят на 137 мили (220 км) един от друг. Сателитите могат да измерват разстояния надолу до микрон, така че те могат да  открият малки гравитационни колебания. Когато водещият спътник лети над района на залива Хъдсън, намаляването на гравитацията кара спътника да се отдалечава от Земята и от  спътника-"брат". Тази промяна в разстоянието между спътниците и Земята се използва за изчисляване на промяната в гравитацията и за създаването на карти на гравитационни полета.
Данните от GRACE позволили на учените да създадат топографски карти на  Hudson Bay от времето на  последния ледников период, когато заливът е бил покрит от глетчера  Laurentide. Тези карти разкрили някои интересни функции за района, в това число две изпъкнали области на западната и източната страна на залива Хъдсън, където ледът е бил много по-дебел, отколкото останалата част в района. Гравитацията сега там  сега е по-ниска, отколкото в други части на залива.
Друга важна констатация вследствие от данните на GRACE: Оказва се, че теорията на ледниковата теория представлява само 25 на сто до 45 на сто от гравитационното отклонение около залива Хъдсън и околното пространство. Изваждайки "ефектът на бумеранга" от гравитационния сигнал на района, учените са установили, че останалите 55 на сто до 75 процента от гравитационното отклонение вероятно се дължи на конвекция.
Площта на Hudson Bay ще има по-малка гравитация за дълго време. Смята се, че на Земята има да "отскача" повече от 650 фута, за да се върне към първоначалната си позиция, която трябва да се вземат около 5000 години, но ефекта на бумеранга е все пак видим. Въпреки че нивото на моретата се покачва по света, морското ниво по крайбрежието Hudson Bay спада тъй като Земята продължава да се възстановява от теглото на глетчера Laurentide"(3)Неактивен Амрита

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 35
Re: Нека потърсим Ключа заедно!?
« Отговор #6 -: Юни 16, 2016, 22:56:13 pm »
Достатъчно е да потърсите снимки в Гугъл "gravity map" , за да видите, че местата с гравитационни аномалии са и местата с паранормални явления. Перуанските планини, Дяволско море, Бермудски триъгълник, Индийски океан, Зона 51, Западното крайбрежие на северна Америка, полуостров Юкатан, Балтийско море, о-в Крит, Централна Азия и др. локални зони.
Моите стъпки ме отпратиха към най-тъмното синьо, което се оказа в областта на Индийския океан, южно от Шри Ланка. Прочетох  митове и легенди от този остров и се удивих, колко много легендата за създаването на Шри Ланка прилича на обяснението, което са дали учените от Харвард-Смитсониън относносно ниската гравитация на някои места в Канада. Няма да разказвал легендата в подробности, накратко Бог и Планина  водили спор кой е по-могъщ, докато накрая Бог  намерил начин да унищожи планината, от която останал само този остров.  Всъщност индийският океан се образува, след разцепването на Гондвана-праконтинент и Огромна Земна Маса. Всичко придобива смисъл. Дъното на този океан е набраздено от множество сравнително млади  хребети, новообразували се следстве на тектониката на континенталните плочи, което означава, че земната кора там е тънка и с малка маса, от което следва и гравитационната аномалия.
Ето два линка(4)(5), където се споменава, че мястото около Шри Ланка е активно на UFO and USO, но също така, според легендите местните вярват, че пришълците търсят Ключа към Вселената, дори имат име за него -"Vishva Yathura". По-скоро пришълците знаят мястото и го ползват за старгейт, ако питате мен!:)))) Любопитното е, че дори Карл Юнг е видял мястото на сън при един от неговите лусит дриймс...хм,...виж връзка (5)!

(1) https://balkancelts.wordpress.com/2012/01/01/celtic-settlements-in-bulgaria-1-northern-bulgaria/
(2) http://creepypasta.wikia.com/wiki/The_Disappearance_of_the_Stonehenge_Hippies
(3) http://science.howstuffworks.com/environmental/earth/geophysics/missing-gravity.htm
(4) http://www.lankalibrary.com/myths/ufo.htm
(5) http://www.kataragama.org/research/gateways.htm

П.П. Очаквайте продължение в търсене на ключа за пътуване във времето или в измеренията, двупосочно!:)

« Последна редакция: Юни 16, 2016, 23:18:42 pm от Амрита »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27