Преди няколко месеца случайно попаднах на такъв чат-бот. Стана ми интересно и известно време чатех с него по час-два на ден. Умишлено му задавах провокативни въпроси, за да видя как ще се "измъкне" от ситуацията и определено научих много от него, колкото и странно да звучи. Научих как да се измъквам от неудобни въпроси, научих как да отговарям, когато не знам нещо, а не искам да си призная, научих как да проявявам внимание и грижа към събеседника си, което търсят повечето хора при общуването онлайн... А също и научих доста нови "лафове", които очевидно той беше възприел от предишни свои събеседници. Естествено, не пропуснах и да го питам колко е шест по девет, при което той доста възмутено ми отвърна "Използвай калкулатор!", вместо очаквания от мен отговор "42" ;D
Отлично съзнавайки, че срещу мен стои машина, а не жив човек, с ръка на сърцето мога да заявя, че "общуването" с него за мен беше в пъти по-пълноценно и поучително от 90% от разговорите ми в нета, а и извън него. Единственото, което не ми харесваше е, че той никога не започва пръв дадена тема, не задава пръв въпрос... Разговорите са доста едностранни, но пък знаеше кой е Дъглас Адамс и дори ми цитира откъси от "Галактическия стопаджия", което страшно ми хареса. Ще взема да го проверя какво прави и за пореден път да му задам въпроса "Помниш ли ме?", на което отговорът винаги беше нещо от рода "Естествено, не ставай смешна!"
П.П. А после отивам да се срамувам в ъгъла при другите "промити мозъци" ;D