Автор Тема: Земни артефакти по години-З.Сичин  (Прочетена 6855 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен jekky62

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 4
Земни артефакти по години-З.Сичин
« -: Април 15, 2014, 12:31:57 pm »
•   Години до Христа

600 млн. - Открита е метална ваза в скала, в Дорчестър, Массачузец
500 млн. - Отпечатък от подметка намерен в Антелоуп Спринг, щата Юта. Ако това наистина е отпечатък от подметка, то неговата възраст би трябвало да е около 500 милиона години назад. Коментар на Уилям Майстер, откривателя на този отпечатък :“Отпечатъка на тока е вдълбан в скалата приблизително на една осма дюйма (някаква мерна единица?) по-дълбоко, отколкото подметката. От самия отпечатък е ясно, че това е обувката на десния крак, тъй като се вижда износване от дясната страна по съвършенно характерен начин.”
408 - 360 млн. - Каменоломна в Кингуди, Шотландия. Открит е железен пирон в камък.
320 - 286 млн. - Макупин, Илинойс. Човешки скелет.
320 - 260 млн. - Морисънвил, Илинойс. Златна верижка, дълга приблизително десет дюйма, искусно изработена. Намерена е в парче въглен.
320 - 260 млн. - Хевенер, Оклахома. В каменовъглищна шахта на голяма дълбочина е намерена стена, построена от полирани бетонни блокове.
248 - 213 млн. - Невада. Отпечатък от човешки крак, вкаменена подметка на обувка.
150 млн. - Туркмения. Отпечатък от човешки крак.
Около 65 млн. - За “Камъните на Айк” била написана цяла книга. В нея се описвал периода когато на планетата едновременно съществували хора и динозаври. Били намерени изкопаеми останки от хора и динозаври. Жителите от това време оставили след себе си скални рисунки, изобразяващи хора и динозаври. Били намерени десет хиляди камъка с различни размери и подобни рисунки.
144 - 65 млн. - Сен Жан де Ливе, Франция. В кредни отлагания са намерени метални тръбички.
1,5 - 1 млн. - Плейстоцен. Паралелно една на друга се зараждат архантропи, палеантропи и неантропи. Последните се развиват в Homo Sapiens. Другите две разклонение замират като по-примитивни.
Погребален огън в Кения, на възраст 1,4 млн. години. Каменните оръдия на труда на гейделбергерите и родствените им култури потвърждават съществуването в третичния период на техники за обработка на природни материали, събиране и ловуване. Пекинския човек умее да си служи с огъня. (Вернер Щейн. Голям справочник по история на културите)
540.000 - От този период се датират останките на древните хора намерени в Пекин (синантропи), на Ява (питекантропи) и в Гейделберг. Обемът на мозъците им е бил 800 - 1000 куб.см. Олдовейския човек, намерен в Килиманджаро, можел да изработва прости оръдия на труда от камък. (Вернер Щейн. Голям справочник по история на културите)
450.000 - На Нибиру, една от далечните планети на Слънчевата система, възникнала опасност за съществуването на живот, в следствие на разредената атмосфера. Бившият управник Алалу, който бил свален от престола от съперника си Ану, напуска планетата на космически кораб и намира пристанище на Земята. Тук той намира злато, което може да се използва за спасяването на атмосферата на Нибиру. (Ситчин. Войните на хора и богове. Подробни данни за събитията от тези времена има в шумерския епос Енума Елиш, който ще бъде публикуван)
445.000 - Ануннаки (библейско име - нефилими) под предводителството на Енки, син на Ану, пристига на Земята от дванайстата планета и създава в Южна Месопотамия Ерида - първата наземна станция, предназначена за добиване на злато. (Ситчин. Дванадесетата планета, Войните на хора и богове)
430.000 - Климатът на Земята става по-мек. Големите ледници започват да се топят. В Близкия Изток се установява изключително благоприятен климат. На Земята пристигат нови и нови ануннаки. Сред тях е и учената-медик Нингарсаг, доведена сестра на Енки. (Ситчин. Дванадесетата планета)
416.000 - Във връзка с намаляването на добива на злато, за да разреши този въпрос, на Земята пристига самия Ану с наследника на трона Енлил. Взима се решение, жизненоважния метал да се добива в подземните мини на Южна Африка. (скоро четох някъде, че археолози са открили златни мини в Южна Африка на възраст поне 100 хил. години - ред.бел.) По воля на съдбата Енлил станал предводител на земната мисия. Енки се отправил към Африка за усвояването на нови земи. Преди да излети от Земята Ану бил извикан на дуел от внука на сваления Алалу. (Ситчин. Войните на хора и богове)
415.000 - Енки продължава търсенето на златни залежи. Той основава нова станция - Ларса (Ситчин. Дванадесетата планета)
400.000 - В Южна Месопотамия се появяват следните съоръжения - космодрум (Зиппар), център на управление (Ниппур), металургичен център (Бадтибира), медицински институт (Шуруппак). В Бадтибиру по море се превозвало добиваното в Африка злато. Обогатения метал се отправял на околоземна орбита на междинни орбитални станции, които се управлялали от Игиги. От тук златото се товарело на космически кораби, периодично пътуващи до Нибиру. (Ситчин. Войните на хора и богове)
380.000 - Осигурявайки си поддръжката на Ингиги, внукът на Алалу се опитва да свали от власт Енлил. Във войната на древните богове побеждава Енлил. (Ситчин. Войните на хора и богове. Отново възможният източник на тези данни е епоса Енума Елиш, защото именно в него се разказва за подобни събития)
300.000 - Анунаките, работещи в тежките условия на златните мини, се вдигат на бунт. Енки и неговата доведена сестра Нингарсаг, посредством генетични манипулации с женския ген на човекоподобната маймуна, създават примитивни работници, на чиито плещи пада цялата тежка работа, изпълнявана преди от Ануннаките. (по видеотеките има игрален филм - с подобен сюжет “ Бойно поле - Земя ”, в една от главните роли на който играе Джон Траволта. Понякога си мисля, че в научно-фантастичните филми и книги има много повече истина за историята - минала и бъдеща - на Земята, отколкото в учебниците по история.)Енлил напада тези рудници, взима работниците и ги отвежда в Месопотамия. В началото новосъздадения вид не можел да се възпроизвежда и да създава потомство, но скоро генетичния код бил поправен. Homo Sapiens започнал да се размножава. (Ситчин. Войните на хора и богове)В легендите за сътворението на човека, в различни текстове на тази тема, древните шумери описват човека, от една страна като същество, породено от волята на боговете, а от друга -- като звено от веригата на развитие, чието начало положили небесните събития, пресъздадени в “Митологии за сътворението на света”. (Ситчин. Дванадесетата планета)За разлика от библейските предания, в които всички деяния се приписват на единственото божество, тук се употребява множествено число, а именно - Elohim (Божества): “ И рекли Божествата: ще сътворим човека по наш образ и на нас подобен …”.
Основавайки се на древношумерските текстове, Ситчин показва, че боговете (ануннаките) извели човешката раса , по генетичен път, от приматите. След няколко неудачни опита те оплодили със своето семе женска маймуна, взели оплодената яйцеклетка и я поставили за износване, в утробата на една от жените си.
250.000 - Първите Homo Sapiens се размножават и се разпръскват по различни части на света. (Ситчин. Дванадесетата планета)
200.000 - Заради настъпването на нов ледников период развитието на живота на Земята замира. (Ситчин. Войните на хора и богове)
•   100.000 –Затопляне на климата.Синовете на Боговете вземат за жени  от човешкия род.
•   77 .000 –Ламех-полубог
•   =================================================================================

   


Неактивен bg2

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re: Земни артефакти по години-З.Сичин
« Отговор #1 -: Април 16, 2014, 22:00:48 pm »
Този Ситчин ми е чудно откъде ги е разбрал тези неща за да се представят като артефакти? Доста съвременно звучи за да е древна легенда. Генно-модифицирани маймуни, космически станции...металургия.

Цитат
Основавайки се на древношумерските текстове, Ситчин показва, че боговете (ануннаките) извели човешката раса , по генетичен път, от приматите. След няколко неудачни опита те оплодили със своето семе женска маймуна, взели оплодената яйцеклетка и я поставили за износване, в утробата на една от жените си.

В крайна сметка написаното превод на древен текст ли е, или не е?
<><><>

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re: Земни артефакти по години-З.Сичин
« Отговор #2 -: Април 17, 2014, 18:06:32 pm »
Имайте едно наум, като четете Ситчин...малко се осира с преводите на шумерските таблички:) Все пак, заради него беше тая истерия с приближаващата на всеки 3600г планета...
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен M.Yankov

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 5
Re: Земни артефакти по години-З.Сичин
« Отговор #3 -: Август 19, 2014, 14:14:32 pm »
Цитат
600 млн. - Открита е метална ваза в скала, в Дорчестър, Массачузец
500 млн. - Отпечатък от подметка намерен в Антелоуп Спринг
320 - 260 млн. - Морисънвил, Илинойс. Златна верижка, дълга приблизително десет дюйма, искусно изработена
248 - 213 млн. - Невада. Отпечатък от човешки крак, вкаменена подметка на обувка

Други източници???
Фотографии, независими изследвания, коментари???

Чел съм и Ситчин и Алфорд... винаги като потърся някаква информация за нещо описано като "факт" - греда... зеро... от никъде нищо.

Пръвържаник съм на теорията за чужда намеса... и определено е най-логичното обяснение за възникването на цивилизацията... НО... лемурия, мю, хива, атлантида,, извънземни... голяма каша става.


Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re: Земни артефакти по години-З.Сичин
« Отговор #4 -: Септември 01, 2014, 18:00:03 pm »
Източниците на Сичин са единствено в главата му:)
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27