Автор Тема: Eгипетските богове по нашите земи  (Прочетена 19109 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен rorchach

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 16
Eгипетските богове по нашите земи
« -: Декември 29, 2013, 22:30:41 pm »
Не съм много подготвен по темата, но мисля, че ще мога да й дам приличен старт.
Провокиран съм от филм (Вила Роза), който гледах на скоро. Няма да говоря за филма - той е художествена интерпретация, а за базата на която е създаден - разкази и реални събития.
Източникът на информация, който ще използвам е поместен на официалния сайт на филма http://rosevillemovie.com/#materials

Цитат
„Белия Старец“ е местност в Еленския Балкан обхващаща територия от няколко десетки декара. Наречена е така заради единствения дъб в този регион, който хората наричат със същото име. В местния фолклор битува легенда, която разказва за трима братя – пътуващи търговци на кожи, които били застигнати от силна снежна буря и се принудили да лагеруват на въпросното място. През нощта на най-малкия брат му се присънил висок мъж с глава на куче и ослепителен медальон на гърдите си, който го помолил за две вълчи кожи, с които да се стопли през нощта. Малкият брат видял възможност за добра сделка и поискал в замяна медальона. На сутринта открил братята си заклани и одрани, а собствените му ръце били оцапани в кръв. На гърдите му висял медальона на съществото. Малкият брат скитал из местността до дълбока старост, търсейки съществото от съня си. Искал да му върне медальона, за да може братята му отново да са живи. Умрял много стар, а на мястото където издъхнал, израснал висок и строен дъб, който самотно стърчал в гъстата борова гора. Според поверията, всяка нощ точно в три часа, могат да се чуят отчаяните викове на малкия брат, който продължава да чака странното същество.

"Странното същество" от тази легенда свързвам с египетския бог СЕТ (човешко тяло с глава на куче). Другата причина, за да мисля, че става въпрос за египетски бог се свърза с белегът (съвършено оформен триъгълник) в/у гърдите на главния участник в мистерията случила се във вилата.

Интересно е също, че перди трийсетина година са провеждани и експедиции до местността "Белият Старец"

Цитат
В архивите на БАН няма официална документация доказваща наличието на такава експедиция. Според професор Дияна Филипова обаче, експедиция е имало и то по заповед на тогавашната Държавна Сигурност. Участниците в мисията пристигат в местността „Белия старец“ под претекст, че изследват причините за миграцията на дивеча, но истинските им намерения са обвити в мистерия и догадки. Мълвите твърдят че мястото е заредено със странна енергия и наличие на силен електромагнитен дисбаланс. С помощта на близко военно поделение е докарана земекопна техника, която обаче не влиза в употреба поради внезапното прекратяване на експедицията. Причина за това е рязкото влошаване на здравословното състояние на някои от основните участници, довело в по-късен етап до два смъртни случая. Всякакви документи, свързани с експедицията са засекретени или изчезнали.

След като се запознах с тези материали се сетих за гробницата на Бастет в Странджа - чел съм малка част от темата тук.

Свързвам историята за "Белия Старец" и "Гробницата на Бастет в Странджа" с :
 - смята се, че местата притежават странна енергия
 - замесени са БАН, Държавна сигурност, Ванга
 - говори се за египетски богове

Има ли информация дали има други египетски богове, за които се знае, че са има ли присъствие по нашите земи ?
Може би, ако темата се развие повече ще може да се направят някакви предположения за какви са целите им и каква работа са има ли тук.Неактивен endy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 34
Re: Eгипетските богове по нашите земи
« Отговор #1 -: Януари 02, 2014, 09:43:55 am »
Аз имам няколко въпроса-например какво прави по нашите земи скарабея,който е изложен в Смолян,в музея?Защо само тук и в Египет има местност с името Сакар?Също и гробът на Озирис от Варна.Чел съм ,че била открита и плочка,която е като тази от гроба на Озирис в Египет.А плочките които Гайд описва и съвпадат с части от Книга на мъртвите????

Неактивен rorchach

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 16
Re: Eгипетските богове по нашите земи
« Отговор #2 -: Януари 04, 2014, 22:48:32 pm »
Като се  напишев гугъл излизат доста резултати относно скарабея
Попаднах на тази статия за скарабея, предположенията донякъде отговарят на повечето въпроси.
http://bnr.bg/sites/radiobulgaria/Lifestyle/HistoryAndReligion/Pages/scarabei.aspx

Неактивен Kat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
Re: Eгипетските богове по нашите земи
« Отговор #3 -: Януари 08, 2014, 00:52:52 am »

 - смята се, че местата притежават странна енергия
 - замесени са БАН, Държавна сигурност, Ванга
 - говори се за египетски боговеБАН, ДС и Ванга са замесени заради някакво масово убийсто станало 85-та в тази местност, единият от убитите е момчето с белега. Никаква информация няма в интернет и цялата история е много странна.

Колкото до египетските богове, един траколог, не му помня името, не беше българин, твърди, че първите династии на Египет са траки. Не знам дали е вярно и не си спомням какви му бяха доводите, но ще потърся труда и ще го публикувам.
« Последна редакция: Януари 08, 2014, 00:56:26 am от Kat »

Неактивен станка

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re: Eгипетските богове по нашите земи
« Отговор #4 -: Януари 08, 2014, 21:54:03 pm »
   Да  имаме  предвид,  че  преди  Черноморският  потоп  Африка  и  Балканският  полуостров  са  били  свързани  със  суша!

Неактивен ranilota

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 113
Re: Eгипетските богове по нашите земи
« Отговор #5 -: Септември 11, 2014, 21:07:08 pm »
БАН, ДС и Ванга са замесени заради някакво масово убийсто станало 85-та в тази местност, единият от убитите е момчето с белега. Никаква информация няма в интернет и цялата история е много странна.

Колкото до египетските богове, един траколог, не му помня името, не беше българин, твърди, че първите династии на Египет са траки. Не знам дали е вярно и не си спомням какви му бяха доводите, но ще потърся труда и ще го публикувам.
Ох, отдъхнах си като видях, че освен Ванга,  не е замесен и Дънов, макар че е  от миналия век.
Има книга на Петър Баков за Ванга-неин приятел от много години. Там казва много неща, които тя е поискала да бъдат споделени след определено време. Не знам дали ще разпознаете конкретно този сатрап, за когото говорите, но тя споделя подобни неща за др. хора, вкл. и известни. Какво са правили и каква съдба ги постига.
Знам, че много я оплюват без да знаят бъкел, освен това аз също съм на о.м. за нея-бях, но прочетох книгата, ходих в Рупите и там има енергия, усеща се дори от хора които не са чувствителни към нея. Умиротворение, желание за хармония и добрина-това усещат хората.
Тези тук-чисто научните хора могат да я доанатемосат като прочетат "Извънземие" на същия автор. Щом критикуват-значи имат опитност.
Ще сравнят и ще споделят, надяваме се.
Ако пък няма някой историк-египтолог да се изкаже, общо взето спамим. То и самите учени не са на едно мнение....

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27