Автор Тема: Черният Рицар - НЛО в орбита  (Прочетена 10022 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 824
Черният Рицар - НЛО в орбита
« -: Ноември 16, 2013, 10:08:48 am »
Black Knight - Черният Рицар - така е наречено гигантското (според твърденията около 50 тона) НЛО в орбита, което пак според твърденията в интернет е от доста време там.

Представям ви официални снимки от НАСА, направени по време на една от STS мисиите:

http://eol.jsc.nasa.gov/sseop/images/ISD/lowres/STS088/STS088-724-65.jpg

Сменяте последната цифра от 65 до 70 за да видите различните снимки.

Интересното е, че обекта е с неправилна форма, черен и от американски астронавнти е съобщен, че свети със зеленикав цвят. През 60-те години е имало статии по въпроса, като след това интереса към него затихва, или е било направено така, че да затихне. Отначало американците са се шашнали, мислейки, че руснаците са го изстреляли (това става по времето когато още Спутник не е бил изстрелян), но в последствие се оказва, че не е така.

Възможно е да е секретна разработка на военните, възможно е да е истинско НЛО. Преценката оставям на вас. В интернет има доста информация по въпроса, не съм чел всичко, може да прочетете нещо и да го постнете тук и да обогатите информацията.

Ъпдейт: променете /lowres със /highres  за да видите снимките с по-висока резолюция.

« Последна редакция: Ноември 16, 2013, 23:55:10 pm от ₪ Eon ₪ »

Неактивен darksun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 32
Re: Черният Рицар - НЛО в орбита
« Отговор #1 -: Ноември 19, 2013, 16:38:52 pm »
по скоро е отломка от апарат
This shit's got to go ...

Неактивен Black Adder

 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 782
 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
Re: Черният Рицар - НЛО в орбита
« Отговор #2 -: Ноември 19, 2013, 20:19:26 pm »
Винаги ми е било приятно, когато изказващият се така категорично оракул намери време и желание да сподели с нас от къде черпи информация, щото да заключи по такъв начин?
Доколкото аз съм попрочел (а и  ₪ Eon ₪ спомена), този орбитален артефакт е наблюдаван още преди дори съветският Спутник да бъде изстрелян.
И понеже черпя информация от достоверни публикации, а не чрез медитация, ще нахвърлям основните факти:
За първи път за този обект се споменава 1953 г., 4 години преди изстрелването на съветският Спутник /04 октомври 1957 г./, от доктор Линкълн Ла Паз от Университета в Ню Мексико. В последствие, през август 1954 г, той, заедно с откривателят на Плутон - Клайд Уилям Томбо откриват още 2 непознати обекта в орбита, като в последствие д-р Ла Паз се отрича от публикацията си.
Все таки, за Черният рицар започва да се пише, като през май 1960 година сп. Тайм публикува статия в която се твърди, че това е спътник.
Ето и статия от 14 май 1954 г. в която се споменава непознатият обект в орбита


Ха сега, любезни ми darksun обясни, от чий апарат според теб е тоз отломък? /за домашно, ако някой иска, може да прерови интернета и да попреведе повече, защото моят английски леко куца  :writer:/
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен darksun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 32
Re: Черният Рицар - НЛО в орбита
« Отговор #3 -: Ноември 21, 2013, 12:38:07 pm »
Преди първия спътник са правени многократни опити за извеждане , тестове на ракети носители и тн.
This shit's got to go ...

Неактивен Black Adder

 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 782
 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
Re: Черният Рицар - НЛО в орбита
« Отговор #4 -: Ноември 21, 2013, 22:08:12 pm »
И това го знаеш от?

/не мисли, че се заяждам, просто ако имаш информация - МОЛЯ споделяй, ако не ти се споделя - МОЛЯ, не пиши едноредови обобщения /
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен darksun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 32
Re: Черният Рицар - НЛО в орбита
« Отговор #5 -: Ноември 22, 2013, 13:17:56 pm »
споделям МНЕНИЕ - нещо характерно за форумите , ПОВЕЧЕ няма да споделям каквото и да било ...
This shit's got to go ...

Неактивен Black Adder

 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 782
 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
Re: Черният Рицар - НЛО в орбита
« Отговор #6 -: Ноември 22, 2013, 20:13:55 pm »
Чудесно. Тъкмо ще се намали 'белият' шум тук. Благодаря.
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен forcomnet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 113
Re: Черният Рицар - НЛО в орбита
« Отговор #7 -: Декември 03, 2013, 01:24:32 am »
Този "Черен рицар" често ми се е мяркал пред погледа и не от скоро. В крайна сметка обаче тук има нещо ненормално и нелогично... вероятно е някаква "Пунта Мара". От една страна обикаля около Земята от 100 години (вероятно тогава е забелязан), от друга се казва, че обикаля от 13 000 години?! Как го разбраха? Уж Тесла бил приемал радиосигнали от него, ама после се оказало, че приемал сигнал от някакъв пулсар от незнам си кое съзвездие. НАСА правят някакви далечни снимки на този НОО (неидентифициран орбитиращ обект) обаче не си правят труда да отидат за толкова години полети до него и да го видят отблизо какво е! Някъде казват тежало 15 тона, другаде 50 тона?! Как го измериха джанъм? Казват, че обикаля по полярна орбита (през полюсите) което е интересно и удобно за шпиониране или мониторинг на цялата Земя. Не разбрах обаче за колко време прави една обиколка. Аз колкото и да го гледам това нещо като се опитам да си представя триизмерната му форма според достъпните фотоси от различен ъгъл все ми прилича на някаква безформена отломка или парче скъсана обшивка което се мандахерца из Космоса, по-точно в орбита около Земята.

Изключително оскъдна информация и никаква заинтересованост от бродещите из космоса земни представители. Или е боклук или нещо за което не искат да се вдига шум... тогава обаче, защо са му направили снимки които циркулират в мрежата?! Явно пак някаква конспирация да има.

Това всъщност щеше да бъде коментарът ми преди да намеря материалът кой следва… след доста мислене все пак реших да оставя коментарът си жив, такъв какъвто е бил преди за последно да се разровя в мрежата...

Сателитът „Черният рицар”
Мистериозен 13 000-годишен извънземен сателит в орбита около Земята?


Парче от термично одеало снимано от Endeavor, STS-88.
Снимка Image Science & Analysis Laboratory, NASA Johnson Space Center

Говори се, че той е там горе над нас, в тъмнината, отвъд сиянието на Земята. Той се мята бавно и уверено в мрака, плъзгайки се гладко по неговата неизменна орбита. Земята се върти отдолу, неподозираща за неканения паразитен пришълец. Това е сателитът „Черният рицар” (Black Knight), мистериозен обект с неизвестен (вероятно извънземен) произход - казват, че е над нас вече 13 хиляди години.

Подобно на много истории за странни явления, легендата за „Черният рицар” започва с Никола Тесла. Той споделя, че уловил повтарящ се радио сигнал през 1899 г. и е убеден, че този сигнал идва от космоса и заявява това публично по време на конференция. През 1920 година, радиолюбители успяват да уловят същия този сигнал. По късно учени в Осло, Норвегия експериментирайки с късовълнови излъчвания в космоса през 1928 г., започват да улавят „ехо с голямо закъснение” (LDEs), недоизясненият феномен се изразява в приемане на ехо на радиосигнала няколко секунди след излъчването. Привидно обяснението идва през 1954 г., когато вестниците (включително St. Louis Post Dispatch и San Francisco Examiner) публикуват изявление на  ВВС на САЩ (US Air Force), че два спътника са открити в орбита около Земята, по време, когато все още никоя нация не е имала възможността да ги изведе. Съществуването на „Черният рицар” е засвидетелствано от различни източници и потвърдено от ВВС на САЩ.

От 1960 г., както САЩ, така и СССР имат изведени апарати в орбита около Земята. Но на 11 Февруари 1960 г., много вестници публикуват тревожно съобщение: „Още някой (друг) има сателити на орбита около Земята”. На екраните на радарите създадени да откриват вражески обекти, се появило нещо. То е описано като тъмен преобръщащ се обект. Спътникът не бил нито американски, нито съветски.

На следващия ден вестниците публикуват малко повече информация. Орбитата на мистериозният обект била на 79° спрямо екватора, а не на 90° както се полага за полярна орбита. Изключително необичайна ексцентрична орбита с апогей 1728 км. и перигей само 216 км. Обектът прави пълна обиколка за 104,5 минути.

В това време американските военни открили нещо познато от старта на стария Откривател (Discoverer),  част от обшивката с дължина по-малко от 6 метра. Discoverer VIII стартира на 20 Ноември 1959 г., като подготовка или репетиция към изстрелването на човек в космоса с последващо отделяне и завръщането му с парашутна капсула. Всичко вървяло по план, но отделянето на 136 килограмовата капсула било неуспешно. Кожухът на капсулата се отделил както било планирано, но самата капсула поела по орбита близка до орбитата на мистериозния спътник на Земята и я приели за загубена. Военните проследили единия от кожусите, той извършвал една обиколка около Земята за 103 минути под ъгъл от 80° с апогей 950 км. и перигей 187 км. Близко до орбитата на „Черния рицар”, но не съвсем.

И тогава през 1963 г. астронавта Гордън Купър (Gordon Cooper) съобщава, че е видял зеленикаво НЛО по време на 15-тата си обиколка на борда на Меркурий 9 (Mercury 9). Обектът е видян от около 100-тина души на екраните на радарната станция за следене близо до Пърт в Австралия (NASA's Muchea Tracking Station near Perth, Australia). В последвалото официално обяснение по случая се говори за грешка в електрониката на бордовата система и халюцинации на Купър предизвикани от високо съдържание на CO2 във въздуха. Реалността на „Черния рицар” изглеждала невероятна.

През 1973 г. шотландският изследовател Дънкан Лунан (Duncan Lunan) се заел да изясни случая. Той взел данните на норвежките учени за „ехото с голямо закъснение” (LDE) и се заел да ги анализира. Лунан забелязал, че на звездната карта това указва посока към Epsilon Boötis, двойна звезда в съзвездието Воловар (Boötis). Какво ли в такъв случай се явява„Черният рицар”, изглежда той предава покана от народа на Epsilon Boötis, покана, която е на 12 600 години, според твърдението на Лунан.

Окончателно потвърждение идва през 1998 г., когато совалката Индевър (Endeavor) прави първия си полет до Международната космическа станция (ISS) в мисията STS-88. Астронавтите на Индевър направили много снимки на странния обект, които били широко достъпни и можело свободно да бъдат видени на сайта на НАСА (NASA). Но скоро, всички снимки изчезнали. Те отново се появяват малко по-късно на други сайтове с различно обяснение как тези обекти се явяват отломки или космически боклук. Снимките са с високо качество и е лесно забележимо, че обектът представлява някакъв космически апарат. От тогава ние знаем всичко което трябва да се знае за „Черният рицар”. Ние знаем как изглежда, от къде идва, това че е дошъл с мисията на посланик, и това е било потвърдено от толкова много надеждни свидетели в космическата програма.

Тогава, защо никой не знае за това, и защо от НАСА не  признават съществуването му?

Каква страхотна история. Идеята за 13 000-годишният извънземен спътник обикалящ около Земята е толкова вълнуваща, колкото въобще може да бъде. Хората често ме обвиняват в развенчаването на истории като тази, но като цяло аз не виждам нещата по този начин. Аз просто искам да знам повече. Искам да отворя кутията широко и да разбера какво наистина се случва. Аз не искам да спра до тук и да кажа „Това звучи странно”, аз искам да намеря решението на загадката. За тези, които разглеждат това като развенчаване, аз наистина искам да кажа, че не разбирам защо изучаването на цялата история се възприема като отрицателен процес. Възбуден съм от историята и се вълнувам да разбера какво се крие зад спътника „Черният рицар”.

Ето какво намерих.

Оказва се, че всички съставни части от историята за „Черният рицар” са несвързани. Изразът „Черният рицар” е толкова срещан, че не бях в състояние да определя, когато това име за пръв път стана част от историята. Звучи невероятно, но названието би могло да дойде от всяка космическа страна и е толкова разпространено, че може да бъде свързано с произволно количество реални проекти. От 1958 до 1965 г., Обединеното кралство (UK) стартира  22 ракети в програмата „Black Knight”, предназначен за тестване на различни възвръщаеми космически апарати. Но „Black Knight” никога не е извеждал нищо в орбита, всъщност вторият етап е извършвал спускане, а не изкачване за по-добро натоварване на възвръщаемия апарат. Махнете това име от уравнението, и всички звена на веригата се разпадат. Всички събития свързвани с тайнствения спътник „Black Knight” са добре документирани по същество, и никой (към този момент) не е споменавал това име.

Никола Тесла наистина е уловил ритмични радио сигнали през 1899 г., и той е вярвал, че те идват от космоса. Днес ние вярваме, че той е бил прав, и че това, което той е уловил са били пулсари, гигантски дълбоки космически източници на пулсиращи радиосигнали, които са официално открити през 1968 година. Тъй като пулсарите са били непознати по времето на Тесла, той прави всичко възможно, за да обясни това което е мислел, че може да бъде: интелигентни, но недешифрирани сигнали.

Норвежките учени наистина получават LDE радио отражения, и тяхната същност остава почти толкова загадъчна и днес, колкото е била и тогава. Днес ние имаме пет вероятни обяснения, някои или всички от които могат да бъдат отговорни за някои LDEs, и те в повечето случаи се отнасят до странни реакции в земната йоносфера. Те са сред около 15 правдоподобни обяснения. Никой от тях не включва орбитиращи извънземни сателити; въпреки, че ако чужд сателит избере да влезе в орбита около нас, записва нашите предавания, и ги предава обратно към нас осем секунди по-късно, това би могло да има същия ефект.

Когато Дънкан Лунан интерпретирал получените LDE сигнали от 1973 г. и ги съпоставил със звездната карта, той не е и мислил да свързва всичко това с „Черния рицар”, или какъвто и да е друг полярен сателит. В действителност неговата интерпретация е, че LDEs идват на Земята от една от точките на Лагранж, от точката L5. Тези точки са две: L4 и L5 . И двете се намират на орбитата на Луната, едната 60° пред Луната, а другата 60° зад Луната, които са стабилни и където гравиметричните ефекти от Земята и Луната задържат обект в постоянна орбита. Освен това, Лунан признава ненаучните си предположения и грешката си в неговия метод и затова по-късно се отказва от него. Така, че въпреки популярната днес история за „Черният рицар”, тук никога не е имало разумна интерпретация за нещо свързващо Epsilon Boötis с този тайнствен сателит или към някаква дата отпреди 12 600 години.

А тези публикации във вестниците за два спътника в орбита през 1954? Това са просто изсмукани от пръстите истории в подкрепа на продажбите на книгите за НЛО. Цитираният офицер от ВВС е бил човекът видял НЛО, но не е споменавал за тайнствени спътници в орбита около Земята. Никаква връзка с разглеждания „Черен рицар”.

Най-интересната част от историята се е случила през 1960 г., когато е предстояло изстрелването на „Откривателите” спътниците Discoverer. Секретарят на ВВС Дъдли Шарп (Dudley Sharp) казва за вестниците, че този нов мистериозен обект може би е вторият корпус от Discoverer VIII, двойник на забелязания преди време. Съответстващ по размер и на очакваната орбита. Скоро данните се потвърдили. Списание TIME дори съобщава за идентифицирането, но тъй като обяснението било баналното и не толкова вълнуващо, като тайнствения обект то било поместено в крайната колонка на новините.

А има и друга интересна бележка по линия на програмата Discoverer. През 1992 г. една от програмите на ЦРУ (CIA) наречена Corona била разсекретена и се разкрило, че задачата на Discoverer в действителност била да извежда в орбита шпионските спътници Corona, а не астронавти. Причината да се използва полярна орбита е възможността да се прелита над всяка част на Земята, и възможността да се заснема всичко, за разлика от конвенционалните полу-екваториални орбити, които могат да покрият само определен диапазон по ширина. В онези дни не е имало технология за предаване на цифрови изображения от орбита на Земята. Камерата с филма е трябвало да се върне за проявяване и по-нататъшен анализ. За това камерата Corona KH-1, трябвало да напусне орбита, да се спусне с парашут в атмосферата, където да я прехване самолет спасител JC-130.

Въпреки, че програмата Discoverer била военна, изстрелването и резултатите се публикували във вестниците и съдържали вярна информация, както се изяснило след свалянето на секретността. Камерата Corona и нейния кожух били действително изгубени от борда на Discoverer VIII, както писали вестниците през 1960. Техните необичайни орбити също били описани коректно.

Какво е видял Гордън Купър от борда на „Меркурий 9” и потвърдено от всички радарни оператори? По думите на самия Купър (който умира през 2004 г.) най-общо казано  нищо. Но в действителност Гордън Купър неведнъж е докладвал за наблюдаване на НЛО когато е бил пилот. Той е убеден, че е видял цяла флотилия НЛО над себе когато е бил разпределен в Германия, макар че никой друг не е докладвал за това. Но Купър също е категоричен, че НЛО-то от Меркурий 9 - предполагаемото му забелязване на зеленикавия „Черен рицар” през 1963 г. - е пълна измислица на НЛО авторите, което никога не се е случвало. Той предлага всички записи от полета, включително собствените си оригинали, като доказателство, че няма такова нещо.

Историята за съобщенията на Купър се споменава практически във всички книги за НЛО и „Черният рицар”. Но подобни записи няма в документите на НАСА, няма и в докладите на радарните оператори или други източници и се явява пълна измислица на съвременните писатели.

И така, какво ни остава от полета на совалката Индевър (Endeavor's STS-88) и потресаващите им снимки на космически кораб? Има много неверни неща в тази част на историята. На първо място, че совалката винаги лети в полу-екваториална орбита, както прави и МКС. Един обект преминаващ в полярна орбита би отминал с десетки хиляди километра в час, твърде бързо за да бъде наблюдаван и със сигурност твърде бързо за да му бъдат направени качествени снимки.  По време на едно от излизанията на астронавтите в открития космос (EVA)*, термозащитното покривало (термично одеяло) било изпуснато и се отдалечило. От едната страна сребристо, а от другата черно. То било смачкано и отдалечавайки се бавно, приемало причудливи форми. Фотографирано е обширно. Ако човек не е подготвен какво да очаква той не би могъл и да предположи какво е това. Но, за нещастие на легендата и за щастие на астронавтите, това не било извънземен спътник.

Беше ми много забавно да разбера повече за тази история. Научих много за историята и някои астрономически факти, които не знаех. Радвам се, че си направих труда, защото ако просто бях приел историята, че има извънземен спътник в орбита около Земята, щях да греша и не бих научил нищо ново. Още по-лошо, щях да направя логическа грешка, и да бъда принуден да приема цялата плеяда от погрешни предположения, и да вкарам в моята реалност невероятната история за извънземен спътник обикалящ около Земята. Нито легендата, нито самото развенчаване имат някаква стойност, само чрез проследяването на истинските факти, печелим истинските награди.


Поправка: По-рано неправилно казах, че обектите в перпендикулярна ниска околоземна орбита преминават със скорост от "хиляди километри в секунда". В действителност тя е около 10 км/сек, или около 36 000 км/ч, ако сметките са ми  правилни.

Поправка: По-рано заявих, че термозащитното покривало е било открито по време на първоначална визуална инспекция след старта на STS-88, но всъщност то е загубено и снимано по време на последващото излизане в открития космос (EVA).

BrianDunning


* Extravehicular Activity (EVA): Astronauts Walk In Space

Източник 1 (английски) - http://skeptoid.com/episodes/4365
Източник 2 (руски) - http://www.skepton.ru/black-knight/

Не знам до колко съм се справил с превода. Всъщност не съм изучавал нито английски, нито руски, но по някоя дума им схващам, пък и чичко Гугъл помага...
« Последна редакция: Декември 03, 2013, 01:28:28 am от forcomnet »

Неактивен ilianvs

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 116
Re: Черният Рицар - НЛО в орбита
« Отговор #8 -: Декември 03, 2013, 10:50:38 am »
Мисля, че това обяснява всичко и всякаква допълнителна дискусия е напълно излишна.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27