Автор Тема: Отворено писмо  (Прочетена 7049 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отворено писмо
« -: Март 13, 2013, 17:56:10 pm »
Отворено писмо
До Президента на Р.България
Копие,До Министър председателя
До Председателя на НС
До българските медии
До БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

Г-н Президент, Призовавам Ви да инициирате морална норма и всеки Български гражданин, който постъпва на държавна служба от Президента до Портиера , собственоръчно да пише и следния текст от клетвата на Дякона на Свободата:

 -За тези, които петнят името на Отечеството ни наказанието е смърт, смърт и пак смърт.

 -За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е смърт, смърт и пак смърт.
 
 - За тези, които насаждат омраза между хората, живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избиват помежду си, те да трупат богатства наказанието е смърт, смърт и пак смърт.
 
 - За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те, видите ли, не предполагали, че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни.
 
 - За тези, които под булото на родолюбието градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е смърт, смърт и пак смърт.
 

Това е, което исках да ви кажа, надявайки се, че ще доведете борбата докрай. Бъдете силни, братя, и не щадете силите, нито кръвта си, защото Отечеството ни няма да припише заслугите ви другиму, нито пък ще позволи да потънат в забвение и не забравяйте-времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.


18.02.2012г.         София                  С уважение:Владимир Качаклиев

http://ka4ak.blog.bg/politika/2012/02/18/otvoreno-pismo.903755


Ако заменим думите  "смърт, смърт и пак смърт" с "доживотен затвор" смятам, че клетвата на Апостола би свършила чудесна работа!
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re: Отворено писмо
« Отговор #1 -: Март 13, 2013, 18:31:46 pm »
Чудесно писмо. Но безмислено. Никой няма да обърне внимание на писмото. Пълна глупост е това с отворените писма.

Неактивен sidewinder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 834
Re: Отворено писмо
« Отговор #2 -: Март 13, 2013, 19:58:52 pm »
Доста смело отворено писмо. То при това положение трябва да ги избесим повече от половината. В тази наша мила татковина, управлявана най-изтънчено от евреи, това надали ще се приеме на сериозно.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Отворено писмо
« Отговор #3 -: Март 14, 2013, 09:42:01 am »
Пълна глупост е това с отворените писма.
Сигурно е така, дори и Владо Качаклиев го осъзнава, предполагам... Аз лично се замислих върху самия текст на клетвата, написана преди толкова много години и толкова актуална и днес, което иде да рече, че ние, като народ, не сме еволюирали и на сантиметър. Този малък текст и неговото спазване и изпълнение биха гарантирали развитие и прогрес, за който всички ревем; този малък текст показва колко са безсмислени хилядите закони, уж гарантиращи просперитета на нацията.
Питам се обаче и друго-дали ще се намерят хора, които с чисто сърце ще се закълнат в него, имайки предвид наказанията? И ако има такива-къде са?
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re: Отворено писмо
« Отговор #4 -: Март 14, 2013, 10:41:34 am »
Голяма част от законите не се спазват. Май ги наричат мъртви текстове. Каквото и да правят и каквито закони да си променят е без значение, щом не се спазва. Каква е тази държава която не си спазва законите. Знам ли - смотана  :D Пълна анархия. Иначе клетвите не са това което са били. Хората си ги престъпват без да им мигне окото. Все революции има, ама без еволюция.

Неактивен m2f

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 580
 • Животът е изумително приключение
Re: Отворено писмо
« Отговор #5 -: Март 17, 2013, 13:36:25 pm »
Питам се обаче и друго-дали ще се намерят хора, които с чисто сърце ще се закълнат в него, имайки предвид наказанията? И ако има такива-къде са?
Ето това е то! Правилният въпрос.
Във всяко мъничко или голямо нещо винаги опираме до "човешкия фактор". До това какво е качеството на човека. Каква е личната му ценностна система. Да, законите са важни, но не по - малко важни са хората, поставени да следят за спазването им. Ако човека не е качествен, и най-добрите закони пропадат.
Човек, който е наясно с духовността, с езотериката, с религията, с живота в отвъдното, /нарочно ги изброявам всичките, макар да не са равнопоставени!!!/, такъв човек знае, че ще отговаря за всяка своя мисъл, дума и действие, че ще отговаря пред собствения си Висш Аз /Бог/ за всеки свой мотив...И внимава!!! Внимава да не пректачва границата на реципрочността. Дори и да не му иде отвътре, пак внимава за постъпките си, ако не за мислите и мотивите си.
Такъв човек НЕ ГО ТЕГЛИ към властта! Защото вижда ДОПЪЛНИТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, а не келепир в това! Докато един тъпак Умре да властва, защото вижда само "келепира" и не знае каква сметка ще му се иска като прекрачи от другата страна /в отвъдното/.
И какво се получава? Получава се, че тия дето могат да свършат работата не ги влече към властта, а тия дето за нищо не стават - Умрат да влязат там.
Магаретата водят лъвовете... :( /да не бъда разбрана буквално, нямам нищо против нито едните, нито другите животинки/.
И понеже едва ли има сила, която да възпре устрема на простия човек към властта и келепира, може би е време духовните хора да се прежалят и да се ангажират с поемането на кормилото на държавата. Колкото и да не им се прави точно това. Най-малкото от всичко е да се върнат към гласуването, от което се отказаха. /и аз съм тука, в това число/...Защото на този етап това е начина. И да направим всичко възможно да се случи пряката демокрация в България. Тогава може би ще е все едно кой е "на власт" и кой не...
 :hi:

« Последна редакция: Март 17, 2013, 13:43:52 pm от m2f »
Добрите решения идват с опита. А голяма част от опита идва с лошите решения.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27