Най-накрая нещо смислено, браво!
От известно време и на мен ми се въртят подобни идеи в главата, все нещо около квантовата физика.
Бих добавила нещо друго, обаче... Относно дуалността!!!
Както ни е известно, ние и света, в който живеем сме!!! дуални... Ляво - дясно, напред-назад, горе-долу, мъж-жена... ляво-дясно полукълбо, обаче не мога да си обясня от къде идва идеята за № 3. Много добре знаем!!!, че когато имаш само 2 величини, то става въпрос за 2D или двуизмерност. Ако разглеждаме нещата от математическа гледна точка, бих казала, че двуизмерността по-скоро трябва да се разглежда като -0 и +0 (където +0 е материя, а -0 е антиматерия), а не като 0 и 1.
0 и 1 са параметрите в компютърното програмиране, до колкото ми е известно.
Комбинациите между 0 и 1 (при софтуера) могат да създадат цяла вселена... но тя си е все така двуизмерна.
Предполагам, че повечето от вас са ходили на 3D кино и ще схванат идеята, че ако нещо изглежда за нас 3D, то не означава, че в действителност то Е 3D.
Относно цветовете... който е изучавал цветознание, ще знае, че в действителност няма цветове, а пречупване на светлината. Информацията, която се "превежда" от мозъка е за цвят. Въпрос на късмет или съдба (философска тема) е дали си снабден с по-"евоюлирал" вид "устройство",че да имаш възможността да се насладиш на по-богат цветови спектър. Да кажем, че има хора, които все още си гледат черно-бели телевизори, докато други си въртят HD каналите на най-последния модел
Та... когато боравим само с две величини и комбинацията между тях... защо си мислим, че всъщност 1+1 = 3??? И може би тук някой ще се намеси с "фактора" съзнание или "фактора" време, или друг "фактор", но аз ще задам пак същия въпрос... дали този "фактор" не е следствие на двуизмерността и комбинацията между -0 и +0 (или 0 и 1 на компютърен език)?
Идеята за единство или безкрайност на едно двуизмерно съзнание е доста непонятна. Факт е, че ни е трудно да си представим както едноизмерност, така и безкрайност. В крайна сметка науката може да докаже (или е доказала), че те са едно и също нещо, но това с нищо не променя обстоятелството, че сме раз-делени. "Тук" сме, защото една яйцеклетка е получила информация от един сперматозоид и по "Негова/Нейна" воля... "Да бъде светлина"
... и се е разделила
И следва любимата ми тема... за изгонването на Адам и Ева от райската градина, първородния грях и т.н.