Автор Тема: Повече добра енергия за повече хора !!! :)  (Прочетена 9431 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mildo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 132
  • Thank You Buddy
Здравейте !

Става въпрос за това, че утре пускам сайт с кауза, която е да има повече и
по-добра енергия на този свят, защото така или иначе - както и да го погледнете – хората отвсякъде са затрупани с емоционални товари ежедневно. До толкова са заровени в проблемите си, че много от тях са забравили за прекрасния живот, в който живеем, и че им е даден шанса да се насладят на всякакви видове преживявания.


 Главната ми идея е чрез флаери, снимки с текст и други подобни материали да разпространявам позитивни послания по целия свят в различни сфери от живота. Ще има един главен текст, който ще е на изображение. Той е написан и сглобен графично от мен. Текстовете/посланията и снимките ще бъдат на различни езици и ще се споделят в повече от 10 социални мрежи. Хората, които вече са се включили в проекта официално и го подкрепят са различни видове артисти: графични дизайнери, фотографи, модели, певци, заведения и известни личности, както и хора от много други сфери. Можете да разберете повече за цялата идея на http://-Цензурурано - Сайт с преобладаваща дезинформация -/ThankYouBuddy .


Официалния сайт ще бъде пуснат утре вечер на 31ви Януари срещу 1ви Февруари. Хората, които се включват в проекта със свои художествени, графични, фотографски или литературни творения,  които се ползват за каузата и се използват в сайта ще бъдат отбелязани в различните социални мрежи и портфолиота с цялата информация към тях. Не търся финансова печалба и не предлагам такава, когато правя запитванията към различни хора. Всичко правя сам, защото това е мой личен проект за внасяне на позитивно настроение в уеб-пространството, рефлектирайки и в реалността. Знам, че сайтът ще има много посещения и файловете ще бъдат споделяни между много хора , така че това би било много добър PR за някои от вас.

Ако желаете да се включите в този усмихнат проект, можете да се свържете с мен по и-мейл, във фейсбук, или тук.


Благодаря за отделеното внимание, желая Ви прекрасен ден!

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 814
Re: Повече добра енергия за повече хора !!! :)
« Отговор #1 -: Януари 31, 2013, 09:43:43 am »
"...Движението на новата епоха, което слага акцент само върху позитивното мислене, всъщност травмира сериозно хората и ги експлоатира. Приспива способността им за задълбочен и цялостен анализ на нещата, за връзка с действителността. Това е цяла нова религия, проповядвана от амбициозни гурута. С претенцията, че се базира върху наблюдения, тя избирателно използва и научни изследвания, и религиозни вярвания и манипулира хората. Това е цял индустриален комплекс, бизнес за милиарди в световен мащаб, който се развива с подкрепата на политически, финансови и други кръгове, които имат интерес от примитивизация и инфантилизация на населението.
...
Когато ви се внушава, че избирателно трябва да използвате само положителните емоции и мисли, всъщност се осакатява вашата способност за критичен анализ и автономно действие. Освен това, когато не успее да промени живота си с позитивни мисли, човек изпитва вина, че не практикува достатъчно упорито и не спазва ритуалите, популяризирани от съответния гуру. Така той се инфантилизира и започва да търси причините за неблагополучията си не в реалната действителност, не в сложните взаимовръзки, а в начина си на действие и собственото си мислене.

Такива хора стават лесни за управление, за контрол и манипулация, което е много удобно на корпорациите например, които разчитат така рекламните им послания по-лесно да достигнат до потребителите. Това е нужно и на правителствата, и на финансовата олигархия, на всички тези големи контролиращи господари на света, които имат нужда от това хората да са оптимистични и в същото време зависими...."
Д-р Пламен Димитров

Цялото интервю:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1703032

А и цяла тема има във форума.
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,19076.0.html

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re: Повече добра енергия за повече хора !!! :)
« Отговор #2 -: Януари 31, 2013, 10:40:16 am »
Ех Галене.... :(
Какво общо има статията на тоя професор.  :unknown:
Пък си мисля, че май се опитва професора да травмира хората. Не прочетох Милдо да призовава само към положително мислене. Прочетох, че иска да направи нещо положително и хубаво. Да не би според теб сега да не трябва да прави сайта човека. Тая работа с положителното мислене е до време. И трае кратко. Щото реалността те събужда. Но това не значи, че сега заради някаква статийка трябва да седнем и да потънем в нещастните мисли и да не се опитваме да правим нещо положително. А това се опитва той.
Иначе наистина избягването на проблем и затварянето на очите не решение.

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 814
Re: Повече добра енергия за повече хора !!! :)
« Отговор #3 -: Януари 31, 2013, 12:01:16 pm »

 Не прочетох Милдо да призовава само към положително мислене.


Главната ми идея е чрез флаери, снимки с текст и други подобни материали да разпространявам позитивни послания по целия свят в различни сфери от живота.


Аз пък виждам много общо м/у статията на професора и това, което е решил да прави Mildo, затова и го цитирах.
Това, че ти не виждаш.... ;)

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re: Повече добра енергия за повече хора !!! :)
« Отговор #4 -: Януари 31, 2013, 12:20:11 pm »
Добре де Галене, лошо ли е това което прави? Не познавам Милдо освен в сайта и не мога да кажа какъв точно човек е и как мисли.
Честно кажи. Какво предпочиташ? Отрицателни постове или нещо положително?
Статията я прочетох. Но не виждам нищо лошо в позитивизма. Стига разбира се да е в нормални граници.
Ето вчера ме ядосаха и реших да си подобря настроението с нещо положително. Прочетох няколко вица и хоп. Като маргаритка съм. :D

Неактивен rammstein

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 22
Re: Повече добра енергия за повече хора !!! :)
« Отговор #5 -: Януари 31, 2013, 14:01:16 pm »
На Земята има множество райски кътчета, където живеят “розови близнаци”. Ако искате да се окажете на такова място, сложете “розови очила” и не обръщайте внимание на субектите, които ще ви призовават да ги свалите. Отгласите от райския живот рядко проникват в скучното ежедневие. Ловете целенасочено и постоянно тези “слънчеви зайчета”, задържайте своето внимание на тях и тогава ще ги срещате все по-често.

Обяснение.

Виждали ли сте някога дъжд в слънчев ден? А две дъги в небето? А близнаци в розово, попадали ли са на пътя ви? Необходимо е да разберете едно просто нещо: вие сами, чрез своето отношение оцветявате света си в цветовете на дъгата или в черни тонове. Ако значителна част от вашите мисли се отнася към негативните преживявания, животът ви с всеки ден ще отива на по-зле и по-зле. И обратното, нека времето да е отвратително, но ако душата пее под дъжда и весело шляпа по локвите, слоят на вашия свят ще бъде изпълнен с празнично настроение. Както раят, така и адът съществуват не някъде в други измерения, а тук, на Земята. Има например затвори, но вие не сте в тях - това не е вашия слой на света. Но той може да стане ваш, ако фиксирате вниманието си на криминалнате хроники. Съществуват също така аварии, катастрофи, стихийни бедствия - и те могат да станат част от вашата реалност, ако започнете да допускате в себе си новинарските емисии. Фиксирайте съзнателно вниманието си само на това, което искате да виждате във вашия свят, всичко останало игнорирайте, пропускайте го покрай очите и ушите си. Злото няма се махне от реалността - то ще изчезне от вашия слой. Вие просто ще престанете да се сблъсквате с негативните събития.

В. Зеланд

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 814
Re: Повече добра енергия за повече хора !!! :)
« Отговор #6 -: Януари 31, 2013, 15:12:20 pm »

Добре де Галене, лошо ли е това което прави?

"Лошо или добро" щом е решил-нека си го прави.
...поредната приспивна песен... е за менЧестно кажи. Какво предпочиташ? Отрицателни постове или нещо положително?

Реални! А не да ме забаламосват с флаери, снимки и т.н. изкуствено създадени "положителни неща".

---
Зеланд и той нещо май се опитва да ме приспива... :D
Цитат
Фиксирайте съзнателно вниманието си само на това, което искате да виждате във вашия свят, всичко останало игнорирайте, пропускайте го покрай очите и ушите си.
:)

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re: Повече добра енергия за повече хора !!! :)
« Отговор #7 -: Януари 31, 2013, 16:19:57 pm »
Фиксирайте съзнателно вниманието си само на това, което искате да виждате във вашия свят, всичко останало игнорирайте, пропускайте го покрай очите и ушите си. Злото няма се махне от реалността - то ще изчезне от вашия слой. Вие просто ще престанете да се сблъсквате с негативните събития.

В. Зеланд
Изповядващите тия глупости се превръщат в инфантилни егоистични хилещи се маймунки. Виждала съм такива. :D Но живота рано или късно им пляска един шамар и ги освестява. Та разбират откъде изгрява слънцето.
Бездействието е също зло.
----
Галене, баланс требе баланс. ;) Не трябва да се залита нито само в едната нито в другата посока.
Лошо няма да се правят положителни неща.
Абе чеки да стартира сайта да видим какво всъщност ще има в него.

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 814
Re: Повече добра енергия за повече хора !!! :)
« Отговор #8 -: Януари 31, 2013, 17:34:54 pm »

Бездействието е също зло.
----
Галене, баланс требе баланс. ;) Не трябва да се залита нито само в едната нито в другата посока.

Аааа, и аз това викам! ;)

Даже преди малко се разрових за един текст по този случай.

"Не допускай веселието ти да бъде толкова чрезмерно, че да приспи твоя ум;нито тъгата ти да бъде толкова тежка, че да угнети сърцето ти. Този свят не доставя толкова безмерно благо и не причинява толкова безизходно зло, щото да те повдигне извънредно много, или да те спусне много ниско от равновесието на умереността. Ето пред тебе е домът на Веселието! Той е боядисан отвън и има весел вид. Ти ще го познаеш по продължителния шум на веселието и ликуването, що излиза от него. Господарката стои на вратата и високо кани всички минувачи. Тя пее, призовава и се смее непрестанно. Тя кани да влезем вътре и да вкусим от насладите на живота, които, както тя говори, никъде не ще се намерят, освен под нейния покрив. Но не влизай в нейната врата без предпазливост, също не общувай с тия, които посещават нейния дом по неподобаващ и безнравствен начин.Те се наричат синове на Веселието; те се смеят и изглеждат доволни, но безумие и безразсъдство има във всички техни дела. Те са тясно свързани със злото и всяка тяхна стъпка води към зло. Опасността ги обкръжава от всички страни и бездната на падението зее под краката им. Обърни се сега на другата страна и гледай: в онази долина, обкръжена с дървета, скрито от хорските погледи, е жилището на Скръбта. Нейната гръд се вдига с въздишки, нейните уста са изпълнени с плач, нейната наслада е да съзерцава човешкото тегло. Тя вижда обикновените неприятности на живота и ридае; слабостта и порочността на човека е любимата тема на нейните уста. За нея цялата природа е препълнена със зло; всеки предмет, видян от нея, е засенчен от мрака на собствения й ум и гласът на недоволството опечалява нейния дом и през деня и през нощта. 
Не отивай близо към нейната килия, нейното дихание е заразително. Тя поразява плодовете и изсушава цветовете, които украсяват и подслаждат градината на живота. Избягал от дома на Веселието, пази се да не те занесат твоите нозе към границите на този мрачен дом. Следвай внимателно средната пътека, която трябва да те заведе с постепенен възход в жилището на Тишината и Спокойствието. В тишината обитава Мир, Безопасност и Задоволство. Тя е радостна, но не весела, тя е сериозна, но не сурова, тя гледа на веселието и на скръбта в живота с еднакви и верни очи. От тука, като от висина, трябва да гледаш ти на безумието и нещастието на ония, които, водени от своето весело сърце, - вземат места в компаниите на веселие и буйна радост; или заразени от мрачно настроение и меланхолия, прекарват всички свои дни в жалби за нещастията и бедствията на човешкия живот. Но разгледай и двете страни с разбиране и грешките им да те запазят от заблуда."


Неактивен Mildo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 132
  • Thank You Buddy
Re: Повече добра енергия за повече хора !!! :)
« Отговор #9 -: Януари 31, 2013, 20:09:05 pm »
Нямам време да прочета последния пост, защото съм на работа, за което се извинявам ! С две думи не знам кой как схваща идеята на проекта и до колко, но като цяло ми е ясно, че пълно със всякакви гадости и батаци в този свят ( по русенски исказано) Но с този проект аз искам да създам някакъв баланс и да съм част от тази енергия! Естествено, че няма как да е е само доброто, но когато наблягам на него и се концентрирам на него, всекидневните проблеми и препятсвия на които всеки има в собствената си еволюция е много по лесно да се преминава през тях без да губим енергия. БАЛАНС , МУЛТИЛИЗЪМ ( ако е правилната дума и ако има изобщо такава)
С проекта просто искам да помогна на много хора да привлекат повече или по малко от тази енергия в живота си ! :)

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re: Повече добра енергия за повече хора !!! :)
« Отговор #10 -: Февруари 01, 2013, 03:03:06 am »
И авторът на темата, също както и тоя глупав доктор имат предвид не позитивното мислене, а позитивното вярване.
Позитивното мислене е "Прави каквото трябва, пък да става каквото ще". И приеми резултата без негативни емоции.
Т.е. усилия до дупка, но необвързаност с резултата, и запазване на психическото спокойствие.

А Позитивното вярване е, енергии, минергии, розови, оранжеви и жълти очила и глупости.
Основната идея е да не правиш нищо, да мързелуваш и да чакаш да "падне тавана" и някой друг да ти оправя бакиите.

Позитивното мислене, в истинския си вид е златна концепция. И корените му идват от хилядолетните духовни учения на човечеството.
А позитивното вярване са ню ейджърски бози. Това с флаерите, ще ме извинявате ама е крайно несериозна работа. Възрастни хора, как може да вярвате, че един флаер ще ви мобилизира и пречисти?
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Una

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 229
Re: Повече добра енергия за повече хора !!! :)
« Отговор #11 -: Февруари 01, 2013, 09:24:47 am »
Единствено бих добавила към това, което казва Танграта, (освен, че е точно така), че всъщност енергията си е енергия и за да я има е необходимо както + така и - иначе няма енергия. Това дали е "добра" или "лоша" са разбирания на нашия ум.

Неактивен blade

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 467
Re: Повече добра енергия за повече хора !!! :)
« Отговор #12 -: Юни 28, 2013, 18:33:00 pm »
Хич не е глупав доктора! Това което казва е напълно вярно.Без значение дали се казва положително мислене или вярване. Повечето хора казват,че това е положително мислене и за това така се е изразил доктора.
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27