Автор Тема: Изчезна остров, регистриран на картите на "Гугъл"  (Прочетена 9573 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Lenks

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Цитат
Учени от университета на Сидни по време на експедиция за изучаване на океанското дъно в района на Нова Каледония са открили, че остров Сънди (Sandy Island), фигуриращ в много карти, на практика не съществува, съобщи "Сидни морнинг хералд".

Група геолози под ръководството на Мария Ситън първо са открили, че навигационните карти на морското дъно в района на изследванията не съвпада с научните карти и картите на "Гугъл".

Там, където дълбочината на океана е трябвало да е около 1400 метра, на последните е бил обозначен остров Сънди.

Той е фигурирал на картите на капитана на изследователския кораб, но в действителност геолозите не са открили на обозначеното място какъвто и да било остров.

Интересно е, че на спътниковите снимки на "Гугъл" той също е бил отбелязан, но е изглеждал като черно петно.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА


"Гугъл" пуска 3D карти

2|993107.06.2012
Скоро: Виртуални разходки и по нашите улици

16|1657015.02.2012
Учените не знаят откъде се е появила грешката в картите.

Според представители на университета на Западна Австралия, те вече са започнали да събират данни за морското дъно.

Те ще бъдат представени на властите, за да бъде отстранена грешката.

Представители на Австралийската хидрографска служба са съобщили, че при съставяне на картите обикновено се събират данни от много източници, някои от които могат да съдържат грешки.

Производители на карти специално нанасят на тях грешни данни като несъществуващи улици, за да защитят авторските си права.

Досега обаче по отношение на морските карти подобно нещо не е било правено. Изследването на образци на океанското дъно има голямо значение за изясняване на историята на движение на тектонските плочи.

Така на базата на анализ на минералите може да се установи времето и скоростта на тяхното формиране.

Източник:БТА


Неактивен ¿ Кибела ?

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 23
Re: Изчезна остров, регистриран на картите на "Гугъл"
« Отговор #1 -: Ноември 22, 2012, 23:38:46 pm »

Това черно петно... така като го гледам... изобщо не ми прилича на остров. Проверих отново в картата на Гугъл - стои си. Как изобщо са решили това?!
След време да не се окаже, че и Земята не е кръгла и не се върти... Голям майтап ще падне  ::)

Неактивен Lenks

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Re: Изчезна остров, регистриран на картите на "Гугъл"
« Отговор #2 -: Ноември 23, 2012, 08:22:08 am »
Въпроса е, ако там никога не е имало нищо, защо на сателитната снимка се вижда това?? Щеше да си е просто вода. Според мен е адски странно.

Неактивен ¿ Кибела ?

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 23
Re: Изчезна остров, регистриран на картите на "Гугъл"
« Отговор #3 -: Ноември 23, 2012, 09:23:34 am »
Мен ако питаш... аз даже имам и повече въпроси:
*Група геолози под ръководството на Мария Ситън първо са открили, че навигационните карти на морското дъно в района на изследванията не съвпада с научните карти и картите на "Гугъл".
- Каква е разликата в навигационните карти от тези на "Гугъл"? И защо имат разлика? Оттук изниква още по-тъп въпрос в главата ми: На кое да вярвам повече - на сателитните снимки на Гугъл или на картите, които са правени от моряци-изследователи или т.к. на хората, които са минали от там? (ако тези въпросни навигационни карти са това за което мисля)

*Там, където дълбочината на океана е трябвало да е около 1400 метра, на последните е бил обозначен остров Сънди.
-Това пък инфо какво трябва да значи?!?!?! Че ако има дупка в морското дъно, то тогава автоматично го преписваме в картите на Гугъл за "остров"...?!?! Да, остров е... ама леко инвертен ми се струва.

*Интересно е, че на спътниковите снимки на "Гугъл" той също е бил отбелязан, но е изглеждал като черно петно.
- Петно ли?! Айде стига!!! Гугъл казва "остров", затова е остров... ! И ако реша да ходя на екскурзия някой ден, може да избера и този остров... Още по-интересно ми стана, когато видях на картата, че е в съседство с друг - по-голям... ОСТРОВ ... Личи си - остров е! Е, как обитателите на Нова Каледоня, до сега не са се усетили, че там няма никакъв остров?!?! Ами чак сега е трябвало някакъв изследователски екип да дойде и да реши, че в действителност там няма остров! Я! Чудо!! Тези хора ме изумяват с откритията си :)

*Според представители на университета на Западна Австралия, те вече са започнали да събират данни за морското дъно. 
-Друг въпрос: Чакайте малко сега... ако тепърва ще изследвате, тогава откъде си изсмукахте от пръстите, че точно там дълбочината на океана е около 1400 метра?!

Направо... вече на нищо да не вярва човек, докато не го види с очите си! .... То... нито така, нито иначе....

Неактивен Yoda

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 142
 • Must be force be with you
Re: Изчезна остров, регистриран на картите на "Гугъл"
« Отговор #4 -: Ноември 23, 2012, 10:39:50 am »
Просто грешка в някакви карти. Нещо, което е било просто дълбочина виждаща се като петно решили да го кръстят "остров". Но чак пък за "изчезнал остров" да става въпрос, никъде не се и загатва дори. Петно препознато като остров.

Цитат
Там, където дълбочината на океана е трябвало да е около 1400 метра, на последните е бил обозначен остров Сънди.


Неактивен ¿ Кибела ?

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 23
Re: Изчезна остров, регистриран на картите на "Гугъл"
« Отговор #5 -: Ноември 23, 2012, 15:55:31 pm »
Ето тук намерих едно видео, което е качено на 06.02.2010 . Тук твърдят, че това е Sandy island Australia.
Порових се още малко, за да открия подобно видео (скоро качено), но все попадам на кадри, в които се показват снимките от Гугъл и това "зацапано" нещо, където трябва да бъде този остров. Някои казват (до колкото разбрах с моя английски), че може би се правят някакви експерименти там:
"В продължение на няколко седмици е изчезнал малък остров в Тихия океан по френското юрисдикция. Може би смъртта му крие в неконтролируеми научни експерименти. В района на южната част на Тихия океан в действителност не са отчетени сеизмични събития в последните месеци." ( от , публикувано 22.11.2012 )

Дали е грешка в картите или изследователите не са могли да се ориентират добре... или искат да скрият нещо от нас... и ако е "изчезнал" този остров, защо виждам това зацапано нещо, което изобщо не ми се "дава" като представа за някаква дупка от снимка на Гугъл-картата? Май само ще си гадаем..., но определено има нещо, което не се връзва в цялата тази картинка и ми е странно...

Неактивен Lenks

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Re: Изчезна остров, регистриран на картите на "Гугъл"
« Отговор #6 -: Ноември 23, 2012, 17:17:36 pm »
За момента само нови въпроси без никакви отговори с този остров... Ако това видео наистина показва острова преди 2-3 години става още по интересно :) А онова в началото приличаше повече на водопад, отколкото водовъртеж. Нека някой по-знаещ да се изкаже.

Неактивен forcomnet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 113
Re: Изчезна остров, регистриран на картите на "Гугъл"
« Отговор #7 -: Ноември 25, 2012, 03:38:58 am »
Ба си глупостите... всичко е преписано от Уикипедия-та, това БТА почна да намирисва на жълта агенция. А Sandy Island, ако имахте желание да го потърсите, вместо да бърборите на сляпо, щяхте да видите, че не е само един на Земята. Този Сънди на видеото с моторницата е друг - http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Island_%28Windy_Harbour%29 и е снимано тук - http://wikimapia.org/#lat=-34.8475998&lon=116.1204249&z=17&l=0&m=b. Моторницата идва от към реката и заобикаля камънаците покрай брега, които ще ги познаете без много усилие. А "нашият" остров е този - http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Island_%28New_Caledonia%29 и е много вероятно да е от типа на Sable Island - http://wikimapia.org/#lat=43.9294617&lon=-59.9267026&z=11&l=0&m=b, който е интересен с това, че е "пясъчен" остров който се придвижва бавно с времето. Ефекта се получава от пясъка който морското течение донася от едната страна, а отнася от другата. Ако изключим конспирацията в случая, то може островът за който се говори просто да си е "отишъл" с времето! По някое време може да е съществувал като суша и да е означен по картите, а в последствие вече може да е изяден от морето и да го няма ... как Гугъл да го покажат, ако го няма? А в крайна сметка каквото и да показва Гугъл нали е съгласувано с картографията... или мислите, че от Гугъл ще седнат да правят каквото си искат и да създават неща които противоречат на официалните карти???

А другият вариант е някой да е направил високотехнологична военна установка тип "Филаделфия" и островът да е отишъл в друго измерение. Кой знае?!

Неактивен liuba4e

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 34
Re: Изчезна остров, регистриран на картите на "Гугъл"
« Отговор #8 -: Ноември 25, 2012, 12:55:34 pm »
forcomnet, след като Гугъл не са действали на собствена глава, а са ползвали и други източници за това си твърдение, как за бога се допуска такава груба грешка, която очебийно им носи загуби? Няма ли леко да пострада и туристическият бранш? Например майка ми. Хваща си Картата на Гугъл и казва, деца отиваме на този остров. Отиваме в туристическите агенции и хоп... Не вярвам да не минат с някаква глоба. Едно е сигурно, Гугъл загуби няколко неща.
1. Пари, вече колко са не знаем.
2. Известно доверие в компанията.
3. И самочувствието, което имаха.
Малко или много тези неща намалиха коефициентите си. За бога, нали чрез сателит също са проверявали? Теорията ти са пясъчен остров е добра, но как обясняваш черното петно? Или това е по - малко пясък? Нали Мария Ситън си е направила труда да провери? Тогава, защо не виждаме из текста, думата пясък? Щяха да споменат.
Сега да видим какво всъщност губи (по - горе стана ясно, че Гугъл нищо не печели), известната изследователка.
1. Приходи, заради откритието си, което обаче влияе на други организации, но пък носи печалби, дори и това да е в работата й.
2. Самочувствие, което би спомогнало за повече и добре платена ползотворна работа.
3. Гигантско его.

В случая Гугъл не би могъл да си позволява да греши, защото им струва пари. По - скоро съм склонна да вярвам на сателити, от колкото на някаква изследователка, която бог знае по чие нареждане е била там. Как така, Гугъл правят картите и изведнъж някой отива и казва: за бога, тук няма остров...?
Пак някакви фантазмагории се случват. Каквото и да е пак няма да разберем.

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
51 Отговора
47228 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
1 Отговора
13316 Прегледи
Последна публикация Октомври 25, 2008, 23:31:38 pm
от Peacekeeper
7 Отговора
18464 Прегледи
Последна публикация Юли 10, 2009, 02:21:19 am
от Peacekeeper
0 Отговора
10510 Прегледи
Последна публикация Февруари 05, 2010, 12:42:15 pm
от Astronomer
4 Отговора
12519 Прегледи
Последна публикация Октомври 04, 2010, 21:53:13 pm
от Unlock_the_Light

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27