Автор Тема: Матрицата.  (Прочетена 10030 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Excalibur

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 34
 • Който иска, успява!
  • Намери лекар бързо и лесно!
Матрицата.
« -: Октомври 12, 2012, 19:39:37 pm »
Здравейте, отдавна не съм писал в форума, дори спрях да го следа - нямам достатъчно време, но скоро гледах интересни клипчета и ми дойде на акъла за филма матрицата - какво мислите, защо не е направена още една 4-та част?

Доколкото бях чел аз.. че "големите риби" не са допуснали това да стане. Някой от актьорите са починали, певицата която щяла да прави саундтрака е умряла при самолетна катострофа и т.н

Кажете Вие какво мислите за тази конспирация, дали наистина нещата свързани с филма са истина, и е направен "за добро", дали наистина не живеем в една "матрица" и сме управлявани от нея?


Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 317
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Re: Матрицата.
« Отговор #1 -: Октомври 12, 2012, 21:07:27 pm »
Е ти ако чакаш от холивуд чрез филмите да научиш отговорите, бая ще има да си чакаш. Самата идея, че си допуснал до съзнанието си, разбирания и схващания като "големите риби" е доста показателно. Показателно в негативен план. Търси и опитвай по друг начин да разширяваш съзнанието си - чрез игралните филми ще се въртиш с още по-голяма скорост в омагьосания кръг. Самата идея, че това нещо те вълнува, означава че те чопли, имаш някаква мотивация, някаква воля - действай.
Има едно нещо което се нарича - свободен избор - и той се състои в действията и бездействията които осъществяваш. Чрез моделиране на събитията и явленията около теб, си поставян в ситуация при която действията и бездействията на свободният ти избор, винаги водят до един и същ резултат - продължаваш съществуването в матрицата, без да го осъзнаваш. Когато сънуваш сън и искаш да го провериш дали е истина или илюзия се СЪБУЖДАШ. За да разбереш дали самото ти съществуване е истина или илюзия е нужно да се СЪБУДИШ. Зависи единствено от теб, а не от игралните филми на холивуд.
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен meander

 • Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 401
 • Мухата влиза само в отворена уста.
Re: Матрицата.
« Отговор #2 -: Октомври 12, 2012, 22:12:47 pm »
Здравей Пурку.
Ако искаш да те светна нещо.Има правило за съгласие,и  по това правило ако трябва да правим нещо аз трябва да те уведомя.Е тея използват холивуд за това.Ма без да ти обясняват нищо,и ихуууууу страшен филм евала,и те го взимат за правилно(съгласие) щото ти си видял филма и се кефиш.Между другото ако знаеш какво да гледаш,във филмите има много инфо за преди,сега и за във бъдеще.Бъдещето им се размина ,гледай преди и сега.
Живи и здрави. :hi:
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 317
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Re: Матрицата.
« Отговор #3 -: Октомври 13, 2012, 00:09:43 am »
Така е, така е - радвам се че го споделяш в прав текст. ;) Аз лично игралните филми не ги препоръчвам на никой - според мен изкривяват и деформират непоправимо въображението - един вид го канализират и моделират по техен тертип. Самата идея, че човек започва да "играе" по техните правила, като се опитва да разгадае посланията и символизма ми се струват като стъпка напред в омагьосания кръг. Изобщо единствената причина човек да се занимава с тия окултни шматки, е за да може да се предпазва от тях, а не за да търси ОТГОВОРИТЕ.
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен agharta

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 29
"Матрицата" декодирана / The Matrix decoded
« Отговор #4 -: Декември 26, 2012, 16:07:04 pm »
Нека си спомним филма „Матрицата“  от 1999г. преди колко години беше... а 13  :)
Филма е класика от гледна точка на намеци, скрити числа, значения, подсказки и т.н.
Първо искам да кажа, че филма " Матрицата " от 1999г. е единственият истински от цялата трилогия. Там беше показано и 9/11 все пак.

Втора и трета част ги забравете, не случайно и двата са излезли в една година ( 2003г.) Те са набързо измислени и внушени за да замажат супер посланието от 1999г. - истинската Матрица. Втора и трета  част са планирани още отначало предполагам, обаче те са били много по различни от заснетите, а именно Нео и компания побеждават накрая ( както и очаквахме да ги видим, нали ) Нека се върнем на Матрицата 1999, единствената според мен заснета както е планирана в началото. Цялото насилие в нея, оръжията, боевете водени във филма са метафора за менталната битка която водят хората за да се освободят от стария начин на живот, прочистването на мислите което е необходимо за да се повдигне вибрацията на ума от 3-то към 4-то измерение.
Нито насилие, нито боеве и воинствени мисли ще ви помогнат да излезете от матрицата, дори напротив.
Авторите на Матрицата братята Уашовски не случайно са от източно-европейски произход ( полски )
Най-важните послания в имената на героите от филма :
Морфей - Моисей
Тринити - Светата Троица
Оракъл - Оракул, Предсказател, Този който вижда бъдещето
Нео - Избраният, Нов Исус ( така е и наречен в 8-мата минута на филма )

Героя Сайфър ( шифър ) с име в матрицата г-н Рейгън обича да хапва недопечена пържола, пие алкохол, иска да бъде богат, пуши

 Той представлява ярък пример на човек от 3-то измерение, на които дори когато е помогнато да влезе и види 4-то измерение, той не го иска, не е готов за него. И в това няма нищо лошо, това си е неговата истина, неговото ниво на развитие. Да се спрем на червея ( или там каквото му сложиха в корема на Нео ).

В сериала Старгейт това е гоа-улд ( змиеподобно ) в корема на джафите, във филма Thrive( Процъфтяване ) това е показано като тения. Всички тези същества символизират паразит, които се храни от негативните емоции на човек - гняв, страх, завист и т.н.

Паразита е свързан и с консумацията на месо, вече е известно че, при смъртта на животните страхът и стресът от убийството им ( да, те ги убиват животните, чието месо се яде ) се запечатват в клетките им, в месото което се яде от хора, чрез което захранват червея, и ето пак негативните емоции. Човек е това което яде.

И все пак не мразете матрицата ( негативно чувство е ) Тя е създадена за да се научим.

Аз не знам какво е бъдещето.Не съм дошъл, за да ви кажа как ще свърши това.Дойдох, за да ви кажа как ще започне.Ще затворя този телефони ще покажа на тези хора това,което не искате да видят.Ще им покажа един свят без вас.Свят без правила и контрол,без граници и предели.Свят, в който всичко е възможно.Накъде ще поемем след това - този избор оставям на вас.
Това са субтитрите в края на филма :)

Неактивен peppone1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 17
Re: Матрицата.
« Отговор #5 -: Юли 19, 2013, 12:44:05 pm »
Филма наистина има много гледни точки, това е метафора, как така машините управляват хората за да ги превърнат в една батерия, и как се хранят с кръвна плазма на малки деца. Това звучи безсмислено как машините или компютрите ще се хранят с хора, освен ако авторите не са имали предвид  реалното присъствие на извънземните, които контролират емоциите и мислите на хората и чисто физически се хранят с тях: "Матрицата е навсякъде, като погледнеш през прозореца, като отиваш на работа, до банката..." И това не е в бъдещето, а в настоящето.

Неактивен peppone1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 17
Re: Матрицата.
« Отговор #6 -: Юли 19, 2013, 14:15:16 pm »
Филма наистина има много гледни точки, това е метафора, как така машините управляват хората за да ги превърнат в една батерия, и как се хранят с кръвна плазма на малки деца. Това звучи безсмислено как машините или компютрите ще се хранят с хора, освен ако авторите не са имали предвид  реалното присъствие на извънземните, които контролират емоциите и мислите на хората и чисто физически се хранят с тях: "Матрицата е навсякъде, като погледнеш през прозореца, като отиваш на работа, до банката..." И това не е в бъдещето, а в настоящето.
"Има безкрайни полета, където не се раждат хора (да се разбира хибриди). Нас ни отглеждат. Виждал съм как втечняват мъртвите за да хранят интравенозно живите". "Не знаем кой е нападнал пръв ние или те, но знам че хората са затъмнили небето (да се разбира програмата Haarp). Колкото до съществото в корема на Нео, това е чип, имплантиран за да бъде проследяван от агентите, в случая извънземни. Разбира се има и други гледни точки, развитието на технологиите води до загуба на емоциите в човека. Може би искат да се развием точно в тази посока, докато не се самоунищожим, както е станало и с други цивилизации преди нас.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27