Galia, мерси за последния линк относно влиянието на изкуствените влакна, дограмата и другите петролни деривати върху човешкото тяло. Уж елементарно, но на човек трябва да му мине през акъла, за да ги навърже нещата.
А конкретно по темата: доста е обширно това което предлагаш да изследваме.
Според мен въпроса ти може да се раздели на две:
1. Каква е тяхната цел, на така наречените Илюминати и подобните им шматки? Какво целят с всичко това и т.н.
2. А другия въпрос е - какви са методите по които го постигат?
По първия въпрос има друга тема във форума - целта на илюминатите. Но пък не пречи и тук да се обсъди.
А по втория въпрос: това което предлагаш да послужи за основа (петрола) е едно малко парче от цялата мозайка. Освен петрола, другите методи с които осъществяват целите си, това са:
1. Паричната система в която живеем - банкери, лихвари, застрахователи и т.н. Без значение дали са долари или левове или мозамбикски метикали. Проблема е в имагинерността на самата правоъгълна хартийка + съпътстващите ги шайби, наречени монети. За кредитните карти да не споменаваме - там виртуалността е на още по-високо ниво.
2. Фармацевтичната индустрия - ваксини, хапове, мазила и т.н.
3. Религията - християнство, ислям, будизъм и др., секти, пророци, месии и т.н.
4. Химизирането на храната и водата
5. Пропагандата на Обществените медии - ТВ, радио, вестници, включително и интернет.
6. Пропагандата от Музиката, филмите, холивуд, боливуд и т.н.
7. Замърсяването на въздуха
8. Негативното влияние на електромагнитните вълни - GSM, Wi-Fi, WiMAX и др. Предстои въвеждането на безжични рутери в самите телевизори. Така всеки който си купи нов телевизор, получава "безплатно" и електромагнитен предавател в дома си. Представи си в един квартал от панелни блокове и всеки един апартамент с безжична мрежа, какво се получава? Електромагнитните вълни от микровълнова печка също, сешоар, ел. инсталацията (220V) и т.н.
9. Образователната система - индоктриниране на съзнанието на човек от най-ранна възраст. Реално погледнато моделиране на човешкото поведение и начина му на мислене.
Списъка може да се продължи. Това ми хрумна за няколко минути мислене. Общо взето всеки един аспект от дейността на човешкия живот е канализиран за осъществяване на техните цели.
Петрола е начин за налагане на контрол над енергийните нужди. Независимият източник на енергия дава свобода на личността. А тяхата цел е точно обратната на свобода.
Мисълта ми е, че темата е доста отворена. Да се изследват с имена, събития и дати, всички аспекти и взаимовръзки на манипулацията е непосилно. На мен ми допада идеята да се разгледа влиянеито на петролните продукти върху човека - пластмасата, изкуствените влакна и т.н. Ето един линк:
http://www.dokumentalni.com/?p=1243