По принцип нямам навика да споделям никакви лични преживявания, мисли и така нататък (особено на такава тематика), но нещо в твоята тема ми "отвори клапана".
Предтекст: Случката, за която пиша далеч не е стил "незабравена любов; несподелена мъка; писано да сме заедно; тя е избраната" и куп такива тематики стил американска тийн комедия. В добавка ще кажа, че личната ми "дефиниция" за любов също е коренно различна от "официално приетата" и далеч не е повлияна от нея. И така:
Срещали ли сте такива сродни души? Лесно или трудно е било да взаимодействате с тях? Има ли такива, които са ви помогнали в духовното израстване, макар и да не сте го разбирали в момента на уроците?
Отговорът е ДА на 3-та степен. Въпреки горните ми пояснения историята започва точно като типичната боза, а именно - "Запознахме се в един летен, слънчев ден и аз усетих, че трябва да съм с нея". До тук с клишетата. За себе си искам да кажа, че ми се отдава не само да преценям хората, но и някак си да "виждам" някакви кадри свързани с тях(системата не работи на 100% т.е. не се отнася за всички
) :начин на живот, тип/стил мислене, навици или определен модел на държане в дадена ситуация. Да речем, че го усещам като "флаш" или проблясъците на главните герои по фантастичните филми. Казвам това, защото с даденото момиче ми се случи точно това - знаех, че не е мой "тип", знаех че нищо няма да излезе (или няма да е трайно/вечно), знаех и някой ключови моменти, които тепърва щяха да станат, но въпреки това реших да действам. Това е един от онези моменти в живота (надявам се и останалите да са имали подобни), в които сякаш работиш на "автопилот".
На втория ти въпрос - лесно ли взаимодействахте..... - и да и не. Знаех, че няма да е лесно, но и знаех как да реагирам и какво да направя.
"Има ли такива, които са ви помогнали в духовното израстване, макар и да не сте го разбирали в момента на уроците?"
Духовно израстване не знам, но в житейския път определено - ДА. Имаше нещо като "духовна поука" в цялата история. Изобщо всичките й премеждия и преживявания изглеждат някак странни и нетипични, но нали така казват - "всяка любов е различна". Да речем, че заедно с въпросното момиче сме запалили „огъня на любовта” и вървим напред...напред в незнайна пещера. И ни е хуабво. Знаем, че сме в пещера, виждаме/чуваме и преживяваме странни неща, но не се обръщаме, не се замисляме, нито се тревожим. Просто си вървим заедно и „преживяваме филма”. Казвам пещера, защото в този етап от живота ми бях на "лошата страна” и по-конкретно - Нероновото царство. Ако някой от вас не може да си обясни как това се "сработва с любовта" ... ставаме двама...аз също не знам, но се сработваше и то идеално.И както Нероновата империя, така и при мен последва тотален КРАШ. Стана така, че в един момент останах в пещерата сам, заедно с всичките й странности и страхове. Изправен бях пред избор - да продължа да бутам напред или да се върна ...сам. И за да няма край на типична драма ще добавя: с въпросното момиче се виждаме/чуваме и до днес. В добри отношения сме, но никой от нас не се връща назад, нито пък съжалява за случилото се. От духовна гледна точка смятам, че е трябвало да извървя или да "опитам" и от тъмната страна на нещата, като за целта ми е изпратен човек, който да ме въвлече, но и да ме пази
.
Не знам как изглежда историята отстрани, но в своя защита
ще кажа, че именно това преживяване/поука донякъде беше допринесло за вземането на някои ключови решения от живота ми в следващите няколко години.