Автор Тема: "Българите не представляват проблем"  (Прочетена 37263 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен fD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Следващият материал е представен като "шегичка" от сайта Бъзиклийкс. За опитния конспиратор обаче едва ли "бъзикащата" нотка ще е причина да не забележи по-дълбоките моменти в материала и да си направи съответни изводи. Възможно е този материал наистина да е чиста проба "бъзик", никога неписан в средите на американската дипломация, разузнаване и стратегически анализ. Независимо от това обаче, текстът стои остро, стряскащо живописен и... действителен. Защо ли?

Само още едно уточнение преди самия материал. Следващият посланик на САЩ, определен да постъпи на работа в България след предстоящото отпътуване на Джеймс Уорлик, е жена, известна като експерт по етнически конфликти. Сигурно има защо да изберат тъкмо такъв експерт за предстоящия период от своята политика в тази част на света... Приятно четене!

-----------------------------------------------------------------
Секретно
Екз. единствен
до държавния секретар Хилъри Клинтън
на вниманието на Института за стратегически анализи към ЦРУ


Д О К Л А Д
относно защитеността на нашите интереси на територията на България


Предоставям на вашето внимание заключенията и впечатленията които получих по-време на изпълнението на мисията ми в България, която бяхте така добри да ми поверите, относно защитеността и бъдещето развитие на нашите интереси в този регион с нарастващо геостратегическо значение. Още в началото искам да ви уверя, че нашите краткосрочни и дългосрочни интереси по-никакъв начин не са накърнени в момента или заплашени в бъдеще. Смея да твърдя, че наскорошните протести, които доведоха до обезпокоителни последствия относно някои наши намерения, са по-скоро изключение и с епизодичен характер, а последиците от тях скоро ще бъдат преодолени. Станалото по-скоро можем да приемем като временно тактическо отстъпление по пътя за постигането на стратегическите ни цели. Основните положения върху които градя своите заключения са следните:

Българите са застаряваща нация, като най-застаряващ е основният етнос. Единствено ромският етнос, като съставна част на българската нация е с преобладаващо младежки характер, но поради ниската му образованост неговите действия са сведени до рамките на физическото оцеляване и поради това не оказва никакво влияние върху вземаните политически решения в страната. Уверих се, че това положение няма да претърпи скорошна промяна, тъй като всички пари които се дават за подобряването начина им на живот, отиват за материални блага, а не за образование, което е успокояващо.  Благодарение на тази политика на преимуществено материално стимулиране, между българският и ромският етност се натрупва нетърпимост, която ние в случай на нужда бихме могли да използваме.

Както знаете бъдещето на една държава е в ръцете на младите, тъй като те са по-склонни към идеализъм, себеотрицание и жертвоготовност. Възможността една държава да се отклони от пътя който сме и предначертали и да застраши нашите интереси се крие в следните изходни условия – образованост на населението, ясна ценностна система основаваща се на нематериални положения и преобладаващо младежки характер на обществото. Едно от тези условия да не е изпълнено е достатъчно да предотврати каквито и да било опити за въздействие, от страна на народа върху политиците, за промяна на водената политика. Що се отнася до България мога да ви уверя, че нито едно от посочените условия не е изпълнено.

Въпреки, че българите се смятат за образовани, то аз се убедих, че тяхната образованост се свежда преимуществено до технически умения и познания. Основната цел на тяхното образование е подчинена на придобиването на умения и навици които биха им помогнали да се реализират на трудовия пазар, да са конкурентноспособни. Тяхното образование е подчинено на нуждите на корпорациите, като основна цел е да придобият умения за които да им плащат, тоест основен мотив за тяхното образование е и ще си останат парите. Тази подчиненост на образователната политика на интересите на бизнеса, чрез издигането в култ на парите, ще се задълбочава и занапред, както се уверих от разговорите си с българският министър на образованието.

Българите са обречени никога да не осъзнаят, че образованието, ако искат да бъдат свободни, трябва да бъде подчинено на интересите на държавата и обществото. Че то трябва да стимулира мисленето, а не знанието като самоцел. Че от изключителна важност са социалните умения, познаването на различните идейно философски течения относно строежа на обществото и функциите на държавата, и изграждането на ценности извън парите и материалните придобивки като такива.

В България са изключителна рядкост хората, които биха могли да отговорят какви са идейните постановки на различните идеологии и обществени строеве като комунизъм, социализъм, капитализъм, демокрация, либерализъм и т.н. , какви са техните преимущества и недостатъци. Това се наблюдава не само сред редовите граждани, но и сред самите членове и симпатизанти на партии, които са вплели в своите абревиатури въпросните понятия. Именно тази идейна неграмотност и съсредоточаването на образованието върху придобиването на както споменах – технически познания и умения,  е успокоителна за нашите стратегически интереси.

Приемането на парите, като основна ценност от младото поколение и не само от него, спомага за по-лесно моделиране на начина им на мислене и реагиране на случващото се, както в страната им, така и по света. Емигрирането зад граница в търсене на по-добра реализация и заплащане се възприема като нещо нормално и спомага за източването на мозъците от страната. Изповядването на даден идеал е по-скоро обект на подигравки, а национализмът като идея е опорочен и сведен до фашизъм, което е в унисон с нашите интереси.

Чрез тази засилена емиграция, комбинирана със застаряването на нацията и насоките в образованието които по-горе споменах, бъдещето на България все повече ще се изплъзва от ръцете на обществото, а от там и политиците им (доколкото могат да се нарекат такива) ще са по-податливи на външни интереси. И сега политиците им са изключително корумпирани, както и почти целият държавен апарат, което също спомага за налагането на нашите интереси, чрез раздаването на материални стимули.

Отново ще се спра върху ролята на ромският етнос в страната, като генериращ основната част от бъдещето младо поколение. За да бъдем спокойни и да можем да управляваме този нарастващ фактор, ние трябва да стимулираме засилването на материалните помощи за този слой от населението, като същевременно ограничаваме до възможният минимум придобиването на каквото и да е образование. За да бъде това възможно, ние трябва да сме тези, които чрез различни фондации да контролираме образоваността на ромите, като под формата на стимулиране, чрез отпускане на стипендии откриваме тези от тях, които желаят да се образоват и ги изтегляме зад граница, а в същото време оказваме натиск върху българското правителство за увеличаване на материалното подпомагане на въпросният етнос и по този начин, подпомагаме задълбочаването и насаждането на етническа омраза в държавата. Благодарение на тази политика, в бъдеще в България при необходимост би било възможно да се разиграят сценарии от рода на Косово или така наречените “арабски революции”, в които ромският етнос би имал водещо значение.

Относно опасенията ви, че случващото се в Гърция, би могло да повлияе върху мисленето и действията на българското общество, то бързам да ви успокоя, че това е изключено. Независимо от непосредствената близост на двете държави, българите възприемат случващото се в Гърция преимуществено през очите на масмедиите, които са контролирани и направлявани в желаната от нас посока. В българското медийно пространство информацията за гръцките протести е оскъдна, а доколкото все пак я има се представя изцяло едностранчиво, като се набляга на кадри с насилие и безредици и се втълпява, че гърците протестират понеже не искат да работят.

Българите не подозират, че на улицата в Гърция протестира целият гръцки народ, от ученици до пенсионери, включително и инвалиди. По никакъв начин не се забелязват признаци на пренасяне на гръцките протести в България, въпреки, че българите са в много по-тежко икономическо положение отколкото редовия грък. Докато в България минималната заплата е 135 евро, в Гърция тя дори и след орязването и е 586 евро, но това някак си не стига до умовете на българите. Те дори изпитват злорадство и едва ли не щастие от случващото се в Гърция. Българите са убедени, че редовите гърци са виновни за натрупването на въпросният неизплатим дълг и ще трябва да си понесат последствията. Те не виждат в случващото се опит за заробване на цяла една нация, а просто получаване на заслуженото. Българите никога не биха проумели, че протестите в Гърция са една адекватна обществена реакция, на едно общество образовано в ценностите на истинската демокрация, защото както споменах по-горе българите са идейно неграмотни.

Освен, че са идейно неграмотни, българите не биха могли да се противопоставят на осъществяването на нашите интереси поради своята бедност, дезориентираност и стрес. Въпреки, че са най-бедните в Европа, голяма част от тях попадна под властта на банките, чрез тегленето на кредити за щяло и нещяло. Веднъж взели кредит, те се превърнаха в тотални роби на системата. Неспособността и затрудненията които срещат да погасяват кредитите си им се втълпяват като собствени грешки и им се насажда чувство за вина и малоценност, а от там те губят и малкото вяра в собствените си сили и възможности. Те не могат да осъзнаят, че са станали жертва на измама от страна на финансовите институции, които едностранно определят и могат да изменят както си искат условията по отпуснатите заеми. Вместо да въстанат и да се противопоставят бурно, като общество на въпросната въпиюща несправедливост, те се затварят в собственото си нещастие и чувство за вина.

Българите не осъзнават, че те самите са част от държавата и като такива биха могли да я принудят да действа в защита на техните интереси, а не въпреки тях. За неспособността им да се организират като общество, спомага и абсолютната им дезориентация относно случващото се в държавата, едно поради хаотичността в политиката на управляващите, друго поради тоталната медийна бомбандировка  с различни проблеми, отвличащи вниманието им от цялостната картина на ставащото. Активните българи, доколкото ги има, са отдадени на различни каузи и тъкмо когато решат, че са спечелили някоя, се оказва, че тя е заменена от друга, или че уж отстранената заплаха се е върнала, но под друга форма. Това разбира се е политика, която ние водим по целия свят, но която с особен успех се провежда и в България. Така докато разпиляват усилията си върху различните проявления на едно и също нещо, те губят увереност, че някога ще успеят да контролират живота си. Те не могат да проумеят, че всяка една битка която водят, е битка между интересите на парите и интересите на човека, като разумно същество. Че за да спечелят, трябва да променят ценностната си система и да ограничат ролята на парите в управлението на държавата и обществото.

И последно, българите не представляват проблем за осъществяването на нашите интереси, докато са готови да предоставят бъдещето си и управлението на държавата в ръцете на лидери, а не на идеи. Българите търсят лидер, на когото да поверят отговорността за собственият им живот, като го избират по обещанията които им дава. Те никога не си задават въпроса,какви идеи този лидер изповядва и въобще има ли такива? Те не осъзнават, че не им трябват лидери, а учители. Че трябва да търсят не лидери които сляпо да следват, а учители от които да се учат и чрез наученото и осмисленото да променят и ръководят живота си и бъдещето на държавата.

Един от малкото образи, който ги обединява, е на техния, както го наричат – Апостол на Свободата, Васил Левски, но те и него не познават достатъчно. За наше щастие те са съсредоточили вниманието си върху въпроси от рода, кой е виновен за залавянето му и къде е погребан, а не върху идеите и ценностите които е изповядвал и пътя който е извървял. Дори и посланието му – “Да бъдем равни с другите европейски народи, зависи само от нашите собствени задружни сили.”- не успява да отвори очите им.

В този смисъл, въз основа на гореизложеното, искам още веднъж да ви уверя, че българите не представляват проблем пред осъществяването на интересите които имаме в тази част на света.
Този пост достига до вас чрез Tor Project org

Неактивен morcikul

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 173
Re: "Българите не представляват проблем"
« Отговор #1 -: Юни 27, 2012, 08:07:23 am »
Показателен и патриотичен дори доклад, анализиран внимателно като майка бдейки над детето си в ранния стадий от живота му!
За жалост медиите и разни темерути веднага ще "ебнат" авторите му и ще кажат, че е антибългарски и за явна намеса. За жалост този доклад, ако е истински, въпреки че отразява реално състоянието на нацията, няма да достигне до голяма част от нея или пък както се пише и в самия нему, просто ще е нещо нормално и ще отмине и замине.
« Последна редакция: Юни 28, 2012, 07:15:51 am от Mirotvorec »

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Re: "Българите не представляват проблем"
« Отговор #2 -: Юни 27, 2012, 08:42:00 am »
Цитат
Следващият материал е представен като "шегичка" от сайта Бъзиклийкс. За опитния конспиратор обаче едва ли "бъзикащата" нотка ще е причина да не забележи по-дълбоките моменти в материала и да си направи съответни изводи. Възможно е този материал наистина да е чиста проба "бъзик", никога неписан в средите на американската дипломация, разузнаване и стратегически анализ. Независимо от това обаче, текстът стои остро, стряскащо живописен и... действителен. Защо ли?


Защото най-вероятно е действителен.
« Последна редакция: Юни 28, 2012, 07:19:42 am от Mirotvorec »

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re: "Българите не представляват проблем"
« Отговор #3 -: Юни 27, 2012, 12:51:30 pm »
Може и да шегичка, ама като че ли има голяма доза истина за съжаление.

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 126
Re: "Българите не представляват проблем"
« Отговор #4 -: Юни 27, 2012, 21:04:27 pm »
Абе каква шега? Всичко си е написано едно към едно с действителността. Божидар Димитров само за гроба на Левски говори, но не и за неговите послания, които са много по актуални. Но това е начина да се представи една истина по безболезнено.

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 832
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re: "Българите не представляват проблем"
« Отговор #5 -: Юни 27, 2012, 22:23:54 pm »
       Абе,  аз  като  "момче"  от  село  не  разбрах  шегата!  Вместо  да  ми  стане  весело  ми  стана  тъжно : :o
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен x_name41

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 281
Re: "Българите не представляват проблем"
« Отговор #6 -: Юни 28, 2012, 00:11:40 am »
Хм, странно да си кажа честно и аз не разбирам извратените и глупави шеги на днешната младеж и въобще не ми е смешно, когато се смеят на тях. :)
"מוזיקה מאריכה את החיים"

Неактивен File099

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 143
 • Търсач на НЛО
Re: "Българите не представляват проблем"
« Отговор #7 -: Юни 29, 2012, 14:37:40 pm »
А вие знаете ли например, че точно в момента в който българите решат да станат или наистина станат проблем за САЩ, американците ще спретнат отцепване на Родопите от територията на България.

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 832
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re: "Българите не представляват проблем"
« Отговор #8 -: Юни 29, 2012, 17:07:25 pm »
       А  сега  дали  териториите  -  Кърджалииско,  Родопите  и  Лудогорието  са  действително  Български  територии??  Не,  не  са,  само  фиктивно  там  е  България!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен fD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re: "Българите не представляват проблем"
« Отговор #9 -: Юни 29, 2012, 22:49:32 pm »
А вие знаете ли например, че точно в момента в който българите решат да станат или наистина станат проблем за САЩ, американците ще спретнат отцепване на Родопите от територията на България.

А най-чудовищното е, че ако българите станат "проблем", американците ще отцепят Родобите чрез българските специални служби - не чрез друго.
Този пост достига до вас чрез Tor Project org

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re: "Българите не представляват проблем"
« Отговор #10 -: Юни 30, 2012, 02:21:58 am »
       А  сега  дали  териториите  -  Кърджалииско,  Родопите  и  Лудогорието  са  действително  Български  територии??  Не,  не  са,  само  фиктивно  там  е  България!
Какво искаш да кажеш с това, че не са български територии?

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 832
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re: "Българите не представляват проблем"
« Отговор #11 -: Юни 30, 2012, 10:48:29 am »
          Трябва  да  отидеш  да  поживееш  там  -  да  почувстваш  омразата  само  за  това,  че  си  българин  и  ще  разбереш  докъде  е  България!!
          Също  трябва  да  си  безкраен  идеалист  за  да не  видиш,  че  усилено  върви  подготовка  за  създаване  на  автономия  или  прилагане  на  Кипърския  вариант. 
         Да,  Българите  не  са  проблем,  народ  без  капка  достойнство!! 
« Последна редакция: Юни 30, 2012, 11:40:49 am от Mirotvorec »
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен fD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re: "Българите не представляват проблем"
« Отговор #12 -: Юни 30, 2012, 22:13:11 pm »
А ти какво достойнство имаш, mitko, за да наричаш така собствения си народ?
Този пост достига до вас чрез Tor Project org

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 832
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re: "Българите не представляват проблем"
« Отговор #13 -: Юли 01, 2012, 11:46:08 am »
      Когато  казвам  това  визирам  себе  си,   децата си  и  внуците  си,  защото  и  моето  семейство  е  част  от  този  народ!!
      Гледай  един  турски  сериал  и  проследи  дали  има  герой  с  не  турско  име,  а  проследи  имената  в  България
      Имам  племенница  завършила  право,  но  пише  на   шльокавица! 
      Не  разбирай  поста  ми  като  назидание,  а  като  болка,  защото  продаваме  това  за  което  дедите  ни  са  давали  живота  си!   
     В  една  класация  за  най-великите  българи  Азис  беше  на  4-то  място!
     Народ  с  такава  ценностна  система  не  е  никакъв  проблем  за  никого!
     Но  има  ли  смисъл  да  се  говори!   
       
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 126
Re: "Българите не представляват проблем"
« Отговор #14 -: Юли 01, 2012, 12:21:06 pm »
mitko, за съжаление си абсолютно прав. Народ, който допуска вече близо 70 години да го управлява една алчна върхушка каква оценка заслужава? Ясно е че истината боли, но това е положението. Много ще бъда благодарен ако някой ме опровергае, но с факти, а не клишетата на герб. :hi:

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
51 Отговора
46377 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
13611 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko
1 Отговора
13095 Прегледи
Последна публикация Октомври 25, 2008, 23:31:38 pm
от Peacekeeper
7 Отговора
18242 Прегледи
Последна публикация Юли 10, 2009, 02:21:19 am
от Peacekeeper
0 Отговора
10409 Прегледи
Последна публикация Февруари 05, 2010, 12:42:15 pm
от Astronomer

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27