Автор Тема: Едно радикално разбиране за здравето  (Прочетена 3678 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Симон3

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 4
  • Нео-езотерични (обединяващи наука и езотерика) лекции
Едно радикално разбиране за здравето
« -: Февруари 26, 2012, 21:38:38 pm »
Поздрави с уважение на всички търсещи здраве и мъдрост!

 ПРЕДЛАГАМ Лекцията Профилактика на здравето в която са описани редица причини за болестите и недъзите, които в известна степен са били познати в древността, както и на Хипократ и Авицена, но днес се смятат маловажни, необичайни или невъзможни.
   Лекцията включва:
 –  Кратка история на медицината, сведения за огромната комерсиализация, деградация и монопол на днешната стандартна медицина и нейното безсилие да се справи с повечето болести, но с високи претенции за обратното.
 – Първопричини за лошото здраве:
1-та е на ментално ниво – в начина на мислене и възприемане на света и на своето място в него, както и в негативни, блокирани, изкривени или прекалени емоции;
2-та е в междинното витално ниво - всички елементи от 1-та причина, освен пряко, вредят главно чрез създаваните от тях фини токсини и шлаки (ФТШ) и др. вредни продукти на фино ниво, много по-опасни от познатите плътни.
3-та е във финоенергийното тяло - изброените 1-ва и 2-ра затрудняват също правилната циркулация на фините енергии (ФЕ), получават се общи или локални изкривявания, прекъсвания, недостиг, излишък, блокажи, тъмни петна, дисбаланси и пр. в потоците от ФЕ.
    Другите важни болестотворци са неправилната храна и вредите от околната среда и хора, вредните лекарства и лечения.
 – Най-важно за добро здраве е профилактиката:
   1- отстраняване на фините първопричини - осигуряване на психична чистота (чсти мисли и емоции, без омраза, дистрес, страх, напрежение, а с любов, толерантност, позитивност, смях, радост и пр.), постигане на чистота от ФТШ и правилно състояние на фините енергии. За всяка са обсъдени основните методи и средства.
   2- чиста и правилна вътрешна и околна физическа среда (кърмене, хранене, вода, въздух, сън, секс, чиста пси-атмосфера, без електро и магнито смог и другите вредности, описани в лек.8- вредности.
   3- активнa физическa и психо-физическa (движение, каляване, лечебен глад, йогийско дишане, хата-йога, музика, слънце, правилен дневен режим и пр).
   4- психо-енерго-информационнa (медитация, нормализиране на аури, чакри, меридиани, асемблираща точка и пр.).
   В лек.19. История и приложения са описани доста методи и средства за профилактика и лечение, както и информация за размисъл.

Успех на всички
Симон Живков

Неактивен trepa4a

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 189
Re:Едно радикално разбиране за здравето
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2012, 08:00:07 am »
Приятелю,радвам се,че попаднах на поста ти.Благодаря за стойностното инфо! :hi:
Много е важно повече хора да осъзнаят написаното в тези лекции,неща в които аз вярвам и мисля,че е крайно време да се зная
« Последна редакция: Февруари 27, 2012, 10:01:13 am от trepa4a »

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 256
Re:Едно радикално разбиране за здравето
« Отговор #2 -: Февруари 27, 2012, 12:18:58 pm »
Благодаря за материала.Нео-езотеричните Ви лекции,също са доста добри. :hi:

Неактивен The Time Lord

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 190
Re:Едно радикално разбиране за здравето
« Отговор #3 -: Февруари 27, 2012, 21:44:40 pm »
Интересни неща, на повечето от които аз, честно казано, не съм склонен да вярвам. Признавам си го - няма да крия. Изглежда ми прекалено далечно за нашите съвременни разбирания, които до голяма степен са ни вменени от сегашната медицина. И да подчертая, че повечето от начините за борба с болестите, описани в края на статията, са неприложими в нашето съвременно общество. Най-вече защото живеем в големи градове, имаме забързано ежедневие, рядко отделяме време за медитация, и като цяло българина трудно ще повярва на тези препоръки, камо ли да започне да ги практикува. Това си е лично мое мнение. :hi:
САМО 2 НЕЩА СА БЕЗКРАЙНИ - ВСЕЛЕНАТА И ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ, КАТО ЗА ПЪРВОТО НЕ СЪМ СИГУРЕН! - Айнщайн

Неактивен trepa4a

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 189
Re:Едно радикално разбиране за здравето
« Отговор #4 -: Февруари 28, 2012, 08:46:31 am »
Всеки има право на свое лично мнение и на своята истина която вижда.Не е казано,че всичко написано е необходимо да се приема от всеки за истина и да вярва.Аз лично си вадя положителните ползи от подобни материали,а тези които не ми допадат,не разбирам или не приемам,че са така както се описват ги подминавам и не им обръщам внимание.Възможно е да ми е рано да ги разбера и приема такива каквито са описани.За един една истина,не означава че и за друг ще е същата.Възможно е и другите неща да не са ти ясни защото не си минал нужният път,не си научил достатъчно уроци и натрупал опит за да го разбереш.Всичко с времето си.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27