Автор Тема: Целта на илюминатите  (Прочетена 58759 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Целта на илюминатите
« -: Февруари 21, 2012, 21:05:30 pm »
Много фино и тънко се внушават правдиви неща, обаче в крайна сметка се достига до идеята за революция. Тука изникват едни въпроси дали манипулацията е достигнала такова високо и фино ниво. Понеже тече подобна вълна за припознаване на илюминатите, без да съм се интересувал специално го виждам както в този сайт, така и в блога на Фулфорд, така също в информаците за други истински илюминати, Анонимните и други. Или това е прекалена мнителност.
Другата вълна която тече е призива към тълпата най накрая да си поиска правата, и подбуждане към революции. Думите, че лятото започват са точно на Фулфорд. Бях чул и едно интервю на Анжел Вагенщан и ако той не е масон, Бойко е истински генерал, та първият каза, че сега Света се води към истинският социализъм и предишната грешка била липсата на гласност.
Тук има тънък въпрос, защото Ренесанса, който последва т.нар. тъмно средновековие( което за повечето европейски народи си е било такова ) е завръщане към гръко-римските ценности, а може да се каже, че на друга плоскост стоят славянските ценности, които са третият полюс на европейската история и  славянските народи са били носители на светлината по времето когато в Западна Европа е царял средновековният мрак, въпреки че споменатият Ренесанс е друг избор и завръщане към стари ценности.
Според мен не много хора се замислят точно по този въпрос, например , ако се приеме, че сред илюминатските среди има такива, които искат да заведат Света към едно по-добро бъдеще, както те си го представят най общо казано като централизация и глобализация, но ако е така погрешно са решили да изкарат най-лошите страни на човека и чрез кризи и войни да покажат, че тяхната визия е по-правилната. Има нещо общо и отличително по отношение на тайните общества и то е, че те знаят по-добре според самите тях и задължително трябва да покажат правилният път както си го представят, и независимо как го правят. По отношение на това че някой трябва да направлява а останалите да следват, това е факт и условност и за хората и то вероятно за повечето хора.
Някой ако разбира за какво говоря, това е въпроса на избора и дали хората ако бъдат оставени на мира от всякакви такива, ще залинеят и деградират, самоунищожат или ще намерят пътят като цивилизация. Аз както я виждам преобладаващо Света е бил под опеката на подобни организации и хора, а по-рано или още и на чуждоземни или другоизмерни сили и въобще не е бил оставян да се развива по ествествен начин и без вмешателство.
Тука може да се каже и за множество ченълинги или аз поне съм чел някои и в тях дали пропагандно или като истина се казва, че оставяни без надзор хората са оплитали конците.
Все пак не става въпрос за това да няма контрол и закони, докато има нужда от тях трябва да ги има, всъщност всеки сам може да реши за себе си а и за даден момент, но не би ли следвало хората наистина да бъдат оставени на мира и да решат съдбата си сами.
Другото е, че това е морален въпрос и битка на идеи, може ли да има основен приоритет.
Започнах да пиша без стройна идея и сега достигам до тоя извод, че трябва да има някакъв баланс, който в момента не се търси, ако хората не могат за сега да се справят сами докъде трябва да бъдат направлявани и защо по този жесток начин.
В крайна сметка каква е истинската цел.

П.с. За момента важно ми се вижда това с което започнах - за революците, в крайна сметка как трябва да постъпят хората, виждаме че постоянно се прокарват заробващи закони и практики, мълчанието не ги трогва, от другата страна стоят частните и въобще въоръжените сили, силовият метод, подготовки на лагери и прочее.
« Последна редакция: Февруари 21, 2012, 21:08:08 pm от Ashaman »

Неактивен The Time Lord

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 190
Re:Целта на илюминатите
« Отговор #1 -: Февруари 21, 2012, 21:47:24 pm »
Такааа - интересни идеи. Казвам идеи, защото наистина са доста разпокъсани и ми се губи сюжетното действие, но въпреки това съм съгласен с някои от нещата. Само не съм сигурен дали съм те разбрал на едно място - там, където казваш, че ние хората трябва да бъдем оставени на мира, сами да се справяме, имаш предвид да се премахне държавността ли? Без закони, без управляващи, без каквато и да е форма на власт? Защото това лично за мен би било немислимо, абсолютно съм против. Нямам желание да деградираме до анархично и хаотично общество от подивели индивиди, без ясна цел, при това загубили чертата си, наречена "цивилизованост". Според мен и други ще са на това мнение - няма как да оцелеем без ръководна сила. Дори преди хиляди години, по време на родово-общинния строй, сме били водени от определени индивиди, наречени старейшини или поне сме имали някой водач на рода. Човекът е създаден, за да бъде управляван, но и за да бъде управляващ. Малка е разликата. ;)
« Последна редакция: Февруари 21, 2012, 21:48:58 pm от The Time Lord »
САМО 2 НЕЩА СА БЕЗКРАЙНИ - ВСЕЛЕНАТА И ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ, КАТО ЗА ПЪРВОТО НЕ СЪМ СИГУРЕН! - Айнщайн

Неактивен Bird

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 14
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #2 -: Март 26, 2012, 19:17:26 pm »
Ashaman, преди време и на мен ми се искаше да развея плаката, а ако се налага и пушката, и да си поискам "демократичните" права. След време все повече се убеждавам, че нещата са прекалено комплексни и ако всичко се случи толкова просто, може би няма да е в полза, а по-скоро във вреда. Една от основните разлики, които аз лично виждам между елита и обикновените хора е, че първите умеят да извличат  много добре уроци от историята, а вторите рядко мислят по-далече от носа си. Фактът, че някои фамилии са оцелели и запазили властта си през всякакви политически, икономически и обществени сътресения, за мен го доказва безспорно. Целта на елита не е чрез кървави войни, убийства и т.н. да се всее страх у хората и да се държат те в подчинение по този начин. Различните монархии и диктатури са показали, че това действа, но за кратко време. Достатъчно се е изписало и изговорило, че промените ще станат чрез "тихи революции" - такива, които ще пропраят път на уж нови лидери, но не поставени, а поискани от тълпата.
В този ред на мисли, не те ли е леко страх, до какво може да доведе протест на хора, които искат примерно да се даде гласност на истинската история, на участието на извънземни в нея и на нефизическия потенциал на човека?

Да, тези хора ще си получат това което искат, ако са достатъчно много. Няма гаранция обаче първо, че това наистина ще е всичко. И второ, понеже са били лъгани от досегашните си  лидери, ще си поискат нови на тяхно място.... Досещаш ли се?

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #3 -: Април 03, 2012, 21:13:42 pm »
За истинската истина, каквато и да е тя е опасно да се говори.
« Последна редакция: Април 04, 2012, 11:57:08 am от Mirotvorec »

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #4 -: Април 03, 2012, 21:44:05 pm »
"В крайна сметка каква е истинската цел?"
Може би Власт!
Когато имаш Власт, дори някои да си мислят, че са те избрали демократично и с цялата си вяра в способностите ти, единствено можеш да поддържаш респект със Страх. Че нещо свръхестествено владееш. Че можеш да причиниш смърт и беди, ако не ти се подчиняват. Но в крайна сметка, когато имаш Власт, имаш и отговорности, но не и вина... за това, че господстваш!
Тогава каквито и тихи или шумни революции да се правят против статуквото, само сменяш един властимаш с друг. Но без реална възможност да направиш нещо по-различно с предоставената ти Власт!
Реално, ако не си взел насила Властта (но дори и тогава) ти дори да си Христос, няма как да промениш мисленето на целия свят и всички хора. Които щастливи, да започнат да обичат ближния си и да громят лошите. Винаги масата е по-опасна от самия лидер. Тя има по-голяма Власт, но неосъзната. И когато Избере нещо мега-космическо и хармонично. И си повярва, че тя може да разполага с Власт, тогава все ще са останали недоволни. Дори и единици, които да превърнат хармоният в изначален Хаос. За това е нужен Контрол. А контрол се постига с Власт.
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #5 -: Април 04, 2012, 22:47:23 pm »
Поясни се?
« Последна редакция: Април 04, 2012, 23:35:51 pm от Mirotvorec »

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #6 -: Април 04, 2012, 23:06:27 pm »
За това какво е Власт, няма какво повече да пояснявам. Ако имаш желание някакви теории да споделям, заради това, не мисля че ще са от значение.
А за това дали съм убедена, че това е целта ... не мога да съм сигурна, защото не съм част от подобно общество, а дори и да бях едва ли щях да откровенича във форум.
От тук насетне дали на теб ти харесва или не тази `цел`, с последствията и някакви негативи за теб самия, е въпрос на лична предценка как да се справиш :)
« Последна редакция: Април 04, 2012, 23:07:28 pm от Princess_Deja »
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен fD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #7 -: Април 06, 2012, 01:05:30 am »
Целта е онова, което мотивира нашето поведение. Нашето поведение подбира средства, подходящи (според нас) за постигане на целта. Ето защо целта и средствата са взаимно обусловени и от едното от тях можем да съдим за другото.
 
 Каква е целта на Илюминати?
 
 Много хора биха си помислили, че целта на Илюминати е да придобият пари. В действителност, това е заблуждение и тук е много важно да обясним механизма на такива заблуждения, тъй като надолу ще видим същия механизъм още няколко пъти. Да си помисли, че целта на Илюминати е да придобият пари, може човек, който по принцип е беден и няма влияние над монетарната система. Всички ние сме потребители на парите - получаваме ги срещу някаква работа (или по друг начин) и ги харчим за каквото намерим за добре. Никой от нас обаче не "печата" пари. Ето защо, за някои от нас е възможно парите да са цел. По-повърхностни читатели ще кажат: "Но тяхната цел не пари, а много пари." Истината е, че Илюминати притежават всичките пари, тъй като те разполагат с цялата банкова система и с всичките "печатници за пари". Илюминати безспорно използват парите, при това много интензивно, но това не може да е тяхна цел. Ние знаем, че парите в своята същност са нищо. Ако само малко се разстроят обществените отношения, никой от вас не би заменил реалния самун хляб срещу някаква красиво напечатана хартийка, която не може да се яде. Банковата система се е развила до степен, позволяваща почти всичко в съвременното общество да стои зависимо от нея, но това само по себе си е нищо и е много лесно да се прекрати например с едно по-сериозно сътресение. Следователно, парите, банките и платежните зависимости между хората не са цел на Илюминати, а само тяхно средство.
 
 Следващ възможен отговор (който отново е заблуждение, макар и не толкова повърхностно) е, че целта на Илюминати е да придобият власт. Действително, паричната система поставя хората и техните дейности в зависимост от плащанията и малко по малко ги прави роби на банковите системи. Властта, която се придобива по този начин, е огромна и Илюминати използват това. Обаче това все още не е целта. Механизмът на заблуждението, когато си помислим, че властта е истинската цел на Илюминати, е подобен на този с парите. Ние сме "потребители" на установената в съвременното общество цивилизационна архикетура; макар да я използваме (доколкото можем), ние не сме архитектите на тази архитектура. Следователно, ние - като хора и граждани - заемаме определени позиции в съвременното общество и изпълняваме съответни функции, но това се случва в такъв смисъл и до такава степен, доколкото и както архитектурата на обществото позволява. Например аз преди няколко дни се регистрирах в този Форум и сега ви пиша; правя го, защото архитектът на форума (на платформата) е заложил да може да се регистрирам и да мога да пиша. Аз бих могъл да се стремя да бълвам постове, с цел да натрупам звездички или нещо подобно, но това е, защото архитектът е заложил такива функции и възможности. Що се отнася до съвременната глобална цивилизационна архитектура, нейни архитекти са именно Илюминати. Техен е и моделът с пирамидата, в чието "око" на върха те самите се поставят. Това е властовият модел, който те самите създават и го прожектират на човечеството. Истината обаче е, че те не се стремят към власт. Ако някой от вас е заемал или държи в момента властова позиция, ще потвърди, че да стоиш на такава позиция е свързано с изключително разрушително напрежение. Илюминати не са толкова глупави и не се подлагат на подобни изпитания. Вместо това - чрез инфраструктурата на изградената от тях обществена архитектура - те тикат напред своите послушни и напълно зависими Висши политици, Банкови директори, Крупни индустриалци, Върховни съдии, Топ-журналисти и Мега-звезди, за да прожектират чрез тях нужните послания и да утвърждават архитектурния модел. Послушни и напълно зависими, техните пионки безпрекословно повтарят каквото е необходимо, защото от една страна се опияняват с чувството за значимост, а от друга страна си дават ясна сметка за чакащото ги "самоубийство" в случай на неподчинение. Ето защо и властта, подобно на парите, е средство на Илюминати, но не и тяхна цел.
 
 Следващият и най-труден за обясняване отговор е, че възможна цел на Илюминати е утвърждаването на определена идеология. Идеологиите - религиозни учения, политически платформи, научни теории, философски школи, естетически и модни течения - предлагат определени обяснения за света, които имат за цел да ни ориентират и да ни насочат към съответно поведение. Още от зараждането на елитите това е било осмислено като възможност хората да бъдат програмирани да се подчиняват и да не подравят властта. Доброволното робство е много по-продуктивно, отколкото насилственото. В този ред на мисли е много лесно да останем с впечатлението, че целта на Илюминати в крайна сметка се изразява в това - хората да бъдат програмирани така, че да им се подчиняват. Едва ли някой от читателите е цар, но заемалите тази позиция са споделяли, че короната освен тежестта на властта, им донася и скука, тъй като никой от безпрекословно подчиняващите се поданици не може да бъде докрай откровен и насреща си царят получава твърде еднообразен, предвидим фалш. Затова в дворците е имало мода да се поддъжат шутове - за да може под прикритието на шегата и "несериозното" да бъдат произнасяни истини. Илюминати не биха могли да имат тази цел - да програмират човечеството да им се подчинява. Разбира се, те се стремят към това - въвеждат подчинителни програми много усилено, макар в последно време да се насочват към по-технологични и по-малко идеологически решения на този въпрос. Това обаче е средство. Констатацията става неизбежна, като се запитаме: Какво от това, че всички ще се подчиняват? Отговорът със сигурност не е свързан с царско скучаене в илюминатските дворци, не е свързан и с разцепване от римски пирове (които всъщност са били доста предвидими и скучни за най-издигнатите и опитни представители на висшето римско общество). Към констатацията, че целта на Илюминати не е идеологическа, ни довежда още един аргумент. Едно от нещата, с които са известни йезуитите (най-пряк пример за идеите, възпроизведени няколко века по-късно от Илюминати), е девизът "Целта оправдава средствата". Идеологията е вяра в нещо, разбиране на нещо, убеденост за нещо. Това "нещо" води със себе си и своите способи, прийоми, методи, средства. Конкретното идеологическо "нещо" не може да бъде постигано със средства, които не му съответстват. Така например, една справедлива съдебна система не може да установи справедливост в обществото чрез несправедливи присъди; един човеколюбив и животворящ Бог не може да дари вечен живот на верните Си, като ги убие; един стремящ се към истината философ не може да разпространява заблуждения. Целта оправдава средствата там, където целта не е идеологическа. Ако беше идеологическа, целта щеше да почини средствата на своята логика и да ги задължи да спазват тази логика. Целта на Илюминати, несъмнено използва идеологиите в най-широк смисъл на думата, но ги използва като свое средство.
 
 Каква е целта на Илюминати?
 
 До тук разгледахме парите, властта и идеологиите като възможни фокуси на вниманието в глобалната цивилизационна архитектура на съвременното общество. Ние живеем в тази архитектура и сме нейни ползватели, следователно - малко или много - сме под влиянието на парите, на властта и на идеологиите като възможни фокуси на целта. Това обаче е за нас - обикновените хора от ниските и средните етажи на "пирамидата". За по-високите етажи най-напред парите, след тях властта и накрая идеологиите от възможна "цел" се превръщат във все по-ясно изразено средство. И тъй като [/color]целта оправдава средствата, можем да локализираме целта чрез изследване на нейните средства. По-горе казахме, че средствата не могат да не се подчиняват на логиката на целта. Ето защо целта, по обратния път, бива изразявана от логиката на средствата. Каква е логиката на парите, на властта и на идеологиите?
 
 Парите, властта и идеологиите водят до отчуждение, зависимост и подчиняване на външен авторитет.
 
 Парите, властта и идеологиите ни отчуждават един от друг и ни противопоставят. Чрез тях човешкото "цяло" се фрагментира на отделни парчета, тялото на човечеството се начупва на отделни членове и те вече не служат като един организъм, а противоборстват и се надмогват. Някой ще каже, че противоборството е естествена проява на "инстинкта за оцеляване", тласкащ индивидите да защитават територии и да гонят конкуренцията. Истината, умело прикривана от Илюминати е друга и доказателство за това са децата, които първи влизат в дружба помежду си и започват да играят заедно, минути след като новата каравана паркира на къмпинга за почивка. Разделението между "цивилизованите" възрастни достига до такива размери, че прави едни хора да не вярват в човешкия характер на други хора и ги противопоставя в игрите на "богати и бедни", "умни и глупави", "наши и ваши", достигащи до истински войни и братоубийства.
 
 Веднъж разпокъсани и противопоставени едни на други, хората е много по-лесно да бъдат подчинени и поставени в зависимост. Точно това се случва чрез парите, властта и идеологиите. Ако вие например сте любител на сноуборд, трябва да работите известно време, да спечелите пари и едва след това да си купите дъска. И въпреки, че вече имате дъска, вие не можете да останете цяла зима в планината, а можете да ходите там само събота-неделя, защото в останалото време сте приковани към парично поведение (трябва да работите, да се грижите за бизнеса си и т.н.). Ето как хората стават зависими. Вероятно някой ще каже, че когато спечели достатъчно пари, ще бъде свободен да прави каквото си поиска. Всъщност това почти никога не се случва в рамките на нашата система, тъй като печеленето на пари е обсебващ и всеобхватен процес, а натрупаните пари се нуждаят от постоянно инвестиционно обслужване, за да не се разпилеят и придобитото богатство да не изчезне. Някой може да си помисли и това, че властта прави хората силни и независими. Точно обратното! Колкото повече власт притежава един човек, толкова повече погледи са съсредоточени върху неговите действия и толкова повече капани във всеки един момент чакат погрешна стъпка, за да щракнат. Човекът с власт е много по-зависим от човек, който няма никаква власт и никой не го търси/забелязва за нищо. Отново зависимост - но много по-трудно уловима - се поражда и от различните идеологии, към които се привързваме. Обусловени от категориите, чрез които функционират споделяните от нас идеологии, ние неусетно изграждаме архитектурата на нашето съзнание и го проектираме така, че да може да мисли по начина, заложен в съответната идеологията. Ето как ставаме зависими и на интелектуално ниво.
 
 И накрая - разпокъсали естествените човешки връзки помежду си и станали зависими от чужди на нас самите фактори, ние се насочваме към външен за нас авторитет. Срещам постоянно хора, които наричат себе си "Инженер Петров", "Професор Иванов", "Адвокат Георгиев" или "Господин Василев" - сякаш титлата е тяхно първо име. Част от тях се страхуват да застанат пред погледите без вратовръзка или без значка на представляваната институция на ревера - без някакъв външен израз на техния статус. Повечето от тях се страхуват да изразяват мнение - освен онова, за което са натоварени официално от своите господари да кажат. Много от тях дори не притежават мнение - загубили са способността си да изграждат такова, тъй като всекидневната им работа не изисква да си изграждат мнения, а изисква да съобщават едно или друго предварително вменено им мнение. Част от тези хора дори не обичат това, което вършат - правят го само заради това, че обстоятелствата в живота им са се стекли по този начин и обществената система по някакъв начин ги е припознала като "инженер", "професор", "адвокат" или "господин"; правят го, защото се страхуват, че при други обстоятелства биха се лишили от статуса си. А когато статусът се превърне в нещо по-значимо от теб самия, значи ти си загубил Себе Си и си се превърнал в слуга на статуса. На един външен статус.
 
 След изговарянето на всичко това най-после ще кажа каква е целта на Илюминати. До тук установихме, че тя не е пари (защото Илюминати притежават цялата банкова система), не е и власт (защото Илюминати са създателите на обществената властова архитектура) и не е идеологии (защото Илюминати използват идеологиите за канализиране на мисленето). Заедно с това установихме, че средствата, които Илюминати използват за постигане на своята цел, са именно това - парите, властта и идеологиите - чрез които сеят разделения между хората, поставят ги в зависимост и ги заставят да служат на външен авторитет. С други думи, средство за постигане целта на Илюминати е накъсване организма на човечеството на парчета, прокарване на повсеместни зависимости и в крайна сметка - насочване на всички усилия към подчиняването на нещо чуждо и външно. Това е нечовешко. Целта на Илюминати е нечовешка. Тя е свързана или с унищожаване на човечеството, или с неговото заробване и един вид роботизиране. Към последното вървят и технологиите за контрол, които в момента са приоритет за Илюминати. Трудно е да се каже с категоричност защо Илюминати ще искат да унищожат човечеството или да го роботизират. Сигурното обаче е, че те искат да го извадят от естественото му човешко състояние и да го предадат/подчинят на нещо нечовешко. Възниква и такъв въпрос - щом притежават всичките пари, щом предоставят власт на избраните от тях послушни пионки и щом притежават контрол над идеологиите - защо просто не постигнат своята цел просто така, с един исторически жест? Отговорът също е труден (ако искаме да избегнем спекулации), но със сигурност се насочва към това, че нещо у хората пречи на Илюминати да постигнат своята нечовешка цел; нещо препятства възможността им да пуснат в действие цялата си сила. Ето защо Илюминати продължават да тласкат човечеството към постигане на своята цел тайно, малко по малко, индиректно. През определени окултни канали сме виждали, че те се страхуват и внимават начинанието им да не бъде разкрито, защото знаят, че може да бъде лесно осуетено. Не е известно със сигурност в какво се изразява осуетяването и в какво се изразява уязвимостта на Илюминати, но е факт, че се страхуват и внимават постигането на целта им да не бъде провалено тъкмо сега, когато краят вече е съвсем близо.
 
Този пост достига до вас чрез Tor Project org

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #8 -: Април 06, 2012, 11:11:22 am »
fD,Мога да кажа само едно. Браво!!! ;)
Кой е източникът?
За да дадеш окончателен отговор на генералния въпрос, личното ми мнение е, че трябва да прочетеш поне три книги. Предолагам си запознат/та/ с "Той говори", а също и с "Документите Тера", а третата все още не е публикувана на български, кой знае дали въобще ще види бял свят, и е окончателен завършек на "сагата". Третата книга можеш да откриеш тук: http://ezobookslibrary.ru/news/lourens_r_spenser_intervju_s_prishelcem/2012-02-23-1032   .
Както и да се разглеждат нещата в "Документите Тера", и "Интервюто с пришълеца" те са зададени основно като описание на основаващата методология, и средствата за постигането на целите на "тъмните" сили, и историческото развитие на "целия сарказъм". В тези две книги пределно ясно е казано и най-вече ПОКАЗАНО, че "тъмните" работят от еони, а за това има предостатъчно археологически доказателства. А целта, хм... Целта и отговорът на въпроса, ЗАЩО, е доста образно описана в "Той говори". В нея е разковничето. Вервай ми! :D

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 321
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #9 -: Април 06, 2012, 11:38:16 am »
Ами целта..Какво значение има..Всяка чужда цел,може да бъде превърната в инструмент служещ на вашата цел..Лошият отбор изигравайки ролята си на контрапункт,ви осигурява нужните условия за развитие.Дерзайте :)

п.п.FD :hi:
« Последна редакция: Април 06, 2012, 11:39:28 am от konstantin2007 »

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #10 -: Април 06, 2012, 13:33:32 pm »
Ако говорим за черната ложа, то целта и е запазване на статуквото от последните хилядолетия. Говори се за нов световен ред, но това е само външно. В действителност новия световен ред, който те опитват да прокарат, не води със себе си промяна в съзнанието и индивидуално развитие на хората. Реално това са старите човешки слабости, ограничения и недостатъци, но под нова форма. Целта на черните съвсем явно е да се задържи действителното развитие на човечеството – най-вече това на човешкото съзнание. Защо? Защото само при настоящото равнище на развитие на човечеството те могат да съществуват. Ако човечеството направи следващата крачка в развитието си, черно братство на земята няма как да съществува. Не че хората ще станат изведнъж светли и съвършени, но съществуването на организирано черно братство, работещо против индивидуалното и общо развитие на хората ще бъде невъзможно. Борбата на тъмните сили в момента е за собственото им оцеляване. В момента се наблюдава тотална липса на предпазливост в проявите им. И докато силата им по принцип е в прикритите действия, изявите им в момента са повече от очевидни за всички. И ще стават още по-очевидни, като всичко това в крайна сметка ще даде възможност на хората да изберат, дали повече ги привличат въпросните тъмни сили и да напуснат заедно с тях планетата или ще поставят на преден план индивидуалното си и общо развитие на хората.
 
 
Цитат
Всяка чужда цел,може да бъде превърната в инструмент служещ на вашата цел..Лошият отбор изигравайки ролята си на контрапункт,ви осигурява нужните условия за развитие.
Това е така. Но от друга страна лошият отбор може да повлече доста хора със себе си. В космоса действат сили на хаоса, които се явяват като препятствие пред развитието, но наред с това именно те правят въпросното развитие възможно. Добре знаем, че ако го нямаше съпротивлението на въздуха, никоя птица нямаше да може да лети. Но тези сили на хаоса са безличностни и несъзнателни. Те действат автоматично. Те не трупат отрицателна карма, защото те са просто сили, а не някакви същества. При черната ложа нещата са доста по-различни. За разлика от слепите сили на хаоса, черната ложа е нещо неестествено. Тя няма космически характер, а само локален. Единствената причина, че тя съществува тук на земята е моментното недостатъчно развитие на човешкото съзнание. Както казах, на следващия етап черна ложа няма да има. Силите на хаоса ще продължават да си действат и да оказват съпротивление на развитието на хората – така ще бъде завинаги и навсякъде, но не и същества, които съзнателно служат на тези сили.

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 321
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #11 -: Април 06, 2012, 14:00:14 pm »
Ирис,мислиш ли,че случайно сме дошли тук?Или именно  заради наличието на така силно изявеният отрицателен аспект на тази планета?Който мисля е факт,благодарение на поддръжката именно от страна на тази черна ложа..

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #12 -: Април 06, 2012, 16:03:39 pm »
Това не мога да знам. Мисля си, че черната ложа се е развила след като вече сме започнали развитието си на планетата. Също така наличието и не е нещо, което не се е срещало и при други същества, когато са преминавали през аналогична на нашата еволюция. Т.е. това че черната ложа се е зародила не е нещо чак толкова необичайно и рядко срещано за етапа на който се намираме в момента. И на други планети преди нашата ги е имало и ще ги има и в бъдеще, но никоя отделна ложа не може да просъществува дълго (повече от един еон или манвантара), просто защото действията им са срещу принципите обуславящи битието.

При всички случаи наличието на черна ложа е нещо, което трябва да приемем като част от развитието си без значение дали е било предварително запланувано или не. Но също така не бива да гледаме на присъствието й като на нещо естествено. Отсъствието на черна ложа въобще не означава лесна и безпроблемна еволюция. Напротив. Колкото по-високо се изкачваме по еволюционната стълбичка, толкова съпротивлението и трудностите нарастват, наред естествено с възможностите ни да се справим с тях.

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #13 -: Април 06, 2012, 19:24:50 pm »
Аз реално не знам каква е целта на илюминати и каквато и теория да прочета или да ми хрумне, ще бъде под съмнение за мен. Освен това мисля, че е опасно да се говори за това. Това, ще кажа - мисля че сте казали верни неща, но не навлизате(така е повярно) по-нататък във възможната теория.
ИРИС - мисля, че си заблуден/а в една част, въпреки че се надявам да не е така.
« Последна редакция: Април 06, 2012, 19:42:38 pm от Ashaman »

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 321
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #14 -: Април 07, 2012, 14:14:14 pm »
Това не мога да знам. Мисля си, че черната ложа се е развила след като вече сме започнали развитието си на планетата. Също така наличието и не е нещо, което не се е срещало и при други същества, когато са преминавали през аналогична на нашата еволюция. Т.е. това че черната ложа се е зародила не е нещо чак толкова необичайно и рядко срещано за етапа на който се намираме в момента. И на други планети преди нашата ги е имало и ще ги има и в бъдеще, но никоя отделна ложа не може да просъществува дълго (повече от един еон или манвантара), просто защото действията им са срещу принципите обуславящи битието.

При всички случаи наличието на черна ложа е нещо, което трябва да приемем като част от развитието си без значение дали е било предварително запланувано или не. Но също така не бива да гледаме на присъствието й като на нещо естествено. Отсъствието на черна ложа въобще не означава лесна и безпроблемна еволюция. Напротив. Колкото по-високо се изкачваме по еволюционната стълбичка, толкова съпротивлението и трудностите нарастват, наред естествено с възможностите ни да се справим с тях.

Именно.."Черните ложи"не са само наш приоритет..И няма никакво значение,кога са възникнали..а по-скоро защо?И защо като не ни изнася сме точно тук?Едва ли Земята единствената ни алтернатива за постигане на определеното ниво..Дали ще са илюминати тук на Земята..или банда мармоти на планетата Х,все тая..И ние се въплътяваме именно заради наличието на тези"ложи",а не въпреки тях.Освен ако не приемем тезата,че сме космически каторжници..Но..Свободният избор,къде остава в тази картинка?
Мое виждане е,че всяко нещо в Абсолюта съществува благодарение на своята противоположност и благодарение на позволението на самият Абсолют.Ние сме този Абсолют.Мислиш ли,че нещо се случва без волята ни?Не волята на инкарнацията...Говоря за истинската ни воля.
« Последна редакция: Април 07, 2012, 14:28:55 pm от konstantin2007 »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27