Автор Тема: Единственият човек в света, който няма сърце  (Прочетена 14057 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 516
Единственият човек в света, който няма сърце

През март миналата година 55-годишният Крейг Люис е умирал от сърдечна недостатъчност, причинена от образуването в тъканите на тялото му специфични протеини и дори инсталирането на пейсмейкър не можело да спаси живота му.Но лекарите от "Тексаският институт за сърдечна хирургия» (Texas Heart Institute)  разработили революционно решение на този проблем, който се заключава в инсталиране на устройство за "непрекъснат поток", което позволява на кръвта да циркулира през тялото дори в отсъствието на пулс.

Д-р Били Кон (Billy Cohn) и д-р Бъд Фрейзър (Bud Frazier) отстранили сърцето на Крейг и поставили на мястото му в гърдите това устройство. Още в деня след операцията, пациентът дошъл в съзнание и казал на спасителите си, че се чувства прекрасно.

Докторите ми казаха, че преди да инсталират устройството си на жив човек, те са провели повече от 50 успешни тестове с телета. Те отстранявали сърцето на животните, и на следващия ден те правели всичко както обикновено - яли, спяли, движели се нормално, но кръвта във вените им е циркулирала, вече без пулса на сърдечния мускул, а от "непрекъснатия поток" от устройството.

"Ако преслушвате гърдите на експерименталните телета със стетоскоп, вие няма  чуете биене на сърцето, - казва д-р Кон -. А ако ги свържете  ЕКГ-апарат, на екрана, ние виждаме правата линия, констатираща смъртта."

Амилоидозата  на Люис напредвала толкова бързо, че през март 2011 г. неговият лекар му казал, че, освен ако не стане чудо, той ще умре до 12 часа. Поради това, със съгласието на съпругата на Люис, Линда, д-р Кон и д-р Фрейзър поставили в гърдите му заместител на сърцето, което е сглобено от части, повечето от които са произведени в домашни условия.
Така изглежда изкуствения заместител на сърцето, сглобени от части и материали, които можете да закупите във всеки хипермаркет.

Устройството работи като непрекъснато изпомпва кръв чрез специални лопатки.

"Наведох ухото си към гърдите му и чух бръмчене, беше невероятно, - заявила съпругата на първия безсърдечен, в истинския смисъл на думата, човек в света -. Той е същия, както преди, само че сега няма никакъв пулс."


До тук добре. Няма да има чакащи за трансплантация хора и милиони животи ще бъдат спасени. Ами ако е вярно, че човек обича и чувства със сърцето си, това означава ли, че който е без сърце ще стане безчувствен човек....нещо като кибер робот? Как мислите?

ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Monolith

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 467
Re:Единственият човек в света, който няма сърце
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2012, 22:05:24 pm »
Всяка монета си има две страни. Може би, ако продължават нещата така, ще се случи ето това:

http://www.imdb.com/title/tt1053424/


  >:(    :nea:  >:(
« Последна редакция: Февруари 20, 2012, 23:44:46 pm от Monolith »
Бъди Слънце!

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 321
Re:Единственият човек в света, който няма сърце
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2012, 22:42:42 pm »
Мдаам..винаги съм,се чудела..За сърдечната чакра при трансплантация на сърце?По-точно,какво става с този енергиен център,когато в него се влее информационният поток,от чуждият орган.Ами етеричните реплики на органите.. Ами това,че всеки орган има свое съзнание,и не е случайно,че именно на сърцето се приписва извора на любовта,обичта..всички емоции.Мисля,че сме писали в други теми..Как когато се стреснеш понякога,сърцето реагира първо.Би трябвало да е мозъкът..но преди той да е регистрирал и обработил като информация,и ти де факто да си осъзнал какъв е източника на заплахата,сърцето вече е отреагирало.С типичното"сърцебиене"..а ти дори още не си разбрал,какво те е стреснало..

Кофти работа са тези машини.Както и трансплантацията.Но пък чудесно обслужват нечии цели..Целият ресурс е впрегнат в производството на машини и хапчета,вместо да се насочи в по-голямата си част към разработки,техники,практики и масово обучение на хората,как да боравят със телата си.Когато техники за"само-помощ"от рода на Силва и т.н.започнат да се изучават дето се вика"от детската градина",като нещо съвсем естествено,когато медитацията се превърне във форма на утрешното кафе,тогава със сигурност ще знаете,че Земята е станала едно"по-добро" място за живот.Без ФармаМафия..и цялата производна тиня.

Неактивен gogetit

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 96
Re:Единственият човек в света, който няма сър
« Отговор #3 -: Февруари 21, 2012, 00:06:09 am »
Според мен първо мозъка реагира, даже бих казал мозъка регистрира, а органите реагират.
Как иначе да реагираш преди да си осъзнал.
« Последна редакция: Февруари 21, 2012, 09:12:29 am от Mirotvorec »

Неактивен Raw Deal

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 940
Re:Единственият човек в света, който няма сърце
« Отговор #4 -: Февруари 21, 2012, 00:49:09 am »
Crank: High Voltage ;D

А това устройство би трябвало да има някакви датчици, които да му "подсказват" с какво налягане да помпа кръвта и каква честота на пулса да поддържа в различни условия. Т.е. едва ли ще стане да се направи с чарколяци от железарията или битака.
Dreams are messages from the deep.

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 321
Re:Единственият човек в света, който няма сърце
« Отговор #5 -: Февруари 21, 2012, 02:07:30 am »
според мен първо мозъка реагира, даже бих казал мозъка регистрира,
а органите реагират
Как иначе да реагираш преди да си осъзнал.
Е именно де..сърцето ти се е разтупкало,още преди очите да са видели,(съответно подали сигнал към мозъка,преработка на инфото,осъзнаването му като същност,в случая заплаха и от там реакции и т.н.)..Всъщност примерът излиза от контекста на темата.А и нямах предвид,че сърцето командва мозъка.Но не съм и 100% сигурна,че само и единствено мозъкът командва сърцето..Както и да е..
Просто,..това как реагира понякога,ме кара да мисля,че сърцето е много...специфичен,уникален(то не,че  не другите не са де)и сам по себе си много специален орган.И цялата тая работа с донорството,..еле па с тая джаджа?!? ::)..е доста..хм..тревожен фактор?Меко казано..

То по принцип донорството на всеки орган,води до своя информационен обмен,и оттам до своите последици.А това устройство би трябвало да има някакви датчици, които да му "подсказват" с какво налягане да помпа кръвта и каква честота на пулса да поддържа в различни условия. Т.е. едва ли ще стане да се направи с чарколяци от железарията или битака.
Ти пък ся..подробности :P
« Последна редакция: Февруари 21, 2012, 02:08:44 am от konstantin2007 »

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 516
Re:Единственият човек в света, който няма сърце
« Отговор #6 -: Февруари 21, 2012, 16:54:53 pm »
Според мен, идеята за това ''сърце'' е добра. Както по-горе споменах, ще спаси милиони животи. Също така, на едно 2 годишно дете не можеш да обясниш метода на Силва и да започне самолечение. Оооообаче, страховете ми са, нещата да не изплеснат умишлено. Ами я си представете като уж превантивна мярка за наше уж добро, след 10 или 20години още при самото раждане, бебетата да получават по едно такова ''сърце''. Както със ваксините. Още на са проплакали в родилното и вече са им ударили 2-3 ваксини....а всички сме чели за тях и какво причиняват. Дано това ''сърце'' си остане само животоспасяващо средство, а не задължително, че тогава жална им майка на поколенията :(.....Очаква ги живот без чувства...радост...тъга...любов....и пр...... като на студенокръвните :(....
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:Единственият човек в света, който няма сърце
« Отговор #7 -: Февруари 21, 2012, 17:30:38 pm »
Константине,
това, че ти трепка сърцето при специфични моменти има съвсем елементарно биологично обяснение.
Просто при усилено сърцебиене (или подготовката за такова - подскачането на сърцето),
се извършват 2 съществени дейности.
1. Тялото се приготвя за бурни физически действия - тичане, бой, секс.
От усиленото кръвообращение мускулите се снабдяват с кислород в (почти) удвоени количества.
2. Сърцебиенето и усиленото кръвообращение спомагат да се разнесат отделените хормони из тялото. И по-специално имат си точно място, където отиват, но сега не мога да се сетя точно къде.
А при стрес, внезапен или какъвто и да е, позитивен, негативен, любовен и не знам още какъв, се отделят много хормони. И те трябва да стигнат до точно определено място.

Та, може и да има нещо, че любовта идвала от сърцето, ама може и да не е точно така.
Причинно следствените връзки при реакциите на сърцето да не са точно такива, каквито ги описват, а малко по-различни.

Винаги мозъкът пръв реагира. Ако ще и 6тото чувство и ясновидството да е.
Едва след това реагира сърцето, за да подготви тялото и организма хормонално и физически.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 321
Re:Единственият човек в света, който няма сърце
« Отговор #8 -: Февруари 21, 2012, 20:46:23 pm »
Според мен, идеята за това ''сърце'' е добра. Както по-горе споменах, ще спаси милиони животи. Също така, на едно 2 годишно дете не можеш да обясниш метода на Силва и да започне самолечение.
Две годишното като не може,майка му би могла..Някъде четох за аурите,че до 13-14 годишна възраст,все още се формира,и едва ли не детето има обща аура,с тази на семейството..

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 321
Re:Единственият човек в света, който няма сърце
« Отговор #9 -: Февруари 21, 2012, 20:51:06 pm »
Винаги мозъкът пръв реагира. Ако ще и 6тото чувство и ясновидството да е.
Едва след това реагира сърцето, за да подготви тялото и организма хормонално и физически.


Вече казах..примерът по-горе е извън контекста на темата.
Но пак повтарям,не мисля,че сърцето се контролира само от мозъка.

Неактивен sidewinder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 837
Re:Единственият човек в света, който няма сърце
« Отговор #10 -: Февруари 21, 2012, 22:36:15 pm »
Сърцето е единственият орган, за който няма канстатирани случай за заболяване от рак.

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re:Единственият човек в света, който няма сърце
« Отговор #11 -: Февруари 23, 2012, 15:49:29 pm »
Когато се прави присаждане на сърце, това не влияе на чувствата на човека. Енергийния център (сърдечната чакра) в етерното тяло си остава. Астралното и менталното тела също си остават непокътнати. Такива хора продължават да си изпитват старите емоции и чувства.

Що се отнася до приложението на устройството споменато в тази тема, то е възможно, но с много компромиси и само в изключителни случаи. А за широко поставяне на такива устройства сред населението и дума не може да става. Да вземем една стресова ситуация. Ендокринната система отделя хормони, които при едно здраво сърце ще предизвикат усилен пулс, кръвообращение и повече кислород за клетките в организма, при което човек ще разполага с повече енергия и сила за реакция. При изкуствено сърце обаче (не знам как е при присаденото), а още повече при споменатото устройство, работата на сърцето (устройството) не се променя – то продължава да си работи в същия ритъм, въпреки критичната ситуация. Дори и при най-обикновена преумора, сърцето не се ускорява, до клетките не достига нужния кислород и затова всякаква умора в тези случаи може да доведе до припадък. Един човек със собствено сърце може да ускори пулса си при необходимост, като повече физическа работа или при по-силна емоция или да го понижи, когато бездейства и е спокоен. 

Неактивен Raw Deal

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 940
Re:Единственият човек в света, който няма сърце
« Отговор #12 -: Февруари 23, 2012, 18:30:54 pm »
Сърцето е единственият орган, за който няма канстатирани случай за заболяване от рак.
[оффтопик]Има, макар и да се класифицира като изключително рядко явление.

http://spisaniemd.bg/kd/2008/11/tumori-na-sartseto
Dreams are messages from the deep.

Неактивен hung

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 287
Re:Единственият човек в света, който няма сърце
« Отговор #13 -: Февруари 24, 2012, 00:45:00 am »
Когато се прави присаждане на сърце, това не влияе на чувствата на човека. Енергийния център (сърдечната чакра) в етерното тяло си остава. Астралното и менталното тела също си остават непокътнати. Такива хора продължават да си изпитват старите емоции и чувства.

Що се отнася до приложението на устройството споменато в тази тема, то е възможно, но с много компромиси и само в изключителни случаи. А за широко поставяне на такива устройства сред населението и дума не може да става. Да вземем една стресова ситуация. Ендокринната система отделя хормони, които при едно здраво сърце ще предизвикат усилен пулс, кръвообращение и повече кислород за клетките в организма, при което човек ще разполага с повече енергия и сила за реакция. При изкуствено сърце обаче (не знам как е при присаденото), а още повече при споменатото устройство, работата на сърцето (устройството) не се променя – то продължава да си работи в същия ритъм, въпреки критичната ситуация. Дори и при най-обикновена преумора, сърцето не се ускорява, до клетките не достига нужния кислород и затова всякаква умора в тези случаи може да доведе до припадък. Един човек със собствено сърце може да ускори пулса си при необходимост, като повече физическа работа или при по-силна емоция или да го понижи, когато бездейства и е спокоен.  

Пълни глупости, от къде такива философи се извадихте?! :negative: :negative:
:negative: Ума на човека се свързва с сърцето на човек. Има стотици случай когато след трансплантация на сърце, характера на човека, емоциите, навиците му се свързват единствено с притежателя на сърцето. Действителен пример, на хилав,бавен мъж му слагат ново сърце, и той след това започва да слуша рап и да се овлича по моторите. А донора на сърцето бил моторджия, слушал рап :lol: :lol: :lol:
Не е смешно, това с присаждането на сърце е пълна изродщина, защото така и така животите на хората са заминали, но поне да умрат нормално, а не да водят вегитативно съществуване на живот който не е техен. Ето това се казва матрица :blum1:
« Последна редакция: Февруари 24, 2012, 00:46:32 am от hung »
Без секс, на къде?! Без любов, няма секс!

Неактивен forcomnet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 113
Re:Единственият човек в света, който няма сърце
« Отговор #14 -: Февруари 24, 2012, 15:23:57 pm »
Пълни глупости, от къде такива философи се извадихте?! :negative: :negative:
:negative: Ума на човека се свързва с сърцето на човек. Има стотици случай когато ...

Е, тука вече ме уби! Казваш на другите да не говорят глупости, а ти какво правиш? Сърцето е една помпа нищо повече. Всяка фибра в тялото ни се управлява от онова мазното, пихтиестото в главите ни. Да сте видели сърце самостоятелно да функционира и да бие без мозъка да участва или при липса на такъв? За каква душа в сърцето изобщо може да се говори за какви емоции и какъв ум? Имало стотици случаи къде са... я ги дай. И това което казваш дали не е породено от съвсем други чисто психологически причини? А някаква сводка дали такива случаи има и при трансплантация на други органи? Може не конкретния орган да е причината за това което твърдиш, ако е вярно разбира се. Може да е от кръвта, от паметта на клетките от все пак чуждото ДНК нали във всяка от клетките на чуждия орган има чужда ДНК структура и какво ли още не. Може всеки орган да носи отпечатъка от същината на предишния си собственик. Ама да се говори, че сърцето е този орган в който е умът на човека или неговата душа?! Леко на психо ми намирисва.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27