Автор Тема: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва  (Прочетена 75408 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Учени лекуват рака, но никой не го забелязва

Канадски изследователи са открили просто лекарство срещу рака, но на големите фармацевтични компании не се интересуват.

Изследователи от университета на Алберта в Едмънтън, Канада,  лекуват рак, но в новините по телевизията, почти не е било осветено. Това е една проста техника, която използва прости лекарства. Методът използва dihloratsetat (dichloroacetate), който в момента се използва за лечение на метаболитни нарушения. Освен това, няма странични ефекти или дългосрочни последици.Това лекарство не изисква патент, така че всеки може да го използва и е евтино, без да се използват скъпите лекарства срещу рак, които са създадени от големите фармацевтични компании.

Канадските учени са изпитали dihloratsetat върху човешките клетки. Препаратът убил раковите клетки в белия дроб, на гърдата и мозъка, но не се отразил на общото здраве. Наркотикът е тестван върху плъхове с тежки форми на рак, техните ракови клетки намалявали, когато те започнали да пият вода с dihloratsetat. Препаратът е широко достъпен, техниката за използване е лесна, така че, ето защо не се интересуват големите фармацевтични компании? И защо от това откритие не се интересуват медиите?

В човешкото тяло има естествени анти-раковите клетки, митохондриите, но за да ​​започнат да действат, те трябва да бъдат  "подбутнати". Учените смятат, че клетките на митохондриите са повредени и затова са неефективни срещу рака. Така че вместо това, те са се концентрирали върху гликолиза, която е по-малко ефективни и по-опустошителна за тялото. В борбата срещу рака, производителите разчитат на метода на гликолизата. Но методът с използването на дихлорацетата се основава на митохондриите, лекарството "събужда" клетките, които започват да се борят с раковите клетки.

Фармацевтичните компании не инвестират в тези проучвания, защото методът не може да бъде патентован, а без свидетелство те не могат да правят пари, както правят сега с патентованото си лечение на СПИН.

Тази статия има за цел да даде на публиката знание за това проучване, с надеждата, че някои независими компании или малки стартиращи такива, да заемат тази идея и започват да произвеждат лекарството, тъй като големите компании, дълго време няма да обърнат внимание на това.
http://zahariada.blog.bg/novini/2012/01/28/ucheni-lekuvat-raka-no-nikoi-ne-go-zabeliazva.891146#last_comment

До тук добре, но от тук на сетне какво следва? Някой има ли връзки в нашето здравно министерство, та да му изпрати линка?
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
« Отговор #1 -: Януари 28, 2012, 15:58:41 pm »
И да им изпратиш линка полза никаква.
Виж мен ме интересува какво точно е това - dihloratsetat. Ама нещо не открих инфо на български. Ако ми остане време после ще се поразровя по-дълго.

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
« Отговор #2 -: Януари 28, 2012, 16:43:19 pm »
От статията ми стана ясно само, че това е някакъв вид наркотик, който се използва при лечението на метаболитни нарушения. Също така, че нямало странични ефекти като останалите лекарства......

На български нищо не успях да намеря, но на руски попаднах на това. И не е наркотик, а киселина.

http://rak.flyboard.ru/topic411.html
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 16:55:14 pm от ARRI »
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
« Отговор #3 -: Януари 28, 2012, 17:32:08 pm »
И да им изпратиш линка полза никаква.
Виж мен ме интересува какво точно е това - dihloratsetat. Ама нещо не открих инфо на български. Ако ми остане време после ще се поразровя по-дълго.

Дихлорацетат:

В днешния брой на в-к"Лечител" е публикувана статия за дихлорацетата.Ето и цялата статия:

РАКОВО БОЛНИ ЗАЛАГАТ НА НЕОДОБРЕН МЕДИКАМЕНТ

Експериментално лекарство срещу рак свива туморите при лабораторни плъхове без видими странични ефекти.Създалите го учени планират клинични изпитания при хора, но за тяхното завършване може да са нужни години.А междувременно умиращи от рак пациенти започват да употребяват сами неодобрения медикамент и публикуват резултатите си в интернет.И двете групи се стремят отчаяно към спасяването на човешкия живот.Кой обаче е правилния път?
Въпросният сценарий се разиграва през последните седмици със съединение, наречено дихлорацетат(DCA).Той се докосва до дългогодишния въпрос дали на смъртноболните пациенти трябва да се дава достъп до лекарства, които още не са официално одобрени.Изследователите се страхуват, че хората, които ги употребяват, може да получат неочаквани странични ефекти, пациентите обаче възразяват, че не могат да си позволят да чакат завършването на клиничните изпитания, за да разберат това.
През януари тази година д-р Евангелос Михелакис от университета на Албърта в Канада и колегите му съобщиха, че дихлорацетатът демонстрира забележителни антиракови ефекти. DCA е малка молекула, която блокира ензимите в митохондриите(центровете за производство на енергия в клетките) и така води до разграждане на повече глюкоза в тях, отколкото в цитоплазмата.Тя от години е обект на клинични изпитания за определени болести, но до момента все още не е одобрена.
Освен че произвеждат енергия за клетките, митохондриите контролират и програмираната клетъчна смърт.Това навело Михелакис на въпроса дали раковите клетки не ги потискат за да предотвратят смъртта си –в такъв случай DCA би могъл отново да ги активира.Когато той и екипът му го дали на лабораторни плъхове с човешки белодробни тумори, до седмица растежът на туморите спрял, а три месеца по-късно размерът им бил наполовина по-малък от този при нетретираните плъхове.И други експериментални лекарства са постигнали подобни ефекти, но DCA се отличава с това, че изглежда не засяга нормалните клетки, относително безвреден е при изпитанията върху хора, може да бъде приеман орално и сравнително лесно прониква в тъканите.”Ако съществуваше магически куршум”, писа сп.”Нюзуик” за откритието, то „той може би щеше да е нещо подобно на дихлорацетата”.
Понеже DCA е известен от години, той не може да бъде патентован и Михелакис открил, че фармацевтичните компании не проявяват интерес към него.Затова той се опитва сам да събере средства и се надява да започне собствено клинично изпитание през следващите няколко месеца.
Междувременно Джим Тасано, собственик на фирма за борба с вредителите , от Сонора, Калифорния, прочел за DCA, докато търсел информация за алтернативни ракови терапии, за да помогне на умиращата си инструкторка по танци.Той искал нещо ефикасно, безопасно и достъпно- и го намерил в лицето на дихлорацетата.Поръчал известно количество от химически компании и се свързал със свой познат химик, с когото намерили начин сами да синтезират съединението.”Не можах да го изоставя-то може да направи толкова добро за толкова много хора”, казва Тасано.
Той отворил два уебсайта.Първият от тях(thedcasite.com)публикува информация за дихлорацетата и има чат за пациенти.От втория Тасано продава домашно произведения си DCA – с етикет „за ветеринарна употреба”, тъй като лекарствата за употреба от хора в Съединените Щати трябва да бъдат одобрени от Агенцията по храните и лекарствата.Убеден е, че клиентите купуват веществото за самите себе си и казва, че около двеста-триста души от цял свят досега са го поръчали от сайта му.Много хора, които го използват (закупен от Тасано, от химически компании или от други източници ), споделят за ефекта на thedcasite.com
Някои от тях планират да направят база данни за по-организирано събиране на резултатите.Те искат всички пациенти да посочват данни като вид на раковото заболяване, епикриза и дозите, в които приемат DCA, казва Сюзън Хирасава от Сиатъл, която има рак на гърдата в късен стадий и е сред организаторите.Идеята е да се предостави информация на другите хора, които искат да вземат DCA , но не става въпрос за „истинско клинично изпитание”.
Това тревожи Михелакис и другите изследователи.Макар дихлорацетатът да изглежда безопасен като цяло, те посочват клинично изпитание, което е било прекратено на ранен етап, защото взимащите го получили увреждания на периферните нерви.Без контролна група, подчертават учените, ще е невъзможно да се каже дали подобренията се дължат на медикамента.Освен това пациентите може да приемат DCA, който не е с фармацевтично качество и може да съдържа вредни примеси.
Михелакис се тревожи, че в крайна сметка пациентите могат сами да подкопаят опитите за организиране на контролирано клинично изпитание, ако например някои от тях развият негативни странични ефекти и медикаментът си спечели лоша слава.”Това разрушава усилията всичко да бъде направено по правилния начин”, казва той.
Битката между умиращите пациенти , които искат незабавен достъп до неодобрени лекарства, и медиците, които настояват за изпитания и предпазливост е вечна.Някои болни възразяват, че не могат да чакат изпитанията и би трябвало да имат правото да вземат неодобрените медикаменти.
Но има аргументи против това.Приблизително 95% от медикаментите за рак, на които се провеждат клинични изпитания , не получават одобрение-голяма част защото са неефикасни или пък опасни, така че пациентите рискуват да съкратят живота си или да влошат последните си дни.”Всички казват какво имаме за губене?”Истината е че имат за губене остатъка от своя живот”, казва Джордж Анас, експерт по биология от Бостънския университет.
И ако пациентите получат достъп до DCA или други неодобрени лекарства, тогава няма да има нстимул за провеждане на изпитания и това в крайна сметка ще окаже отрицателен ефект върху здравето на повече хора, смятат колегите му.

сп.”Нейчър”

07/06/2007
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
« Отговор #4 -: Януари 28, 2012, 18:41:44 pm »
Значи всъщност според тази статия има странични ефекти.

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
« Отговор #5 -: Януари 28, 2012, 18:49:18 pm »
Не се казва, че има странични и опасни ефекти, а че препарата не е одобрен ;). Все още не искат да го изпробват клинично в/у хора, и за това болните са се организирали и сами на своя отговорност го приемат. Ето го сайта thedcasite. Хората се борят за животът си, а онези от горе се правят на богове, и решават кое да се изпробва и кое не.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Hound Dog

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 86
Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
« Отговор #6 -: Януари 28, 2012, 22:36:02 pm »
Внимание! Долното мнение съдържа моето лично мнение, и информация, която искам да споделя. Тъй като подозирам, че ще бъде в разрез с вижданията на повечето от вас, ще ви помоля или да се опитате да ме оборите с аргументи, или да го игнорирате. Благодаря!

По принцип народът на инуитите не страда от дегенеративни заболявания и не е чувал за рак.
Според някои причината за това е, че тяхната диета е съставена единствено от риба, месо и мас.
Защо?
Когато се храним с растителни мазнини, които са били подложени на термична обработка (каквито са хидрогенираните мазнини, които се срещат почти във всеки продукт в магазина), те се окисляват и образуват в кръвта свободни радикали. Тях сигурно ги познавате вече като бича на човечеството.
Когато пържим с масло или свинска мас, например, не се получава това, тъй като наситените мазнини са по-устойчиви на термична обработка. Но и с пърженето в такива мазнини трябва да се внимава, понеже макар че са устойчиви, при много висока температура също образуват свободни радикали. Т.е. ако ще пържите да е в животинска мазнина и на не много висока температура, а най-добре, разбира се, недейте да ядете много пържено. Зехтина на салатата :Д - студено пресован.
Разбира се, тия свободни радикали не причиняват веднага рак. Те причиняват някакво възпаление, т.е. образуват се ракови клетки, но тялото успява да се справи с тях. В повечето случаи.
Ето я уловката. С какво се хранят раковите клетки? С глюкоза и нищо друго. Какво се случва когато оставиш една клетка без храна? Умира.
Поради тази причина някои хора успяват успешно да се излекуват от рак с лечебно гладуване. Раковите клетки умират. Добре, обаче в този случай, обикновено е ракът срещу човека, т.е. кой ще умре от глад пръв.
Може би сте чували, че мозъкът се нуждае от минимум от 100г. глюкоза на ден, за да функционира правилно, и ако не ги получи - изпада в кетоза. Може да се спори дали състоянието кетоза е опасно или не при здрав човек, но за темата е нерелевантно.
Работата е, че ако раково болен човек изпадне в кетоза, той ще получава енергията си от мазнините* в храната, които ще се превръщат в кетони, за да хранят тялото. По този начин тялото е нахранено, а раковите клетки гладуват. Т.е. хем вълка сит, хем агнето цяло. И като гладуват раковите клетки, те не могат да се разможават, не могат да правят нищо - освен да умират.

*НЕ ПРОТЕИНИ! Протеините трябва да съставляват МАКСИМУМ 30% от храната на тренираш интензивно човек и към 20-25% от храната на не толкова активен човек. В противен случай черния дроб ги превръща в захар и цялата работа се обезмисля. Процесът, в който черния дроб превръща протеините в захар, го натоварва излишно, неестествен е и има термичен ефект около 30% (т.е. 30% от приетата храна се изгаря само за да се извърши този процес, значи смятайте, колко е товарещ за черния дроб и стресиращ за организма).

Неактивен бате Боби

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
« Отговор #7 -: Февруари 02, 2012, 20:24:48 pm »
Hound Dog, малко излизаме извън темата, дано не ни се карат :)
Защо да те оборваме, ако това , което си писал , е истина :)
В нашия форум (Земя назаем) твоят пост би бил просто една азбучна истина.
- За мазнините абсолютно вярно. Е чак във всеки продукт не са тези гадните, хидрираните, но в разни кексове, бисквити, бонбони е пълно.
- Ти си описал ЛЕЧЕБНОТО ГЛАДУВАНЕ. Което гладуване няма нищичко общо с пиршеството с плодове на леля ни Емилова , както и на Лидия Ковачева респ. То може да е  само на вода или сухо.
 По-вярно е да се каже "кетоацидозна криза" .  А дали е опасно за здрав човек , може да спори само някой пършив  лентяй с медицинска диплома , който е зазубрил само това , което са му преподали в колежа разни сенилни професорчета по образователни програми от 50те години .. ( майка ми е доцент-преподавател, много се смеем като ми разказва за днешното мед. образование) . В Русия този метод е НАУЧНО обоснован и признат доста отдавна , защитени са голям брой кандидатски и професорски дисертации, конференции..одобрен е на правителствено ниво ! като основен и допълнителен метод, има няколко болници и  доста центрове , където лекуват по този начин. Преподава се и на доктори - за повдигане на квалификацията ( центърът на проф. Кокосов ) ,.. пълен съм с инфо. Кетоацидозната криза може да бъде само от полза , при това - огромна! , противопоказанията са само няколко редки заболявания. У нас на равнище здравно министерство за това няма ( и никога не е имало ) и "гък" , въпреки ,че бяхме гъсти с братушките до 1989. (първата им дисертация е защитена още през 1979, проф. Юри Николаев )
А сегашният ни велик закон за здравето направо забранява този метод. ( по-точно - ограничава го до 7 дни, което е силно недостатъчно да се проявят лечебните ефекти)
- По въпроса за белтъчините - още по-малко даже са напълно достатъчни. Доказва го д-р Шаталова , препоръчва ( и яде самата )по 11гр. белтъчини на ден, сега е на 95 някъде и води активен живот.
Има значение дали белтъчините са животински или растителни. Първите предизвикват една доста лоша болест , ама да не задълбочаваме , че на някои ще им развалим вечерята :)
« Последна редакция: Февруари 02, 2012, 20:27:26 pm от бате Боби »

Неактивен Hound Dog

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 86
Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
« Отговор #8 -: Февруари 02, 2012, 22:32:54 pm »
Всъщност, не съм описала това, което казваш, а точно противоположното - ескимоско хранене, макар че и палео хранене, което е с повече въглехидрати, ще стане бъде също добро.
Макар че суровоядството не го отричам като режим, със сигурност по-добър от диетата на повечето хора, не разбирам как може да настъпи кетоацитозна криза при суровоядство, освен ако не се гладува?
А ако това предлагаш- защо да се гладува, като може да се храни тялото с мазнини и протеини и пак ракът да гладува?
Единствената болест, която животинският протеин причинява, е еволюция. Мозъкът се е развил, заради месото и в момента се СМАЛЯВА (утре-други ден мога да дам линкове от изследвания) защото от има-няма 10 000 години човека решил да набива хляб и да се изхранва на въглехидрати, като по-евтин вариант.
Не провокирам спор, или нещо подобно, просто искам да стане ясно, че това, което казваш ти и това, което казвам аз, са коренно различни неща.

И нещо под което и двамата ще се подпишем (вероятно): ако не искате дегенеративни (а и други) заболявания - продукти със захар, глюкозо-фруктозен сироп и хидрогенирани (някъде пише само растителни - те пак са хидрогенирани, едва ли са суровопресовани, етикета подвежда) мазнини, да не присъстват в менюто. А най-добре да се избягват храни в опаковка :Д
Хранете тялото с добра храна, душата с още-по.

Неактивен marmozana

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 102
Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
« Отговор #9 -: Февруари 03, 2012, 14:54:29 pm »
Hound Dog, напълно споделям това, което си написала! :hi:
Убедена съм, че естествената храна на човека е протеин+мазнини. Ако тялото имаше нужда от въглехидрати за да се изхранва, със сигурност щеше да си измисли механизъм да си ги синтезира и складира "за черни дни" А то какво складира при калориен излишък?
Мазнини.
Благодаря ти, че замълча, въпреки, че нямаше какво да кажеш

Неактивен Hackopld

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 26
Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
« Отговор #10 -: Февруари 03, 2012, 19:41:37 pm »
Теория за лекуване на рак чрез най-обикновена СОДА
http://sun-changelife.blogspot.com/p/blog-page_02.html

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
« Отговор #11 -: Февруари 03, 2012, 21:28:45 pm »
Аз пък съм чувала и за лечение с газ. И от познати също съм слушала доста.И като малка също са ми давали газ със захар.
Преди два дни имах на гости един рехабилитатор. Та той ми разказа, че доста кучета улични + неговото собствено е спасил като им е давал газ. Жена му от години си пие профилактично. Аз смятам скоро да пробвам.А смятам и на кучето си да дам, че вече е на 15 и нещо напоследък не ми допада как се държи. Последния път го спасих с тинктура от чесън.

http://www.lekar.bg/news-23/info-496/%D0%9B%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5.%D1%81.%D0%B3%D0%B0%D0%B7/

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
« Отговор #12 -: Февруари 03, 2012, 21:36:26 pm »
Лечението с газ при онкоболните, върви и с клизми. Поне така съм чувал от бабчето.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен trepa4a

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 189
Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
« Отговор #13 -: Февруари 07, 2012, 12:54:37 pm »
Искам да попитам нещо?Лечението според вас,със някакво средство от рода на билка и други подобни интересни неща,които сме чели,сода,бъзак и т.н. лекува ли напълно или премахва само тумора,което е следствие от причината?Какво правят и докторите?Премахват тумора,а той е следствие,не причина.После е ясно,че почват да предлагат химио или лъчетерапия и се доунищожават така хората.

Неактивен бате Боби

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
« Отговор #14 -: Февруари 07, 2012, 15:13:22 pm »
Най-интересното от всичко е , че повечето хора , макар и запознати със статистиката,че химиотерапията е успешна само при 2% от случаите, избират да се "лекуват" именно с нея и не щат да чуят за никакви "билки и други интересни неща "  :)   налагайки нова логика по отношение теория на вероятностите :) 
( А ако се задълбочат, ще видят , че тези 2 % са доста по-малко заради няколко законни шашми , като например тази - да се счита за излекуван от рак пациентът , преживял 5 години след "терапията". Значи ако умре от рак, но на петата година и втория месец - той влиза в графата - "излекуван"!  :yes: )
« Последна редакция: Февруари 07, 2012, 15:20:22 pm от бате Боби »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27