Автор Тема: Удариха Megaupload.com  (Прочетена 9831 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sasho90

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 451
 • Ако още не си бесен, значи не внимаваш достатъчно
Удариха Megaupload.com
« -: Януари 20, 2012, 01:35:49 am »
Удариха най-големия сайт за споделяне на файлове в света - www.megaupload.com
В отговор "Анонимните" направиха една от най-големите хакерски атаки в историята на интернет след като сринаха сайта на Министерството на правосъдието на САЩ, ФБР, една от най-големите музикални компании - Universal Music, Warner Media Group, RIAA, филмовата асоциация Motion Picture Association of America и още дузина уебсайтове!


В отговор на днешната федерална атака срещу сайта за споделяне на файлове Megaupload, хакери заедно с групата на Анонимните сринаха сайта на Министерството на правосъдието на САЩ, една от най-големите музикални компании - Universal Music, RIAA и филмовата асоциация Motion Picture Association of America.

"Това, както и атаката срещу сайта на Министерството на правосъдието www.justice.gov беше отмъщение за Megaupload." каза за агенция RT Барет Браун, член на Анонимните в четвъртък следобед

Само часове след като сайтовете на мин. на правосъдието и Universal бяха сринати, се появи новина че Megaupload, гигантски сайт за споделяне на файлове с рекордни 50 милиона потребители на ден, е бил свален от федерални агенти. Четири души свързани с Megaupload са арестувани в Нова Зеландия и беше проведена междунатодна операция за претърсване.

Само по-малко от час от падането на сайтовете на Министерството на правосъдието и Universal, уебсайта на RIAA също беше офлайн.

Минути по-късно същото се случи и с www.MPAA.org , като ХАКтивисти на Анонимните успяха да свалят и него. Компанията MPAA, ръководена от Крис Дод e твърд привърженик на закона за интернет пиратството SOPA и PIPA.

Universal Music Group, или накратко UMG е най-голямата звукозаписна компания в САЩ, а под чадъра и са лейбъли като Interscope-Geffen-A&M, the Island Def Jam Motown Music Group и Mercury Records.

Браун от Анонимните добавя, "да очакваме още" и че Анонимните ХАКтивисти, с подкрепата на други, целят да "атакуват кампанята за приемане на закона SOPA от оставащите поддръжници сред демократите".

Въпреки че много членове на Конгреса тази седмица си промениха позицията по спорния закон за спиране на пиратството - SOPA, ударът върху Megaupload в четвъртък доказа, че федералните и без такива закони могат да спрат който си поискат сайт в интернет пространството.

източник: http://rt.com/usa/news/anonymous-doj-universal-sopa-235/Съобщение от Анонимните по въпроса:

<a href="http://www.youtube.com/v/Smb-cFSDXrw" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/Smb-cFSDXrw</a>

Проверих и сайтовете на мин. на правосъдието, Universal и останалите наистина не "бацат".  ::)

EDIT: Сайтът на ФБР също е ударен!
EDIT2: Пълен списък на атакуваните сайтове до момента:
Department of Justice (www.Justice.gov)
Motion Picture Association of America (www.MPAA.org)
Universal Music (www.UniversalMusic.com)
Belgian Anti-Piracy Federation (www.Anti-piracy.be/nl/)
Recording Industry Association of America (www.RIAA.org)
Federal Bureau of Investigation (www.FBI.gov)
Warner Music Group (www.wmg.com)
HADOPI law site (www.HADOPI.fr)
U.S. Copyright Office (www.Copyright.gov)
Universal Music France (www.UniversalMusic.fr)
Senator Christopher Dodd (www.ChrisDodd.com)
Vivendi France (www.Vivendi.fr)
The White House (www.Whitehouse.gov)
BMI (www.BMI.com)

За проверка дали определен сайт е онлайн и работи можете да използвате следния сайт: http://downorjust.me/ - пишете името на сайта в полето и ви изписва дали работи. Ако пише "it's down", значи не работи.
« Последна редакция: Януари 20, 2012, 03:27:03 am от sasho90 »
Keep 'em occupied!

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re:Удариха Megaupload.com
« Отговор #1 -: Януари 20, 2012, 11:02:43 am »
Повечето от сайтовете вече работят.

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 126
Re:Удариха Megaupload.com
« Отговор #2 -: Януари 20, 2012, 11:44:38 am »
Повечето от сайтовете вече работят.
Нека работят. Няма да чакат. Важното е че има реакция, има съпротива на налагането на цензура и ограничаването на свободите. "Демокрацията" си показва зъбите. Браво на тези хора.

Неактивен Edge of Sanity

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 400
Re:Удариха Megaupload.com
« Отговор #3 -: Януари 20, 2012, 13:57:12 pm »
Между другото, собственика на Megaupload, Kim Schmitz, вчера е бил арестуван в Нова Зеландия и е обвинен в нарушаване на copyright. Мисля че SOPA не е приета но истински разбърка л*айната из Интернет. Да се надяваме че ще отхвърлят и PIPA защото заради петима старци, които даже и не знаят какво е интернет, ще стане "виртуален апокалипсис" и нито ние нито пичовете от Anonymous нищо няма да можем да направим по въпроса. От сега нататък, най-вероятно, torrent сайтовете и сайтовете за качване на файлове ще падат един по един. Независимо че SOPA важи само за САЩ "закона" ще започва да сваля сайтове наред, независимо в коя държава е седалището им.
« Последна редакция: Януари 20, 2012, 14:05:17 pm от Edge of Sanity »
" Trust no one."

Неактивен Raw Deal

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
SOPA и PIPA засягат и българския интернет потребител
« Отговор #4 -: Януари 20, 2012, 14:57:29 pm »


В сряда английският вариант на интернет енциклопедията Уикипедия и някои сходни интернет сайтове бяха частично недостъпни в знак на протест срещу намеренията на Конгреса на САЩ да прокара - съответно в Камарата на представителите и в Сената, два законопроекта за борба с интернет пиратството SOPA и PIPA или Закон за спиране на онлайн пиратството и Закон за съхраняването на интелектуалната собственост се обсъждат в Америка от миналата година.

Противниците на тези актове твърдят, че чрез тях ще се дадат големи правомощия на фирми, които чувстват, че интелектуалните им права за засегнати. Законите ще позволят да бъдат закрити сайтове като You Tube и дори Уикипедия, където информацията е качена не от собствениците, а от потребители. За последните 24 часа обаче интернет обществото открито възропта срещу закона, ограничаващ правата на потребителя.


Адвокатът по авторско право Свилен Овчаров обяснява какво представляват тези законопроекти и по какъв начин е засегнат българският потребител:

Ако има народ, който си трае, е напълно нормално да има няколко играча на пазара да направят законопроект в тяхна полза. В Америка обаче имаше огромна обществена съпротива и вчера (четвъртък) тези два законопроекта не успяха да минат през американския Сенат. Там има определен брой сенатори, които трябва да подкрепят един законопроект, но необходимият минимален брой сенатори вчера се е разпаднал, защото 13 сенатори са се обявили против, а петима от първоначално внеслите го са се отказали. Това стана в резултат на множество акции в интернет, които са нещо като интернет протести, най-вече спирането на Уикипедия, т. нар. „Wikipedia Blackout".

Тези протести са дали резултат?

Да, засега дадоха резултат. Според американската конституция е възможно отново да се направи опит да се вкара този законопроект. Например ще има гласуване за внасяне. Просто влизането на PIPA в американския Сенат на 24 януари, като малко след това ще го внесат и в Конгреса за одобрение. Но имайте предвид, че след тези акции, които предполагам ще продължат, PIPA също няма шанс в този вид. Лобистите имат конгресмени и сенатори и от двете партии, които ги подкрепят, а това са пет музикални компании и три-четири холивудски филмови компании, обаче те имат огромно влияние, защото те държат правата върху почти всичко, правено от Холивуд и западната музика. Те разполагат с много пари и огромно влияние. В САЩ има едни такива интернет акции „Обадете се на вашия сенатор", с които се бомбардират американските граждани, които ползват интернет. По време на Blackout-a ти влизаш в определени сайтове, които ползваш всеки ден, но вместо да видиш съдържанието, например в Уикипедия, ти получаваш една черна страница, в която ти се обяснява какво са SOPA и PIPA, че има бойкот. Накрая има линк, където да си напишеш пощенския код, да разбереш кой конгресмен и сенатор те представлява лично тебе, в твоя избирателен район, защото много американци не си ги знаят, и да му се обадиш, да му пишеш имейл. Така се процедира там, такива са методите на гражданска съпротива и според мен цялото това нещо ще се усилва с времето.

Какво ще стане, ако бъдат прокарани PIPA и SOPA?

Това, което ще се случи, е, че SOPA ще задълбочи така възможностите на петте големи музикални компании и четирите големи филмови компании произволно и без доказателства да затварят интернет сайтове. Не става дума да изискаш от сайта да свали определено съдържание. Например някой си е качил снимка или филм в You Tube, те искат да ги свали и YouTube го сваля. Тук става дума да затвориш целия You Tube. Това е пълен произвол, всеки ще може да затваря сайтове на други хора, които например с нещо го дразнят - конкуренти и т. н. Едва после ще се доказва кой е крив и кой - прав. Може и да се окаже, че не е прав.

Малко като нашия закон за конфискация на имуществото?

Да. По нашия закон за конфискация на имуществото все пак трябва да има някакви основателни съмнения, да е започнала някаква наказателна процедура, нещо да е станало. А по SOPA и PIPA не е нужно каквото и да било, дори доказателства. Той е формулиран доста обтекаемо и смешно, ти можеш без никакви доказателства да спреш сайта на някой. Второто нещо е, че се спира интернет трафика към тези сайтове.

Т. е. не можем да гледаме съдържанието?

Да. Утре някой може да качи в интернет някаква снимка и онези да кажат „той не я е купил от нас", но той може да я е купил от някъде другаде законно. Може да си купил някакво парче на Rolling Stones и да си го качил в интернет и да ти дойде звукозаписната компания и да каже „тази снимка, този видеоклип, това парче не си го платил на нас", но ти може да си платил на някой друг. Може и на самия Мик Джагър да си дал пари.

Да оставим настрана пиратството. С интернет може законно един прохождащ талантлив изпълнител, музикант, кинаджия с малък независим късометражен филм да го продаде на повече хора по целия свят, да си направи реклама, без да минава през големите компании и да си вземе парите. В един момент големите компании, които държаха пазара през 80-те и началото на 90-те години, започнаха да го губят, защото те вече „не държат кранчето". Може да бъдат заобиколени и начинът да се заобиколят е интернет. И те се опитват чрез Америка, през американския закон, да ограничат как интернет им „дърпа килимчето под краката".

Какво е значението на тези американски закони за нас? Огромно е, защото тези американски закони спирта достъпа на чужди сайтове до американския потребител. Т е. ако българин иска да продаде някакво съдържание - софтуер, музика, филми и т. н., на американския потребител, те могат да го спрат, просто защото им е конкурент. И после ходи обяснявай, че аз съм автор и не съм пират. И това ще го направят с множество сайтове, които се хостват извън Америка, не само с торент сайтовете. Те така могат да злоупотребят и да препятстват конкуренцията на вноса на шоубизнес в Америка.

Много от интернет компаниите и интернет сървърите се намират на територията на Америка. Ако нещо е на територията на САЩ и има вреда за някой, той може да използва американския съд и да приложи американското законодателство. И когато SOPA и PIPA станат част от американското законодателство, то ще може да се прилага всеки път, когато сървърът е в Америка. Или всеки път, когато потребителят е в Америка. Достатъчно е един американски потребител да влезе в български сайт и те утре да кажат :спираме DNS-те на този български сайт. Той вече и в България няма да може да работи. Точно затова не само американците, но и целият свят протестира срещу този закон.


http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=840988
Dreams are messages from the deep.

Неактивен Black Adder

 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 782
 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
Re:Удариха Megaupload.com
« Отговор #5 -: Януари 20, 2012, 21:02:22 pm »
Удариха най-големия сайт за споделяне на файлове в света - www.megaupload.com
Айде по-леко с цитатите, особено от тъпи журналя.
Най-обикновен сайт са ъплоудване. Ама чак пък "най-големия" ... най-големия в Горно Сусурлево или къде?
Затварят 1, пръкват се 10, в сила е Втори закон на Нютон -     F = ma
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен Chona

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 10
Re:Удариха Megaupload.com
« Отговор #6 -: Януари 20, 2012, 21:10:17 pm »
Каквото и да се каже, сопата и пипата не са толкова шега работа, колкото изглежда на пръв поглед с подобни обходни действия и провокации...
« Последна редакция: Януари 20, 2012, 21:11:38 pm от Chona »

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Re:Удариха Megaupload.com
« Отговор #7 -: Януари 20, 2012, 21:15:09 pm »
Конгресът на САЩ спря дебатите по законите SOPA и PIPA

Спрени са дебатите и процедурите по придвижване на два спорни закона за борба с пиратството и защита на интелектуалната собственост в двете камари на американския Конгрес, съобщи Би Би Си.

Лидерът на мнозинството в Сената - демократът Хари Рийд, обяви, че отлага вота по Protect Intellectual Property Act (Pipa), планиран за вторник.

Председателят на правната комисия на Камарата на представителите - републиканецът Ламар Смит, допълни, че конгресмените няма да обсъждат Stop Online Piracy Act (Sopa) докато не бъде постигнат компромис.

Няколко от около 40-те законодатели, подкрепили Pipa, се оттеглиха в сряда, когато имаше световна акция срещу двата закона.

След това лавина от имейли и телефонни позвънявания заля офисите на конгресмените.

В Google под петиция се подписаха над 7 милиона потребители, смятащи, че приемането на двата закона ще доведе до цензуриране на интернет и налагане на регулаторна тежест върху бизнеса.

Конгресменът Смит обяви, че е чул критиците и е приел сериозно притесненията им. "Очевидно трябва да преразгледаме как най-добре да подходим към проблема с чуждестранните крадци, които крадат и продават американски изобретения и продукти", заяви Смит.

Еврокомисарят Нели Крус също зае страната на критиците. В Twitter тя написа" Радвам се, че вълната се обръща срещу SOPA. Няма нужда от лоши закони, когато трябва да се пазят ползите от отворената мрежа... Незаконно е и да се кара с превишена скорост, но нали не слагаме заради това "легнали полицаи" на магистралата?"
http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/01/20/1749803_kongresut_na_sasht_spria_debatite_po_zakonite_sopa_i/

За сега парират напрежението, но ще видим до кога/
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен sasho90

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 451
 • Ако още не си бесен, значи не внимаваш достатъчно
Re:Удариха Megaupload.com
« Отговор #8 -: Януари 23, 2012, 16:15:49 pm »
Акцията продължава

Друг колос сред сайтовете за споделяне на файлове - www.filesonic.com вече не предлага възможност за теглене на чужди файлове, а само такива, които сами сме качили. Вече от няколко дни на заглавната страница на сайта седи следното съобщение на червен фон:
"Цялата функционалност за споделяне на FileSonic вече е спряна. Нашите услуги могат да бъдат ползвани само за качване и сваляне на файлове, които вие лично сте качили."
« Последна редакция: Януари 23, 2012, 17:24:50 pm от sasho90 »
Keep 'em occupied!

Неактивен Edge of Sanity

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 400
Re:Удариха Megaupload.com
« Отговор #9 -: Януари 23, 2012, 16:53:00 pm »
FileSonic няма да е единствения сайт койте ще прекрати услугите си, и други ще следват. SOPA и PIPA вече са отхвърлени, това е много добре, но заплахата си остава, ако приемат ACTA, това със сигурност ще е края на Интернет пространстово. Не разбирам, как двама-трима дърти фашисти ще ми забраняват да обменям файлове с други потребители по света. Явно хората които са измислили SOPA, PIPA и ACTA не са чували за правата на хората.
" Trust no one."

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 515
Идва ред и на нас конспираторите :(.......

Евгени Морозов, настоящ учен от Станфордския университет и бивш ортак на Джордж Сорос в „Отворено общество“, призова Google и другите търсачки да се превърнат в мисловна полиция, като осигуряват предупреждения за сайтовете, които разпространяват конспиративни теории. В статия на Морозов се споменават и конкретни примери за такива „теории“: схващането, поддържано от повечето американци, че глобалното затопляне не се дължи на човешката дейност.

Биографията на Морозов, в която са описани връзките му с лица като Сорос, обяснява защо го притеснява, че интернет е мощна трибуна за „хора, които отричат глобалното затопляне, а също и на движения против ваксинациите“. Той смята, че Google трябва да има „социално отговорно отношение“, включващо поставянето на такива схващания в презряна група и манипулация на резултатите от търсенията.

Статията на Пол Дж. Уотсън продължава в Info Wars.
http://www.otizvora.com/2012/01/3726/
« Последна редакция: Януари 25, 2012, 12:58:55 pm от ARRI »
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re:Удариха Megaupload.com
« Отговор #11 -: Януари 25, 2012, 13:39:36 pm »
Е от това вече ме напушва на смях. Какво е това животно "мисловна полиция". От какъв зор някой ще ти казва как да мислиш. И какво ще направи ако не мисля като него. Ще ме напляскат ли? Ще ме смъмрят ли?

На края на статията много добре е казано
"Всички опити за криминализиране на свободната мисъл и свободния достъп до информация са проява на диктаторски тенденции, които водят със себе си… съответните конспиративни теории."

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 256
Re:Удариха Megaupload.com
« Отговор #12 -: Януари 25, 2012, 13:50:44 pm »
Е от това вече ме напушва на смях. Какво е това животно "мисловна полиция". От какъв зор някой ще ти казва как да мислиш. И какво ще направи ако не мисля като него. Ще ме напляскат ли? Ще ме смъмрят ли?

И кое е смешното?Сякаш историята не помни подобни примери.


Ето ти един.А смей да не плачеш!
Да не говорим за свободно мислене,или по-точно афиширането му...

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re:Удариха Megaupload.com
« Отговор #13 -: Януари 25, 2012, 14:23:43 pm »
Мда гледах го преди.Трагикомично е. Не знам да плача ли или да се смея. То си личи, че някой се напъват. Най веротно са принудени.
Когато наистина си поискат свободата, ще се борят до смърт ако трябва за да си я получат. Говоря от личен опит.

Неактивен Edge of Sanity

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 400
Re:Удариха Megaupload.com
« Отговор #14 -: Януари 25, 2012, 17:35:30 pm »
Някой прочете ли вече това :

https://www.google.com/intl/bg/policies/privacy/preview/

Не знам дали има нещо с SOPA или PIPA но Google вече ще могат да събират информация от това което въвршиш с услугите им. Много интересно, ако имаш account в YouTube например те вече могат да следят какви коментари пишеш или ако имаш Gmail те най-вероятно могат да следят какво пращаш. Кой е шеф на Google, Darth Vader ?
" Trust no one."

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27