Потърсих за значението на думата и ето какво ми излезе от Ггл:Меркантилност - Изразява се в склонността към материализъм.Изгодата за него е на първо място и той би сторил всичко, за да постигне целите си, включително и до прояви на патология - убийство, садизъм и пр.
Е питам се .Кой всъщност е меркантилния и създава тази мутринска патология в Бг.Мъжът ,който се опитва да се успокои с това че е грозен или тъп,но за сметка на това има пари,неизвестно как направени,дали с трошене на кости,като наемник,или с нарко-сделки или щото е гръмнал някой да заеме мястата му,или да докаже че може да работи за тях ,и единствения начин да има жена е да си я купи,щото иначе никоя няма да му се върже.Почва се после и едно демонстриране на власт и пари,чрез всяване на страх от това на което е способен да направи на другите хора,които не прекрачват тази граница,.Защо ли?И демонстрация на богатство,и фолк певици-ци ,които са израз на точно същата меркантилност,но демонстрирана и медийно.Сега по типично арабски манталитет и метод,се опитват да наложат това като норма на поведение.Тук е моментът да спре чуденето ми ,защо темата е в икономически конспирации.Адмирации Тангра.Много хора падат жертви в капана.Обикновенно млади момечета от село ,мечтаещи да бъдат принцеси и виждаике ,целият този блясък но тевето скачат вътре.Спорен е въпросът за интелекта.Много мъже също се увличат по тази парадигма,извинявай Арри,нищо лично,само те давам като пример.В света на наркотиците в тинейджърският живот,подобна практика също е залегнала дълбоко,когато едно момиче може да намира и споделя с приятелки,как за една свирка дилърът и дава амфетамини,за които тя няма пари да си ги купи ,но ходи по клубчета,и това е най-лесният начин.Е,вероятно някои не споделят ,как се сдобиват със средства,но приятелките им си казват,щом тя моше,аз нещо по-малко ли съм от нея,и аз мога,дори и първата да е използвала други методи.Възхвала на глупоста!И нека покажем на децата ,как да живеят,както се наблюдава в много семейства,това може и да е метод и пример за възпитание.