Автор Тема: Измамата Лаймска болест lyme disease  (Прочетена 7579 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 931
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Измамата Лаймска болест lyme disease
« -: Октомври 31, 2011, 16:39:33 pm »
Какви са проблемите на Лаймската болест
Линк с кратко описание на заболяването на български
http://medical.bg/infectious-diseases/laim-disease.html
Филм за болестта в САЩ.
Under Our Skin - The Untold Story of Lyme Disease
http://www.underourskin.com/
Филмът е повече пропагандно — развлекателен, отколкото информативен, натрапва се мнението на хора за болестта, след това се обявява чудотворно изцеление в следствие на съмнителни и недоказани практики. Всеки, който отрича тези твърдения е обявяван или за простак и злодей или ако е медицинско лице е корумпиран, директни лъжи са без проблем демонстрирани. Има много излишни и драматични сцени, не се дава отговор на много важни факти и въпроси. За целта само ще ги запиша с надеждата, че ще намеря отговор.
Проблемите, които виждам са следните;
1. Времето и мястото на поява и откриване на болест през 1975 и на бактерия през 1982 в САЩ е повече от съмнително и подозрително. Не може една болест да се появи ей така преди 40 години. Твърдението, че същото заболяване в Европа се причинява от друга бактерия е повече от смехотворно.
2. Връзката на тази болест с измислицата СПИН е твърде очевидна, откриват се по едно и също време от една и съща корумпирана система. Проблеми на имунната система причинени от различни смущения на здравето се третират като резултат на вирус.
3. Кърлежите не могат да пренесат цяла бактерия и да я вкарат в кръвообращението, в кръвта няма никакви бактерии и дори да бъдат умишлено вкарани те биха умрели веднага поради липсата на вода и кислород. Бактерии се развиват само по кожата, устата и стомаха на човек или топлокръвно животно. Самият факт, че бактерията е открита в кръвтта на човек, а не в самият кърлеж е достатъчно доказателство за измама, кърлежът може да се изследва много по-лесно.
4. Ако бактерията се интересува от кръв, защо тя не може да живее в кръвообращението на животните? Животните не се разболяват от лаймска болест. Показания спираловиден вид на бактерията е пълна безсмислица, бактерията е живо същество, а не механичен детайл. Въртенето на спиралата става само от външно задвижване, а проникването през тъканите и вероятно клетките както се твърди като червей е само жалко безумие.
5. Съществуването на ваксини и "антитела" за болестта е поредната измислица.
6. Основният източник на сведения за тази болест е от хора с крайно съмнителен морал и интелект, които са очевидно в комбина с лекарите в източването на средства.
7. Съществуването на заболяването е явно свързано с разтройство на нервната система породено от същите проблеми както прочутият синдром на придобита имунна недостатъчност.
Като заключение мога само да отчета, че измамите със заболявания не би трябвало да шокират обикновеният вярващ. Да е болен човек днес е много по-изгодно отколкото да е здрав, но келепира естествено се прибира само от малцина, докато хиляди наистина нуждаещи се от лечение са пренебрегнати от измамниците. Това е сигнал за всичките тези хиляди, на какво трябва да разчитат за истинско здраве, парите така или иначе ще се взимат само от малцина в корумпирано общество като това.
Soli Deo Gloria!

Неактивен fishbone

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 166
Re:Измамата Лаймска болест lyme disease
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2011, 12:41:17 pm »
Твърдението, че същото заболяване в Европа се причинява от друга бактерия е повече от смехотворно.
На места се твърди дори, че за Европа не един, а два вида бактерии са причина за заболявянето.
Освен Borrelia afzelii, също и Borrelia garinii.
Ето я и нея:


http://kodomo.cmm.msu.ru/~lu.andreeva/Borrelia_garinii.html

Изследванията също не са евтини около 40 лв. на калпак. Преди две години последно давах кръвна проба за установявавяне имам ли нямам ли Лаймска болест.
« Последна редакция: Ноември 02, 2011, 12:43:05 pm от fishbone »

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 931
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Измамата Лаймска болест lyme disease
« Отговор #2 -: Ноември 02, 2011, 16:47:53 pm »
А попита ли как бактерията живее в кръвта и защо не я намират в кърлежите. Ако си погледнала българския линк ще видиш че в Европа не кърлежи, а някакви червеи в елените рапространяват болестта, надявам се да не те е хапал елен?
Soli Deo Gloria!

Неактивен fishbone

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 166
Re:Измамата Лаймска болест lyme disease
« Отговор #3 -: Ноември 03, 2011, 11:03:00 am »
Не си разбрал тази бактерия се среща в стомасите на кърлежите. ;D
Цитат
Определен вид кърлежи, които се срещат по елените, съдържат тази бактерия в стомасите си.
Искаш ли да видиш къде ме ухапа елена?

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 931
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Измамата Лаймска болест lyme disease
« Отговор #4 -: Ноември 03, 2011, 13:03:49 pm »
Въпросът ми бе как кърлеж който бил в елените хапе хората, както се твърди на българският сайт, и как така елените нямат такава болест.
Soli Deo Gloria!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27