Здравейте
като за начало си извинявам, че чак сега ви отговарям, но през последните няколко дни имах бая ядове с другите ми сайтове, и работих 24/7
Искам да отговоря първо на админа:
Всъщност точно Стаменов ме запозна с Роман, и заедно ходихме в Пловдив да го гледаме. Поканиха ни в апартамента, след около 15 мин се появи някой (май това беше синът на Роман), с една черна торба, в нея черепа.
Аз, т.е. Andreas Retyi и Е.Daeniken бяха отговорни да направят експертиза на черепа, летях до Германия на собствени разноски да формираме експертен екип, но като се върнах Стамен ми вика "няма ги, не мога да ги открия", и от тогава не съм се виждал с тях. Дори не знаех, че Роман е получил пари и т.н. Ако това е било лъжа - съм много ядосан, защото губих няколко седмици не само собственото, а и времето на хора и писатели, които така или иначе имат достатачно на главата. Ето защо повечето хора ни се смеят - защото има хора като Роман.
Така, към проекта. Колкото до сървър и т.н. : Всичко има, по принцип имам фирма за уебдизайн, и място както и сървъри не са проблем. Проблем ще е цялата тази информация да се сортира, и да се допълва.
Но сайта е на втора степен. Репортажите, видео-матеряла е по важен. Едно е да гледаш филми в google на НЛО-та, друго е да се правят репортажи, примерно всеки месец да излиза по 120 минути репортаж? Просто го приемете като една онлайн-телевизия - човека си сваля филма (репортажа), и след това ще има възможност на сайта да разбере повече за Х и Y показано във филма. Това на мен лично винаги ми е липсвало, гледам документален филм за нещо, там се показват документи - филма спира, искам да почна собствен research, но за нормалния потребител е трудно да намери примерно въпросният документ.
Но този проект няма да се занимава само с НЛО-та, нека това да е за всичко паранормално/интересно/цензурирано от mainstream филтрите на хората, които ни пускат само малка част от информацията.
Идеята е да се говори и коментира за това, което "ТЕ" се опитват да скрият. И в България ни чака доста работа. Всеки, който е повече или по-малко информиран знае, че в България има много неща свързани с "феномени" туширани от правителството, особено между 1950 - 1980. Примерно, какво точно имаше на унова място, което му изляха тонове бетон, а от трета ръка разбираме, че е имало "нещо", непознато дори за армията ни, което е убило маса хора, доближи ли се до него? Каква е била тази сила? Дали ще намерим информация от първа ръка? Определено в родината ни има какво да се търси, по-скоро да се намери.
Нека намрим хората, всеки човек, колкото и да се страхува ти дава по малко информация, знам го от собствен опит както и вие. Стига сме гледали само от страни какво става, нищо не ни пречи ние да поемем ролята на хората, от които в момента черпим информация.
Най-важното, за да го почнем това, ще дойде от вас. ВРЪЗКИ - всеки човек ги има, на кратко се търсят:
- Хора със солидни връзки в армията (бивши служители по "унова" време)
- Хора в големите градове на България, които при сигнал могат да започнат разследване
- Очевидци, познати и т.н.
- Геолози, Еколози, и т.н. - всякакви експети, които биха могли да направят анализ на проба или заснет матерял
- Ъплоадери, хора които качват всеки ден нов матерял от цял свят на сайта и следят главните форуми (пр. ATS)
- Предовачи, от англ. на бълг., всеки ден излизат около 10 - 50 новини на англ., които ще са от интерес
-...