Автор Тема: Вредата от хлебната мая  (Прочетена 16755 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lubricant

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 54
Вредата от хлебната мая
« -: Юли 05, 2011, 14:52:46 pm »
Попаднах на интересна статия за вредата от термофилните дрожди, която споделям с вас .

"Доста пъти сме обсъждали с екипа въпроса защо много суровояди отричат консумацията на хлебна мая. Неведнъж сме получавали мнения и от Вас – потребителите, за което сме Ви изключително благодарни. Не е много лесно да се намери достоверна информация, която да бъде проверена от няколко различни източника, сортирана и представена в удобна за вас форма. И за нас самите е интересно да узнаем какво причиняваме на организма, дори не подозирайки…

Нашите прадеди са казвали: “Хлябът е дар Божи”. Но със сигурност не са месили тестото си с термофилни дрожди. Този вид набухвател се е появил още преди войната. Учени, занимаващи се със изучаването на този въпрос са попаднали на документи от Хитлериска Германия в Ленинската библиотека, където се споменава, че тези бактерии са се отглеждали върху човешки кости и ако Германия не успее да превземе Русия, тогава тя ще бъде унищожена от този вид мая. Както винаги става в секретните документи на учените, е било забранено да се публикува информация за оригиналния документ, както и те да бъдат фотокопирани. Още на другия ден документите са изчезнали, а информацията е била засекретена и класифицирана…

И така, ако термофилните дрожди са се появили наскоро, то с какво се е приготвял квасният хляб в дълбоката древност и преди това? Добре познатите селски закваски са се приготвяли от ръжено брашно, овес, ечемик и пщеница. И до наши дни се е съхранила традицията в много селца, изолирани от съвременното кулинарно влияние. Именно тези видове природни закваски обогатявали организма с органични киселини, витамини, минерални вещества, ферменти, пектинови вещества и биостимулатори.

Изпичането на хляба в народната кухня е бил своеобразен ритуал. Тайната рецепта на неговото приготвяне се е предавала от поколение на поколение. На практика всяко семейство е имало своя рецепта за хляба насъщни. Обикновено се е пекло хляб веднъж на седмица, за което са били използвани различни живи закваски: ръжена, овесена, ечемичена и т.н. Макар хляба да е бил по-груб, използването на пълнозърнести и неизбелвани брашна е способствало съхраняването на всички полезни вещества, съдържащи се в зърнените култури. А при изпичането му в традиционните руски пещи хляба е имал незабравим вкус и аромат. Такъв хляб не е мухлясвал с месеци и дори години.

Но ето че вече няколко десетилетия хлябът се пече по друг начин. Използват се за това не природни закваски а изкуствено създадени за целта термофилни дрожди (захаромицети). Технологията на завъждането им може да се нарече направо чудовищна и неприродна. Производството на хлебните дрожди се основава на размножаването им в течни хранителни среди. За целта меласата се разрежда с вода, обработва се с хлорна вар, окислява се със сярна киселина и т.н. Странни методи, трябва да си признаем, се използват за приготвянето на хранителен продукт, още повече когато в природата си съществува естествена закваска от полезни дрожди като хмелевите и др.

Отдавна вече е забравена тревогата на учените от цял свят. Разкрити са механизмите на негативното въздействие на термофилните дрожди. Нека да се опитаме да внесем яснота какво представляват тези дрожди-захаромицети и каква роля играят те във влошаването на здравето на консуматорите на продукти, които ги съдържат.

Дрождите-захаромицети (термофилни дрожди), които се използват в спиртоварната промишленост, биреното производство и хлебопекарството не могат да се срещнат в природни условия. За голямо съжаление захаромицетите са много по-устойчиви от клетките на тъканите. Те не се разрушават нито в процеса на приготвяне, нито от слюнката и стомашните сокове в организма. Дрождите клетко-убийци унищожават чувствителните и по-малко защитени клетки на организма чрез отделяне на отровни вещества с малка молекулярна маса.

Токсичният белтък действа на плазмените мембрани, увеличавайки тяхната проницаемост към патогенни микроорганизми и вируси. Дрождите попадат първоначално в клетките на хранопровода, след което и в кръвта. Попаднали в благоприятна среда, те се размножават в геометрична прогресия и позволяват на патогенната микрофлора активно да живее и да се размножава, тровейки нормалната такава, благодарение на която в стомаха могат се изработват витамини от групата B и незаменими аминокиселини при правилно хранене. Под въздействието на хлебните дрожди по най-груб начин се нарушава дейността на всички органи на храносмилането:  стомаха, задстомашната жлеза, жлъчката, черния дроб и червата.


Неактивен lubricant

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 54
Re:Вредата от хлебната мая
« Отговор #1 -: Юли 05, 2011, 14:54:04 pm »
Стените на човешкия стомах са покрити със специфична лигавица, която е устойчива към киселините, използвани за преработката на храната. Обаче, ако човек злоупотребява с консумацията на кулинарни продукти, съдържащи хлебни дрожди и киселинообразуващи храни, тогава стомаха не може дълго да се противопоставя на този тормоз. Едно такова изгаряне на стените ще доведе до образуването на гастрит (прерастващ в язва), което ще доведе до силен дискомфорт в коремната област и нарушено храносмилане.

Консумацията на продукти, съдържащи термофилни дрожди, способства образуването на твърди съединения, които на по-късен етап се превръщат в камъни в бъбреците, жлъчката, черния дроб и задстомашната жлеза (панкреас). В стомаха нарастват процесите на гниене, в следствие на което се развива патогенна микрофлора, травмираща ресничните ивици. Забавя се изхвърлянето на токсичните маси от организма, образуват се газови джобове, където се залежават твърди образования (камъни). Постепенно те нарастват в слузести и подслузести слоеве на стомаха. Секретите на храносмилателните органи загубват своята защитна функция и снижават храносмилането. Усвояването и синтезирането на витамини е в недостатъчни количества, нарушава се усвояването на микроелементи в необходимите количества (най-важния от които е калция.)

Съвременната медицина с огромно съжаление отбелязва критично понижаване на нивото на калций в кръвта на децата. Ако по-рано той е бил 9-12 единици (в нормалните граници), то сега той не достига и 3 единици! Патогенните микроорганизми проникват чрез стените на стомаха и попадат в кръвоносните съдове. Микробната, гъбична, вирусна и паразитна флора лесно се внедрява в организма. Нарушават се обменните процеси на клетъчно ниво. Изменя се биохимичният състав на кръвта. В плазмата на кръвта се появява своеобразна тиня. Забавя се движението на кръвта по кръвоносните съдове, образуват се микротромби. Износва се лимфната система. Нервните тъкани претърпяват всевъзможни дистрофични изменения.

Още едно сериозно заболяване – ацидоза (нарушение на киселинно-алкалния баланс). Нараства умората, раздразнителността, появява се бърза физическа и умствена умора, гадене, парене в гърлото, сив налеп по езика, гастрит, тъмни кръгове под очите, болки в мускулите и загубата на тяхната еластичност (в следствие на повишената киселинност). Организмът се бори с ацидозата, губейки огромни количества енергия за възстановяване на баланса за сметка на собствените нужди. При такъв опит за възстановяване организмът започва масово разграждане на редица жизненоважни елементи – калций, магнезий, желязо, калий, натрий. Изземването на тези минерални елементи от костите на човека неизбежно води до тяхната болезнена чупливост, която се явява една от главните причини за остеопороза в произволна възраст.

Естествено всички по-горе споменати промени водят и до анатомични нарушения. При нормално функциониране на организма сърцето, белите дробове и всички по-ниско разположени органи получават мощен масов енергиен стимул от диафрагмата, която се явява главния дихателен мускул, издигащ се до 4то и 5то ребро. При развитието на дрождите в стомаха диафрагмата променя своя ход и не достига до нормалния си ход, тъй като заема принудителна друга позиция в следствие на надутия стомах. Сърцето се разполага хоризонтално, долните дялове на белите дробове и всички органи на храносмилането са силно притиснати от стомаха, който постепенно се деформира под влиянието на газообразуването. Не са редки случаите, в които жлъчката излиза от своето “легло” и дори изменя формата си. В нормално състояние диафрагмата извършва колебливи движения, способстващи появата на всмукващо налягане в гръдния кош, което притяга кръвта от долните и горните крайници, главата за да може тя да се пречисти в белите дробове. При ограничаване на нормалното функциониране на диафрагмата се намалява и ефективността на този процес на пречистване.

Всичко това довежда до подуване на долните крайници, малкия таз, главата и довежда в крайна сметка към варикозно разширяване на вените, тромбообразования, трофически язви и понижаване на имунитета.

Интересен и достоен за внимание опит е провел френският учен Етиен Волф. Той в продължение на 37 месеца е култивирал злокачествен тумор в епруветка с разтвор, в който се е съдържал екстракт от хлебни ферментиращи дрожди. В същото време 16 месеца е култивирал при същите условия стомашно-туморни клетки. В резултат на този експеримент е станало ясно, че в такъв разтвор размерът на тумора се е удвоявал и утроявал в течение на една седмица. Обаче, ако от средата се премахнел екстракта от хлебните дрожди, туморните клетки умирали. От там бил и направен извода, че в бактериалния екстракт се съдържа вещество, стимулиращо растежа им.

Не бива да се пренебрегва и отовора на въпроса: “Къде изчезна пълнозърнестото брашно, от което са пекли хляб нашите деди?”. Само пълнозърнестите брашна съдържат витамини от групата B, микро- и макроелементи, както и зародиш, който има фантастични лечебни свойства. Рафинираното брашно не съдържа зародиша и обвивката на зърното. Тези природни “лечители” се заменят с всевъзможни хранителни добавки и изкуствено синтезирани техни подобия, които никога няма да успеят да изпълнят това, което е създадено от самата природа в процеса на милиони години еволюция.

Рафинираното брашно се превръща в слузообразуващ продукт, който се натрупва на дъното на стомаха и затлачва нашия организъм. Рафинирането е скъп и необратим процес, при което се убива живата сила на зърното. Рафинирането на брашното е измислено единствено, за да се удължи неговия срок на съхранение. Пълнозърнестото брашно не може да се съхранява толкова дълго. Съхраняването на брашно изобщо не е наложително, тъй като много по-лесно, евтино и ефективно е да се съхранява зърното, което при нужда да се смели.

За да се възстанови здравето на идните поколения, трябва да се върнем към изпичането на хляб с помощта на естествени природни дрожди. Хлябът с хмелна закваска съдържа всички необходими аминокиселини, въглероди, витамини B1, B7, PP; минерални вещества: натриеви соли, калий, фосфор, желязо, калций, както и микроелементи: злато, кобалт, мед, които участват в образуването на уникални дихателни ферменти.

Хлябът с хмелна закваска активно извлича от панкреаса, черния дроб и жлъчката ферментите и другите необходими за пълноценното храносмилане вещества, подобряващи моториката на стомаха. Човек, употребяващ такъв хляб се зарежда с енергия, престава да боледува от простудни заболявания и грипове, възстановява си деформираната осанка и имунитета.

Все повече и повече хората осъзнават грешката на поколенията да игнорират старите рецепти за сметка на новата мода и се завръщат към традиционния вкусен и благоухаен домашен хляб от пълнозърнести брашна и природни закваски. В заключение искаме да се върнем към поговорката: “Всичко ново е добре забравено старо!” – с това може да се обясни защо в наши дни черния хляб, пълнозърнестите брашна и техните производни са доста по-скъпи от белия хляб, белите теста и всички останали кулинарни творения, съдържащи хлебни дрожди, независимо от факта, че за рафинирането на брашното вече са били направени редица разходи.

Не е никак трудно да си набавим зърно (най-добре е ако то е био), да си го смелим в домашни условия, да си приготвим домашна закваска и да си изпечете (ако консумирате) хляб. А ако не Ви се занимава, можете да погледнете тук за алтернативни предложения за различни видове крекери и сурови сушени пълнозърнести хлябове и теста.

Тази статия не е “скалъпена” от екипа а се явява превод от руски. Оригиналната статия можете да прочетете тук.

Бъдете здрави и ако все още Ви е трудно да се откажете от хляба, поне се опитайте да си го печете в къщи с домашни закваски. Така ще можете винаги да имате прясно изпечен хляб и да сте наясно какво се съдържа в него."
Източник: http://www.recipemagician.com/polezno/vsichko-za-hlebnata-maia/

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 931
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Вредата от хлебната мая
« Отговор #2 -: Юли 05, 2011, 15:42:40 pm »
Тези суровоядци как ядат хляб след като хляба задължително се пече иначе не е хляб а просто тесто?

Преписали сте толкова дълъг и безсмислен текст а трябва само да се уточно следното;

1. Маята не трябва да се яде сурова! Само след добро втасване и изпичане на хляба, това че днешните пекари са *&^(*& и не отделят време за втасване и не печат хляба като хората, а го помпат с пара е напълно отделен въпрос, айде да не се отклонявам и за качеството на брашното у нас, че ще отидем в офтопик.
2. Продаваната готова суха и охладена мая за хляб е същото както закваската от старо тесто, но без самото тесто, изпозвана в миналото.
3. Откривателя на маята Луи Пастьор е бил почтен и вярващ човек помогнал за ускоряване на процеса на втасване. В миналото със закваска от старо тесто втасването е траяло повече от 12 часа и са се натрупвали киселини и други опасни в-ва от продължителното преседяване и развитие на бактериите в тестото. Отделно подръжката на топлина е било проблем, с готова мая втасването е не само по-бързо, но и при по ниски температури.
Soli Deo Gloria!

Неактивен lubricant

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 54
Re:Вредата от хлебната мая
« Отговор #3 -: Юли 05, 2011, 16:08:06 pm »
Всъщност не е преписано, а копирано :) Понякога линковете изчезват и затова си направих труда.
До колкото знам при суровоядството се позволява топлинна обработка, но не повече от 50 градуса, за да се запазят полезните съставки. Наскоро дори някъде гледах как се пече хляб на слънце, без използването на електричество.
Все си мисля, че колкото нещо е по-близо до природата и естествения начин на живот, няма как да не е полезно, защото ще е наситено с прана, а не просто с хранителни вещества. А дали ще се ползват синтетичните заместители,когато има природни, е въпрос на личен избор, всеки за себе си решава.

Неактивен gabriella33

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 82
Re:Вредата от хлебната мая
« Отговор #4 -: Юли 05, 2011, 16:10:17 pm »
ЮДА ПРЕДАДЕ ХРИСТОС И ТОЙ ОТИДЕ В РАЯ.ПРЕДАТЕЛ ЛИ Е ЮДА?

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Re:Вредата от хлебната мая
« Отговор #5 -: Юли 05, 2011, 16:22:52 pm »
Аз си правя хляб със сода, а напоследък с домашен квас. Хлябът става фантастичен и се запазва дълго време.
Но тестените изделия са нездравословни, каквото и да си говорим. За истинско здраве може да става дума само тогава, когато ги изключим напълно от менюто си. Но не става изведнъж, така че постепенно се заменя маята с по- нормални алтернативи и така нататък..
« Последна редакция: Юли 05, 2011, 16:27:12 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 931
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Вредата от хлебната мая
« Отговор #6 -: Юли 06, 2011, 20:57:08 pm »
Този квас как го пирготвяте? Колко време продължава втасването?
Soli Deo Gloria!

Неактивен El Freegano

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 69
  • www.myspace.com/xsanitymonkx
Re:Вредата от хлебната мая
« Отговор #7 -: Юли 07, 2011, 11:04:48 am »
Кисел квас можеш да си забъркаш по следния начин:
ден 1:  в стъклен буркан се разбъркват 1 с.л. изцеден сок от портокал + 2 с.л. ръжено пълнозърнесто брашно (може и пшеничено, но ръженото се препоръчва заради по-високата киселинност) покрива се и се оставя на стайна температура за 24 часа.
ден 2: към сместа в буркана пак добавяме 1 с.л. прясно изцеден сок от портокал и 2 с.л. ръжено брашно
ден 3: към сместа в буркана пак добавяме 1 с.л. прясно изцеден сок от портокал и 2 с.л. ръжено брашно
ден 4: към сместа се добавя 1/2 от обема и топла вода и 1/2 от обема и пълнозърнесто брашно (в нашия случай -5 с.л. топла вода (не гореща! не студена!, а топла за да се стимулират микроорганизмите) и 5 с.л. пълнозърнесто брашно)разбърква се добре покрива се и се оставя пак на стайна температура.
На следващия ден половината от сместа се изхвърля и се добавя пак половинка топла вода и половинка пълнозърнесто брашно. Тази процедура се прави всеки ден докато сместа започне да шупва, да се издува и да се образуват балончета.
след това вече е готова за употреба.
съхранението и се прави на студено място, може и в хладилник. като минимум 1 път седмично трябва да се подхранва с топла вода и пълнозърнесто брашно, иначе ще умрат микроорганизмите. важно е да се знае, че преди печене на хляб квасът трябва да се "събуди" след като е стоял на студено микроорганизмите са един вид заспали и събуждането се прави по описания метод. с топла вода и брашно като си изчислявате колко грама квас ще ви е нужен за хляба и също така да се сложи малко допълнително, за да се задели за другия път. събуждането/активирането на кваса отнема минимум 5-6 часа (т.е. вечерта преди лягане си я събуждате като добавите топла вода и брашно и я завиете с нещо за да стои на топло и сутринта като се събудите тя е вече активна и я използвате за хляб и също си отделяте малко за следващия път)
за любителите пекари давам един много полезен линк, където доста добре са обяснени процесите протичащи при изпичането на хляба, както и са дадени най различни методи за приготвянето му :)
http://www.thefreshloaf.com/handbook/
Та много по-добре е да си приготвяте хляб у дома :) издържа минимум седмица и няма нищо общо с промишления боклук, който се продава в магазините :) и да... за здравословно хранене най-добре намаляйте хляба малко по малко :) Бананите са много добър заместител ;)
Поздрави и успех с начинанията :)
« Последна редакция: Юли 07, 2011, 12:22:19 pm от El Freegano »
Total Liberation

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 931
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Вредата от хлебната мая
« Отговор #8 -: Юли 07, 2011, 12:46:46 pm »
От тая тема много се засилих за купуване на машинка за хляб, за пореден път, но май е излишно. Фурна така или иначе имаме, а месенето ще е по добре не с мижавите бъркалки, които гледам по ютуб, а със специален накрайник на дрелката, стига с тая механизация че се прекалява.

П. с.
Ето и май най доброто описание, дори зърното е добре д асе смила предварително не на събира брашното влага и миризми по разни складове и силози;

« Последна редакция: Юли 07, 2011, 12:55:53 pm от bogoizbrania »
Soli Deo Gloria!

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Re:Вредата от хлебната мая
« Отговор #9 -: Юли 07, 2011, 14:29:43 pm »
bogoizbrania , виж ТУК и ТУК.
Според мен, ако се прави хляб с квас, домашната хлебопекарна някак си се обезмисля. Първо, в нея не знам дали може да ползваш квас и второ, си ограничен в количеството. А хляб с квас можеш да си опечеш веднъж по- голяма доза и да не се занимаваш няколко дни или една седмица (зависи от потреблението ти).
Втасването на хляба е няколко пъти. Виж в препратките, които давам.

Още по- лесен вариант за бягство от маята е содената питка, с която всеки мъж би се справил. :) Моята рецепта е много проста, без кисело мляко:
3 ч.ч. брашно( пълнозърнесто при мен)
1 ч.л. сол
1 ч.л.сода бикарбонат
5 с.л. олио ( аз слагам зехтин)
1 с.л. оцет ( най- добре домашен. Аз нямам и слагам лимонов сок)
1 ч. ч. хладка вода

Содата се "гаси" в оцета( Шупва, нали се сещаш?)Брашното се сипва в по-дълбок съд, може и тавичка, прави се кладенче. В него се слага солта и олиото, добавя се бавно водата. Меси се меко тесто, което се оставя да "почине" 10 минути ( Няма втасване, което е добре за нетърпеливите. ;))
Тавата се намазва с мазнина, а за по-мързеливите се застила само с хартия за печене, мята се оформената питка(може и малки хлебчета да се направят, багетки или каквото ви харесва), а отгоре се набожда с вилица цялата горна повърхност, за да не се напука. Намазва се отгоре с мазнина и се пече около 30-35 минути на 180 градуса.Като се изпече, се напръсква с вода и се завива с кърпа.Добър апетит! :)

« Последна редакция: Юли 07, 2011, 14:35:24 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 134
Re:Вредата от хлебната мая
« Отговор #10 -: Юли 07, 2011, 17:57:57 pm »
Magnolia, това смятам че е най-добрата рецепта.Просто и лесно.Може би солта ще е по-малко. Ще я пробвам с конопено брашно.
« Последна редакция: Юли 07, 2011, 17:59:02 pm от bojinkata »

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 931
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Вредата от хлебната мая
« Отговор #11 -: Юли 08, 2011, 14:31:56 pm »
@Magnolia
Четох описанието и няма никакви доводи, че този вид хляб е по-полезен от този с мая. Както споменах киселиноостта се причинява от голямото количество отделени вещества от дълго живеещите бактерии. При влагането на мая, това се избягва, бактериите живеят кратко, главно се размножават и при печенето умират без да са натрупали отходни вещества от техния си метаболизъм.

НА постнатото видео по-долу видях нещо интересно, което не мога да намеря у нас. На снимката явно е показана машинка за месо с някакъв специален накрайник за първи път виждам такова нещо, а именно това е начина за получаване на свежо пънозърнесто брашно. Търсачката на български нищо не показа, а скъпите машини за домашно мелене на брашно не го правят такова като на видеото и май не могат да се намерят у нас. Ще съм много благодарен някой да намери нещо подобно, което да смила житото по този начин.
Soli Deo Gloria!

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Re:Вредата от хлебната мая
« Отговор #12 -: Юли 08, 2011, 18:09:57 pm »
Не съм го гледала това видео, но принципно домашните каменни мелнички за брашно си държат цена. Не съм срещала евтини.

http://organicbg.org/index.php?page=shop.product_details&category_id=8&flypage=flypage.tpl&product_id=44&option=com_virtuemart&Itemid=45

Ако не са каменни, сигурно са по- евтини. Виждала съм дори в TCM, но в момента нямам линк. Ако видя някъде, ще пиша.

Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен darena.666

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Вредата от хлебната мая
« Отговор #13 -: Юли 31, 2012, 13:50:09 pm »
Здравейте! Не мисля че трябва да спираме с тази тема.Хляб ядем всички.А с кроасани и банички растат децата ни !Ето защо  германците не ядели хляб .Но децата си не лишават ,мисля от тестени глезотии и необходимости.Дали са забравили какво са създали и защо ? Нещо не ми се получи с качването на клипа.:Дрожжки в хлебе нас убивают!-YouTube. :dance:

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 931
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re: Вредата от хлебната мая
« Отговор #14 -: Юли 31, 2012, 14:44:40 pm »
При отглеждането на маята или дрождите се ползват различни вещества. но не е задължително те да попадат в крайният продук, вредни са не самите дрожди или мая, а остатъчните вещества, ще се разтърся да проверя дали има доказателства за отделянето им. Иначе намерих видеото на руски и това се отнася само за русия.
Soli Deo Gloria!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27