Автор Тема: Социална структура на една извънземна планета  (Прочетена 12316 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Akira_san

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Една част от книгата "Keepers of the Garden". Мисля, че можем да научим нещо полезно от този разговор.
Enjoy  8-)

Социална структура на една извънземна планета

Д: Имате ли правителство на тази планета?
Ф: Не такова правителство, както тук, след като всички са горе-долу самоуправляващи. Законите на земята са не написани, и не изговорени. Просто всички знаят какво могат да правят и не, затова няма еквивалент на политици и съдии.
Д: Имате ли лидер?
Ф: Няма единствен лидер или нация. Живеем в глобално общество. Има съвет от индивидуални хора, които определят политиката. Те са избрани с общ вот, със съгласието,
единодушието (взаимно съгласие или взаимно единодушие) на населението.
Д: Това не ли е, като форма на политика?
Ф: Всъщност, не. Това гласуване е един вид от политиката тук на Земята, една от фасадите, от цялата картина. Докато, цялата картина на тази планета е единодушно съгласие. Има съперничество, но няма... Опитвам се да измисля, как да го обясня. Работата или намерението е „общата цел.“ Няма никакви политически партии. Няма никакво скарване, никакви атаки в гърба или плъзгания. Формата тук е единодушие, така че има различие, Разбираш ли?
Д: Опитвам се да разбера концепта. Те служат ли за определено време?
Ф: Това зависи от позицията. Някои са „в офиса“ докато решат, че са свършили достатъчно или желаят да вършат нещо друго.
Д: Има ли случаи, когато някой е искал да махне друг от офиса, от съвета?
Ф: Много рядко. Беше много необичайно за природата ни, но се беше случило.
Д: Тогава съвета е този, който властва над планетата, ако можем така да го наречем, „властва“ или ръководи?
Ф: „Властва“ не е правилен термин. По точно би било „ръководи“.
Д: Никога ли нямате проблеми с някой да приема тяхното ръководене?
Ф: Несъгласие, с други думи. Възможно е да имате лично несъгласие. Обаче, правилата, не изговорените правила на живота... Популярното единодушие е за доброто на всички, така че би било в разрез с поставената цел, да имате лично несъгласие.
Д: Малко ми е трудно да разбера хората, толкова свободни. Тук имаме толкова много фикция.
Ф: Сърцето управлява тук, а не главата. Тук общото добро е изразено много по лесно.
Д: Имате ли някаква религия на планетата?
Ф: Няма такова нещо. Религията и политиката не съществуват. Няма нужда от тях. Религията и политиката са създадени от необходимост, ако не са необходими, няма нужда от това средство.
Д: Ами, тогава вярвате ли в Създателя или Бог?
Ф: Разбира се. Това е повече от вярване, това е знание, чувство, съзнание. Обаче има много малко с това наречено религия тук на Земята. Религията е един политически субект, в повечето случаи, на тази планета през повечето време. Свързаността с Върховно Същество или знанието на Създателя, е това което изглежда, че издига религията до високи позиции. Но е нищо повече от това да си Демократ или Републиканец.
Д: имаш предвид, че си по-близо до Бог?
Ф: По-близо не е... Не че някой е по-близо до Бог. Съзнанието е фактор тук.
Д: Имате ли, нещо като училища на планетата?
Ф: Разбира се. Има група от хора, които искат да учат, най-различни групи, от най-различни възрасти и те научават най-различни неща. Няма никакво разделяне според възрастта. Тези с общ интерес са групирани заедно и обучавани. Тези учители могат да дойдат от други планети или системи, и са квалифицирани да преподават. Най-различни области са преподавани, като извънземни култури, история, производствен процес, различни науки.
Д: Образованието задължително ли е? Тук е задължително, определено дете да ходи на училище от опредена възраст.
Ф: Това е напълно извънземна идея, защото всички, естествено желаят да учат. Това е тяхната лична еволюция. Това не трябва да е задължителна ситуация. Всички желаят да учат, защото това е развитието им. Образованието е желано и дадено. Поради различната перспектива върху образованието на Земята, не се гледа, като на равно.
Д: И ако някой не иска да учи, не трябва ли?
Ф: Не, това не е задължителна ситуация. Еквивалент на Земята, би било избор да станеш отхвърлен от обществото или някой, който не може да се обвързва с други. Това е просто аналогия, че всеки иска да има приятели и да бъде уважаван, и харесван. Това е естествен стремеж на планетата и там ситуацията е същата. Едни, без тяхна вина, имат дефектни умове; или можем да кажем, че са бавноразвиващи. И стремежа го няма в тези хора, което не е, както казах, по тяхна вина. Просто така се е случило.
Д: Тези хора позволено ли им е да имат нормален живот или са затворени някъде?
Ф: Това зависи до известна степен на нивото или тежестта, на техните дисфункции. Тези, които могат да намерят ниша в обществото са окуражени. Тези, за нещастие, които не могат да намерят са подслонени и грижени. Това е нещо, което е работило в продължение на много години. Много хиляди години за да издигнат расата чрез селективно множене, за да отърват населението от тези злополучни видове.
Д: Значи, това не е планета от перфектни хора. Имате ли еквивалент на полицаи? Някой, който прилага закони?
Ф: Не, няма нищо подобно, защото всички се само-управляват. Няма нужда от армии и полицаи. Военни или някоя друга форма просто не са нужни, когато всички се само-управляват.
Д: Тогава нямате проблеми с негативни хора?
Ф: Понякога се появяват нисши хора, и понякога се случва така, че ако някой, който досега е функционирал много добре ще стане не необходимо, не-функционален, но болно-функционален. Еквивалент би било психично болен. Някой поради определени обстоятелства просто се самоунищожават или се насочват към преживявания, където те стават болно-функциониращи.
Д: Имаш предвид, че могат да наранят други хора?
Ф: Не толкова много другите, колкото себе си. Помогнато им е, колкото може, и им е дадена цялата обич, която те могат да приемат, за да разберат грешката си. И им е помогнато до възстановяване.
Д: Тогава вие нямате нищо като затвори?
Ф: Не, еквивалент би било болници. Тези хора са приети в болници, там им е отделено специално внимание. Няма никакво наказание, защото това не е съзнателно действие. Това е просто недоразумение.
Д: Ако нямате пари или някаква друга система, тогава какво прави обикновения човек за да си набави храна или материални неща?
Ф: Всеки прави нещо, където те могат да разменят своята полезност. Има толкова много най-различни неща за вършене. Това е просто избор, всеки поотделно може да върши нещо и по този начин те си разменят потенциала. Едни са фермери, други учители, други лечители, други строители. Избери си професия и така получаваш начин да получиш храна, дрехи, подслон. Това е стриктно на лична основа. Ние нямаме пари, затова нямаме супермаркети или бизнеси. Това не съществува на тази планета. Едни отглеждат храна, така че ако ти трябва, отиваш при тях.

Какво мислите?

Неактивен Mercury

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 83
Това интервю с пришълец ли е или плод на въображение на някой автор?

Извинявам се, поразрових се из нета и намерих информация за книгата. Само дето тази хипнотична регресия, за която става дума в книгата, не ми се струва надеждна... практика. Звучи като научно-популярна фантастика.  :)
"Въображението е по-важно от знанието." Албърт Айнщайн

Неактивен X_observer

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 13
И аз го считам за измислица, въпреки че някои идеи ми се струват реални и приложими. Но просто е трудно на човешкия мозък да направи съпоставка на човешката цивилизация, с която и да е друга. И използвайки горе изброените думи, ми изглежда като плод на нечии мозък правещ асоциации между реалност и въображение.

Неактивен Akira_san

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Ето какво аз разбрах:
1 - Те живеят в глобално общество (дошли от друго място и колонизирали планетата), те нямат закони, както ние тук. Направени да ни държат оковани из системата, да се страхуваме от тях или от нас самите. Точно както Алекс Кулиер каза: "само-власт, само-управление, само-отговорност."
2 - Няма единствен лидер. Има съвет от индивидуални хора избрани с общ вот, с единодушното съгласие на населението.
4- Съвета определя политиката на планетата. Намерението е общата цел. Или както аз го разбирам - трябва да има цел населението, може би целта е да се развием технически и да колонизираме други планети, да докараме населението в бъдещето или прочие...
5 - След като съществува взаимно единодушие, няма скарвания, опити за преврат и прочие.
6 - Винаги можеш да се оттеглиш от съвета, когато чувстваш, че си свършил достатъчно и искаш да се занимаващ с нещо друго. Работата в офиса е като хоби.
7 - Съвета ръководи планетата не властва над народа. Като четвърто. Популярното единодушие е за доброто на всички. Общото добро е изразено много по лесно. Хората са по-свободни.
8 - На Земята, гласуването е един вид от политиката, една от фасадите от цялата картина. Доста интересно, не мислите ли!?
9 - На Земята, религията и политиката са създадени от необходимост, ако не са необходими, няма нужда от това средство. Или контрол и манипулация за полза на определи хора.
Религията е един политически субект, в повечето случаи, на тази планета през повечето време. Свързаността с Върховно Същество или знанието на Създателя, е това което изглежда, че издига религията до високи позиции. Но е нищо повече от това да си Демократ или Републиканец. - Това казва доста.
10 - Образованието е свободно, то не е задължително. Всеки естествено иска да учи, това е лична еволюция. За това всичко му е дадено.
11 - Няма полиция, военни и прочие, защото съществува само-отговорност.
12 - На всеки му е помогнато. Ако нараниш някой, те се опитват да ти помогнат до възстановяване, а не както тук да те тикнат в затвора.
13 - Пари не съществуват. Ти сам избираш какво искаш да вършиш в обществото, с какво да се занимаваш, да направиш живота по-добър. Всеки има цел, която е част от собствената еволюция в живота, в развитието ти.


Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Щом няма полиция, значи ще мога да шофирам с превишена скорост 150км/ч в града? Пиян!

Ясно, че ще има доброволци, които ще ми "помагат" да не правя така, но да питам:

Някой ще ме засича ли с радари, изобщо ще ме следят ли дали карам пил и с превишена скорост?
Или едва ако сгазя някой, тогава ще се активизират "помагачите"?
Това е важно да се знае!
Ако само си карам, без да удрям никой, ще ме закача ли някой?
Ако е така, и аз ще съм фен на новата система.
Йеееее !!!!
Сигурно и изобщо шофьорски книжки няма да има.
Застраховки за колата пък да не говорим. Нали новите коли ще са без пари. Ремонтите като катастрофираш ще са без пари. Караш си без документи. И без колан! Яко!
(преди седмица ме глобиха 150$ щото съм нямал колан. А карах с 20км/ч. Не ми трябва колан за такава скорост. Гадове! Не знаят, че в новата система няма да има пари и няма да има глоби)  ::)

Паркирането само не ми е ясно как ще е. Толкова коли, къде ще ги паркираме. То сега, както са платени и скъпи паркингите и зоните за паркиране, че няма свободни места. В центъра, да паркираш на улицата е 3$ на час. И винаги местата са заети до дупка. А ако беше безплатно щеше да има поне 5 пъти повече народ, да идва да се мотае или да върши работа из центъра с кола. А после не знам. Като махнат парите, сигурно всяка улица ще трябва да е на 5 етажа, че да побере трафика и паркираните коли.

Абе, да, вярно забравих. Ще мислим само как ще разполагаме с благата, и как ще ги разпределяме, но за сега няма да мислим как ще ги създаваме. 5 етажните улици ще дойдат с магическа пръчка.

Все едно аз да направя бизнес план за таксиметрова компания, дето да подбива цените в София, и като точка номер 1 от плана да напиша "Създаваме кола, която върви с въздух и вода и върви безплатно".
Оттам нататък в 100 точки подробно ще напиша как с тази безплатна кола ще можем да конкурираме пазара на жълтите таксита.
« Последна редакция: Юни 17, 2011, 02:54:42 am от Tangrata_ »
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Като цяло ми хареса, но няма как да стане при нас. Повечето хора са на ниско ниво. Трябва да имаме съвсем друго съзнание за да се получи. Системата при нас се крепи на алчността и егоизма.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Кошерно съзнание, като у мравките. Тогава ще се получи.

Но защо изобщо се предлагат системи, които не са подходящи за човешкия тип съзнание и биология!?
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 126
Господа, всичко това може да стане всякъде другаде, но не и на планетата Земя, при сегашната цивилизация.И тук може да стане, но при други хора и при други начални условия.Спорът е безсмислен. Танграта го каза няколко пъти. :hi:

Неактивен arakha

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 301
 • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
С хора отричащи промяната за по-добро как да стане?
С хора мислещи, че сме глупави и неподходящи за такава ситема как да стане?
С хора които не се отдават и не работят една идея да се реализира как да стане?
Питам се и си отговарям.
НЯМА ДА СТАНЕ ТАКА!
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен Akira_san

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Цитат на: Tangrata_
Щом няма полиция, значи ще мога да шофирам с превишена скорост 150км/ч в града? Пиян!

Ясно, че ще има доброволци, които ще ми "помагат" да не правя така, но да питам:

Някой ще ме засича ли с радари, изобщо ще ме следят ли дали карам пил и с превишена скорост?

Не, ти си отговорен за себе си и никой друг. Съществува само-отговорност, така че не трябва да пращаме никой да те следи.
Колите ще имат компютър, където ти просто можеш да зададеш координатите, където искаш да отидеш или сам да си караш. Колите ще имат система, радари и прочие да не се блъскат, ако превишиш никой няма да блъснеш. Колата сама ще намали за да предотврати катастрофата, ти ще бъдеш осведомен. В момента има катастрофи и прочие, поради липса на точно такава система.


Цитат
Или едва ако сгазя някой, тогава ще се активизират "помагачите"?
Това е важно да се знае!
Ако само си карам, без да удрям никой, ще ме закача ли някой?
Ако е така, и аз ще съм фен на новата система.
Йеееее !!!!

Тези помагачи всъщност не съществуват. Увърташ написаното. Ще има Институции, които реагират на, ако някой проблем се появи - пример: В днешно време ако има наводнение или някой друг проблем, виждаме как идва министъра на еди какво си, и казва, "Да, реката е заляла къщите и прочие" Това не разрешава ситуацията, вместо това, ще имаме институции, които да реагират веднага на проблема, които ще разполагат с необходимите ресурси и прочие.

Цитат
Сигурно и изобщо шофьорски книжки няма да има.
Застраховки за колата пък да не говорим. Нали новите коли ще са без пари. Ремонтите като катастрофираш ще са без пари. Караш си без документи. И без колан! Яко!
(преди седмица ме глобиха 150$ щото съм нямал колан. А карах с 20км/ч. Не ми трябва колан за такава скорост. Гадове! Не знаят, че в новата система няма да има пари и няма да има глоби)  Roll Eyes

Как искаш да те пуснем в колата, без да си минал курса на обучение, няма да знаеш как да е управляваш! Това е решението на политиците, изкарай закон и нещата се оправят.

Цитат
Паркирането само не ми е ясно как ще е. Толкова коли, къде ще ги паркираме. То сега, както са платени и скъпи паркингите и зоните за паркиране, че няма свободни места. В центъра, да паркираш на улицата е 3$ на час. И винаги местата са заети до дупка. А ако беше безплатно щеше да има поне 5 пъти повече народ, да идва да се мотае или да върши работа из центъра с кола. А после не знам. Като махнат парите, сигурно всяка улица ще трябва да е на 5 етажа, че да побере трафика и паркираните коли.

Имаме нужда от по-добра транспортна система - Магнитни влакове

Цитат
Абе, да, вярно забравих. Ще мислим само как ще разполагаме с благата, и как ще ги разпределяме, но за сега няма да мислим как ще ги създаваме. 5 етажните улици ще дойдат с магическа пръчка.

Високо развита цивилизация ще използва технологията на максумум. Трудните и повтарящи се работи ще бъдат автоматизирани. Такава цивилизация би изисквала високо образование.


Неактивен Akira_san

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re:Социална структура на една извънземна планета
« Отговор #10 -: Юни 18, 2011, 02:41:57 am »
Цитат на: kalan
Като цяло ми хареса, но няма как да стане при нас. Повечето хора са на ниско ниво. Трябва да имаме съвсем друго съзнание за да се получи. Системата при нас се крепи на алчността и егоизма.
Ето за това трябва да образоваме гражданите.


Цитат на:  Tangrata_
Кошерно съзнание, като у мравките. Тогава ще се получи.

Но защо изобщо се предлагат системи, които не са подходящи за човешкия тип съзнание и биология!?
За да видим какви други системи има и за да научим нещо от тях. Да вземем това, което ни харесва и създадем нещо ново.
Мравките и пчелите, това са Сивите извънземни.  :) Всъщност и ние хората сме колектив, но разделен. Човешки колектив.Цитат на: bojinkata
Господа, всичко това може да стане всякъде другаде, но не и на планетата Земя, при сегашната цивилизация.И тук може да стане, но при други хора и при други начални условия.Спорът е безсмислен. Танграта го каза няколко пъти. hi
Докато човек има робота, плаща си сметките и прочие, не го интересува нищо друго, но ако нещо се случи, остане без работа, загуби колата, дома си и прочие, чак тогава ще тръгне да търси алтернатива.

Цитат на: arakha
С хора отричащи промяната за по-добро как да стане?
С хора мислещи, че сме глупави и неподходящи за такава ситема как да стане?
С хора които не се отдават и не работят една идея да се реализира как да стане?
Питам се и си отговарям.
НЯМА ДА СТАНЕ ТАКА!
Значи, че кучето не е изгризало кокала още.

Проблемите и решението са в икономиката ни. От там трябва да почнем.  :)

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Социална структура на една извънземна планета
« Отговор #11 -: Юни 18, 2011, 04:09:18 am »


Не, ти си отговорен за себе си и никой друг. Съществува само-отговорност, така че не трябва да пращаме никой да те следи.
Колите ще имат компютър, където ти просто можеш да зададеш координатите, където искаш да отидеш или сам да си караш. Колите ще имат система, радари и прочие да не се блъскат, ако превишиш никой няма да блъснеш. Колата сама ще намали за да предотврати катастрофата, ти ще бъдеш осведомен. В момента има катастрофи и прочие, поради липса на точно такава система.

ще имаме институции, които да реагират веднага на проблема, които ще разполагат с необходимите ресурси и прочие.

Имаме нужда от по-добра транспортна система - Магнитни влакове

Цитат
Абе, да, вярно забравих. Ще мислим само как ще разполагаме с благата, и как ще ги разпределяме, но за сега няма да мислим как ще ги създаваме. 5 етажните улици ще дойдат с магическа пръчка.

Високо развита цивилизация ще използва технологията на максумум. Трудните и повтарящи се работи ще бъдат автоматизирани. Такава цивилизация би изисквала високо образование.

Както вече няколко пъти казах, включително и където си ме цитирал,
С лека ръка раздаваш блага, с които не разполагаш. Автоматично управляеми коли, компютри по колите, магнитни влакове и самостроящи се улици на по 5 етажа.

Честно, наистина ли не разбираш или се правиш на луд?

А за обучението за колата, изобщо не съм твърдял, че ще искам да шофирам без обучение. Не че и това не би могло, но не се бях сетил.
Въпроса е, че въпреки обучението проблеми при шофирането пак има.
Абе ти на Марс ли живееш? 99% от шофьорите са си минали курс на обучение. Но катастрофи има всеки ден.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Akira_san

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re:Социална структура на една извънземна планета
« Отговор #12 -: Юни 18, 2011, 04:35:21 am »
Аз давам решения на проблемите. Не разполагам с ресурсите, нито България ги има. Затова Всички нации по-света трябва да споделят ресурсите на Земята. Не да бъдем оковани от монетарните белезници, които искат да платим откуп за даден ресурс.
Ами какво очакваш, колите си стоят едни и същи, как няма да има катастрофи.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Социална структура на една извънземна планета
« Отговор #13 -: Юни 18, 2011, 09:41:06 am »
Като нямаш ресурсите, тогава какви решения даваш?

Как може да наричаш твоето "решения"?
Това е висша форма на наглост. В сфера (икономиката), където единствено значение имат ресурсите, да говориш, че не предлагаш ресурси, но предлагаш "решения".
Това е смешно ...
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 729
Re:Социална структура на една извънземна планета
« Отговор #14 -: Юни 18, 2011, 19:27:53 pm »
Цитат
Високо развита цивилизация ще използва технологията на максумум. Трудните и повтарящи се работи ще бъдат автоматизирани. Такава цивилизация би изисквала високо образование.


Akira_san
И ти предлагаш това, като алтернатива за развитие на цивилизациите... ::)
Не го очаквах!.... :D

 Я си представи сега че аз искам да живея в свободна флоура и фауна, където да се чувствам като едно свободно вселенско същество, без технологии, бетонни жилища, икономически концерни, политически системи и полтици управляващи, народни будители, последен модел коли, магнитни влакове....и  технологиии.

Как ще ми създадеш този свят?... :)

И как ще преодолееш сблъсъка на цивилизациите между тези с кошерно съзнание и тези с постепенна еволюция на съзнанието?

Докажи ми че животните не са по съвършенно създадени от човека, и че човекът  не е най - голямата грешка на еволюцията и най-примитивното създание! ... :)

П.П. Написах всичко това поради това, че все още се отъждествяваш с  човешкото си тяло, а не с духа и съзнанието които пребивават в този временен контейнер(тяло).
Надявам се да разбереш смисъла!... :)


 


« Последна редакция: Юни 18, 2011, 21:23:00 pm от Z-931 »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27