Автор Тема: Кирил и Методий -унищожители на славянската култура?  (Прочетена 18239 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
Разбирам, че темата, която ще  засегна тук, няма да хареса на повечето хора в България. Но има и будни и съвестни хора, и хора, които на всяка цена биха искали да знаят истината, макар и не тъй приятна за тях.
Трябва да се каже, че истината не може да се разглежда като приятна или неприятна, истината е една, независимо дали ни харесва или не. Понякога е нужна смелост, за да погледнем в очите на истината...

Ние, българите, няма какво да се срамуваме за деянията на Солунските братя - гърци, превели и популяризирали Библия на славянски език. Но ако знаем само как са се развивали събитията и че думата “популяризирали” няма нищо общо с днешната. Преди хиляда години “популяризирали" е означавало следното:

“...Да си припомним, че по време на “покръстването” в Киевската Рус за 12-т години на принудителната християнизация е било унищожено, с малки изключения, почти цялото възрастно население. Това се потвърждава от съществуващите факти. Ако преди “покръстването” на територията на Киевската Рус е имало 300 града и са живеели 12 милиона души, та след “покръстването” са останали само 30 града и 3 милиона души! 270 града са били разрушени! 9 милиона души са били убити! (Дий, Владимир, “Православна Русия преди приемането на християнството и след това”, виж http://www.levashov.info/articles-2.html#24).

Кой и защо крие истината от нас?...”

Отговорът може се търси в статията на Игор Тищенков:

"Ден на унищожение на славянската култура"
Прочети повече на РуАН http://ru-an.info/news_content.php?id=842 - статията засега е на руски, предвижда се превод.

"Повечето хора вече знаят, че в Русия е имало писменост много преди Кирил и Методий. Но тогава какво са направили тези монаси за руския народ? Кой, с каква цел се опитва да ни убеди, че именно те са дали писмеността на руския народ?..."

.......

За да стане още по-ясно, защо е имало толкова жертви или по-скоро за какво се борели и умирали славяните като сe противопоставяли на християнизацията и новата писменост, трябва да се уточни още един детайл:

"...В Русия е имало 4 основни и 2 спомагателни вида писменост:

1) да‘Арийски Траги. Това са Образни Символи, които съчетават в себе си сложни обемни знаци, с помощта на които се предават многомерни величини и многообразни Руни. Част от тези криптойероглифни символи е легнала в основата на криптограмите на крито-микенската култура, йероглифното писмо на Древния Египет и Междуречието, китайското, корейското, японското и други видове на йероглифното писмо.
2) х‘Арийска Каруна (Съюз от 256 Руни). В разговорния език тя се нарича жреческо писмо. Каруната е легнала в основата на древния санскрит, деванагари. Използвали са я жреците в Индия и Тибет. В опростена форма, с по-малък брой руни, Каруната е била използвана от западните Славяни и Арии, населяващи в древността Скандинавия, Исландия (48 Руни), територията на днешната Германия (19 Руни), Франция, Шотландия (33 Руни), Дания, Ирландия (38 Руни) и други Славяно-Арийски държави.
3) Расенски Молвици (Образно-огледална писменост). Тази писменост се е наричала Етруско писмо, тъй като с помощта й са писали Расени или Етруски – Славяни и Арии, които в древни времена са населявали Италия. Това писмо е легнало в основата на древна финикийска азбука. По-късно, древните гърци са взели финикийската писменост за основа, преправили са я и са я представили за своя, въз основа на която, по-късно, се е появил «латински език».
4) Святоруски Образи (Буквица). В древността тази писменост е била най-разпространена сред всички Славяно-Арийски Родове. Тя се е използвала при писане на междуродови и междудържавни договори. Известни са различни варианти на съкратена Буквица: византийски унициал, черковнославянска азбука, древлесловенска (древноруска) азбука. Към този вид писменост може да бъде отнесена и Влесовица или шрифт на Влесовата книга http://www.1-sovetnik.com/books/Archives/Veles-1.zip, шрифт на Святоруски Влъхвари – текстове, записани на дъски от свещените дървета: дъб, бреза, кедър и ясен.
Древлесловенският или древноруският език е легнал в основата на много европейски езици, включително и английския език, думите на който са се писали на «латиница», но по звучене и смисъл са били Славяно-Арийски.
5) Глаголица или Търговска писменост. Тази писменост се е използвала за водене на регистри, сметки, оформяне на сделки и търговски договори. Впоследствие Глаголицата е започнала да се използва наравно с други езици за запис на билини, приказки, исторически събития, за писане на Свещени Книги.
6) Словенската народна писменост е била най-лесна. Тя се е използвала за размяна на кратки съобщения. Впоследствие този вид писменост се е наричал «берестяна писменост» (писали са върху кора от бреза – от тук и берестяна)  или «Черти и Резки». Тази писменост се е използвала в ежедневието. Всеки Русич я е владеел и върху парче от кора на бреза е могъл да напише съобщение на битова тема за роднината си (Източник - http://www.dunmers.com/?p=390).

.....

Фактите показват, че в Русия изначално е имало много видове писменост. А Кирил и Методий не само нищо не са създавали, а, напротив, успешно са провели спецоперация по обедняването и опростяването на руския език, като са лишили древнославянската азбука от девет най-важни образи на руските буквици. Целта на тази диверсия (а по друг начин е трудно да се изразиш) е била следната: да се преведе за славяните Библия, в името на която, впоследствие, са били унищожавани всякакви прояви на истинската родна славянска култура....”

Лично мнение: тази информация не означава, че българите не са създали писменост. Просто те са я имали (най-малко 6 вида) и са я изгубили, защото също винаги са били и сега са СЛАВЯНИ. Благодарение на старанията на солунските братя Кирил и Методий българският народ също е изгубил огромно богатство от писменостите. С идването на тези “просветители” е бил изгубен или заменен дълбокия смисъл на много от думите в българския език. За повече подробности виж друга тема от форума “Тайните на славянските езици” - http://www.izvorite.com/smf/index.php?topic=2999.0

Трябва да се каже, че реформите в България са продължили. Да си припомним само “правописната” реформа през 1945г., съгласно която са били изхвърлени от употреба буквите Ят, Голям юс и било прекратено изписването на буквите Ъ и Ь в края на думите и друго.

От следния откъс от статията “Блажени бедните духом – 2” на Николай Левашов (http://www.levashov.info/articles-1.html#25 - очаква се превод) отчетливо се вижда, каква загуба от реформите претърпя българският език:

“...Думата ВЯРА (на руски и старославянски - ВЕРА) изначално е означавала ПРОСВЕТЛЕНИЕ СЪС ЗНАНИЕ и се е писало с две славяно-арийски РУНИ и затова има два кореня — ВЕ и РА. Първата руна се е използвала за обозначаване на звук ВЕ, който е oзначавал - ЗНАНИЕ! Затова в руският език в много думи, някои от които днес се смятат за “остарели”, присъства този корен: ВЕдать, ВЕдун, ВЕдунья, ВЕсти, ВЕдущий, ВЕдение, ВЕдомо, ВЕдомость, ВЕдомство, ВЕдомый, ВЕжда и т.н. (бел. на преводача - в българския език има същите думи - ВЕдам, ВЕдун, ВЕдуния (жена, която не само знае, но и разбира това , което знае), ВЕсти, ВОдещ, ВЕдение, неВЕдомо откъде, ВЕдомост, ВЕдомство, ВЕжда и т.н.)
Втората руна се е използвала за обозначаване на звук РА и означавала - СВЕТЛИНА! РА, същото както и ВЕ, присъства в много думи в руският език във вид на корен, макар че в съвременното ”езиковедение” всичко е преднамерено изопачено така, че в думите, основани на руната РА, самото РА практически никога не се разглежда като корен на думата! Това са само някои от тях в съвременния руски език: РАдуга, РАссвет, РАдость, РАскол, РАскольник, РАсияние, РАссеяние, кРАмола, кРАмольник, РАдио, РАдужный, РАдушие, РАзблаговестить, РАзбогатеть, РАзбой, РАсследовать, РАзбРАнить, РАсбРАсывать, Развитие, РАзВЕдать, РАзбудить, РАзвести и т.д. (бел. на преводача - в българския език има същите думи – дъгата е от светлина, но се пише вече без РА, РАзсъмване, РАдост, РАзкол, РАзколник, РАсияние - сияние е от светлина, но се пише вече без РА, РАзсейване, кРАмола, РАдио, РАдушен, РАдушие, РАзговор, РАзбогатеем, РАзбой, РАзследвам, РАзбРАн, РАзкРАсявам, РАзвитие, РАзузнавам, РАздавам, РАзмествам и т.н.)...”


« Последна редакция: Май 26, 2011, 12:06:57 pm от Liubo »

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
И за да се видят още по-нагледно загубите, които е претърпял не само руският, но и българският език, ще добавя още един откъс от статията “Блажени бедните духом – 2” на Николай Левашов (http://www.levashov.info/articles-1.html#25 - очаква се превод):

"...Интересен факт е, че в резултат на тази “революция” в руския език много думи, имащи преди изначално различен смисъл и значение, са били “обявени” като думи-синоними! Например, думите да РАзбогатеем и богатеем! Думата богатеем е означавала по принцип същото, каквото и сега. Само че може по различен начин да се богатее — с пари, със знания, с приятели, с деца, с любов (обич), щастие и т.н. Ако човек е богатеел със знания — са казвали, че той е разбогатял и т.н.! Думата РАзВЕдам (бел. на преводача: в съвременния български език - РАзузнавам) е означавала да се стигне просветление със знание чрез самоусъвършенстване. Тази дума е огледална на думата ВЯРА (ВЕРА), в която коренът ВЯ (ВЕ) стои пред кореня РА. В тази последователност на разполагане на сричките-корени в думата е заложен определен смисъл, който вече е изгубен и го няма в съвременния език.
ВЯРА (ВЕРА) — това вече е състояние на човек, който е достигнал състояние на просветление със знание и по този начин, самият той вече се е превърнал в НОСИТЕЛ НА СВЕТЛИНАТА, ЗНАНИЯТА. Обикновено е имало малко такива хора и те са представлявали духовният елита на русите. Затова тези хора са наричани с думата - сиятелство, защото от тях се е излъчвала СВЕТЛИНА. Мнозина от предците ни са виждали тази СВЕТЛИНА със собствените си очи!
В думата РАзВЕдам (бел. на преводача:  в съвременния български език - РАзузнавам) първо стои коренът-сричка РА, а след това — коренът-сричка ВЕ (узнавам). Така, думата РАзВЕдам означава, че човек е ДОСТИГНАЛ просветление със знание чрез СВЕТЛИНАТА и че в резултат на това, той от ТЪМЕН ЧОВЕК СЕ Е ПРЕВЪРНАЛ В СВЕТЪЛ! В руския език все още се е запазило понятието “тъмен човек” в смисъла — невеж, т.е. неграмотен във всички аспекти. “Ех ти, тъмнина!” — познатото на мнозина снизходително изречение преди е означавало обращение към човека, който не е достигнал просветление със знание и същото означава и сега, само че в по-тясно значение. Така казват, когато човекът не знае нещо, което е известно на всеки, но това вече е друг аспект. ТЪМНИЯТ човек (всеки човек се ражда като такъв) достига СВЕТЛИНА, когато той събужда в себе си СВЕТЛИНА посредством придобиване на истинските знания.
Това действие се е означавало с думата РАзсъбуждам, което е означавало процес на достигането на просветление със знание! В съвременната интерпретация думата РАзСЪБУЖДАМ означава същото, което и думата СЪБУЖДАМ (бел. на преводача:  в руския език това са думите РАзБУДИТЬ и БУДИТЬ), а това е съвсем не е така. Можеш ДА СЪБУДИШ човека от сън, а можеш ДА СЪБУДИШ в човека СЪВЕСТТА, можеш ДА СЪБУДИШ в човека ЛЮБОВТА и, най-накрая, можеш ДА СЪБУДИШ в човека и ЗНАНИЯТА. Именно за обозначаването на последното се е използвала думата  РАзСЪБУЖДАМ! ..."

"...Богатството на езика, съществуването на множество думи за пояснение на нюансите, тънкостите и по-голяма пълнота на съдържанието на мисълта на човека говорят за ДРЕВНОСТТА НА ЕЗИКА и ДУХОВНОГО БОГАТСТВО НА НАРОДА, ГОВОРЕЩ ТОЗИ ЕЗИК!..."

И трябва да се каже, че българският език е не по-малко богат от руския.
Той е запазил някои неща, които руският език е изгубил, например имената: ЛЪЧеЗАР, СВЕТоЗАР, ЛЮБоМИР, БОРИ-СЛАВ, СТАНИ-МИР, ВЕЧЕ-СЛАВ, ПРЕ-СЛАВ (не е Пресли, а в смисъл се е родил ПРЕкомерно СЛАВен, невероятно славен), ОР-ЛИН (РА  означава СВЕТЛИНА, АР е ОТРАЗЕНА СВЕТЛИНА, ЛИН е ЛОНО - ДУША - излиза: ДУША, която ИЗЦЯЛО ОТРАЗЯВА СВЕТЛИНА, т.е. СВЕТЛА ДУША), ЗВЕЗДЕ-ЛИНА (ДУШАТА на ЗВЕЗДИТЕ), РА-ДО-СВЕТА, ЦВЕТоМИР, ВЕСЕ-ЛИНА, КРАСИ-МИР и т.н.

Неактивен BatvAN

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
ЛИУБО
То е ясно че руснаците са открили и българската азбука.
Нещо повече. Ако се разровите в писанията на вашите "учени" ще видите, че и първият човек е бил славянин и задължително руснак.
Единствено грузинците имат различно мнение по въпроса, защото според тях първият човек е бил грузинец и като неоспоримо доказателство прилагат, че се е казвал Шабашидзе.  :hi:

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 814
"Руските историци" са върха на сладоледа. ;D
Много обичат да подминават факти, които не им изнасят, и да поставят каруцата пред коня... :)
Русия е окупирана доста отдавна и се ръководи от талмудистите...
-------------------
Едно коментарче от Цар Кару І/потребител от Интернет/:

"Коя азбука браткиш? Щото са две - т.нар. кирилица и глаголица. А пък "светите братя" Кирчо Методиев и брат му даже не са българи. Да те "светна де" - дядо им бил осъден от Народното събрание на смърт за предателство, възира в Константинопол, там си взима "рязаноклиторна" женица (от сой), която пък ражда бащата на Кирчо Методиев и брат му, който пък (отново) се жени за "рязаноклиторна" женица - и тъй... Дочух, че еврейските гени се предавали по женските... :) Но да продължим историйката - от време оно задавам въпроса "Що ще Кирил в Египет"? Отговор браткиш - йок. А пък той (по типично юдейски метод) цапцарапнал т.нар. глаголица и кирилица от нашите братя прото българи - коптите. Тези азбуки съществуват от преди н.е. - едната (глаголицата) съкровена, другата простонародна - за всекидневна употреба. :) Няма (обещавам) да намесвам борката първото чифутоидно мекере (дето изтребило цялата интелигенция българска - 52 боилски рода - до крак), обаче Кирчо Методиев се прочул - превел книжлето (сега му викат Библия) дето го съставил Еузебий по поръчение на Константин на първия вселенски събор в Никея - на български (такова де - на глаголица). Даже и хърватите (наши братовчеди) са имали глаголицата в 3 в. - обаче Кирчо Методиев изкиризил, че няма ©, нито ® - и си я цапцарапнал. За което си "свещено дело" папата го наградил - направил го Кардинал - така и си умрял - католик. :) Абе рязана кривославна история... хехе

А пък (понеже си окомуш момче - образовано) азбуката ни са я окастрили кой де минал - сега имаме само 30тина букви. Да, обаче д-р Петър Берон (невероятно много го уважавам този природно интелигентен българин), който м/у другото е знаел доста езици, и има доста научни трудове - та, в своя "Рибен Буквар" д-р Берон посочва всичките български букви - 41 на брой. И указва точно как да се произнасят. И не говори за "славянска", а за Българска Азбука (върл русофоб си е бил)."
Коментар от:

"Посланието на буквите"
http://zelas.blog.bg/poezia/2011/05/24/poslanieto-na-bukvite.752873

Азъ аз (помня/помнй)
Буки гората (букви)
Веди знай (зная)(знае) (разбирам)
Глаголи говори(пея)(пее) (говоря)

Аз знанието в букви пея


Добро добре (правилно)
Есть е (имам)
Живете да живеете (живот)

За да е ясно и разбрано/живо


Земля земята (земята)
Иже живея (Иже да како не солгут никако)
Како като
Люди люде (хора)

От земята ний се храним като хора


Мислете мислете (разбирайте)
Наш нашето/ние (нашият)
Он небе/сме (господ)
Покой е спокойно/мирни (смирява)

И във господа се уповаваме


Рци ръце (нося)
Слово дума (словата)
Твердо твърдо
Ук впряг - (от тохарски yuk – кон)

Затуй аз словото ви нося


Ферт брадва (носи) от осетниски færæt – брадва, заето и в германските руни – perth.
Ха бяга/заек (в ръка/кръста) заек, в иранските езици, едно от назавнията на заека е производно на корена *xar/*xer, както и в английски haar – заек.
Ци летя/птичка в осетински и памирските езици ciu – птичка.
Черв червей/отсича/сърп (на тварите)

Остро като брадва, бързо като заек, волно като птица, вечно като червей


Ша гребен (жита?) (цар) В пехлеви shānag, тохарски serin – гребен, осетински, талишки šа – корона.
Ща ще (още/иска(м))
Ер надолу (напред?)
Ят в средата (аз)
Ю ярем (смирява) юзда, хамут, в осетниски yu – свързан, заедно, æfsond – ярем, в останалите ирански езици *yug – юзда, хамут, ярем.

Смирението в средата ще намерим
--------------

Аз знанието в букви пея
За да е ясно и разбрано

От земята ний се храним като хора
И във господа се уповаваме

Затуй аз словото ви нося
Остро като брадва, бързо като заек, волно като птица, вечно като червей
Смирението в средата ще намерим

  
« Последна редакция: Май 26, 2011, 14:37:25 pm от Гален »

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
« Последна редакция: Май 26, 2011, 14:41:33 pm от Liubo »

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
"Руските историци" са върха на сладоледа. ;D
Много обичат да подминават факти, които не им изнасят, и да поставят каруцата пред коня... :)

Статията "Ден на унищожение на славянската култура" е на руски автор Игор Тищенков и разбира се, че той е писал за Русия. (http://ru-an.info/news_content.php?id=842)

А аз написах лично мое мнение на базата на моите проучвания и то е следното:
"тази информация не означава, че българите не са създали писменост. Просто те са я имали (най-малко 6 вида) и са я изгубили, защото също винаги са били и сега са СЛАВЯНИ. Благодарение на старанията на солунските братя Кирил и Методий българският народ също е изгубил огромно богатство от писменостите. С идването на тези “просветители” е бил изгубен или заменен дълбокия смисъл на много от думите в българския език."
Моите проучвания изложих преди време на друг форум. Темата се казва: “Тайните на славянските езици” - http://www.izvorite.com/smf/index.php?topic=2999.0

В тази тема писах и относно буковник:

"НЯКОЛКО ДУМИ ЗА БУКОВНИК НА ВСЕЯСВЕТНАТА ГРАМОТА

Буковник се започва със следните думи: “Для простоты ознакомления с Буковами предлагаем их описание в порядке следования "современному" алфавиту. При многомерном рассмотрении Буков их реальное расположение будет другим, учитывающим постепенное "усложнение" их взаимосвязей и структур.”

На български: “За по-лесно запознаване с букови, предлагаме описанието им, където буковите са подредени така както  в “съвременната” азбука. При многомерното разглеждане на Букови реалното им разположение ще е друго, отчитащо постепенното “усложняване” на взаимовръзките им и структурите.”

Преди няколко години, когато разглеждах буковника, буквите в него не ми говориха нищо. Днес ми се изясни следната фраза “При многомерното разглеждане на Букови реалното им разположение ще е друго”.

Преди време се запознах с теорията на Николай Левашов за нееднородността на пространството, съгласно която всеки обект изкривява пространството. Когато потоците на първичните материи (“тъмната” материя – според науката) преминават през нееднородностите на пространството, те започват да взаимодействат една с друга и да образуват хибридни материи. Там на другите 5 нива на планетата при протичането на първичните материи през нееднородността на пространството, създавана от буквите, се образува/т този/тези образи, схематично показани в текста на картинката в прикрепения файл.

Николай Викторович на една от срещите с читателите си е споменал, че славяно-арийските руни не само предават този смисъл, който e известен на старовери-инглинги ( всяка руна е образ), но и предават обемна холограма, за която старовери-инглинги не знаят, защото с времето те са се превърнали само в хранителите на знанията, т.е. библиотекари, без да знаят съкровения смисъл на тайните на влъхвите.

Така, на другите нива на планетата славяно-арийските руни се разгръщат и текстът, написан с помощта им, се превръща в динамичен 3-D филм. За да го види, човекът трябва да има възможност да вижда на другите нива на планетата. Това разгръщане е реален процес, начинът на протичането на който става ясен, след като се прочете книгата на Н.Левашов “Нееднородната Вселена”, но я няма на български, затова може да се прочете “Същност и разум” - http://www.levashov.byethost16.com/books.html#02. Засега са изложени първите 3 глави, но се очаква продължение.

Така се разкрива още една тайна на записите на старинните текстове с помощта на буковите или славяно-арийските руни: всяка букова означава образ, а написаният с помощта им текст има свойството да пресъздава образи във вид на холограми, които могат да се наблюдават на другите нива на планетата. При наличие на определени умения човек може да ги види. Текстът се разгръща пред него във вид на 3-D филм.

БУКОВНИК НА ВСЕЯСВЕТНАТА ГРАМОТА може да се свали от прикрепения по-долу файл или директно от тук http://www.mediafire.com/?y0jqdtzbcym"
« Последна редакция: Май 26, 2011, 15:17:08 pm от Liubo »

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
В темата: "Тайните на славянските езици" писах и още нещо, което не е за подминаване:

"...искам да спомена за един филм, който се казва "Игры Богов. Правильное образование ч.1" ("Игри на Боговете. Правилно образование част 1"). Филмът е на руски и разказва за това, че със загубата на стари истотни славянски думи, ние губим дълбокото разбиране за процесите, подсказката за които е вложена във всяка старославянска дума. В тази част на филма, линка към който прилагам - http://video.mail.ru/mail/galina_voevodina/176/164.html?liked=1
от 28 минута на записа, в течение на 1 минута се разказва за един експеримент на учените, който не се афишира и това не е случайно.
Поради това, че резултатите от експеримента са от изключително значение, аз направих превод на това, за което се разказва във филма между 28-ма и 29-та минути:


“...Думата е символ, който изразява представа за образ.

Преди няколко години международната група от специалисти проведе експеримент, резултатите от който учените от академичния свят предпочитат да не афишират. В експеримента са били използвани думи от различни езици. Думите в закодиран вид на различни езици, но с едно значение, са се съобщавали на славянин и на англоезичен човек. Например, “ПЕС”, “DOG”, “HUND”, “CANIS” и т.н. Сензацията от резултата на експеримента е това, че показанията на датчиците, установени над речевата зона в мозъка, са фиксирали съответния резонанс само при възпроизвеждането на думата “ПЕС”. Изводът е бил очевиден. Цялата сложна система на преобразуването на символа в химичните елементи на организма имат руски декодер.”
( ще добавя – старославянски декодер. Просто в Сибир езикът максимално се е запазил в своя изначален вид, докато с отдалечаването от Сибир, езикът все повече се е променял. Това се наблюдава и в България: в София езикът е максимално близък до официалния държавен език, а колкото е по-далеч от София, толкова повече и по-специфични диалекти могат да се наблюдават. Да вземем за пример, Враца или Монтана.)"

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 499
Това, че Кирил и Методий не са българи е смешно, ще ти дам един цитат от sparotok
Цитат
Аз имам съвсем други данни, в написаното от Климент Охридски "Успение Кирилово" се казва от ясно по-ясно, че Кирил е по произход българин. Освен това П. Странски, Х. Салански, Я. Коменски ( писали през Средновековието) споменават, че родните имена на Кирил и Методий са Църхо и Страхота, а това са типични Български имена.
Има и други исторически факти подкрепящи това, но ти вече знаеш "истината".


Цялата руска спекулация издиша невероятно много. Най-малкото, че когато балканите са се разтапяли от ледовете, там, при твоите места където търсиш, още е било минус мнооого. Демек, не е ставало за живеене дори.

Най-древените писмености, дори по-древни от шумер и египет, са от балканите отново.
Глаголицата произлиза именно от тях - Линеарните писмености.
А азбуката която създават Светите братя е реформирана глаголица, защото е имало два варианта - или да пишем на латиница или на нищо, защото глаголицата е прекалено древна за да бъде запазена и щяла да пречи на бъдещето изопачаване на историята.


Поздрав за всички: ТАЙНАТА НА НАШЕТО ЗНАНИЕ http://sparotok.blog.bg/politika/2011/05/24/tainata-na-nasheto-znanie.752849

ПП.
Това не означава, че нещата които автора на темата е споделил са изцяло грешни. Просто хронологията е изопачена и каруцата е пред коня.
« Последна редакция: Май 27, 2011, 00:40:52 am от P.E.A.C.E. »

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 499
Re:Кирил и Методий -унищожители на славянска&
« Отговор #8 -: Май 27, 2011, 11:14:08 am »
Пак казвам, това което руснаците твърдят е невъзможно, защото Кирилицата е реформирана Глаголица! Твоето твърдение, което дори няма да повтарям е абсурдно, защото Светите братя са реформирали глаголицата, защото Запада не я е одобрявал.
Глаголицата пък е наследник на Линеарните писмености, които са на по 4000 години минимум.

А приликите в изписването, в еволюцията на този БАЛКАНСКИ език, може да види всеки човек.
Да вметна, "руните" от розетката от Плиска съвпадат на 100% ВСИЧКИТЕ с Линеарната писменост...

Казах  8)
« Последна редакция: Юни 09, 2011, 19:15:35 pm от Mirotvorec »

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 499
На който му се чете, http://sparotok.blog.bg/politika/2011/05/24/tainata-na-nasheto-znanie.752849
Долу в коментарите дискусията също е много интересна, като има и хора доближаващи се до наднационалното мислене.

Всъщност като се замисля дълбоко... и аз не съм сигурен какви са били Кирил и Методий, но по-важното е какви са ги вършили и какви са били последствията.

Доста често явление е това. Вместо да се гледа смисъла... търси се автора.
Същото и с религиите...

Liubo за юдаизма съм съгласен - силно е инфилтрирал и исляма и християнството.

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
Пак казвам, това което руснаците твърдят е невъзможно, защото Кирилицата е реформирана Глаголица! Твоето твърдение, което дори няма да повтарям е абсурдно, защото Светите братя са реформирали глаголицата, защото Запада не я е одобрявал.
Глаголицата пък е наследник на Линеарните писмености, които са на по 4000 години минимум.

Виж, аз разбирам, че така е устроен човешкият мозък и за това написах още в началото, че информацията, която давам тук ще е нещо като шок за повечето хора в България, но писах още, че “...има и будни и съвестни хора, и хора, които на всяка цена биха искали да знаят истината, макар и не тъй приятна за тях.
Трябва да се каже, че истината не може да се разглежда като приятна или неприятна, истината е една, независимо дали ни харесва или не. Понякога е нужна смелост, за да погледнем в очите на истината...

Да си припомним, че според статията на Игор Тищенков:

"Ден на унищожение на славянската култура"
( http://ru-an.info/news_content.php?id=842) в Русия е имало 4 основни и 2 спомагателни вида писменост, една от която е Глаголица или Търговска писменост. Но тази писменост се е използвала за водене на регистри, сметки, оформяне на сделки и търговски договори. Впоследствие Глаголицата е започнала да се използва наравно с други езици за запис на билини, приказки, исторически събития, за писане на Свещени Книги.
А имало и още една писменост - Святоруски Образи (Буквица). В древността тази писменост е била най-разпространена сред всички Славяно-Арийски Родове. Тя се е използвала при писане на междуродови и междудържавни договори. Известни са различни варианти на съкратена Буквица: византийски унициал, черковнославянска азбука, древлесловенска (древноруска) азбука. Към този вид писменост може да бъде отнесена и Влесовица или шрифт на Влесовата книга http://www.1-sovetnik.com/books/Archives/Veles-1.zip, шрифт на Святоруски Влъхвари – текстове, записани на дъски от свещените дървета: дъб, бреза, кедър и ясен.
Древлесловенският или древноруският език е легнал в основата на много европейски езици, включително и английския език, думите на който са се писали на «латиница», но по звучене и смисъл са били Славяно-Арийски.

След това в статията пише, че "...Кирил и Методий не само нищо не са създавали, а, напротив, успешно са провели спецоперация по обедняването и опростяването на руския език, като са лишили древнославянската азбука от девет най-важни образи на руските буквици. Целта на тази диверсия (а по друг начин е трудно да се изразиш) е била следната: да се преведе за славяните Библия, в името на която, впоследствие, са били унищожавани всякакви прояви на истинската родна славянска култура....”

А какво представлява Библията ??!

Е, написах го днес, на 27.05.2011г., в 10:25:20
БИБЛИЯТА Е АДАПТИРАНА ТОРА ЗА НЕИУДЕИ
И
в книгата на пророк Исаия, Ветхия Завет – Глава 60, стихове 2-5, 9-12, 16 (http://religia.shumenbg.com/center.php?wform=h&p=s&d=135&gl=60&s=7cb6f454929dab05fd84ec9412556c8b) пише същото както и в Тора,  Йешайа, Глава 60, стихове 2-5, 9-12, 16 (http://toraonline.ru/neviim/yeshaya.htm), само че има един нюанс:

В Библията е смекчено, за да не се шокират тъй много вече заспалите ГОИ (славяни), за да не се събудят. На кой ли му е приятно да е роб??! Всеки иска да е важен или най-малко да е уважаван и зачитан.
Но за всичките славяни е отредена само една роля – в качеството на РОБИ. Има и още една – ПО-ДОБРЕ ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ СЛАВЯНИ ИЗОБЩО ДА ГИ НЯМА, а другата да са роби...
Тук е мястото, да си спомним за плана на Кисинджир за “Златния милиард”.
Славяните с кирилица, а също така и с латиница, но говорещи на езика, който не тъй много се различава от старо-славянски, – не влизат в Златния милиард!!!

Защо ли??!

Защото при правилното произнасяне и написване на думите, при славяните може да се събуди генната памет. А чужденците от “културния” Запад – ще продължат да спят...

Вече писах защо:
виж филма между 28-ма и 29-та минути "Игры Богов. Правильное образование ч.1" ("Игри на Боговете. Правилно образование част 1")
http://video.mail.ru/mail/galina_voevodina/176/164.html?liked=1
където в течение на 1 минута се разказва за един експеримент на учените, който не се афишира и това не е случайно.
Поради това, че резултатите от експеримента са от изключително значение, дадох и превод. Важно е и затова ще се повторя, да ме простят тези, които са вече прочели това:

“...Думата е символ, който изразява представа за образ.

Преди няколко години международната група от специалисти проведе експеримент, резултатите от който учените от академичния свят предпочитат да не афишират. В експеримента са били използвани думи от различни езици. Думите в закодиран вид на различни езици, но с едно значение, са се съобщавали на славянин и на англоезичен човек. Например, “ПЕС”, “DOG”, “HUND”, “CANIS” и т.н. Сензацията от резултата на експеримента е това, че показанията на датчиците, установени над речевата зона в мозъка, са фиксирали съответния резонанс само при възпроизвеждането на думата “ПЕС”. Изводът е бил очевиден. Цялата сложна система на преобразуването на символа в химичните елементи на организма имат руски декодер.” ( ще добавя – старославянски декодер. Просто в Сибир езикът максимално се е запазил в своя изначален вид, докато с отдалечаването от Сибир, езикът все повече се е променял. Това се наблюдава и в България: в София езикът е максимално близък до официалния държавен език, а колкото е по-далеч от София, толкова повече и по-специфични диалекти могат да се наблюдават. Да вземем за пример, Враца или Монтана.)"

И така, щом Библията служи на иудеите, за да могат те да превърнат хората в роби, а над тях “...ЩЕ ВЪЗСИЯЕ СВЕТЛИНАТА НА ГОСПОД ....” и “ЦЯЛОТО ИЗОБИЛИЕ НА ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ ЩЕ СТАНЕ ТВОЕ (на иудеите) и БОГАТСТВОТО НА НАРОДИТЕ КЪМ ТЕБЕ (към иудеите) ЩЕ ПРЕМИНЕ...” и “ДА СЕ ПРИНАСЯ ПРИ ТЕБЕ (при иудеите) БОГАТСТВОТО НА НАРОДИТЕ, а ТЕХНИТЕ ЦАРЕ ЩЕ СЕ ДОВЕЖДАТ като РОБИ.”  - Тогава защо да не се запитаме – НА КОЙ СА СЛУЖИЛИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ, като са “усъвършенствали” Святоруските  Образи (Буквицата), за да преведат за славяните Библия??!

За справка Буквица – виж, например това  http://www.dunmers.com/wp-content/uploads/2009/07/d0b1d183d0bad0b2d0b8d186d0b0-d182d0b0d0b1d0bbd0b8d186d0b0.zip

Между другото Аз според Буквицата е Ас (Бог или по-точно човек, достигнал нивото на Творец, сега се нарича - спец) на Земята.


« Последна редакция: Юни 09, 2011, 19:17:50 pm от Mirotvorec »

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
Всъщност като се замисля дълбоко... и аз не съм сигурен какви са били Кирил и Методий, но по-важното е какви са ги вършили и какви са били последствията.

Доста често явление е това. Вместо да се гледа смисъла... търси се автора.
Същото и с религиите...

Liubo за юдаизма съм съгласен - силно е инфилтрирал и исляма и християнството.

Всъщност, ако разбереш кой е авторът и на къде тегли, ще разбереш и цялата игра.
А от “свещените” книги , както ти се изрази, на инфилтриралите юдаизъм (и-уд-аизъм – хора с иусечена плът (уд)), ислям и християнство може да се разберат много неща – и къде е конят, и къде е каруцата, и кой и накъде дърпа юздите. Просто трябва внимателно да се чете...

Всеки лингвист знае, славяните в древността наричали юдеи като иудеи – и-уд-еи. Т.е. хора с иусечена плът (уд). Това не се афишира по ТV.
В този смисъл интересна и думата “удовлетворение” – уд-вле-творение, т.е. уд (полов орган) влече да творим. Става забавно, когато чуваш, например, по ТV следното: “С голямо удовлетворение забелязах, че ...” или “...Човек открива истинското удовлетворение и щастие по пътя към постигане на...”
Малко не е в темата, но е забавно.
« Последна редакция: Май 27, 2011, 15:09:11 pm от Liubo »

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 499
Омесваш несъзнателно някои неща!
Защо пишеш в стил библия = вехт завет?!?! Ами Новия Завет?
Това, че са превели вехтия, може да бъде защото са нямали избор. Видяхме какво стана с богомилите, които не са се кланяли на вехтия завет...

Смесването на тора, с Новия Завет е просто последен напън да се скрие Светлината.

Защото мнозина дори не я четат тази книга...
Вехт завет - 1200 страници, доста изморително и манипулативно четиво, докато дойде накрая 200-300 страници Нов Завет, в тотално друг стил и навярно много орязан... за съжаление.

Е, щом са превели на разбираем език Новия Завет - за кои работят? За тъмните или за светлите?

Продължаваш да се самоубеждаваш в една теория която приемаш за вярна по неразбираеми за мен причини. Какво виждаш има много гледни точки.
- Без Кирил и Методий навярно сега щяхме да пишем на латиница, както много славяно-езични народи.
- Без тях нямаше да имаме и достъп на наш език до много знание.
- Без тях нямаше да има Словото на Христа на наш език.

За сега така ги виждам нещата.

Неактивен Liubo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123

Защото мнозина дори не я четат тази книга...
Вехт завет - 1200 страници, доста изморително и манипулативно четиво, докато дойде накрая 200-300 страници Нов Завет, в тотално друг стил и навярно много орязан... за съжаление.

 

Точно за това Вехт завет не е преправен, защото някои хора прекрасно знаят, че щом четивото е изморително, никой няма да го чете или поне няма да се вниква в смисъла на написаното. Но... ИМА ЛИ Я, СВЕЩЕНАТА КНИГА?? - ИМА – цели 1200 страници Вехт Завет + 200-300  страници Нов Завет – ТОГАВА ИМА И ЦЯЛА РЕЛИГИЯ, ПОСТРОЕНА ВЪРХУ КНИГАТА.

 Има и хора, които празнуват, без да се замислят какво.

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 499
Ами мисля, че не разбра ни най-малко какво имам предвид с нито един от постовете си :)

Поздрави!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27