Автор Тема: В Руските санаториуми лекуват по нашенска методика!  (Прочетена 7029 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Niya

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 73
АЛЕКСАНДЪР ЦАНКОВ: В РУСКИТЕ САНАТОРИУМИ ЛЕКУВАТ ПО НАШЕНСКА МЕТОДИКА, А БЪЛГАРИТЕ УМИРАТ
В: ДОКТОР, №26, 26 юни 2006, с. 18

 
Мастити родни капацитети в медицината правят всичко възможно за геноцид над болните от астма

Александър Цанков е един от членовете на Обществения съвет “Магурата”. Той е от хората, изправили се срещу група твърдоглавци от Министерството на здравеопазването, които умишлено подлагат болните от астма и от белодробни заболявания на продължителни мъки. Г-н Цанков разказва за в. “Доктор” как години наред специалистите от обществения съвет са жестоко атакувани от мастити родни медици, които се грижат единствено за своите интереси.
- Г-н Цанков, за какво точно става въпрос?
- За 750 хиляди българи, болни от бронхиална астма, които и до днес можеха да се лекуват без пари и без рецидиви в уникалната пещера Магурата, ако тогава чиновниците от Министерството на здравеопазването бяха обърнали поне малко внимание на уникалния експеримент, който проведохме с 220 души, болни от хронична астма и с усложнени бронхити и други белодробни заболявания.
- Говорим за двегодишния експеримент, проведен през 1975 г. в пещера Магурата за спелеолечение на тежко болни с алергични белодробни пристъпи?
- Да, точно за това говоря. Като обществен съвет отидохме при завеждащия катедрата по алергология в бившата Медицинска академия, проф. Кирчев, и поискахме подкрепата му за провеждане на експеримента по спелеолечение в Магурата. Абе, вие сте чудни хора, рече професорът, аз още нямам кабинет в Медицинска академия и съм на тавана, а вие ме карате да се завирам в онази дупка. Няма да стане... Трябва да се изчисти пещерата, да се гради санаториум, а парите за сметка на моята катедра, нали? Няма да стане... Този човек направи всичко възможно, за да ни натика заедно с ентусиазма ни в миша дупка.
- Отказахте ли се от експеримента?
- Не, разбира се. Отидохме при тогавашния министър на народното здраве, Ангел Тодоров, който веднага издаде 41 министерско постановление за проучването на пещерата и за спешното изграждане на санаториум за лечението на хора с проблеми в белите дробове. За съжаление, колелото пак се върна при проф. Кирчев и той му сложи най-якия прът. Каза, че нямал време да се занимава с глупости. И за да потвърди отрицателното си решение посети Магурата и докладва в Министерството на здравеопазването, че предложението ни е абсурдно. Условията в пещерата не били подходящи за такива глупости. Министърът обаче не обърна внимание на доноса му и нареди да се извършат най-подробни изследвания в пещерата от висококвалифицирани специалисти и да започнем експеримента. За негов ръководител назначиха проф. Борислав Тодоров. В продължение на две години в пещерата се лекуваха 220 болни с инфекциозно-алергична, тежка форма на болестта. На болните бяха направени подробни медицински изследвания, приложиха се над 70 съвременни методи, методики и тестове. Отразихме научните данни в 106 подробни таблици.
- И какъв беше резултатът от лечението?
- Уникален! 86,7 на сто от болните имаха невероятно подобрение, без рецидиви впоследствие. Тези наши резултати се оказаха много по-добри от постигнатото по същия метод на лечение в Полша, Чехословакия, Унгария, Австрия и други страни.
- И на какво се дължи този успех?
- Според мнението на специалистите това се дължи на подходящото съчетание на лечебните фактори в пещерата, каквито няма в нито една пещера в целия свят.
- Навярно, след приключването на експеримента, са ви вдигали на ръце с овации и са ви закичили с ордени и с медали?
- Точно обратното - заклеймиха ни, ако можеха, щяха да ни обесят. Противниците на този експеримент заляха Министерството на здравеопазването и бившата Медицинска академия с помия, нещо по-лошо и от досиетата. Никой не попита как се чувстват болните, как са със здравето, но гадните им докладни всеки ден летяха за там, където ще им обърнат внимание. И резултатът не закъсня. Бе образувана комисия, която прегледа доклада на проф. Борислав Тодоров и направи своето заключение - експериментът е плод на необоснован, профански ентусиазъм. За да ни заклеймят още по-солидно, враговете на спелеолечението организираха през 1980 г. свой експеримент в гр. Сандански, за да докажат силата на положително въздействие на въздуха и на планината върху белия дроб. Официално отчетоха, че 88,5 на сто от болните са оздравели напълно. После се оказа, че процентът е много под 50, но ние вече бяхме напълно унищожени. Макар че хората, които се излекуваха в пещерата, не преставаха да ни пишат и да ни разказват колко добре се чувстват само за едно или две денонощия, прекарани в Магурата.
- И вие се предадохте?
- Където и да посегнем, все ни чупят ръцете. Кореспондентът на “Работническо дело” написа голяма статия за уникалния експеримент, но тя не видя бял свят. Не ни разрешиха да правим научни съобщения, да даваме интервюта, нито да огласяваме писмата на благодарност от оздравелите участници в експеримента. През 1975 г. проф. Тодоров поиска разрешение от бившата Медицинска академия да защити докторската си дисертация на тема “Спелеолечение в пещера Магурата” в СССР, но му отказаха. Професорът обжалва отказа до ВАК и му разрешиха защитата да стане в тогавашния Ленинград.
- Все пак професорът е заминал, нали?
- Да, замина, но и на 3000 км от София нашите противници не престанаха да завиват душата на възел по телефона. Три дни преди защитата му изпратиха бърза телеграма да си тръгва веднага за България.Той не се подчини и защити дисертацията си.
- И сега какво?
- Нищо, неговият труд, който в България беше оплют и отречен, отдавна е признат, одобрен и утвърден за изпълнение по цялата територия на Русия. Всички санаториуми за белодробни заболявания работят по методиката на проф. Тодоров. Оценката, която дават на българина от осем руски градове, е изключително висока. За съжаление, не от България, а от Русия долетя новината: Българският учен проф. Борис Тодоров е автор на един нов, уникален метод за лечение на бронхиалната астма, който успешно се прилага във всички санаториуми и белодробни клиники на територията на Русия. Болните от астма днес могат да отидат да се лекуват в руските санаториуми, но по българската методика на проф. Тодоров. Не е ли геноцид това към собствения ни народ - да има възможност за трайното излекуване на 750 хиляди българи, болни от астма, и да се направи всичко възможно, за да им се отнеме този единствен и последен шанс, може би. Това наистина е престъпление, защото за 30 години болните от това заболяване са се увеличили 12 пъти. А пещера Магурата все още продължава да е марка за сирене...

От http://www.bulpress.net/


Навярно, има още доста български методики за лечение неизвестни на българите.
« Последна редакция: Юли 18, 2006, 03:44:39 am от Horus »

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Мда верно си е  - дето има една приказка - "вода гази, а жаден ходи"...
Оплакваме се като една от най-бедните нации в света, а всъщност  сме една от най-богатите..
Нищо... ще мине време и съкровената чистота на българските земи ще заблести с невиждана нова сила.
musica universalis

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Всичките в правителството трябва да се анихилират!

И самата здравната система дето я копираха от английската и е най-изостаналата в света.....

Защо Българите имаме най-най-най-отвратителните (и всички обидни думи...) управляващи на света. Как става така? Сигурно не ги избираме.

Такива хора като Александър Цанков и екипа му трябва да се пазят и защитатават - те са бъдещите медици! А какво става - принудени са да емигрират, за да може никой да не пречи на геноцида над българите.....

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Цитат
Защо Българите имаме най-най-най-отвратителните (и всички обидни думи...) управляващи на света.
Неоколониализъм в действие  8)
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Gogo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 275
докато във всеки град и село на площада не се издигне бесилка и всеки престъпил закона- от наи простия крадец, до наи високоизбрания народен представител не висне там на нея когато бъде уличен в нещо престъпно няма се оправим!аи нали съм с добра душа и меко сърце вместо бесилка мисля че може и разтрел ;D.
ПС:кучето играе според тоягата,не е луд този който яде баницата ,а този който му я дава и т.н. има много народни поговорки и мъдрости на тази тема.....

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
И по десет бесилки да сложат това няма да помогне. Със сила хубост не става. Хората трябва сами да осъзнаят кое правилно.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
И по десет бесилки да сложат това няма да помогне. Със сила хубост не става. Хората трябва сами да осъзнаят кое правилно.
Влад Цепеш е имал такива жестоки закони,че и най-простото престъпление е било накавано със смърт.За сметка на това на един кладенец в столицата му-Търговище била поставена златна купа.И докато той управлявал тази купа не била открадната
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
И това правилно ли е според теб? За една купа да убиеш човек?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Oberon

 • Гост
Да го убиеш не, ама да му резнеш ръката да...

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
И това правилно ли е според теб? За една купа да убиеш човек?
ми зависи
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Gogo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 275
ако се утрепат един двама макар и дребни крадци,или разбоиници някви,и това се разгласи и узакони със закон,едва ли повече ще има кражби и престъпления

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Пфу, добре, че не трябва да правя такъв избор.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27