Автор Тема: Thiaoouba Prophecy - Нашата `така наречена` цивилизация  (Прочетена 8141 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Akira_san

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Извадки от книгата Thiaoouba Prophecy, свободен превод. Надявам се, че написаното ще помогне за пробуждането и разбирането, че има и други системи на управление и прочие.
Enjoy  :-)

МУ - Континента, който беше дом на една от най-добре организираната цивилизация съществувала на Земята.

Тяхната политическа система беше моделирана по. Те много отдавна бяха открили, че единствения начин да управляват държавата правилно, е като поставят за държавен глава на правителството, седем човека с интегритет, представляващи никаква политическа партия, но искрено отдадени на, да направят всичко възможно за страната си.

Седмият из между тях беше Върховния съдя, който вот се считаше за два. Ако четирима бяха срещу него и двама с него по определен проблем, те тогава стигаха до застой и часове или дни на дебат следваха, докато поне един от седемте не беше обеден да си промени мнението. Този дебат беше воден в частност с интелигентността, любовта и загрижеността за народа.

Тези избрани личности не получават никакви огромни материални ползи за воденето на нацията. Това беше тяхна склонност да водят и те го правеха за любовта да служат на тяхната държава – Това предотвратяваше проблемите с криенето на опортюнист из между избраните.

Процедурата е следната: В село или област, човек с интегритет беше избран чрез референдум. Никой с досие на лошо ръководство или склонност към фанатизъм бива избран – избрания демонстрира интегритет във всички области. След това той бива изпратен до най-близкия град заедно с другите представители от съседните села, и там още избори биват държани.

За пример, ако има 60 човека, щеше да бъдат избрани всичките 60 от народа за техния интегритет и не срещу обещания, които правят, но не могат да изпълнят.
Представители от цялата нация се събират в столицата. Те биват разделени на групи по шест и всяка група бива назначена в определена конферентна зала. За следващите десет дни, групата стои заедно – държайки дискусии, споделяйки ястия, наслаждавайки се на шоута и евентуално, те избират лидер от групата. Така, ако има 60 представителя, разделени на десет групи, ще има десет лидера от групите. От тези десет, седем биват избрани със същия процес, и от седемте, евентуално, Върховен лидер изплува. Той получава титлата Крал.

Кралят бе избран по този начин, само ако неговия предшественик беше мъртъв без да е назначил наследник, или ако наследникът не беше одобрен от съвета на седемте.
Той получаваше титлата Крал, защото той представляваше Земята, и второ, защото девет от десет пъти, той може да е син на близък роднина от предишния Крал.
Кралят не беше боготворен, той просто беше представител.

Обаче, ако този Крал прояви и малка наклонност към диктаторство, той бива свален чрез неговия съвет по равенство.

Столицата беше наименувана Саванаса. Саванаса беше разположена върху огромно плато. На центъра беше конструирана огромна Пирамида. Всеки камък използван в конструкцията тежеше по 50 тона, и беше точно разрязан до една пета от милиметъра, използвайки това, което можем да наречем „ултрасоник вибрираща система“.
Огромните камъни бяха транспортирани използвайки техники на анти-гравитация много добре познати на хората. (Те ги носеха върху платформи, 20 сантиметра във въздуха по каменните пътища и беше конструиран използвайки същите принципи като на пирамидите.)
Настилките по пътищата бяха построени из цялата страна, като огромна мрежа на паяк.

Пирамидата беше инструмент. Огромен инструмент. Също като Хеопсовата Пирамидата в Египет. Те бяха високо развити и имаха дълбоко разбиране на законите, на всечената и
Пирамидата като уловител на космическите лъчи, сили и енергии, също и земни енергии, също като могъщо средство за комуникации с други планети и вселени, също за възпроизвеждане на дъжд. Чрез система от плочи, направени от специална сплав включваща сребро като основен компонент. Тези хора можеха за няколко дена да позволят натрупването на облаци над страната и да създадат дъжд, ако се нуждаеха от него.
По този начин, те можеха да създадат, фактически, един рай около целия континент.

Къщи с най-различни размери и архитектурен дизайн. Повечето от тези къщи имаха тераси  обградени от цветя, където от време на време се виждаха много красиви видове птици. По модерните къщи без тераси имаха красиво направени балкони – също изпълнени с цветя. Ефекта беше много възхитителен – като да вървиш из градина.
По улиците, хората или вървяха или летяха, около 20 сантиметра над пътя. Върху малка кръгла платформа, която не издаваше звук, изобщо. Други яздеха коне.
На края на улицата на градският площад имаше закрит пазар, където бяха изложени най-различни стоки. Имаше най-различна риба, имаше най-различно месо, също така и невероятен избор от зеленчуци. Най-доминиращи бяха цветята, които изглежда че изпълваха района. Беше ясно, тези хора се наслаждаваха на цветята. Които или носеха из косите или под ръка. Клиентите вземаха, каквото си избираха, давайки нищо в замяна – нито пари, нито нищо като заместител.
Пари не съществуваха, защото всичко принадлежеше на общността.
Така никой не мамеше – Колективният живот е идеално хармоничен.

Нашата `така наречена` цивилизация

Ние искахме да ви покажем, че до днешната така наречена цивилизация, на Земята имаше `истинска` цивилизация.

Ти си тук, защото ти принадлежиш на цивилизация, която е поела по погрешен път.

Повечето от нациите на Земята, вярват че са високо развити, което не е така. Вместо това техните култури са декадентни. От самите лидери до така наречените елитни класове. Цялата система е изкривена. Както можем да осъзнаем, всеки тоталитарен режим е огромно стъпка назад за цивилизацията. На земята, има нужда от дисциплина, но `дисциплина` не означава диктаторство. Самият Създател, не задължава никое същество, човек или другиго, да върши каквото и да е против неговата воля. Всички ние имаме свободна воля и от нас зависи да се дисциплинираме, за да се подобрим духовно.
   Да наложиш волята си над другиго, по начин, който лишава индивида от привилегията да упражнява собствената си свободна воля, е огромно престъпление, което човек извършва.
Това което се случва в Южна Африка е престъпление срещу цялото човечество. Самият расизъм е престъпление...

Истинските опасности на Земята, по ред са: пари, политици, журналисти и наркотици, и религия.

Опасността не е пред смъртта на физическото тяло, както милиони вярват. Опасността съществува в начина, по който човек живее. В планетата, парите са най-лошите от всички злини. Опитай сега, да си представиш живот без пари...

Виждаш ли? Дори не можеш да си представиш такъв живот. Защото ти вече си окован от системата.

Хората от Му можеха да посрещнат нуждите си без да употребяват никакви пари. Хората бяха много щастливи и високо напреднали. Цивилизацията на Му се въртеше около „колективното обществото“ – едновременно духовно и материално, и то процъфтяваше. Разбира се, не бива да бъркаме „колективното обществото“ или колективизма с „комунизма“, който съществува в някои държави. Комунизма, под формата, практикувана на Земята, е основна част от тоталитарния режим, вместо демократичен, и поради това е позорен за човечеството.

За съжаление, до колкото се отнася до парите, е трудно да се помогне градивно, защото цялата система е базирана на тях. Ако Германия има нужда от 5000 тона Австралийска вълна, не може да изпрати, като обмен, 300 мерцедеса и 50 трактора. Икономическата система не работи така, затова е трудно да се подобри.
   От друга страна много може да се постигне при политиците и политическите партии. Всички вие сте в една и съща лодка... Сравнението е точно, което може да се направи между страна или планета и лодка. Всяка лодка трябва да си има капитан, но за да работи добре се нуждае от умение и духът на сътрудничеството из между моряците, както също и тяхното уважение към капитана. Ако капитана е интелигентен, опитен и бързо мислещ, също почтен и честен, шансовете са големи, че екипажът ще направи всичко възможно под негово ръководство. Накрая всичко се свежда до съществената полза на капитана – независимо от неговите политически или религиозни учения, които ще решат ефективността от неговите действия.
   Представи си, за пример, че капитана трябваше да бъде избран от екипажа, повече по политически причини, отколкото поради неговите умения в навигацията и справяне със ситуацията, по време на опасни времена. За да си представим ситуацията по-добре, нека да си представим, че наблюдаваме действителни избори. Застанали сме пред главната палуба, където 150 члена от екипажа са събрани заедно с три кандидата за капитани на кораба.
Първия е демократ, втория е комунист, и третия е консервативен. Из екипажа има, 60 с комунистическо учение, 50 демократа и 40 консервативни. Сега ще кажа, защо тази работа не може да действа правилно.
   Комунистическият кандидат е задължен да направи определени обещания на демократите и консервативните, ако иска да спечели, защото само 60 гласа са му гарантирани. Той трябва да обеди поне 16 члена от другите партии, че е в техен интерес да го изберат. Но ще може ли да удържи на обещанията, които е направил? И, разбира се, същото важи и за другите два кандидата.
   Когато един или друг от избраните капитани е в морето, той винаги ще вижда, че определена група от неговия екипаж е против него, да командва, затова винаги има риск от бунт. Разбира се, това не е метода по-който капитана успява да издава заповеди – за щастие, аз просто исках да илюстрирам опасностите, които са присъщи, когато избираш лидери по политически причини, вместо из основа на техните умения да ръководят народа, честност и подходящи насоки.
   Докато сме по темата, трябва да наблегна на друга точка. Когато нашия избран капитан е в морето, той е единственият лидер на кораба, докато, когато лидер на дадена партия е избран като глава, той незабавно е конфронтиран от лидера на опозицията. От самото начало, независимо дали неговите решения са правилни или погрешни, той ще е систематично критикуван от опозиционната партия, докато друг не го замени.
   Как може страна да бъде управлявана нормално, от такава система?

Неактивен Akira_san

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re:Thiaoouba Prophecy - Нашата `така наречена` цивилизация
« Отговор #1 -: Май 21, 2011, 01:49:11 am »
Има ли решение?
Разбира се, и то вече бе описано. Единственото решение е да следваш примера на правителството на Му.
Това е да сложиш за глава лидер, която уникална цел е доброто на хората – лидер, който не е мотивиран от погрешна гордост или партия и лична парична изгода. Да премахнеш политическите партии – и негодуването, недоволството, омразата, която върви със тях, и да държиш ръката на съседа – да го приемеш и работиш с него, независимо от разликите, които можете да имате. Той е все пак, в същата лодка заедно с теб. Той е част от същото село, същия град, същата нация, същата планета.“

„От какво е направена къщата, която те подслонява?“
„- От тухли, дърво, гвоздеи, керемиди, мазилка...“
„Определено, и от какво са направени тези материали?“
“- Атоми, разбира се”
“Идеално. Сега тези атоми трябва да се свържат много близо за да сформират тухла или някой друг строителен материал. Какво би станало ако тези атоми се отблъскваха един друг вместо да се обединят?”
“- Разлагане”
“И ето го!” Когато отблъснеш съседа, твоят син или дъщеря – ако не си винаги готов да помогнеш на тези, които не харесваш, ти допринасяш за разлагането на цивилизацията.
И това се случва на Земята, все повече и повече, чрез омраза и насилие.“

Насилието не плаща и никога няма.
Решението лежи в любовта и култивирането на ума.

С изобретяването на електричеството, двигателя с вътрешно гориво, автомобила, самолета и други, хората по Земята пренебрегнаха култивирането на тяхната духовност и фокусираха върху материалния свят.
   Хората имат тенденция към материализма вместо, към духовната страна на тяхното съществуване. В същото време, те си позволяват да бъдат мамени и водени в кръг от структура, от политици и бюрократи, точно тава се случва на Земята. Лидерите заблуждават масите с празни думи и мотивирани от алчност или гордост, те `водят` цели нации към тяхната гибел.
   Постепенно тези велики нации започнаха да си завиждат и както следва, от завист до омраза, евентуално те се мразиха толкова много и изцяло, че се получи катастрофа. Притежавайки много усъвършенствани оръжия, те постигнаха тяхното взаимно унищожение.
   Мисля, че вече знаете какво имам предвид под `вредно за човешката раса`. Много хора на Земята, вярват че атомните оръжия са основна опасност, но не е така.  Най-голямата опасност засяга „материализма“. Хората на Земята се стремят към пари – за някои, това означава власт; за други, да се сдобият с наркотици (друго проклятие), а за други, начин да притежаваш повече от колкото съседа има.

Ако бизнесмен притежава голям магазин, тогава той иска втори и после трети. Ако притежава малка империя, той иска да я увеличи. Ако обикновен човек притежава къща, в която той може да живее щастливо със семейството си, той иска по-голяма или да притежава още една, после трета...
Защо това безумие? Освен това, човек умира рано или късно и ще изостави всичко, което е натрупал. Може би неговите деца ще пропилеят неговото завещание и техните деца ще живеят в бедност?  Целият му живот ще е зает с чисто материални неща, не можейки да отдели време за духа.

Сега, както обясних, материализма представлява една от най-големите заплахи за настоящият живот и бъдещите.

Репортерите, изглежда, че търсят, дори се молят над сцени на насилие, убийство, трагедия и катастрофи; омръзнало ни е от тяхното държание.
Лидерите на дадена държава, журналистите, всъщност всеки, който чрез тяхната длъжност може да упражни влияние върху хората, има огромна отговорност към милионите хора, които са не повече, не по-малко съграждани по братство. Прекалено често, дори тези които са били избрани за техните позиции от народа, забравят за задълженията, които имат – докато не настъпи отново време за избори, когато им мине през ума че хората са недоволни и могат да гласуват против тях.
   Макар, че това не е положението с журналистите, след като те не трябва да вдъхновят увереност в публиката за да си спечелят позицията – и все пак, те имат подобна власт -  да повлияят по-начин, който е добър или лош. Действително, те са способни да направят много добро, когато алармират публичното внимание за опасности и несправедливост – и това трябва да е тяхната основна функция.
...
Безсмислие и безотговорност не са качества, очевидно в цивилизованите народи. Ето защо казвам, на Земята, не сте дори постигна първата буква на думата цивилизация.
...
Те могат просто да кажат: "Ние току-що научихме за убийството на седем души от един  безотговорно луд. Това убийство се случи на еди кое си място и е тъжно събитие за страна, която се счита за цивилизована. Пълен стоп“

От Какво тогава трябва репортажите да се състоят?
Има много неща, които си заслужават за показване – репортажи които си заслужават, които подобряват психиката на хората, вместо да им промиват мозъка негативно. Репортажи, като да рискуваш живота си, за да спасиш дете, което се давеше или в помощ на бедните, да им подобриш живота.

Разбира се, положението на издателските и прочие групи зависи от сензацията, която съдържат за да се продават.

И ето ни отново, отново стигнахме до корена на всичките ни проблеми – „парите.“
Това е проклятието, което подкопава цялата цивилизация, и все пак, в този случай, ситуацията може да се обърне, ако тези които са отговорни бяха мотивирани да се променят. Независимо в коя планета се намираш, най-големите опасности за човечеството са, основно от психологичен, отколкото от материален характер.

За около 140 години на планета, човека ускори унищожаването на природата и завърсяването на природата. Това се случи още със откритието на парниковата машина и двигаделя с вътрешно горене. Замърсителите трябва да бъдат спряни преди ситуацията де се е оказала необратима. Един от основните замърсители на Земята, е бензиновия двигател и той може да бъде заменен незабавно с водороден двигател, който няма да причини замърсение, така да се каже.  Прототипи на такъм двигател са конструирани от най-различни инженери, но те трябва да бъдат индустриално произведени за да заменят бензиновите двигатели. Не само, че това ще намали замърсението с 70%, но е също много по икономично за консуматорите.
   Големите петролни корпорации бяха ужасени от идеята този двигател да бъде популяризиран, защото тава би означавало загуба на продажби и последвала финансова разруха. Правителствата, също, които налагат огромни върху тези горива, биха пострадали равно.
   Виждате ли, винаги се стига до парите. Заради тях имате цяла икономическа и финансова среда, която се противопоставя на прогреса пред радикалната промяна, пред изгодата за всички хора на Земята.


Хората на Земята позволят да бъдат блъскани, бити, експлоатирани и водени до кланицата от политически и финансови картели, които са понякога свързани с добре познати секти и религии.
Когато тези картели се провалят със добре замислени рекламни кампании възнамеряващи да промиват мозъци, то тогава те се опитват да спечелят чрез политически канали и след това, чрез религии или, чрез смеска между двете.

Но хората от Земята не могат повече да позволяват, да бъдат третирани като глупаци и водени в кланицата, като стадо овце от лидери, които те самите са избрали демократично. Хората от огромното общество. В нация от сто милиона живеещи, абсурд е група финансисти, състоящи се от може би сто индивида да решават съдбата на други – както касапина прави на кланицата.

Такава група много добре и наистина угаси бизнеса с водородният мотор, за да не се споменава повече. Тези хора не ги интересува какво може да се случи с планетата през идващите години. Егоистически, те търсят изгода, очаквайки да бъдат мъртви преди `каквото и ще става`. Ако Земята изчезне, като резултат от ужасна катастрофа, те предполагат, че те вече ще са мъртви. И ето е огромната им грешката, защото източника на идващата катастрофа е от замърсяването излизащо дневно на планетата и последствията ще бъдат усетени.
   Хората не бива да правят, както на детето, на което му е забранено да си играе с огъня; детето е без опит и независимо, че му е забранено, то не се подчинява, и се изгаря. Веднъж изгорено то „разбира“, че възрастните са били прави. То няма да си играе с огъна повече, но ще си плати за негово неподчинение, като страда за няколко дена. За съжаление, в случая, който ни касае, последствията са много по сериозни. Унищожението на цялата планета е в риск – без втори шанс, ако не поставиш доверие в тези, които искат да помогнат.

Има само едно решение – групирането на индивида. Групата е единствено силна когато е голяма. Но е жизнено хората да забравят тяхната омраза, тяхното негодуване, и особено техните политически и расови различия. Тази група трябва да е интернационално обединена - и не ми казвайте, че това е невъзможно – защото на Земята вече съществува – Червеният кръст.
Неактивен Akira_san

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re:Thiaoouba Prophecy - Нашата `така наречена` цивилизация
« Отговор #2 -: Май 21, 2011, 01:56:23 am »
Планета Х. Планета, която наподобява нашата. Два пъти е по-голяма от Земята, с 15 билиона население, но като Земята и други планети от първа категория е `Планета на Тъга`. Нашите проблеми са също като вашите: ние имахме два атомни холокоста, също ние преживяхме диктаторство, престъпления, епидемии, монетарна система и всичко свързано с нея, религия, култове и др. неща. Обаче 80 от нашите години ние започнахме реформа, всъщност реформата беше стартирана от група, от четири човека, от малко село намиращо се на брега, на нашите големи океани. Тази група, състояща се от три мъже и една жена, проповядваше мир, любов и свобода на словото. Те пътуваха до столицата на тяхната държава и поискаха аудиенция с лидерите. Тяхното искане беше отхвърлено, защото режима беше диктаторски и военен. За шест дена и пет нощи, четиримата спяха пред портите на двореца, нищо не ядяха и пиеха малко вода. Тяхната упоритост привлече публично внимание и до шестият ден, тълпа от 2000 беше се събрала пред двореца. С немощни гласове, четиримата проповядваха пред тълпата да се „обединят чрез любов“ за да променят режима. Докато охраната не сложи край на тяхното `слово`,  застрелвайки четирима и заплашвайки останалите, че ще ги застрелят ако не се разпръснат. Това те бързо направиха от страх. Въпреки всичко, семето бе посято в умовете на хората. Разсъждавайки, хиляди от тях осъзнаха, че без мирно разбирателство, те бяха безсилни, напълно безсилни. „Словата минаваха навсякъде измежду хората – богат и беден, работодател и служещ, работник и съдя, и един ден, шест месеца по-късно, цялата нация спря“. Атомните електроцентрали спряха, транспортната система спря, магистралите бяха блокирани. Всичко спря. Фермерите не доставяха храната, радиото и телевизията спря да излъчва; комуникационните системи спряха. Полицията беше безпомощна в лицето на такова единство, защото, до часове, милиони хора се присъединиха към `прекратяване на работата`. Изглежда, че тогава, хората забравиха за тяхната омраза, завист, различия, докато хората се обединиха срещу несправедливостта и тиранията. Полицаите и армията се състояха от човешки същества и  тези човешки същества имаха близки и приятели из тълпата. Вече не беше въпрос до убиването на няколко индивида. Стотици хиляди щяха да бъдат убити, само за да `освободят` една електроцентрала. Пред лицето на решителността, на хората, полицията, армията и диктатора бяха принудени да капитулират. Единствена смърт се случи по време на инцидента, където 23-мата фанатика, които се състояха от личната охрана на тиранина -  войниците бяха принудени да ги застрелят за да стигнат до него. Сега тази нация е най успешната на нашата планета, но както на твоята има и други нации под властта на насилствен тоталитарен режим. Ние правим каквото можем за да им помогнем.

Цитат
„Славата на твоите нации се изпарява пред твоите очи, като един по един те са атакувани от вътре и вън. Всеки един е зависим от монетарните белезници, които изискват отдаване на права за минерали и други ресурси като откуп. Парите са пуснати в тайни сметки, които се връщат на узурпаторите докато лидерите биват депозирани или убити. Циклите се повтарят отново и отново. Хората са изоставени от техните правителства и затова те трябва сами да се издържат в ситуации на по-малко и малко, и все повече и повече регулации“.

Цитат
Прозореца на възможността за промяна да постигнем необходимото величествено съзнание е малко в сравнение с вътрешните пречки на човешките ценности, които трябва буквално да бъде разпръснати, така че цялостта да се трансформира.

Сега, след като прочетете темата, вярвате ли че можем да създадем един по-добър свят?

Неактивен Akira_san

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re:Thiaoouba Prophecy - Нашата `така наречена` цивилизация
« Отговор #3 -: Май 29, 2011, 17:17:15 pm »
Интересно ми е, какво мислите?

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 126
Re:Thiaoouba Prophecy - Нашата `така наречена` цивилизация
« Отговор #4 -: Юни 03, 2011, 22:29:51 pm »
Akira_san ,много добро предложение в текста- да се забранят партиите. Но те са създадени само с една цел- да разделят хората, за да бъдат по-лесно манипулирани, експлоатирани и т.н. Остава да се намерят тези четирима души, които да застанат няколко нощи пред парламента и да събудят българския народ. Но ще дойдат танковете и ......Все пак много добри идеи има в това повествование. Дано има и други коментарии. Над 300 души са го прочели и няма написан ред???Защо, изпадаме в шок? :hi:
« Последна редакция: Юни 03, 2011, 22:33:22 pm от bojinkata »

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Thiaoouba Prophecy - Нашата `така наречена` цивилизация
« Отговор #5 -: Юни 06, 2011, 17:36:25 pm »
Наистина има тук там добри идеи, но преобладават глупостите.

Направено е за широкия кръг читатели. Без особена дълбочина на мисълта.

Идеята без партии не е лоша.
Но партиите са се появили в следствие на парламентарното управление (или сенат или там каквото и да е друго). Т.е. те са дошли по-късно.
Като идеята им е била просто да обединяват в групи кандидатите. За ориентировка.
Един обикновен човек няма как да знае 3000 специалисти (или колкото са там кандидатите за власт) кой какво може и колко разбира. Затова един вид партията служи (поне би трябвало) за гаранция (за качество).
Все едно да идеш в магазина. Едните очила са китайски, и ще ти повредят очите, а на другите пише "Версаче". И 2те са безплатни. Съответно името би трябвало да ти даде гаранция за качество.
Разбира се, сега нещата са опорочени, но вината не е в понятието "партия" само по себе си, а в склонността да се ЛЪЖЕ.
Т.е. пак опираме до това, че НЕ се работи върху същината на проблемите на съвременните хора, а се дават отвлечени и утопични решения. Които нямат реално осъществяване.

Друг странен парадокс:
от една страна автора говори, че трябва журналистите и медиите да разпространяват по-позитивна информация, а не негативни неща;
а от друга, именно автора с този си текст пише за негативни неща - нямане на пари, лоши партии, расизъм в Южна Африка и тн.
Защо не спомене по-конкретно за какво развитие на духа става въпрос по-точно?
Какво толкова той, например се развива? Какво предлага другите да се развиват?
Стана вече мода, а и клише, да се говори за някакво духовно развитие там, като противоположност на трупането на пари. Но това е по-скоро абстрактно клише, дума, без да има вложен смисъл.
Акцента се слага на това, да се махнат парите. (Идея, приветствана от бедните. Не задължително духовните). Но пък не се обяснява смислено ЗАЩО, освен това мъгляво предполагаемо бъдещо духовно развитие, на което и на автора не му е ясно какво е, и дали изобщо ще се случи. Ами ако хората, въпреки изчезването на парите не пожелаят да се развиват духовно!?
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Akira_san

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re:Thiaoouba Prophecy - Нашата `така наречена` цивилизация
« Отговор #6 -: Юни 06, 2011, 22:23:48 pm »
Благодаря за коментарите. :)

@Tangrata
Хмм, аз преведох интересната част, трябва да прочетеш книгата, тогава ще намериш отговор на въпросите, които задаваш. Но ще пробвам да дам кратък отговор:

Цитат
Един обикновен човек няма как да знае 3000 специалисти (или колкото са там кандидатите за власт) кой какво може и колко разбира. Затова един вид партията служи (поне би трябвало) за гаранция (за качество).
Всъщност: Оставяйки настрани личните работи и слагайки „всичко и най-добро за човешката раса като цяло“ на предна линия. Чрез този процес, интегритет, етика, социални ценности и морални принципи, още веднъж ще бъдат включени в цялото преживяване.
Цитат
НЕ се работи върху същината на проблемите на съвременните хора
Разбирайки, че средата ти влияе, тя те възпитава - тогава знаейки как да разрешим проблема. Като променим средата към по-добро.
Цитат
Акцента се слага на това, да се махнат парите. (Идея, приветствана от бедните. Не задължително духовните).
Ние(Аз) искаме да се премахнат парите, защото, ако има пари можеш да плащаш на правителства да ти вървят по свирката. И още парите създават отвратително държание, което води до корупция и самосъхранение. Бедните, ако пукнеш телевизора, ще чуеш, как хората говорят само и единствено за пари. Те казват, `искам работа, няма работа`, с което имат предвид пари в действителност. Те самите не знаят какво искат!
Да си духовно развит - да те е грижа за другите, разбирайки, че всички сме "едно", виждайки света, народите като едно цяло, като една група, едно голямо семейство. Което е за съжаление разделено.
Цитат
журналистите и медиите да разпространяват по-позитивна информация
Медията е едно голяма оръжие, което използват днес по негативен начин, и ние трябва да започнем, да го използваме, за да задействаме промяна в хората.
Цитат
Ами ако хората, въпреки изчезването на парите не пожелаят да се развиват духовно!?
Всъщност, не можем веднага да премахнем парите, това трябва да стане постепенно. Ако не промениш средата, пак ще произведеш същия индивид.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Thiaoouba Prophecy - Нашата `така наречена` цивилизация
« Отговор #7 -: Юни 06, 2011, 23:10:19 pm »
Ще ти отговарям подред без да те цитирам, че голяма каша ще настане.

Цитат 1,
Аз говоря за това, как ще знаем какво даден човек ЗНАЕ И МОЖЕ. Т.е. говоря за неговата научна подготовка, опит и способноси.
А ти ми говориш за морал ...
Съвсем различни работи.
Може да имаме някой супер моралист, който работи безплатно. Но пък е пълен бездарник. Съответно той така ще управлява едно предприятие (или държава), че даже ще е на загуба.
И дори той лично да не краде, пак всички ще страдат.
От друга страна, може да има някой способен, който дори да краде по милион на година, ще печели други 5 за даденото предприятие.
Така че ... способностите са също така важни, както и морала.
Като кандидатстваш някъде на работа, първо се започва със способностите оценката, и
чак най-накрая питат какъв ти е морала. Не може само с едното.

Цитат 2,
не мисля, че си отговорил спрямо това, което си цитирал.
Аз съм говорил за СЪЩИНАТА на проблема.
За мен същината не е парите или партиите по принцип, а склонността на сегашните партии да лъжат (което е главно в България. В чужбина партиите не лъжат толкова)

Не зная твоето обяснение за средата какво общо има с горното.

Цитат 3,
Повтарям се. Махането на парите по принцип е решение на проблема до толкова, колкото и решението да махнеш бензина по принцип и да желаеш всички да ползват колите си с бутане.
Да, това би премахнало разходите за бензин, а също и замърсяването, но пък заедно с проблема се изхвърлят и всичките ползи от него.
Все едно девиза на Сталин "Има човек, има проблем. Няма човек, няма проблем" И неудобните се убиват ...
Има и поговорка за тоя тип решения "Да изхвърлеш бебето, заедно с легена и водата." (Вместо да го умиеш, като се роди)
Така и не стана ясно, ако се премахнат парите, как така ще има повече духовност и развитие. Как ще се стимулират хората да стават по-духовни?
Нали има процент от хората, които са богати и нямат проблем с парите?
За тях на практика всичко е все едно безплатно.
Защо не са станали много духовни от тоя факт? Нали си имат ядене, пиене, къщи и коли? През свободното си време могат да медитират, например. Или там каквото друго правят духовно-просветлените.
Защо не го правят!?
А каква е гаранцията, че като се махнат парите няма всички така да правят, като тях!?
Откъде на къде ще се развиват духовно!?

Цитат 4,
Отново ме цитираш, без изобщо да отговаряш по това, което съм писал.
Тогава защо изобщо ме цитираш?
Прочети пак какво съм писал.

Цитат 5,
Отново не е отговорено на цитата.

И един допълнителен въпрос за последното изречение.
Можеш ли да опишеш по-подробно и конкретно, как точно виждаш ПОСТЕПЕННОТО махане на парите?
Какво е това постепенно?
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Akira_san

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re:Thiaoouba Prophecy - Нашата `така наречена` цивилизация
« Отговор #8 -: Юни 08, 2011, 00:01:04 am »
Цитат
Аз говоря за това, как ще знаем какво даден човек ЗНАЕ И МОЖЕ. Т.е. говоря за неговата научна подготовка, опит и способноси.
А ти ми говориш за морал ...
Да, аз друго исках да кажа. Сега, ако погледнем какви са политиците - полицаи, военни, спортисти, бизнесмени и прочие. А пак всичко в днешно време е техническо, те със сигурност не могат да решат проблемите ни. То е ясно, че един човек не може да знае 3000 професии. Отговорът е в образованието, но за това ще пусна нова тема. Другото нещо беше, за да не отиде на криво човек, това е отговорът - Оставяйки настрани личните работи и слагайки „всичко и най-добро за човешката раса като цяло“ на предна линия. Чрез този процес, интегритет, етика, социални ценности и морални принципи, още веднъж ще бъдат включени в цялото преживяване.
Цитат
Цитат 2,
не мисля, че си отговорил спрямо това, което си цитирал.
Аз съм говорил за СЪЩИНАТА на проблема.
За мен същината не е парите или партиите по принцип, а склонността на сегашните партии да лъжат (което е главно в България. В чужбина партиите не лъжат толкова)

Не зная твоето обяснение за средата какво общо има с горното.
И защо лъжат? Това не се ли дължи на средата, която ги е възпитала да станат такива, това да не е човешка природа, ами не е. Ето пример: Индианец ловец, който живее в джунглата, ако го попиташ, какво иска, той не може да ти отговори; Голям плазмен телевизор, защо? Защото, единственото нещо, което знае, ще е как да лови и се прехранва, или средата е тази, която го обкръжава и възпитава. Ако те намерят, като бебе в джунглата и ти ще станеш ловец, и ще се държиш като тях. Не казвам, че хората са роботи, просто ценностите се базират на обкръжението. Ако баща ти е богат и винаги ти е давал, това което си искал, то ти така ще станеш глезльо, както сега виждаме с богаташчетата в България. Мисля, че имаше някъде статия за това.

Цитат
Повтарям се. Махането на парите по принцип е решение на проблема до толкова, колкото и решението да махнеш бензина по принцип и да желаеш всички да ползват колите си с бутане.
Да, това би премахнало разходите за бензин, а също и замърсяването, но пък заедно с проблема се изхвърлят и всичките ползи от него.
Все едно девиза на Сталин "Има човек, има проблем. Няма човек, няма проблем" И неудобните се убиват ...
Има и поговорка за тоя тип решения "Да изхвърлеш бебето, заедно с легена и водата." (Вместо да го умиеш, като се роди)
Така и не стана ясно, ако се премахнат парите, как така ще има повече духовност и развитие. Как ще се стимулират хората да стават по-духовни?
Нали има процент от хората, които са богати и нямат проблем с парите?
За тях на практика всичко е все едно безплатно.
Защо не са станали много духовни от тоя факт? Нали си имат ядене, пиене, къщи и коли? През свободното си време могат да медитират, например. Или там каквото друго правят духовно-просветлените.
Защо не го правят!?
А каква е гаранцията, че като се махнат парите няма всички така да правят, като тях!?
Откъде на къде ще се развиват духовно!?
Махайки парите и давайки на хората нужните инструменти, това от което се нуждаят за тяхното развитие, и скоро ще видиш магнитни мотори. :) Да си духовен не означава да медитираш. Моят баща е богат и аз мога да правя каквото си искам, той ще купи твоят! Отново това е от средата, която възпитава. Така, че всичко от там идва. Ако промениш средата променяш всичко.
Цитат
Отново ме цитираш, без изобщо да отговаряш по това, което съм писал.
Тогава защо изобщо ме цитираш?
Прочети пак какво съм писал.
Прав си, аз за друго съм мислил. Защото има толкова много негативизъм отвсякъде, който всява страх в хората и ги държи озлобени. Ако говориха за позитивни неща, не само в медията, то това щеше да промени хората, а тези които управляват не го искат.

Цитат 5,
- Отговорил съм. От средата е!

Цитат
Можеш ли да опишеш по-подробно и конкретно, как точно виждаш ПОСТЕПЕННОТО махане на парите?
Какво е това постепенно?
На това бих отговорил в друга тема - Супер Култура.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Thiaoouba Prophecy - Нашата `така наречена` цивилизация
« Отговор #9 -: Юни 09, 2011, 17:57:20 pm »
Не виждам защо си правиш труд тогава, да ме цитираш, след като изобщо не отговаряш на оградените цитати.
Не само не отговаряш, но изобщо не си ги осмислил, защото повтаряш абсолютно същото, което каза вече в предния постинг, което тези цитати опровергават.

Или го правиш нарочно и си някакъв подставен манипулатор. Или просто ти липсват способности за дебат.

За морала на управляващите казах вече, че не е достатъчен. И това мисля, е очевидно.

Не зная за какви магнитни двигатели става въпрос. ВСИЧКИ електродвигатели имат в себе си предостатъчно магнити. Но за сега никой не работи безплатно.

А дори и да имаше двигатели, които да работят безплатно, пак ще има тонове работа, която ще трябва да се върши от хора.

Говориш за някакви ловци-индианци.
Първо, откъде накъде си мислиш, че ловците-индианци са по-духовни и живеят по-праведно?
Ами те и вълците са ловци и са на практика невинни. Живеят си и без пари и без още много други работи.
Означава ли, че вълците са върха на духовната еволюция?!

Второ, дори и ловците-индианци да бяха много духовни, откъде на къде ТИ ще си този, който ще оформи бъдеща ловна-индианска среда за целия свят,
и ще ЗАДЪЛЖИ целия свят да живее по този начин. Ами това е диктатура!
Аз лично не желая да живея като индианец. Пък бил той и ловец.

(да не говорим, че за 6 милиарда души по земята няма да има толкова ловни полета)

Говориш, че богатите задължително купували бащи и глезели децата си.
Аз например може да съм богат и да не правя нищо от горното. А точно напротив. Може да се развивам духовно. Да генерализираш и слагаш всички под един знаменател е признак единствено на ограничено мислене. (или липса на)

Имам още 10000 аргумента, но няма смисъл да ти ги давам, защто очевидно не мислиш сериозно и задълбочено.
Например:
Как ще се разпределят между хората ресурси като лекарите?
А особено надарените хирурзи?
Реномираните учители и инструктори по дадени изкуства (различни видове танци, бойни изкуства, йоги, спортове, баскетбол, волейбол, фитнес и тн)?
Ако е безплатно, просто няма да смогнат да се справят с наплива на ученици.
Да, има много учители, но разликите в знанията, възможностите и широтата и точността на възгледите им се разминават в пъти.
Може би си мислиш, че всички хора ще започнат да живеят в горите? Или пък по селата?
Но ако има такива, дето ще искат да остават в по-големите градове,
КАК ще определят кой в кой квартал ще живее? Кой ще е в супер центъра, и кой на 2часа път с кола? Кой ще е на високото до парковете и планината, и кой ще е в квартала до миризливата фабрика?
Ще има ли екскурзии по морета и планини? А до египетските пирамиди? А до карибите?
Как ще става разпределянето?
Ще има ли хотели?
А руум сървиз?
А ресторанти?
А доставки на пица по домовете?
А кой ще чисти тоалетните? А улиците? А снега? Кой ще разнася пощата в студеното? Кой ще е бояджия и ще диша отровните облаци? А кой ще ремонтира колите и ще е омацан до уши в масло? (о, а да, бе ... грешка ... няма да има повече механици. Влизаш в магазина, взимаш новата кола (или там антигравитационен хвъркоплан с магнитен двигател) и караш, докато даде първия дефект. След това я зарязваш на улицата и иде влекача (който също е без пари), да я извлачи)
А ще има ли полиция? Ще има ли глоби за превишена скорост? За минаване на червено? За сгазване на пешеходци? За удряне в друга кола? За шофиране пиян? А дрогиран?
(да бе, какви ти глоби ... то няма да има пари. Хванат ли те да хвърчиш с летящата чиния с магнитен двигател с превишена скорост следва само предупреждение. Ако сгазиш някой и си пиян, друго предупреждение. Така ами ,няма да се съдим, я ... съденето е признак на недуховност)


Плазмата е най-малкия проблем. (освен ако не живееш в бг. Горе долу една МИЛИОННА част от хората живеят там. Ама ти сигурно не го допускаш в разсъжденията си. Всичко гледаш от своя комин)
Естествено, без плазма може да се живее. Ама има много други работи, ОТ СЪВРЕМЕННАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, които са доста полезни. И както вече изброих, много от тях НЕ СА материални.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 729
Re:Thiaoouba Prophecy - Нашата `така наречена` цивилизация
« Отговор #10 -: Юни 09, 2011, 21:07:30 pm »
Цитат
Да, аз друго исках да кажа. Сега, ако погледнем какви са политиците - полицаи, военни, спортисти, бизнесмени и прочие. А пак всичко в днешно време е техническо, те със сигурност не могат да решат проблемите ни. То е ясно, че един човек не може да знае 3000 професии. Отговорът е в образованието, но за това ще пусна нова тема.

Няма смисъл да пускаш нова тема, след като не си наясно с образованието!


Цитат
То е ясно, че един човек не може да знае 3000 професии

Оооооооооооо, а на някой да му е известен фактът, че вече съществува програма, която може да върже ...3000  професиии в една.... ;D  И че 3000...човешки  специалиста, могат да се се вмъкнат в един.... ;DНеактивен Akira_san

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re:Thiaoouba Prophecy - Нашата `така наречена` цивилизация
« Отговор #11 -: Юни 13, 2011, 00:21:32 am »
@Tangrata_
Може би, не си ме разбрал. Ако става въпрос за дебат, ако нямам информация по дадена тема, не бих могъл да коментирам.
Става въпрос за свободната енергия, където магнитните двигатели ще произвеждат електричество и прочие без да горим еди какво си.

Цитат
А дори и да имаше двигатели, които да работят безплатно, пак ще има тонове работа, която ще трябва да се върши от хора.
Ти мислиш, че хората няма да вършат нищо без стимул, мотивация или пари...

Цитат
Говориш за някакви ловци-индианци.
Първо, откъде накъде си мислиш, че ловците-индианци са по-духовни и живеят по-праведно?
Ами те и вълците са ловци и са на практика невинни. Живеят си и без пари и без още много други работи.
Означава ли, че вълците са върха на духовната еволюция?!

Второ, дори и ловците-индианци да бяха много духовни, откъде на къде ТИ ще си този, който ще оформи бъдеща ловна-индианска среда за целия свят,
и ще ЗАДЪЛЖИ целия свят да живее по този начин. Ами това е диктатура!
Аз лично не желая да живея като индианец. Пък бил той и ловец.
Не си ме разбрал, аз говорих за човешката природа, че средата ти влияе и възпитава. Аз нямам никаква власт, но заедно имаме и можем да променим света.  :)

Цитат
Говориш, че богатите задължително купували бащи и глезели децата си.
Не, така се получава това държание, което виждаме. То не те възпитава да уважаваш себе си и другите.

Цитат
Имам още 10000 аргумента, но няма смисъл да ти ги давам, защто очевидно не мислиш сериозно и задълбочено.
Всичко това се постига чрез планиране. Ще изисква радикална промяна на цивилизацията и културата. Но има и по лесен начин - плавно преминаване. Това се постига като първо започнеш да увеличаваш работната заплата, като премахнеш границите между бедни и богати, като всеки има от това, от което се нуждае.

@Z-931
Защо не кажеш нещо по темата?

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Thiaoouba Prophecy - Нашата `така наречена` цивилизация
« Отговор #12 -: Юни 13, 2011, 06:04:42 am »
Ти, приятелю имаш само една и единствена цел.
Изпратен си от светлите сили да ми тестваш търпението. Щото все се заричам да не пиша и да не споря из форумите, особено този, и все някой ме провокира да пиша. А това е загуба на време и загуба на енергия. Не те знам егрегорен служител ли си, какъв си, но всичко, което пишеш са пълни глупости. Не знам сам вярваш ли си.
За щастие не вярвам никога да стане това, за което пишеш, иначе щях много да се впрегна ...

Питах, ти ли ще живееш в кварталчето до фабриката, и ти ли ще чистиш обществените кенефи?
Не се прави на луд, и че не четеш български. Знам, че не ти отърва да говориш реалистично, а само с мъгла и въздух.

Щом като хората НЯМАТ СТИМУЛ и нямат мотивация, обясни как и какво ще вършат, и защо.
Изобщо знаеш ли дефиницията на думата "СТИМУЛ"?
Или може би искаше да кажеш "материален стимул"?
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 729
Re:Thiaoouba Prophecy - Нашата `така наречена` цивилизация
« Отговор #13 -: Юни 13, 2011, 12:46:27 pm »
Цитат
@Z-931
Защо не кажеш нещо по темата?

Какво да ти кажа Akira_san  :)?.......

Един такъв идеален  свят, който описваш....без пари, без политически партии, без армии, полиции, военни, образователни системи от сегашния тип в който съществуват....би могъл да  се осъществи единственно ако сегашната "цивилизация" бъде унищожена до основи и всичко започне изначало, като в Битие след потопа. Човекът в сегашния си вид да бъде заменен с  хората "ADAPUS на Енлил"/виж докум.Тера/, обединени в колективното съзнание на своя създател и ръководени от жрец, притежаващ техните съзнания .Хората, които са се сблъсквали с тези неща им ясно за какво говоря. Тогава всичко ще бъде колективно и човечеството ще работи за благото на планетата, а не за личните си облаги. Жрецът ще определя, кой да стане фермер или учител....и тъй като, вградените съзнания на "отделния човек" ще са само част от тяхното колективно цяло съзнание, между тях няма да има борба/конкуренция за власт или избор на професия, тъй като всички са част от цялото.  Няма да има нужда от полиция, защото  няма да има и престъпници, след като липсва  "индивидуален" блокаж на  съзнанията им, който сега е наложен от висшите азове на сегашния човек, създаващ му различни преживявания, но няма  да има и развитие....  Един чип може да свърши същата работа и ще отпаднат много професии като цяло......военни, полиции...армии ще са само носталгичен спомен от сегашната ни цивилизация... ;D

П.П. Видях че си пуснал/а интересна тема "Звездно образование" и искам да те попитам нещо конкретно, как смяташ че тези звездни учители за които говориш, могат да пробият в сегашната "закостеняла и осакатена образователна система" и най-после да разбият илюзорните представи на учени и наука на пух и прах.
Или с две думи казано, как да подменим сегашната "администрация от учители" със звездни такива.... ;D

Неактивен smarinov

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re:Thiaoouba Prophecy - Нашата `така наречена` цивилизация
« Отговор #14 -: Юни 13, 2011, 13:52:10 pm »
Стоя и си мисля.. Срещам много хора, които декларират желание "да избягат от лудницата". Т.е. да избягат от ежедневието и битовизмите си. Искат да се преселят на някое спокойно място, където всичко ще им е ок. И се почва с изискванията - ама все пак да има магазини, заведения, интернет и т.н. Условия, условия.. Чакай сега брат, ти всъщност какво искаш? И те не знаят какво искат и от какво бягат. Някои го правят, купуват си къща на село и.. Връщат се да бачкат в лудницата при останалите луди, децата им учат в същата лудница, родителите им са в същата лудница, те обаче "живеят" в спокойното село.
Та мисълта ми беше - ок, то се вижда, че ние сме така устроени (програмирани), където и да избягаме не можем да избягаме от факта че всичко е в главата. Системата я има с цел, вероятно просто трябва да я прозрем (системата) за да живеем в мир със себе си.
Ако ви се струвам Off - сори.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27