Автор Тема: Всичко за СЛЪНЦЕТО  (Прочетена 64941 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tarikkat

 • Гост
Всичко за СЛЪНЦЕТО
« -: Септември 15, 2005, 13:22:08 pm »
Всички предполагам са гледали новините на 14 Септември 2005 година
Темата за Слънцето и слънчевите изригвания за първи път придоби интересен характер Медиите "предупредиха" хората че може да има последствия върху тях и ...ел. уредите.
Вижте това - предполагам че ще ви е интересно
Чакам мнението ви по въпроса ;)

14 Септември 2005, сряда
СЛЕД 2 ДНИ
         След 2 дни мощни слънчеви изригвания ще предизвикат смущения в магнитното поле за Земята. Причината е гигантско петно във форма на рак на повърхността на Слънцето. При движението на небесното тяло, то се намира постоянно в сектора на Земята.
 Енергийните удари, предизвикани от слънчевите изригвания, могат да влияят на електронното обурудване и най-вече на мобилните телефони, и изкуствените спътници на Земята. Уязвими са и милиони хора.

Петър Духлев, Институт по астрономия – БАН:
- Вчера е регистрирано изгвърляне на коронарна маса при твърде мощно слънчево избухване, което означава, че ударната вълна до 2 денонощия, максимум 3 ще достигне пределите на Земята и ще предизвика смущения в магнитното поле в йоносферния слой. Хората със сърдечни заболявания хронични и хронични нервни заболявания - те просто трябва да не се напрягат през тези дни.
Петното е стотици пъти по-голямо от планетата Земя.

Петър Духлев, Институт по астрономия – БАН:
- В случая конфигурацията е интересна и наподобява рак, а на нас ни говори, че тази група петна има много сложна магнитна конфигурация - а те обикновено са източници на мощни слънчеви избухвания.
Гигантското петно може да се наблюдава и с просто око при чисто небе. Подобно е наблюдавано и през 2003 година.
http://www.ntv.bg/news/show_news.php?id=6595

http://www.esa.int/esaCP/ASESO2AKOYC_Protecting_0.html
 
 
   
 


Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #1 -: Септември 15, 2005, 15:59:01 pm »
Започва се. Слънцето е ясен индикатор на това, което се случва на Земята. Всичко е свързано. Като чакрите в нас, само че в космически мащаб. Това, което правим, се отразява на всички живи същества и във Вселената и на Земята. Крайно време е повече хора да го разберат и да се запитат "Quo Vadis".

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #2 -: Септември 17, 2005, 16:51:00 pm »
Земята очаква “слънчевият удар”
15/9/2005 14:04
"DNES +"
Активната група петна на Слънцето №798 се оказва пряко насочена в посока към нашата планета. Преди регистрираното огромно изхвърляне на слънчево вещество на 13 септември именно от тази група петна беше регистрирано мощно излъчване – оценено от специалистите като клас Х17 (7 септември 2005г.), което по мощност е четвърто за целият период на наблюдения на Слънцето. Облакът изхвърлено слънчево вещество вече достига до Земята.

Специалистите казват, че мощността на изригването е такава, че полярни сияния ще могат да бъдат наблюдавани не само от жителите на полярните региони. В САЩ например, се очаква на полярните сияния да станат свидетели не само жителите на Аляска, но дори и на Тексас, Калифорния, Аризона.

Полярните сияния, които през последните години са все по-често наблюдавани и в екваториалните райони на планетата ни, са най-безобидното последствие на слънчевите изригвания и предизвиканите от тях магнитни бури. Механизмът на въздействието им на нашата планета и на всички живи организми не е докрай изучен, но самият факт за въздействие вече не се оспорва от науката. Слънчевите изригвания системно извеждат от строя комуникационни и електропреносни системи, а не са редки и случаите, в които довеждат до срив в работата на изкуствени спътници. Неведнъж са отбелязвани и случаи на пряко въздействие на слънчевите изригвания върху хората. Руски медии, например, изнесоха данни, че непосредствено след голямата слънчева буря от 7 септември 2005 година, в Москва е отбелязан нетрадиционно висок брой на самоубийствата (330% ръст).

В последните години слънчевата активност очевидно бележи ръст, което противоречи на съществуващите представи за цикличността в слънчевата динамика. Най-мощното от всички регистрирани до днес изригвания беше класифицирано като клас Х40 и се случи на 6 ноември 2003 година. Мощността на изригването беше оценено само по косвени методи. За щастие, изригването се случи в самият край на слънчевия лимб и основната сила на удара не беше пряко насочен към Земята.

По данни на сайта SpaceWeather, в момента скоростта на слънчевият вятър в околностите на Земята е 549,3 км/с, плътността – 1,6 протона на кубичен сантиметър. Вероятността от повторение на свръхмощни изригвания от клас Х в близкото денонощие се оценява като 50%, а 24 часа по-късно - 40%. По-малки изригвания от клас М могат да се случат в близките няколко денонощия с вероятност 75-80%.

Групата слънчеви петна №798 отчетливо се вижда в централната част на слънчевият диск, но за да се наблюдава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се вземат всички предпазни за зрението мерки, например – да се използват защитни филтри.

Неактивен mirage

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 96
 • Im omnia paratus
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #3 -: Септември 24, 2005, 15:35:08 pm »
Искам само да добавя по темата ,че 2012 се очаква пик на слънчевата активност и в моментния период 1984-2012  слънцето се активизира.

Oberon

 • Гост
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #4 -: Октомври 31, 2005, 18:13:26 pm »
Сега, четете внимателно, няма да повтарям :)))
Като бях студет във Варна ( ееех..), бях в един кръжок към Варненската обсерватория и се занимавах с изследване на Слънцето поне 1 година. Телескопа беше..не помня, ама голям си беше ( то размера както знаем няма значение :))).

Та, за какво иде реч...
Всичко, което се случва със Слънцето е абс.нормално. Това е огромен източник на енергия, който изхвърля в пространството ежесекундно чудовищна радиация във вид най-вече на гама-вълни, които са ,както разбирате, убийствени ( тук искам да акцентирам върху птичия грип..замислете се дали не могат да умират птици, понеже са бомбардирани от гама-лъчи, които все по необезпокоявани си минават заради липсата на озон ).
Писах ви вече за 11-годишния период на слънчева активност, който до ден днешен не е обяснен.
Факт е, че при много силна слънчева активност, е доста възможно да се дисбалансира земното магнитно поле, та дори и да се сменят полюсите. С това обаче не трябва да се спекулира. Не е толкова лесно, дори и за Слънцето:)))

"Физиката" на звездите е такава, че от горните им слоеве пада вещество към долните, което изгаря. В центъра на Слънцето са засечени температури от порядъка на 1,5 милиона градуса. При такава "жега" се изражда веществото и се получава т.нар "изродена материя". Нека илюстрирам:)) За 1 секунда 1 молекула злато може да се превърне в хелий, кислород, сребро и тн..за 1 сек. Сега се сещам как алхимиците са правели злато хахаха.
Та..слънчевата магнитосфера може да разкаже играта на земната, както аз мога да бия Хор на баскет хахах:)
Сложно става, ако покрай Слънцето мине черна дупка...тогава ни пишете бегали:))))

Оберон

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #5 -: Декември 05, 2006, 18:39:40 pm »
NASA e публкикувала снимка на слънчевата система, която обаче много странно е цензурира  :-X :P. Това е супер странно как на официалния си сайт си позволяват да пускат цензурирани снимки  :P. Та се спекулира че това е Планетата Х. Обаче има други мнения според които планетата Х изобщо не е близо да слънчевата система а това което е цензурирано  е огромен извънземен кораб.
 Ето линка на снимката от страницата на НАСА, за да няма съмнения за фотошоп и прочие http://sohowww.nascom.nasa.gov/data/realtime/javagif/gifs_small/20061202_1542_c3.gif


Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #6 -: Декември 05, 2006, 19:26:40 pm »
Аз лично сериозно бих се усъмнил, че публикуваната снимка е именно цензурирана по Такъв Дилетантски Начин. Аз например, който сам съм дилетант в компютърната област и на всичкото отгоре в момента съм на един чужд, раздрънкан компютър, ще ви покажа за две секунди каква напълно невидима "цензура" прилагам; сигурен съм, че Световната Пропагандна Машина разполага с много по-квалифицирани от мен дизайнери, много по-добри компютри и много по-изтънчени програми...

Според мен е по-правдоподобна версията за "преднамерена цензура" - а именно, едно явно разлайване на кучетата, защото... кой знае защо!; може би, за да проследяват нашите реакции по този привидно законспириращ акт... Сигурни бъдете, че там, където не искат да видите, няма да ви слягат ЯВЕН ЧЕРЕН КВАДРАТ!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #7 -: Декември 05, 2006, 19:34:57 pm »
Да де  ;) то ако искаха можеха и дори да не е качват въпроса е какво се цели с този черен квадрат. Просто няма никаква логика да се качи подобна снимка. Дори да приемем че е "дефект" тогава този дето я е  качвал на сайта де са му били очите ?

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #8 -: Декември 05, 2006, 19:40:17 pm »
Аз мисля, че има нещо доста злокобно-мандалично в тази цветова конструкция, при която имаме синкаво поле с очертан в бяло кръг към средата (ама не точно в средата) и черния квадрат, който се отклонява леко вляво... Има доста гадно излъчване тази картинка, като се загледам; следователно, намерението при нейното създаване също да е било доста гадно... >:(
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #9 -: Декември 05, 2006, 23:42:06 pm »
Това се прави с някакви други цели, имам и други такива снимки от НАСА на съзвездия. Няма нищо негативно според мен. Трябва да си много глупав да качваш подобна снимка и да си вкарваш автогол. Или пък да влияеш с нея... Все едно няма хиляда и един начина за това :P Trandev или Oberon може би знаят - нека кажат?

Oberon

 • Гост
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #10 -: Декември 06, 2006, 08:50:47 am »
Мдам, трябва да си много зле да пуснеш тази снимка, като можеш просто софтуеърно да сложиш синьо там. Лично на мен тази снимка нищо не ми говори, нищо не различавам...

Eon

 • Гост
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #11 -: Декември 06, 2006, 09:09:59 am »
Аз мисля, че има нещо доста злокобно-мандалично в тази цветова конструкция, при която имаме синкаво поле с очертан в бяло кръг към средата (ама не точно в средата) и черния квадрат, който се отклонява леко вляво... Има доста гадно излъчване тази картинка, като се загледам; следователно, намерението при нейното създаване също да е било доста гадно... >:(

Това е снимка на спътника SOHO, който снима Слънцето, което е в центъра на снимката, ето това ти е синкавото поле. А бялото кръгче е от апаратурата. Ако компютърната апаратура има намерение при създаване на снимката здраве му кажи... Снимали са хората СЛЪНЦЕТО!!!
« Последна редакция: Декември 06, 2006, 14:34:56 pm от Horus »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #12 -: Декември 06, 2006, 13:52:35 pm »
Eon основната идея на поста ми беше да се изясни какво прави този черен квадрат на снимката  :P Това дефект ли е ? Нещо друго ли е ? На пръв поглед си мяза направо на цензура обаче логически не се връзва да е така. Ако е дефект защо е публикувана снимката като е дефектна ? И в общи линии около черния квадрат се върти мистерията. Пък де да знам може да се окаже накрая че според НАСА е съвсем "нормално" да си го има този квадрат  ;) въпреки че на другите снимки правени 30 мин преди и след това го няма.

Eon

 • Гост
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #13 -: Декември 06, 2006, 13:54:01 pm »
Ами нещо от апаратура ще да е това черното. Нали знаете как са назъбени снимките на галактиките.
Пратих им и-мейл и ги питах.
« Последна редакция: Декември 06, 2006, 14:35:25 pm от Horus »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #14 -: Декември 06, 2006, 14:30:15 pm »
OK всъщност историята е малко по различна и имаше наистина връзка с планетата Х според някои сайтове  обаче в случая е по-важно нещо друго и то е филтрирането! Та аз всъщност трябваше да гледам за едно друго нещо но като преглеждах снимките ми направи впечатление този черен квадрат за който може да има съвсем логично обясненние с дефекти и т.н.

Сега истинската мистерия е свързана с нещо друго от същите тези снимки. Твърди се  НАСА използва филтър който да замаже някакъв обект. Обаче  като се зумне се виждали следи от артефакти от използването на филтъра.

Ето и линк на английски http://www.godlikeproductions.com/bbs/message.php?page=1&messageid=310335&showdate=11/27/06&mpage=1

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27