Автор Тема: Денят след края на света???!!!  (Прочетена 8887 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен georgitzanev

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 3
Денят след края на света???!!!
« -: Април 21, 2011, 10:23:52 am »
Здравейте всички любители и изследователи на  различното от общо приетото!

Въпроса който си задавам днес е :
 Какво бихме правили след един евентуален край на света ,бил той ядрен взрив, голяма вълна ,голям астероид,абе всичко знайно и незнайно,всичко що е финал на съвременният свят във вида в който го познаваме! Със сигурност ще има оцелели!   Каде ,как и колко не мисля,както и дали аз и моито близки и приятели ще оцелеем,това също не ме вълнува толкова.
 Ще има оцелели, това е сигурно поне според мен. Задавам си въпроса: ами след това ,какво,как и накаде? Или просто ще гледаме на живо "MAD MAX" или "The road".....?
 Дали всички там горе по висините са слепи и не ги вълнува това и не виждат че това може да се случи и нямат резервен план дори и за собствените си скъпоценни "кожи", съмнявам се?

Интересно ми е какво мислите вие?


Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 919
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Денят след края на света???!!!
« Отговор #1 -: Април 21, 2011, 11:51:14 am »
Политиците и богатите ще загубят най много от "край на света", тогава вече няма да са богати и политици, тъй че освен да са си направили някое бункерче в планините едва ли имат друг резервен план. Аз не мисля че някаква природна или военна катастрофа ще сложи края. Вярвам че ще се случи нещо изненадващо и неочаквано, но не НЛО, ядрена война или природни нкатаклизми.
Soli Deo Gloria!

Неактивен Румен

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 60
Re:Денят след края на света???!!!
« Отговор #2 -: Април 21, 2011, 12:46:23 pm »
Никой не може да каже със сигурност в какво ще се състои "краят на света". Дали ще е тотален край без нито един оцелял или край с малцина оцелели, които ще се върнат на нивото на живот отпреди няколко века. Дали този край ще е всъщност едно ново начало. Надявам се да е последното. И най-после да усетим какво е ЖИВОТ. Защото сега ние не живеем, вниманието ни е насочено най-вече към материалното и в по-голяма част от денонощието сме обсебени от мисълта за пари и материални придобивки.

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re:Денят след края на света???!!!
« Отговор #3 -: Април 21, 2011, 13:23:25 pm »
Отклонявате се от въпроса. А той е "Какво бихме правили след един евентуален край на света?И след това ,какво,как и накаде?
 Лично аз не знам. След това може би хората ще гледат на живота по друг начин и ще се стремят към нещо друго. Но смятам, че ще се увеличат престъпленията със сигурност.

Неактивен georgitzanev

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 3
Re:Денят след края на света???!!!
« Отговор #4 -: Април 21, 2011, 13:36:44 pm »
Да,да ,това е по интересното какво бихме правили след това,също така какво биха правили умните глави горе и дали случайно нямат резервен план. Нека всеки които му се пише и имам мнение по въпроса да го каже,може да е различно ,нестандартно или налудничаво ,но ще бъде интересно. Може отговорите на този въпрос някои ден да ни помогнат да продължим напред....

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re:Денят след края на света???!!!
« Отговор #5 -: Април 21, 2011, 14:32:49 pm »
Може отговорите на този въпрос някои ден да ни помогнат да продължим напред....
Имам усещането, че си песимистично настроен и сам се програмираш  и очакваш да стане нещо лошо. Демек да дойде апокалипсиса и маса хора да измрат. Такова отрицателно мислене не  е хубаво. Мисли за настоящето то е важно. То определя бъдещето ни. Не  се филмирай много и не обръщай внимание на разните ясновидци и техните пророчества.
Аз лично не искам да мисля какво ще правя ако се случи такова нещо. Ако стане тогава ще му мисля. Но при различните народи ще е различно. Погледни Япония как се държаха. За тях това си беше апокалипсис. При някой други народи ще има страшно мародерство и злоупотреби.
Живей си живота. Опитай се да не обръщаш внимание на лошите неща. И се радвай на хубавите моменти.

Неактивен georgitzanev

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 3
Re:Денят след края на света???!!!
« Отговор #6 -: Април 21, 2011, 17:36:16 pm »
Браво Kalan,може би си прав до голяма степен,понякога интереса ми към тази тема клони към песимизма и точно нещата които си споменал.Но чрез въпроса ми към участниците в този форум искам да прочета и други гледни точки а и нещо по интересно или нещо което аз не съм чувал или не съм прочел.Може би темата не отива на това хубаво време навън а и с настъпването на пролета оптимизма наделява,но все пак....Ето примерно ти много правилно спомена че зависи от нацията,нещо върху което не бях се замислял. Приятелски поздрав и наистина да не обръщаме внимание на лошото!

Неактивен agrippa

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 153
Re:Денят след края на света???!!!
« Отговор #7 -: Април 21, 2011, 20:26:08 pm »
А замисляли ли сте върху въпроса, ако всички тези бедствия и апокалипсиси... къде да бъде залято?...къде да изригне вулкан или действа цунами не са предварително планиарани от някоя по "висша сила", която си сътрудничи с определени "тайни общества и кръгове",  напълно зависими и контролируеми  от нея, а те дефакто са само програмеруемите изпълнители ...пр.  / Chemtrails & HAARP/
  След това тази така да я наречем "висша сила", извънземни или бог – всеки да го тълкува както си иска за себе си, си избира по своя воля някой по който да предаде "планираното бедствие" на  хората, като Нострдамус, Ванга, Дънов ...или посредством някаква символика, като илюминатските карти примерно и т.н.да не ги изреждам..... и то се случва. Само че понякога се изпълняват около 60% от предсказаниятa, а другите просто липсват и хората започват да недоволстват и си задават въпроси от типа...ама това не трябваше ли да се случи еди кога си според библията и Нострадамус, а нищо не стана?......значи онзи пророк дето ни го каза си е чист лъжец и провокатор на бедствия...хаха....
Сега ще си дам и моето мнение относно "предсказанията и пророците на апокалипсисите", като една от теориите на вероятностите до които стигнах.
Няма да споменавам термини от типа на "висши сили", или "бог", поради общоприетата теория за "инзвънземни" и така ще ги наричам.
Ако приемем теорията  че всички "бедствия" са планирани от извънземните предварително , но не се случват в годината и датата заложена от пророците, гадателите или маите, то причината за отмяна на събитието ще трябва да се крие в нещо друго, а може би и в самите нас, които сме успели по някакъв начин с развитие на съзнанието си да предотвратим належащото планувано събитие и предсказание... може би??...ха-ха...
Нещо много се отнесох в писанията си и спирам до тук .....  :writer:

П.П. Въпросът бе как всеки един от нас би продължил по нататък, в случай на един глобален катаклизъм?

Точно тук ще бъде голямата борба между оцеляване на "съзнания" и "индивиди" и националостта на индивида ще бъде последното нещо от което ще се интерисува съзнанието ако е осъзнало същността си.

Цитат
.Ето примерно ти много правилно спомена че зависи от нацията,нещо върху което не бях се замислял.

А точно върху това трябва да се замислиш!!!! Какво според теб е "нация" и какво включва??!!!


 Така че отговорът на този въпрос е строго индивидуален и не зависи от " всеобщото бедствие" и националност, а от съзнанието на индивида!!!!!!
Всяко едно съзнание, осъзнало временните си функции в "контейнера тяло" ще приеме като наблюдател "събитието" без паника и излишен стрес в глобалната ситуация.

 По тежко и страшно ще бъде положението на неосъзнатите и материално зависими "души", които ще изгубят напълно контрол над ситуацията и ще допълват дисхармонията на бедствието  с излишни крясъци и вопли, обсебени от ужаса на материалните си загуби, дори и по някакъв "късмет" да е оцеляло цялото им потомство. 
 

« Последна редакция: Април 21, 2011, 20:49:33 pm от agrippa »

Неактивен Sekhmet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 139
Re:Денят след края на света???!!!
« Отговор #8 -: Април 22, 2011, 18:54:02 pm »
Според мене, животът на обикновените, бедните хора няма да се промени кой знае колко... и без това постоянно оцеляваме, а който оцелява в тази ужасна материалност, ще оцелее и без нея.... имам предвид без компютри, телефони и т.н. Мисля, че ако има такова развитие за в бъдеще може би ще се почувстваме СВОБОДНИ, а не роби на кукловодите. Аз лично още тази вечер ще си скрия малко житни семена. @--- ВЯРВАМ В УТРеТО, КАКВОТО И ДА Е ТО!

Неактивен Passiflora

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 210
Re:Денят след края на света???!!!
« Отговор #9 -: Април 22, 2011, 23:30:41 pm »
 :-X
Доста трудни въпроси и в настоящия момент едва ли някой може да даде адекватен отговор.
Ами според зависи... Ако е вследствие на ядрена война, едва ли има к'во да се мисли... Ако е цунами: ще е в определена област и най-вероятно хората ще се преселят на друго място... Ако е някой катаклизъм дето не може да се стои дълго на слънчева светлина - ще живуркаме из пещерите... Ако няма растителен и животински свят ще се пробваме на слънчево хранене... И доколкото разбрах от едно тв предаване, НАСА смята да строи колония на Марс, та ще идат хората и там да оа..т всичко.
Това са ми предположенията. :unknown:

Неактивен JerryNP

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 32
Re:Денят след края на света???!!!
« Отговор #10 -: Април 25, 2011, 14:00:40 pm »
Част от описаните ситуации не са точно край на света. Под край на света разбирам, вече да не може да се живее на тази планета.

Бях чел някаде за една теория, в която се обяснява за друга планета, подобна на земята, която минава покрай земята през определено време. Точно в тези периоди Ацтеките са описвали ДНК, планетите Нептун и Плутон(описание, което можехме да дадем едва след снимките на Вояджър, стенописи с космически кораби и т.н. Все си представям, че доста от нещата, които се водят митология и легенди може да са биле верни, но когато сме  живели на тази планета(кентаври, еднорози и елфи т.н.)? Или Ноевия Ковчег да е космически кораб, с който са ни спасили от тази планета.

Както и да е, единствения край на света който ми се струва възможен да е по-скоро е, ако американците решат да направят по-сериозен конфликт с арабите. Да обърнат поглед и към иранския петрол, тогава тежко ни горко.
« Последна редакция: Април 25, 2011, 14:01:59 pm от JerryNP »

Неактивен Edge of Sanity

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 400
Re:Денят след края на света???!!!
« Отговор #11 -: Април 25, 2011, 16:14:22 pm »
Какво бих направил ? Бих го приел с чест. Но не съм съгласен че богатите има много да губят, те губят материалното което е нещо нищожно в сравнение с духовното.
" Trust no one."

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 848
Re:Денят след края на света???!!!
« Отговор #12 -: Април 25, 2011, 19:48:09 pm »
Какво бих направил ? Бих го приел с чест. Но не съм съгласен че богатите има много да губят, те губят материалното което е нещо нищожно в сравнение с духовното.
Ако имаш нещо и го загубиш ще ти е мъчно. За тях духовното е без значение. Богатството и властта са им скъпи. Примерно за да оцениш свободата си може би трябва първо да я загубиш за да разбереш какво си загубил.

Неактивен Edge of Sanity

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 400
Re:Денят след края на света???!!!
« Отговор #13 -: Април 25, 2011, 21:17:27 pm »
Какво бих направил ? Бих го приел с чест. Но не съм съгласен че богатите има много да губят, те губят материалното което е нещо нищожно в сравнение с духовното.
Ако имаш нещо и го загубиш ще ти е мъчно. За тях духовното е без значение. Богатството и властта са им скъпи. Примерно за да оцениш свободата си може би трябва първо да я загубиш за да разбереш какво си загубил.

След хипотетичния край на света даже и да искат не могат да я оценят, със сигурност няма да им е нужна. Видях в коментарите че пише че те ще загубят най-много, всякаш те имат нещо или всякаш някой хора им завиждат.
" Trust no one."

Неактивен JerryNP

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 32
Re:Денят след края на света???!!!
« Отговор #14 -: Април 26, 2011, 00:36:39 am »
То не само свободата, повечето хора нищо не могат да оценят истински докато не са го губили или не са мечтали за него. Тъпо, но факт. Здравето най-вече, никой не го цени, всеки пие, пуши(аз ги правя и двете), недоспива, не се пази от студ и грип и накрая като се разболее си вика "ех колко беше хубаво като бях здрав".

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27