ИСТОРИЯТА СПОРЕД ДРЕВНИЯ СВЯТ
За да разберете добре това, което искам да ви споделя, трябва да ви разкажа историята на маите така, както те ми я предадоха и пожелаха да стигне до вас.
Тази история се движи като река, върви в различни направления, но винаги накрая се влива в океана. Тя идва от много по-древни народи и се пречупва през разбиранията на маите за света и Вселената.
Ако слушате това, което ви казвам, в сърцето си, а не м ума си, ще го разберете.
През юли 2007 г. Дон Алехандро и съпругата му Елизабет дойдоха в Аризона, където живея, за да се срещнат с мен. Те искаха да ми разкажат за някои от пророчествата на маите и помолиха да се присъединя към тези пророчества. Защо точно аз? Наистина не знам, може иб защото, както вече споменах, много съм работил с тях и мисля, че ми вярват.
Пърмото, което Дон Алехандро ми каза, бе, че всичко, което сме чели, чували и виждали от културата и календара на маите, не е потвърдено или написано от народа на маите, и никой от съветите не е говорил за това пред народа на маите.
Това, окето научаваме за амите, благодарение на университетите, учените, алхеолозите, религията и обикновения народ, наистина идва от маите, но трябва да е ясно, че самият Национален съвет на Старейшините на маите от Гватемала според Дон Алехандро не е казал и една дума от 527 години.
Твърде дълго мълчание.
Така че виждате... когато те нарушават мълчанието си, за да говорят пред света, трябва да има някаква много важна причина за това. Освен това всичко, което до момента знаем за маите, трябва да бъде оставено настрана, трябва да слушаме истината, не истината, която получаваме от външни източници, защото така просто гадаем, или живеем във външния свят, което няма нищо общо с маите.
Какво ми разказа Дон Алехандро относно пророчеството на маите за 2012 г.?
Първо, ще се отвори прозорец във времето около тази дата, 21.12.2012 г. който маите наричат КРАЙ НА ВРЕМЕТО.
Това явление трае няколко години.
Този прозорец вече е започнал да се отваря, както разбрах, на 24.10.2007 г. Не ми бе казано точно кога ще се затвори, но със сигурност сега, в този оммент, всички ние живеем в този прозорец, наречен КРАЯТ НА ВРЕМЕТО.
Дон Алехандро също каза, че това, което повечето хора по света си мислят: че пророчеството на амите ще започне да се сбъдва на тази дата, 21.12.2012 г., е твърде МАЛКО ВЕРОЯТНО. Той само каза, че то ще започне някъде в прозореца на каря на времето. Което означава, че може да се случи във всяка минута днес, най-късно до 2015 г. Това е пророчество, за което съвременният свят не знае нищо.
Освен това, за да проумеем ситуацият, трябва да разберем какво всъщност означава самата дата 21.12.2012 г. Затова трябва да говорим за прецесията и равноденствията.
Повечето от вас знаят, че маите използват цикли от 5 200 год. Ако ги умножим по 5, ще получим 26 000. Това е приблизително цикълът на прецесията на равноденствията. Този цикъл от 5 200 г., който маите използват, не е точно толкова, малко под това число е.
Както виждате, в календара на маите има множество колела, и всички тези колела се въртят с различна скорост. Едното от тези колела е точно прецесията на равноденствията, която ще обясня след малко в детайли, и която се завърта за 26 000 г. Тези 5 200 г. се нанасят 5 пъти в големия кръг, но не означават прецесията.
На всеки 26 000 г. тези по-малки цикли съвпадат перфектно в големия и точно това ще се случи на 21.12.2012 г.
Нека видим сега какво означава времето, за да разберем цялостната картина и как прецесията и равноденствията се разполагат в тази широка картина.
Времето е илюзорно човешко понятие. Поглеждаме часовника и казваме колко е часът. Повечето от нас обаче забравят, че това време всъщност е свързано с въртенето на Земята. Реално явление, не нещо дигитално в ума.
Гледаме изгрева и залеза, и си мислим: Слънцето изглява или залязва. Това също е илюзия, защото се върти единстевно Земята.
Земята се завърта около себе си за 24 часа. разбира се, ние знаем това. Всеки знае, че 1 ден е едно завъртане на Земята.
Вторият голям земен цикъл е пътуването, окето тя предприема около Слънцето. Едно завъртане е 1 година или 365 дни. Ясно е, че пресмятаме времето по въртенето на Земята около Слънцето.
Има обаче и др. движения и цикли, за които не знаем много, но те са свързани със Земята и имат голямо влияние върху нашия живот, също както часовете. Ние обаче просто знаем това.
Напр. отклонението на Земята спрямо оста й оказва влияние върху всеки човек.
Този ъгъл от 23,5 градуса спрямо Слънцето се нарича еклиптика. Той създава нашите сезони, лятото, пролетта, зимата, есента и постоянно се променя.
Този ъгъл на наклона се изменя от 22,1 до 24,5 градуса приблизително за 42 000 г. Това влияе на живота ни и трябва да го отчитаме всекидневно.
Затова астрономите, когато изучават Вселената с телескопите си, трябва да отчитат това всекидневно, иначе ще наблюдават нещо друго.
Дори пътуването ни около Слънцето не е толкова просто, колкото изглежда. Ексцентричната орбита също се променя. Земята ни не се придвижва по съвършен кръг около Слънцето, а по елипса, и това се дължи главно на гравитацията на Юпитер и Сатурн.
Този цикъл се извършва за много голям период от време, приблизително 100 000 г. Интересното е, че той не променя дължината на годините.
Най-накрая през 2000 г. учените разчетоха перцесията на равноденствията; сега те знаят, че за едно пълно завъртане са необходими точно 25 771,5 год.
Причината е вероятно най-вече във влиянието на Слънцето, но и на другите планети.
Прецесията и равноденствията също се променят, защото те са част от т.нар. ЦИКЛИ НА МИЛАНКОВИЧ. Те са съвкупност от тези цикли и др. цикли на Земята, и постоянно се изменят. А научният фокус на циклите на Миланкович е по-разбираем, когато се свърже с климата на Земята.
За ад разберем пормените на климата на Земята, трябва да ги свържем с циклите на Миланкович, както и със слънчевите цикли. Орбитата на Луната причинява приливите и отливите и оказва влияние върху всеки човек. Циклите на Миланкович обаче също влияят върху човешките емоции и върху милиони биологични цикли на Земята. Тези цикли са ключ към всичко, за което говорим във връзка с древните пророчества и народа на маите.
Сега вееч знаем, че на Земята има много цикли и прецесията и равноденствията са само част от тях и те се влияят от други цикли.
Сега ще добиете по-цялостна картина на това.
ПРЕЦЕСИЯТА НА РАВНОДЕНСТВИЯТА
Ако наблюдаваме отгоре това отклонение на оста на Земята, ще видим кръга, който тя прави, между 2 точки, наречени апогей и перигей. Тези 2 точки ще стават все по-важни по-нататък в моето изолжение.
Както вече казах, през 2000 г. учените установиха, че Земята прави този пълен кръг за 25 771,5 г. и през това време оста преминава през всичките 12 знака на зодиака, т.е. ткрашщата на тази ос преминават през зодиакалните знаци. Според индусите и тиетците всеки път, когато оста на Земята премине от един знак в друг, човечеството се променя напълно по особен начин.
Индусите разделят тези периоди от време в еклиптиката и ги наричат ЮГИ, които са нещо по-различно от самите астрологични знаци.
На 21.12.2012 г. оста на Земята ще се приближи към водолея и поради отва ще започнем бързо да променяме съзнанието си. Според маите това изменение ще започне не непременно в 1 ден, но някъде до края на времето, в това, което наричат ПРОЗОРЕЦ ВЪВ ВРЕМЕТО, в който ние вече сме.
Както казах, на 27.10.2007 г. започна края на времето. Какво по-особено се случи в този ден?
ПРОРОЧЕСТВОТО НА ХОПИТЕ
Има още едно туземно племе в САЩ - нарича се хопи. Учените смятат, че това племе е дошло от Русия през Аляска и Канада и вероятно е мигрирало към земите, които днес са Северна Аризона.
Според дядо Ерик, член на съвета на хопите и историк на хопите - фактически той е последният жив член на този съвет, - това обаче не е истина. Хопите не са дошли по този път, а от Гватемала, и когато са напуснали Гватемала, те са били маи, а не хопи, и маите са ги изпратили на север по причини, окито са тайна за маите и хопите.
Така че днес вече е известно, че хопите всъщност са били маи.
През ноември 2007 г., докато пътувах с автобус из Гватемала, дядо Ерик седна до мен и започнахме да говорим. Тогава той ме попита дали съм видял двете сини сфери в небето на 22.10.2007 г. Казах му, че всъщност не, но дъщеря ми ги бе видяла. Четох за това в Интернет, но не го бях виждал на живо.
Той ме попита дали това не е сбъдване на пророчеството на неговото племе отпреди 200 години за синята звезда.
Нямах никаква представа. Аз не съм хопи... Но ето какво знаех, че се бе случило. Точно преди 24.10.2007 г. кометата Холмс бе навлязла в нашата Слънчева система. Много малка и бързо движеща се комета... Учените не й обърнаха много внимание. Но тогава, на 24.10.2007 г., тази комета експлодира и се превърна в огромна синя сфера в небето, която се разширяваше все повече и стана по-голяма от Слънцето. И в момента тя се смята за най-голямия обект, наблюдаван някога в Сл. с-ма.
Ако разбирам правилно, дядо Ерик смята и всички хопи смятат, че това е сбъдване на пророчеството за Голямата звезда, потвърдено също и от маите, като знак за началото на края на времето.
Това според тях е едно от най-големите събития на всички времена в нашата Сл. с-ма.
Има и втора част в пророчеството на хопите - за появата на Червена звезда. Маите и хопите не са обсъждали с мен нищо по въпроса. Говоря това, окето съм чел в книгите. Чувствам обаче, че ще го направят скоро.