Автор Тема: Маите на вечното време  (Прочетена 10519 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Маите на вечното време
« -: Април 17, 2011, 10:59:17 am »
НАСТОЯЩЕТО ИЗДАНИЕ ПРЕДСТАВЯ ПЪЛЕН ЗАПИС НА ТЕЛЕВИЗИОННОТО ОНЛАЙН ПРЕДАВАНЕ НА ESO TV НА ЖИВО ОТ БУДАПЕЩА ОТ 29-30 ЮЛИ 2009 Г.

За удобство на зрителите по света това предаване беше излъчено общо 3 пъти - в 20,00 ч. бълг. време на 29 юли, както и в 2,00 ч. и 5,00 ч. на 30 юли, като във втората и 3-тата емисия изложението се излъчваше на запис, но въпросите идваха от нови зрители, на които Друнвало отговаряше в ефир. Въпросите и отговорите в края на книгата са събрани от трите емисии.


МАИТЕ НА ВЕЧНОТО ВРЕМЕ


Календарът на маите е най-точният по целия свят. Човечеството няма понятие как древните хора са могли да бъдат така точни, по-точни от нас.

Сега ние, съвременните хора, се обръщаме към маите, за да разберем какво означава датата 21.12.2012 г.

И маите ни отговарят.

Председателят на националният съвет на старейшините на маите, дон Алехандро Сирило Перес, представляващ 440 племена от Мексико, Белиз, Хондурас и Гватемала, е упълномощен от тях да се свърже с нас.

Днес ще преведа на езика на съвременния свят какво иска да ни каже народът на маите за 2012 г. И ако сбъркам, уверен съм, те ще ме поправят.

Маите искат да ни съобщят, че светът, в който живеем, не е този свят.

Ние смятаме, че светът ни е даденост и реален, и никой не може да го измени, че си остава фиксиран във вечността.

Маите искат да ни кажат, че това не е истина. Светът - това са само образи, които могат да бъдат контролирани посредством съзнанието, особено съзнание, свързано пряко с единното сърце.

Това не е обикновено тв. предаване. Ако търсите нормално предаване, не сте на правилното място. Нещата, за които ще говорим сега, могат да бъдат разбрани единствено, ако приемем мисленето на древните хора.

Светът на амите няма представа за нещата, които говорим в съвременния свят. ВСъщност те дори не знаят, че съществуваме. Човешкото същество обаче в момента е точно на това ниво, което е нужно за света на маите, макар и вероятно да не знае това.

Човечествоот до голяма степен е в състоянието на пеперуда в мига преди да се измъкне от какавидата. Всичко, което виждате, ще изплува в съвършено нов свят.

Здравейте. Казвам се Друнвало Мелхиседек. Вероятно се чудите защо един бял човек стои пред вас и говори от името на маите. Ето защо първо трябва да ви обясня това и за тази цел трябва да ви разкажа малко за омя живот. Тогава ще разберете защо именно аз съм тук.

Както повечето хора на Земята, когато бях млад, в 20-тте си години, аз исках да узная защо съм тук на тази Земя и какво сам по себе си представлява животът - защо съществуват планетите и звездите.

Защо сме тук? Толкова много се интересувах от този въпрос, че започнах да уча. Отидох в колеж, където изучавах физика и математика. Но понеже исках да стана физик, а не да правя пари, аз просто мислех, че физиците и математиците трябва да знаят всичко за планетите и звездите.

Учих много години и тогава стигнах до извода, че те самите не знаят много повече от мен. Лутах се между дясното и лявото полукълбо на мозъка ми и започнах да уча още и история на изкуството. И 2 год. учих именно това.

Преминах 20 000 г. от историята и малко по малко започнах да разбирам с женската страна на мозъка какво приставлява животът.

През цялото време, докато бях в колежа, започнах да се уча да медитирам. Изучавах индуизма и получавах уроци от един гуру индиец, който се отнасяше много сериозно към моите усилия.

Един ден, докато бях потънал в дълбока медитация, се случи нещо необичайно. Не съм очаквал, нито пък съм имал намерение това да стане, то просто се случи. Две светлинни сфери се приближиха към мен - едната беше ярковиолетова, другата яркозелена... Не можех да разбера какво беше това... Две светлинни кълба насред стаята ми...

Тогава вътре в мен, телепатично чух следните думи: НИЕ НЕ СМЕ НЕЩО ОТДЕЛНО ОТ ТЕБ. НИЕ СМЕ ТИ, НО НА ДРУГО НИВО НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО. Нямах никаква представа какво значи това...

Интересът към съществуването навлезе в живота ми и започнах да се запознавам с духовни учители по целия свят и да практикувам всякаква духовна медитация. В същото време тези светлинни сфери или ангели ме поведоха към света на туземните племена и малко по малко започнах да разбирам.

Първата ми среща ебше с племената таос в Ню Мексико. Прекарах там 14 год. Един от старейшините им представляваше религията на койотите в целите САЩ. Той започна да ме обучава, обучаваха ме и други хора от племето.

Старейшината, когого наричаха КАСИКИ, т.е. духовен лидер на таосите, всъщност бе и вожд на племето. Той ми говореше за кристалите и амулетите, и как да разбера от светлината и цветовете им дейстмителността, да навляза в една различна реалност, защото ако човек знае как да ги използва, той наистина може да промени живота си по невероятен начин. Може и да не вярвате в това, но аз го видях, бях в небесата, наистина.

Бавно, в продължение на 14 год., аз получих религиозна подготовка, която ме пормени основно и ме направи способен да работя и с други плевена. Тези сфери от светлина тогава ме срещнаха с т.нар. АНАСАЗИ, древни хора, които са живели преди хопите, лакота, кайените и др. племена.

Чувствах ги като моя опора и мои деца.

Срещнах ги в другоизмерен свят и започнах да работя с тях за известен период от време.

Тогава бях поведен към маите.

През 1985 г. поех към Юкатан и започнах да изучавам местните церемонии. Допуснаха ме в техни тайни места като Укмал, Лавна, Коба, Чичен-Итца, Толум, Лахум, Чичолеке и дори до Гватемала, в Тикал, в свещените места на народа на маите.

Това беше посвещение за мен. Маите се грижеха за подготовката ми и няколко години по-късно срещнах Хунбац Мен - шаман и майянски свещеник, който бе свързан с други майянски шамани от Юкатан. Той започна да ме обучава в майянския способ за опознаване на света, който бе различен от този на племената, които вече бяха в САЩ.

Хунбац Мен ме помоли да участвам в техните церемонии. В пордължение на много години правих церемонии със стотици племена из цяла Латинска Америка...

През 2003 г. Хунбац Мен ме въведе в церемонии които се оказаха много по-дълбоки и включваха племена от цял свят. Започнах да навлизам в тези церемонии по много по-съзнателен начин и да разбирам смисъла им.

Няколко години по-късно, през 2007 г., президентът на нацията на маите дойде при мен и започнахме да разговаряме за това, което сега споделям с вас.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Маите на вечното време
« Отговор #1 -: Април 17, 2011, 11:01:09 am »
РАЗШИРЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО

Знаем, че съзнанието на човека се развива. Науката позволява този процес да бъде проследен в течение на големи периоди от време.

Учените от Енциклопедия Британика наскоро достигнаха до едно откритие, което, мисля, обяснява случващото се... Те откриха, че ако се вземе цялото знание на цеиля човешки свят от началото на цивилизацията на шумерите, отпреди 6 000 г. до наши дни...

Представяте ли си колко много информация са обработили... такъв огромен период, 6 000 г...

Бавно започнаха да изплуват мното неща...

За отправна точка те взеха 1900 г. и установиха, че от 1900 до 1950 г. човекът е научил повече неща, отколкото през последните 6 000 г. Това  еневероятно! За 50 г. да научиш колкото за 6 000! Кой би могъл да предположи?

Тогава те преместиха отправната точка и установиха, че от 1950 до 1970 г., само за 20 г., човекът отново е натрупал повече знания, отколкото за 6 000 г... И от 1970 до 1980 г. сме научили пак повече, отколкото за 6 000 г.!

Този процес се ускорява непрекъснато. В един момент НАСА разбраха, че информацията се трупа толкова бързо, че те дори не могат да я вкарат в компютрите си, толкова много беше тя... Те просто нямаха подходящ софтуер и хардуер, за да я обработят, за я изучат...

И сега продължаваме да усвояваме все повече и повече. Не мога да кажа с точност колко, но приблизително за един месец сме способни да усвоим толкова, колкото за 6 000 г.!

Това е невъзможно, но е факт, и той е установен. И така, ако представим това развитие като една крива, тази крива постепенно се изправя и днес вече се движим по вертикалата!

Това имат предвид маите, когато казват, че нашето съзнание се променя. Променя се в нещо... Не знам даже как да го изразя с думи... но се превръщаме в нещо друго... в друг съвсем нов вид, в друг начин на възприятие на реалността... И именно за това искам да разкажа днес... за това как се порменя съзнанието ни. Със сигурност ще говорим и за много други неща, но това е основата на всичко.

Ако проследим историята и културата, напълно очевидно е, че ние се отличаваме силно от това, което сме биил 2 000 г. назад. Наистина сме напълно различни. Не само по отношение на технологията, но и като начин на възпирятие на реалността около нас.

Ние мислим, че реално е това, окето мислим за реално. Маите казват, че съзнанието на човечеството се развива в цикли от време. Нещо подобно се наблюдава в развитието на хромозомите.

Приближаваме се към период от време, когато еволюцията ще се движи с такава скорост, че ще предизвика една нова реалност. Ще се превърнем в енщо по-велико, което повече няма да се анрича човек.

В този ред на мисли искам да разкажа за това, което ин съобщават маите, за постоянното изменение на човешкото съзнание.ЦЕРЕМОНИЯТА

Не можем да разтълкуваме пророчеството на маите, без да разберем как те възприемат света, техните церемонии. Това е друг начин на възприятие.

Сега сме свързани с мислеенто на маите. В церемониите на древния свят има много повече от това, което виждаме или изобщо можем да разберем в съвременния свят. Мислим си, че науката и логиката са пътят на този нов свят, в който живеем. В крайна сметка вярваме, че сме по-висши и технологиите ще направят живота ни по-добър и ще го опростят.

Ако мислите, че технологиите ще ви спасят от отва, което Майката Земя е приготвила за човечеството... ще бъдете изненадани. Животът не е това, което си мислите. В санскритската литература отпреди 6 000 г. се говори за времето, в което сме в оммента. За това, което сме научили за електричеството и магнетизма, за това как ще летим в небето в метални кутии... както всъщност сега се случва... и в един момент ще се откажем от всичко това, подобно на детето, което захвърля играчката и променя виждането си.

Жт гледна точка на маите технологиите не са признак на развита цивилизация, а признак на цивилизация, която започва да се развива. Какво означават технологиите за хора, които са открили, че човешкото тяло и съзнание са способни да парвят всичко, което технологиите не могат? И много, много повече! Ето това трябва да разберем по отношение на маите. Народът на маите вижда Земята като живо същество и осъзнава всичко, което става в тялото й. Те са свързани с нея, докато ние не сме, ние виждаме Земята просто като една скала.

Церемонията е пряко общуване и жива връзка с великия дух, Майката Земя, Бащата Небе и целия живот навсякъде. В древния свят са разбирали, че преди едно човешко същество да получи посвещение и да дойде на Земята, трябва да бъде изпълнена церемония. Церемонията свързва нашите сърца със сърцето на Земята, със сърцето на Вселената и с цялото съществувание.

Когато древните хора са изпълнявали тези церемонии, те са навлизали в таен свят, който се превръща във възможности.

Маите са предсказали, че с приближаването на 2012 г. човечеството ще бъде въвлечено в хаос на много дълбоко ниво. Но тук няма място за страх. Това не е край, а начало. И скоро ще го разберем.

Приближаваме края на цикъла на времето! Началото на нов цикъл на карсота и надежда? Предстои ни сега да открием това. но ако се фокусираме в края на цикъла, какъвто го виждаме около нас, забелязваме, че всичко в съвременния свят, точно сега, започва да дегенерира, да се разпада навсякъде... точно както са предсказали маите.

Напр. глобалното затопляне и потреблението в световен мащаб ни приближава към ледниковия период, който би унищожил живота на Земята. Това е голямо пердизвикателство.

Световната финансова систева се срива навсякъде по Земята.

Широко разпространети болести като СПИН, ХИВ вирусът и мн. др. смъртоносни заболявания лискуват да се превърнат в пандемия.

В момента по света се водят над 40 войни, не само в Ирак и Афганистан, навсякъде по света. 2 милиарда души по света преживяват с по-малко от 2 долара на ден.

25 000 деца на ден умират от глад. А населението на Земята се увеличава с такива темпове, че самото пирсъствие на очвека е разрушително.

Няма да продължаваме повече. Разбирате за какво говоря.

Според маите целият този хаос е бил предсказан много отдавна. Ние се приближаваме към края на дълъг времеви цикъл. И когато този цикъл свърши, хаосът е неизбежен и може да се случи всичко.

Той е част от цикъла на живота, той е естествен. Но маите казват, че този хаос едва започва. Той е съвсем непознато явление на Земята.
Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Маите на вечното време
« Отговор #2 -: Април 17, 2011, 11:02:56 am »
ВЕЧНАТА ТАЙНА

Моля да ме разберете правилно, на това пророчество трябва да се обърне внимание. То не ефантасмагория на основата на календара на маите. Всичко това се подкрепя от сърцевината на тяхната наука и аз ще ви покажа това.

Ако разбирате положението, време е да се приготвите незабавно за това, което ще се случи. Сега не е време да продължавате да живеете, като че ли всичко е нормално, понеже то не е такова...

Ако маите са парви, животът няма да бъде повече никога такъв, какъвто е сега. Предстои ни да извършим преход от нормалната реалност към нещо много, много по-велико.

Явявя ли се това карй на цивилизацията... както вярват много от онези, които са изучавали календара на маите, който предсказва глобални пормени през 2012 г.? Това именно водачът на маите дон Алехандро се опитва да разбере.

Да. Възможно е да има пормени на Земята според маите, но има нещо, което е много по-важно, неевроятно прекрасно и положително, и за това никой не е говорил и повечето учени не знаят нищо по въпроса.

Това е положителен аспект, който маите и аз бихме искали да споделим с вас.

Ако това е краят на цикъла - разруха ли означава той за човечеството, или благословение? Това ще зависи от самото човечество. Както ми обясниха не само маите, но и много др. племена, в такива времена, когато се перобръща страница от историята, цивилизацията се намира в криза. Всичко зависи от това как човешкият вид ще съумее да асимилира цялата своя опитност, знания и мъдрост, които водят човечеството към неговото бъдеще.

Ако този опит бъде устойчив, тогава ще оцелеем, ако не, ни очаква съдбата на динозавъра. Зависи от нас. И именно сега, именно тук, трябва да започнем да градим това бъдеще, защото човешкият свят е единственият, който може да извърши тази промяна.

Споменах вече за това високо съзнание, за което говорят маите. Има много важно знание и... тайна, това наистина е тайна... и древните племена съхраняват тази тайна. Мога да обясня смисъла й, но той не е разбираем за повечето хора... въпреки това тук аз ще се опитам за го обясня.

Тайната на този скок на съзнанието се състои в това, че човешкото съзнание се е свързало със съзнанието на смета на амите и като резултат се е появило по-развито съзнание за двата свята.

Смятам, че ние живеем и в двата свята, които са разделени един от друг. Но в същото време двата свята се нуждаят един от друг. Двата свята трябва да се разберат взаимно и да споделят с другия своите знания и мъдрост. Затова трябва да си сътрудничат.

Древният свят е готов да се приближи към съвременния, но вече е време съвременният свят да разбере, че му е нужен древният свят. Защо нашите предци са важни за нашето оцеляване и защо нашето оцеляване е важно за предците ин?

В съвременния свят повечето от нас живеят в синтетична реалност, отделени един от друг в совите къщи и автомобили, а техонлогиите ни отделят от външния свят и от този на предците ни.

Толкова сме горди от технологичните си постижения, че не омжем да си представим как един туземец може да се прехранва с грес и да влияе върху нашия съвременен свят.

И така, нека ви обясня защо маите и другите племена са толкова важни за съществуването на човечеството.

За да проумеем това, трябва да навлезем в скрития свят на народа на маите, тогава ще разберем живота и мъдростта им.ПРИРОДАТА КАТО ИЗОБРАЖЕНИЕ НА РАЗШИРЕНОТО СЪЗНАНИЕ

Ако разгледаме природата и Вселената, ще видим, че човешкото тяло и всички форми на живот, които са ни известни, включително планетите и звездите, и всички взаимоотношения в познатата ни действителност съдържат математически поредици, които се наричат РЕДИЦИ НА ФИБОНАЧИ. В нашето тяло тази редица се намира на милиони места, тъй като тя пирсъства във всяка клетка и пропорции в тялото.

Сега, за да разберете по какъв начин съвременния свят е свързан с древния и си взаимодейства с него, ще ви разкажа за свещената геометрия, която би могла да обясни защо нещата са такива.

Чували сте за златното сечение. Това е пропорция. Можете да вземете една права, колкото и да е дълга, и да я разделите на определени магически места, които образуват златното сечение. Първата част ще бъде 1, втората 1,6180339 и това число почти не се променя до безкрайност.

И така, това е пропорция, и омже да видите тази пропорция не само в планетите и звездите, но и в нашето тяло. Да вземем напр. китката и я сравним с пръстите на ръката. Костите на ръката са отнесени една към друга в тази пропорция ФИ, пръстите са отнесени спрямо китката в същата пропорция... при краката е същото... навсякъде тази пропорция ФИ - златната среда. Китката спрямо лакътя, лакътят спрямо рамото...

Златното сечение се появява навсякъде... Стъпалото спрямо крака... все същото. И така може да видите тази пропорция на милиони места в тялото ни, защото всяка клетка съдържа това златно сечение. Следователно това злетно сечение е много важно за съзиданието и вероятно това е най-важната пропорция в математиката.

Но животът... ние не знаем какво означава това нещо, не знаем как действа златното сечение. Дори не мисля, че това сечение в действителност съществува където и да е в звездите и във Вселената.

Това е само идеята... идеята за пропорцията, за идеалната пропорция.

В живота не знаем как да използваме безкрайните числа. Знаем как да използваме само кръглите числа като 1,2,3,4,5 - знаем как да използваме тези числа, но за безкрайните числа нищо не знаем.

Само че животът съществува по невероятни начини, които Фибоначи е илюстрирал. Да видим тази опредица от число - 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144 и т.н. до безкрай... където всяко следващо число се образума от сбора на предходните две... Ако разделим тези последователни числа, винаги получаваме приблизително пропорция 1:2.

При всяко следващо деление ще получаваме по-голямо и по-малко, но близко до предходното число в съотношение приблизително 1,6, и малко по малко това число се приближава до златното сечение.

Морската черупка може да онагледи много лесно редицата на Фибоначи. Можете да видите странното действие на тази редица. Златното сечение образува постепенно възходяща спирала... можете да видите нагледно това... и какво вършат безкрайните числа, а не тези, простите, които използваме, като 1, 2 и 3.

Животът използва тази схема в телата ви и навсякъде. Навсякъде в живота.

Сега ще разберете защо нашият свят и древният свят на маите са свързани и се нуждаят един от друг за своето оцеляване.

Растението див слънчоглед може да онагледи моето изложение. Странно растение, което расте в съответствие с редицата на Фибоначи.

От корена нагоре се образува първо 1 лист, после 2, 3, 5, 8 и накрая 13 цветчета.

Очевидно тук присъства поредицата на Фибоначи. Но откъде растението знае, че след 5 следва 8, защо не 10, 12? Откъде растението знае това? Очевидно, защото растението се оглежда в своето минало и знае какво за прави в бъдещето. Сега са 5, а по-рано са били 3, значи следващото трябва да бъде 8.

Това е ситуацията, в която се намира човечеството точно сега. Ние знаем, че маите са числото 5, но те не знаят накъде отиват, те напълно са изгубили връзка с миналото си, и когато ине се свържем с тяхното минало, което сега предстои да стане настояще, и когато знаем как древният свят е свързан със света на маите, ще знаем точно накъде да вървим.

Трябва да знаем как ще се развие нашето съзнание, но не можем да знаем това без древния свят. Това е същестевно важно, не просто възможност. Трябва да го направим. И древният свят е напълно готов за това, той знае, че се нуждае от нас, а ето, че вече и ние знаем, че се нуждаем от него.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Маите на вечното време
« Отговор #3 -: Април 17, 2011, 11:05:27 am »
МАИТЕ

Маите са се сдобили със знание за времето, вечното време. И особено за датата 21.12.2012 г., която стана загадъчна и която според маите обяснява цялото съществуване.

Знаем, че това е важна дата, но повечето от хората нямат широка представа какво означава тя. Пред нас се ооткрива широка картина, която включва теви като прецесия, равноденствие и др. цикли от време.

Трябва да разкажем за всички тези явления, понеже те са свързани. Ако пророчеството на маите е точно, а съвременната наука потвърждава, че то е точно, това, което ще произлезе, радикално ще промени света. Ще се стигне до пълна трансформация на планетата и на човешкото съзнание.

Дали някой сега се интересува от това? Маите се надяват, че да. Докато изучават календара на маите, учените по света стигат до извода, че 2012 г. е велик повратен момент за човечеството. От гледна точка на маите това трябва да се нарече раждане на новото човечество, раждане на новото съзнание. Тази част от пророчеството е напълно непозната за по-голямата част от съвременния свят. И когато говорим за циклите на живота, трябва да засегна тази тема възможно по-скоро.

Да пиша книга за нея не мога, защото ще ми е необходимо повече от година за това. После ще са необходими още годиин, за да бъде книгата перведена и на други езици. Ще отнеме много време, а ние просто нямаме време!

Ще започна тази част отново с констатацията, че календарът на маите е най-точният календар на Земята. Тази абсолютна точност е удивила учените от цял свят. И вероятно именно поради тази точност стотици милиони хора се обръщат сега към древните маи, за да обяснят какво ще се случи след 2012 г., защото светът става част от пророчеството на маите. И още, от гледна точка на маите, ще има ли катаклизми и ще настъпи ли краят на света?


НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ НА СТАРЕЙШИНИТЕ ОТ ГВАТЕМАЛА


За да разберете за какви източници ви говоря, ще ви разкажа набързо за националния съвет на старейшините на маите от Гватемала.

Той се състои от 440 племена от Мексико, Хондурас, Белиз и Гватемала, и всяко едно от тези племена излъчва вожд, който го представлява.

Тези 440 старейшини образуват национ. съвет на старейшините от Гватемала. Този съвет след това избира един председател, който да представлява нацията на маите, и това е Дон Алехандро Сирило. Той е шаман от 13-то поколение. Дон алехандро знае за народа на амите и тяхната култура вероятно повече от всеки друг на света.

За да сме точни, трябва да кажем, че има и др. съвети ва маите, като напр. Великия съвет на маите от Чичен-Итца, за който говорих преди във връзка с Хунбац Мен. Този съвет също е много голям и обединява повечето от мексиканските маи.

Участвал съм в церемонии на този съвет преди години, както вече ви казах. Работата, която те вършат, също е много важна за света. Има и по-малки съвети из Хондурас и Белиз, и на др. веста, които обединяват живеещите там хора.
Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Маите на вечното време
« Отговор #4 -: Април 17, 2011, 11:06:22 am »
ИСТОРИЯТА СПОРЕД ДРЕВНИЯ СВЯТ


За да разберете добре това, което искам да ви споделя, трябва да ви разкажа историята на маите така, както те ми я предадоха и пожелаха да стигне до вас.

Тази история се движи като река, върви в различни направления, но винаги накрая се влива в океана. Тя идва от много по-древни народи и се пречупва през разбиранията на маите за света и Вселената.

Ако слушате това, което ви казвам, в сърцето си, а не м ума си, ще го разберете.

През юли 2007 г. Дон Алехандро и съпругата му Елизабет дойдоха в Аризона, където живея, за да се срещнат с мен. Те искаха да ми разкажат за някои от пророчествата на маите и помолиха да се присъединя към тези пророчества. Защо точно аз? Наистина не знам, може иб защото, както вече споменах, много съм работил с тях и мисля, че ми вярват.

Пърмото, което Дон Алехандро ми каза, бе, че всичко, което сме чели, чували и виждали от културата и календара на маите, не е потвърдено или написано от народа на маите, и никой от съветите не е говорил за това пред народа на маите.

Това, окето научаваме за амите, благодарение на университетите, учените, алхеолозите, религията и обикновения народ, наистина идва от маите, но трябва да е ясно, че самият Национален съвет на Старейшините на маите от Гватемала според Дон Алехандро не е казал и една дума от 527 години.

Твърде дълго мълчание.

Така че виждате... когато те нарушават мълчанието си, за да говорят пред света, трябва да има някаква много важна причина за това. Освен това всичко, което до момента знаем за маите, трябва да бъде оставено настрана, трябва да слушаме истината, не истината, която получаваме от външни източници, защото така просто гадаем, или живеем във външния свят, което няма нищо общо с маите.

Какво ми разказа Дон Алехандро относно пророчеството на маите за 2012 г.?

Първо, ще се отвори прозорец във времето около тази дата, 21.12.2012 г. който маите наричат КРАЙ НА ВРЕМЕТО.

Това явление трае няколко години.

Този прозорец вече е започнал да се отваря, както разбрах, на 24.10.2007 г. Не ми бе казано точно кога ще се затвори, но със сигурност сега, в този оммент, всички ние живеем в този прозорец, наречен КРАЯТ НА ВРЕМЕТО.

Дон Алехандро също каза, че това, което повечето хора по света си мислят: че пророчеството на амите ще започне да се сбъдва на тази дата, 21.12.2012 г., е твърде МАЛКО ВЕРОЯТНО. Той само каза, че то ще започне някъде в прозореца на каря на времето. Което означава, че може да се случи във всяка минута днес, най-късно до 2015 г. Това е пророчество, за което съвременният свят не знае нищо.

Освен това, за да проумеем ситуацият, трябва да разберем какво всъщност означава самата дата 21.12.2012 г. Затова трябва да говорим за прецесията и равноденствията.

Повечето от вас знаят, че маите използват цикли от 5 200 год. Ако ги умножим по 5, ще получим 26 000. Това е приблизително цикълът на прецесията на равноденствията. Този цикъл от 5 200 г., който маите използват, не е точно толкова, малко под това число е.

Както виждате, в календара на маите има множество колела, и всички тези колела се въртят с различна скорост. Едното от тези колела е точно прецесията на равноденствията, която ще обясня след малко в детайли, и която се завърта за 26 000 г. Тези 5 200 г. се нанасят 5 пъти в големия кръг, но не означават прецесията.

На всеки 26 000 г. тези по-малки цикли съвпадат перфектно в големия и точно това ще се случи на 21.12.2012 г.

Нека видим сега какво означава времето, за да разберем цялостната картина и как прецесията и равноденствията се разполагат в тази широка картина.

Времето е илюзорно човешко понятие. Поглеждаме часовника и казваме колко е часът. Повечето от нас обаче забравят, че това време всъщност е свързано с въртенето на Земята. Реално явление, не нещо дигитално в ума.

Гледаме изгрева и залеза, и си мислим: Слънцето изглява или залязва. Това също е илюзия, защото се върти единстевно Земята.

Земята се завърта около себе си за 24 часа. разбира се, ние знаем това. Всеки знае, че 1 ден е едно завъртане на Земята.

Вторият голям земен цикъл е пътуването, окето тя предприема около Слънцето. Едно завъртане е 1 година или 365 дни. Ясно е, че пресмятаме времето по въртенето на Земята около Слънцето.

Има обаче и др. движения и цикли, за които не знаем много, но те са свързани със Земята и имат голямо влияние върху нашия живот, също както часовете. Ние обаче просто знаем това.

Напр. отклонението на Земята спрямо оста й оказва влияние върху всеки човек.

Този ъгъл от 23,5 градуса спрямо Слънцето се нарича еклиптика. Той създава нашите сезони, лятото, пролетта, зимата, есента и постоянно се променя.

Този ъгъл на наклона се изменя от 22,1 до 24,5 градуса приблизително за 42 000 г. Това влияе на живота ни и трябва да го отчитаме всекидневно.

Затова астрономите, когато изучават Вселената с телескопите си, трябва да отчитат това всекидневно, иначе ще наблюдават нещо друго.

Дори пътуването ни около Слънцето не е толкова просто, колкото изглежда. Ексцентричната орбита също се променя. Земята ни не се придвижва по съвършен кръг около Слънцето, а по елипса, и това се дължи главно на гравитацията на Юпитер и Сатурн.

Този цикъл се извършва за много голям период от време, приблизително 100 000 г. Интересното е, че той не променя дължината на годините.

Най-накрая през 2000 г. учените разчетоха перцесията на равноденствията; сега те знаят, че за едно пълно завъртане са необходими точно 25 771,5 год.

Причината е вероятно най-вече във влиянието на Слънцето, но и на другите планети.

Прецесията и равноденствията също се променят, защото те са част от т.нар. ЦИКЛИ НА МИЛАНКОВИЧ. Те са съвкупност от тези цикли и др. цикли на Земята, и постоянно се изменят. А научният фокус на циклите на Миланкович е по-разбираем, когато се свърже с климата на Земята.

За ад разберем пормените на климата на Земята, трябва да ги свържем с циклите на Миланкович, както и със слънчевите цикли. Орбитата на Луната причинява приливите и отливите и оказва влияние върху всеки човек. Циклите на Миланкович обаче също влияят върху човешките емоции и върху милиони биологични цикли на Земята. Тези цикли са ключ към всичко, за което говорим във връзка с древните пророчества и народа на маите.

Сега вееч знаем, че на Земята има много цикли и прецесията и равноденствията са само част от тях и те се влияят от други цикли.

Сега ще добиете по-цялостна картина на това.


ПРЕЦЕСИЯТА НА РАВНОДЕНСТВИЯТА

Ако наблюдаваме отгоре това отклонение на оста на Земята, ще видим кръга, който тя прави, между 2 точки, наречени апогей и перигей. Тези 2 точки ще стават все по-важни по-нататък в моето изолжение.

Както вече казах, през 2000 г. учените установиха, че Земята прави този пълен кръг за 25 771,5 г. и през това време оста преминава през всичките 12 знака на зодиака, т.е. ткрашщата на тази ос преминават през зодиакалните знаци. Според индусите и тиетците всеки път, когато оста на Земята премине от един знак в друг, човечеството се променя напълно по особен начин.

Индусите разделят тези периоди от време в еклиптиката и ги наричат ЮГИ, които са нещо по-различно от самите астрологични знаци.

На 21.12.2012 г. оста на Земята ще се приближи към водолея и поради отва ще започнем бързо да променяме съзнанието си. Според маите това изменение ще започне не непременно в 1 ден, но някъде до края на времето, в това, което наричат ПРОЗОРЕЦ ВЪВ ВРЕМЕТО, в който ние вече сме.

Както казах, на 27.10.2007 г. започна края на времето. Какво по-особено се случи в този ден?ПРОРОЧЕСТВОТО НА ХОПИТЕ

Има още едно туземно племе в САЩ - нарича се хопи. Учените смятат, че това племе е дошло от Русия през Аляска и Канада и вероятно е мигрирало към земите, които днес са Северна Аризона.

Според дядо Ерик, член на съвета на хопите и историк на хопите - фактически той е последният жив член на този съвет, - това обаче не е истина. Хопите не са дошли по този път, а от Гватемала, и когато са напуснали Гватемала, те са били маи, а не хопи, и маите са ги изпратили на север по причини, окито са тайна за маите и хопите.

Така че днес вече е известно, че хопите всъщност са били маи.

През ноември 2007 г., докато пътувах с автобус из Гватемала, дядо Ерик седна до мен и започнахме да говорим. Тогава той ме попита дали съм видял двете сини сфери в небето на 22.10.2007 г. Казах му, че всъщност не, но дъщеря ми ги бе видяла. Четох за това в Интернет, но не го бях виждал на живо.

Той ме попита дали това не е сбъдване на пророчеството на неговото племе отпреди 200 години за синята звезда.

Нямах никаква представа. Аз не съм хопи... Но ето какво знаех, че се бе случило. Точно преди 24.10.2007 г. кометата Холмс бе навлязла в нашата Слънчева система. Много малка и бързо движеща се комета... Учените не й обърнаха много внимание. Но тогава, на 24.10.2007 г., тази комета експлодира и се превърна в огромна синя сфера в небето, която се разширяваше все повече и стана по-голяма от Слънцето. И в момента тя се смята за най-голямия обект, наблюдаван някога в Сл. с-ма.

Ако разбирам правилно, дядо Ерик смята и всички хопи смятат, че това е сбъдване на пророчеството за Голямата звезда, потвърдено също и от маите, като знак за началото на края на времето.

Това според тях е едно от най-големите събития на всички времена в нашата Сл. с-ма.

Има и втора част в пророчеството на хопите - за появата на Червена звезда. Маите и хопите не са обсъждали с мен нищо по въпроса. Говоря това, окето съм чел в книгите. Чувствам обаче, че ще го направят скоро.Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Маите на вечното време
« Отговор #5 -: Април 17, 2011, 11:07:51 am »
ПРОРОЧЕСТВОТО

Когато Дон Алехандро беше в Аризона през юли 2007 г., той ми разказа част от пророчеството на маите. Една твърде малка част... И после много, много повече

Той ми каза, че според това пророчество ще има физическа смяна на полюсите на Земята някъде в края на времето.

Това не е нещо ново. Едгар Кейси пророкува същото през 1930 г. Той казва, че след 1998 г. полюсите на Земята ще се придвижат към нови места. Кейси даже дава точното местоположение на това придвижване - на територията на Русия, на 16 градуса от сегашното местоположение.

12 000 предсказания на Едгар Кейси са се сбъднали от 1920 г. до 1970 г., с изключение на един малък детайл. Предсказанията на Кейси се смятат за най-точните в света.

Съвременната наука следи тази възможност за смяна на полюсите. Физическото движение на полюсите винаги започва с движение на магнитните полюси. Науката сега знае, че магнитното поле на Земята е по-слабо отколкото преди 2 000 г., и преди 500 г. е започнал драматичен срив в магнитното поле, и то става все по-нестабилно. Преди 40 год. магнитното поле е започнало толкова да се променя, че магнитните линии, които за толкова дълъг период от време са били фиксирани, са започнали да блуждаят.

В резултат на това китовете, които използваха тези линии, започнаха да излизат на сушата, нещо, което преди това не се беше случвало. Магнитните линии се изместиха драматично от местоположението си. Никой до момента не е наблюдавал такива промени.

След това птиците започнаха да кацат на такива места, на които преди не бяха кацали в прелетните си пътища. И пак поради промяната на земните магнитни линии... А те се променят, понеже магнитните полета стават все по-слаби и по-слаби. През 1990 г. самолетните карти на света трябваше да бъдат променени навсякъде. Старите просто не бяха верни.

Днес магнитните линии са толкова нестабилни, че магнитните карти трябва да бъдат променяни всеки път, когато самолетите се приземяват, за да е сигурно, че навигационните им системи ще работят напълно.

През 2003 г. имаше телев. предаване, в което учените започнаха да говорят за възможността за движение на полюсите. Те заявиха, че това предстои в близко бъдеще... И предаването беше прекъснато!

Преди по-малко от 2 год. в интернет световни учени от цял свят, които наблюдаваха магнитните полета, започнаха да предупреждават за развитието на този процес. Само 11 дни след това правителството спря сайта и им забрани да говорят, вероятно защото се страхуваха от това, че хората ще осъзнаят положението.

Това, което учените казаха бе, че се наблюдават толкова много аномалии на земного магнитно поле, че те вярват, че след 25 год. магнитните полета не само ще се придвижат, но ще сменят полярността си, което значи, че северният полюс ще стане южен и обратно.

Преди 9 месеца учените отправиха в интернет още по-тревожно предупреждение. Те заявиха, че аномалиите се увеличават толкова драматично, че те очакват всеки момент смяна на полюсите.

Това, което учените знаят като факт, е, че преди 13 000 г. е имало физическо преместване на полюсите, които преди това са били точно наобратно, точно в края на такъв цикъл, в който се намираме в момента. Те вярват, че Хъдсън бей (вътрешно море в Канада) някога е бил на мястото на Северния полюс, преди полюсите да се преместят.

Преди по-малко от 26 000 г. моментът е бил съвсем същият като сегашния по отношение на прецесията на равноденствията.

Краят на времето.

Сега сме точно в него. На 21.12.2012 г. полюсите може отново да се преместят. И това, което е най-шокиращото, и учените го знаят, е, че ако полюсите започнат да се преместват, това може да отнеме само 20 часа! За по-малко от ден...

Това не е мнение на маите, така смятат учените по света. Събуждаме се и в края на деня сме напълно трансформирани...

Но нека се върнем към магнитните полета. Това, което учените също знаят е, че непосредствено преди физическото преместване на земните полюси винаги има движение на магнитните полета, последвано от период на отсъствие на магнитни полета. Те просто ще изчезнат.

Сега това е само теория, понеже няма живи маи, които да го потвърдят, няма свидетели на подобен род събития... Но тази теория е единствената, която наистина може да обясни как това може да се случи.

Нека си го представим... Земята е масивна и за да наклони оста на Земята, е нужна огромна енергия. Това е почти невъзможно. Учените никога не са могли да си представят как това е възможно, би трябвало Луната да се удари в Земята, за да се получи това, нещо от този род.

И така, как е възможно Земята да наклони оста си? Откъде би могло да се намери такова количество енергия? И въпреки това Земята е проминяла наклона на оста си стотици пъти през последните стотици милиони години! И таак, учените изобщо не могат да си представят това, не вярват, че е възможно.

Само че наскоро се появи онва теория, само преди 20-30 год...


Ето в какво се състои тя.

Кората на Земята е дебела само 15-20 км., доста тънка е всъщност. Под нея е мантията. Горната мантия придържа кората на Земята към земната й част. Тази горна мантия е съставена от скали, обаче...

Това, което учените откриха е, че ако магнитните полета на Земята достигнат нула, ако изчезнат напълно, това, окето се очаква да се случи много скоро, само за 2 седмици тази скалиста формация, която е отдолу под цялата Земя, ще се втечни, ще се превърне в нещо като нефт. Тогава кората ще бъде напълно свободна да се движи във всяка посока.

За това задвижване ще е нужна огромна енергия, но много по-малка от необходимата да се задвижи цялата Земя и физическата й ос.

Това, окето маите вярват, че ще се случи, е следното.

Тъй като Оста на Земята не е съвършено права, тя е леко наклонена... Ледената шапка на Южния полюс, огромен къс лед с височина около 4 км., ще се разтвори в свитовния океан, ще го повдигне с над 6 м. и поради наклонената ос тази вода ще се разлее по Земята, търсейки нова позиция за уравновесяване.

Учените сега могат да изчислят това. Те вярвят... преди бяха предсказали, а сега вярват, че оста ще се премести... което е всъщност това, което предсказва Едгар Кейси. Той посочва 16 градуса на територията на Русия, а математиците изчислиха около 17 градуса, което е почти на едно и също място.

Това е само теория, зашото такова нещо още никой не е виждал в съвременния свят. Дори и маите.

Маите сега си спомнят смоето имнало; те помнят и двете последни смени на полюсите. Според маите те са живели и в двете от тях, били са тук и преди 26 000 г.

Учените не спорят, защото не знаят нищо за тях. Но според Дон Алехандро при последната смяна са загинали милиони хора, просто защото не са знаели какво се случва. Ако са знаели, са щели да разберат и да превърнат това в нещо красиво и велико. Ако не знаем какво става обаче, ни обзема страх и лесно можем да умрем.

Дон Алехандро също говори за 30-те часа мрак, който съпътства тази смяна на полюсите. Някои твърдят, че това ще продължи 3 дни. Но амите са категорични: не 3 дни, а 30 часа.

Дон Алехандро казва, че ще настане пълен мрак, няма да можем да виждаме дори звездите на небето, все едно сме ослепели. М този момент от страх ще загинат много хора. А всъщност единственото, което трябва да направим, е да не се тревожим и да се отпуснем.

Всичко ще потъне в мрак и после всичко ще се нормализира и всичко това ще отнеме само 30 часа.

Разбира се, след промяната на полюсите местоположението им вероятно ще бъде променено. Ще се намираме на съвсем ново място в сравнение с екватора, в съвсем различна среда. И това е много важно, защото омжем да се окажем на място, където е много студено или много горещо.

Това също трябва да се знае. То е част от пророчеството на маите, което  светът нарича повратен момент, но има и нещо по-важно.

Как да понесем този период на смяната на полюсите и последващия?

Според маите в сърцето ни ще отекне нова вибрация и тази вибрация ще резонира съвършено с вибрацията на сърцето на Земята, на Слънцето, и на Вселената. Ако се научим да живеем в тази вибрация, тя ще ни отведе в един нов свят.


Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Маите на вечното време
« Отговор #6 -: Април 17, 2011, 11:09:10 am »
ТАЙНАТА НА ЧОВЕШКОТО СЪРЦЕ СПОРЕД МАИТЕ

Тайната не може да се изрази с думи, тя може да бъде единствено изживяна със съществото ни. Това, което трябва да помним е, че нищо не се случва в мозъка и всичко е в сърцето.

Но понеже сега трябва да използвам думи, ще кажа, че в сърцето има тайно пространство; съживяването на това пространство и пребиваването в него променя взаимоотношенията във всичко вътре във Вселената.

Умът е его, той е отделен от действителността, но се изживява като най-важното нещо от нея. А вътре в сърцетоне сме отделени от действителността, там ставаме едно с нея. Тук няма разделение и никакво его. Маите говорят за това постоянно - че никое човешко същество не е по-важно от друго, а всички сме еднакви.

Това, окето искам да кажа, е, че думите могат да опишат това, за окето говорим, но няма друг начин да проникнем в свещеното пространство на сърцето, освен да станем едно с тази вибрация.

Но това е нещо, за окето ще говорим някой друг път.

Може би най-добрият начин да ви обясня какво представлява сърцето на народа на маите е да продължа историята. Предстои ни пътуване в джунглите на Гватемала.

През юни 2007 г. предадох на издателя ми ръкописа на "Змията от светлина". Тя се състои от множество истории за церемониите на маите и др. племена, тъй като вътрешната енергия на Земята е във всички тях.

През юли 2007 г., както вече казах преди, Дон Алехандро и съпругата му пристигнаха в Седона и помолиха да се срещнем. Той ми разказа за смяната на полюсите и добави, че според календара на маите светът много скоро ще навлезе в периода на края на времето и че повечето от техните церемонии са подготовка за този период и също са посочени в календара на маите.

Това беше преди да се появи синята сфера.

Дон Алехандро ми разказа за испанските конкистадори - как са унищожили повечето от артефактите и свитъците на маите. Така маите изгубват почти всичко от техните пророчества и мъдрост. Дон Алехандро обаче спомена, че съществуват тайни документи, които са били скрити от конкистадорите, и че сега е времето да се възползваме от знанието в тях.

Той добави, че според пророчествата сега е времето, в което маите трябва да започнат да възстановяват знаията и мъдростта, която са натрупали, и да си спомнят да тях. И това беше също точно времето, в което трябваше да бъда посветен, а светът щеше да наблюдава всичко това.

Дон Алехандро каза, че на Съвета на маите помагат хора по целия свят и тази грепа ще представлява света.

Той ме помоли да намеря тези хора, по-точно 69 от тях, и да ги придружа до Гватемала сити на определена дата през 11.2007 г. Оттам тайният съвет на маите, който представлявахме, трябваше да поемем към джунглите на Гватемала, за да се обединим със Съвета на маите и да наблюдаваме как ще се възпроизведе възстановяването на знанията и мъдростта на маите, като участваме заедно в церемонията.

Много лесно събрах тези 60 човека - просто им позвъних и те веднага се отзоваха.

Дойдоха хора от 23 страни, вкл. дядо Ерик от плевето на хопите, трима старейшини от Сиера Невада на Санта Марта в Колумбия - единият ебше коги мамос, другият - аруако мамос - беше дошъл заедно с брат си.

Тези 3 племена са много важни поради древното им минало. Дон Алехандро ми разказа, че маите произлизат от Атлантида. Знаех това отдавна, но думите му даваха особена тежест на този факт.

Нека за малко се пренесем в Атлантида и тогава ще разберем защо тези 3 племена - хопи, коги и аруако - са толкова важни.

Атлантида е била страна, символизирана от 3 кръга един в друг. Можем да ги оприличим също на сфери. Това е образът, който самите маи са имали за себе си.

Във външния кръг са живеели обикновените хора, а средният кръг бил отреден за свещениците, наричани МАИ. Свещениците били мост между простолюдието и центъра на вътрешния кръг, кръг на НАККАЛИТЕ. Това били онези, които общували пряко със свещеното пространство на сърцето и били прюко свързани с духа на Майката Земя и отвъдното.

Те живеели в пещери, в специални помещения на пирамидите, и се придвижвали в тъмнина, като от време на време се изкачвали на повърхността.

Хопите са били маи. Маите също са били маи.

Когите и аруако мамос пък са били наккали и сега са част от многочисленото гуамос племе в Колумбия.

Когато преди 13 000 г. Атлантида изчезнала поради физическата смяна на полюсите, маите със своите лодки се придвижили недалеч от югозападния бряг на тогавашната Атлантида. Наккалите пък се оказали в Санта Марта, в Колумбия. Всички тези племена са свързани и всичките си спомнят какво се е случило не само преди 13 000 г. Те си спомнят какво се е случило преди 26 000 г. и дори много преди това.

Но, както вече казах, тези 3 племена за първи път след потъването на Атлантида се събираха, за да изпълнят церемония. Това беше историческо събитие!

Дядо Ерик пръв от хопите се бе върнал в Гватемала, откакто те я напускат преди хиляди години.

Старейшините на амите ни поведоха към Атитлан, едно от най-свещените езера за народа ан маите. Посрещнаха ни 25 старейшини от 440-те избрани за дапочнат възстановяването на техните знания.

Има и друг начин, по който те правят това, освен с мозъка - с помощта на 13 кристални черепа, всеки от който символизира 1000 години.

Нашата интернационална група седна в полукръг около 25-те майански старейшини, които започнаха да възстановяват паметта, броейки от глифа на маите за числото 0.

След половин час маите завършиха глиха на 0 и преминаха към глифа на 1. Прекарахме около половин ден с тях и задачата ни беше изпълнена. Станахме свидетели на началото на възстановяване на знанието и пророчеството беше сбъднато. Нашата работа там беше завършена, но амите останаха, за да продължат процеса.

На следващото утро съветът на старейшините на маите с лодки ни прехвърлиха от езерото Атитлан на друго място за церемония. Това щеше да бъде майанска церемония на огъня.

Предстоеше ни да изживеем нещо, което всеки от нас щеше да съхрани за цял живот. Оказахме се под огромен вулкан, буквално над нашите глави, който всеки можеше да изригне, той пушеше!

Никой вече не се чудеше защо точно тук щеше да се проведе огнената церемония...

Там на плажа под звуците на вълните и под тъмносиньото небе, дон Алехандро ни разположи в кръг. В пълна тишина, в продължение на цял час се подготвяше церемонията на огъня, внимателно и с геометрична прецизност. Бяха разположени всякакви атрибути - свещи, трева, камъни и др. свещени предмети, необходими за огъня, който щеше да вдъхне живот на церемонията.

Всичко беше много необичайно. Не зная дали огнената церемония беше документирана до този момент, особено тази геометрична прецизност на подготовката - всяко отделно място, където да се седне, всяка трева и всяка свещ - всичко означаваше нещо. Никога никой не беше виждал това!

А според самия дон Алехандро такава церемония не се била провеждала от 13 000 г. Хопите, коги мамосите, аруако мамосите, членовете на Съвета на Старейшините, дон Алехандро и аз с моята група, всички сведохме глави в молитва и тогава първите пламъци започнаха да се издигат към небето.

Всички присъстващи, хора от всички краища на света и от толкова различни традиции и култури, в един миг дтанахме едно в сърцата си.

Молехме се за Майката земя и за нейните деца, които живеят на нея. Молехме се в сърцето си да помогнем на Земята и на живота на Земята.

Тази церемония продължи около 3 часа.

Когато ебше изимнал първият час, докато наблюдавах пламъците в небето и слушах молитвите, един от аруакосите със затворени очи внезапно вдигна дясната си ръка към небето и когато погледнах нагоре, видях огромен орел, който кръжеше над церемонията на около 50 м. над нас. Той не движеше нито едно свое перце... Просто висеше отгоре... Това продължи 10-тина минути! После плавно се отдръпна встрани... Той наблюдаваше нашата церемония, която не се ебше състояла толкова отдавна - цели 13 000 г.!

Молитвите, песните, танците, огънят, димът, който се издигаше към небето. Те бяха отправени към Бащата Небе и Майката Земя - от отворените ни сърца. Беше невероятно преживяване!

Докато седяхме в лодките, за да се върнем на другия край на езерото, аз наблюдавах хората там - мисля, че никога няма да забравя този момент - имаше християни, юдеи, евреи, мюсюлмани, будисти, индуси, даоисти и мн. др. - всички ние се намирахме между древните племена в Земята на лотоса.


Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Маите на вечното време
« Отговор #7 -: Април 17, 2011, 11:11:30 am »
ПРИКЛЮЧЕНИЕТО ПРОДЪЛЖАВА

Дон Алехандро и старейшините търсеха нещо. Виждах това в сърцето си. Оказа се, че търсят чясто за друга церемония, далече от езерото Атитлан, близо до Тикал.

За древните племена в Гватемала Тикал представлява коронната чакра на човека, мястото, през което съзнанието оживява тялото.

Тикал е величествена съвкупност от храмове, които някога са представлявали град в радиус от 15 км. и в който вероятно са живели милиони маи. Мислех си как е изглеждал този град и си го представях като град от далечното бъдеще, а не като град от миналото.

Маите ми бяха разказали, че в Атлантида те са дошли от звездите, и ако видите какви неща бяха открити в Тикал в началото на 80-те год., наистина ще повярвате в това.

Последвахме Дон Алехандро и другите старейшини към свещеното място, а те бавно започнаха да възстановяват структурата на огнената церемония. Както и преди, подготовката отне час. Запалиха огъня и когато всички си мислухме, че това е повторение на предишната церемония, изведнъж атмосферата започна бавно да се променя.

Всеки път, когато Дон Алехандро вдигаше ръце, отнякъде се появяваше вихър около него и около всички ни. Беше наистина магично... Когато това се повтори за 10-ти път, ние вече очаквахме поредния вихър,но той рязко вдигна ръце и вятърът секна!

После започна да се променя светлината. Снопове лъчи започнаха да се процеждат през дърветата и храстите, създавайки чувството, че си на карнавал... някъде във Франция, може би...

Всички бяхме зяпнали като хипнотизирани, толкова красива беше тази церемония.

Усетих обаче, че Дон Алехандро и старейшините все още търсеха и очакваха нещо... Не знаех какво е, но го чувствах в сърцето си Знаех, че ще бъдат някакви знаци, като орела отпреди, и че те могат да дойдат единствено от Майката Земя. Никое човешко същество не омже да усети тези знаци, нито влиянието, което му оказва Майката Земя. Каквито и да бяха тези знаци, те трябваше да се появят, за да продължим.

Тогава старейшините ни опведоха към друг отдалечен храм - храм на маите. Никога не бях чувал за тези храмове, нито ги бях виждал. След като обаче видях някои, не можех да разбера защо светът не знае за тях. След като обаче видях някои, не омжех да разбера защо светът не знае за тях. Бяха изключителни, в тях можеше да се усети дълбоката енергия на Земята.

Не правихме никакви церемонии на тези места. Дон Алехандро просто искаше да ги почувстваме, да усетим енергията им, може би за за почувстват и храмовете нашите енергии.

Може би сега е моментът да поговорим за един друг път, по който маите възвръщат своето знание, опитност, мъдрост и памет в сегашните дни за своето далечно минало, които са изглеждали завинаги загубени. Те парвят това не с мозъка си, а със сърцето си, по същия начин, по който е мислел древният свят, точно както сега ние мислим с мозъците си.

За това ми разказа не Дон Алехандро, а Хунбац Мен от мексиканския Юкатан. Съществува информация, която доскоро беше секретна. Мога да говоря за това, но трябва да внимавам какво казвам.

Кристалните черепи са били създадени от обществата на бабите от народа на маите, за да съхраняват техните знания. До голяма степен точно както ние правим нашите компютри, за да съхраняваме информация за нещо, за което искаме да си спомним в определен срок, за същото са били създадени и черепите. И точно както нашите компютри се правят от силикон, съдържащ чувствителни частици, които съхраняват паметта, така и черепите са правени от силикон, който също съдържа памет. Първият кристален череп идва от Атлантида, но вторият е от новия свят на маите след физическата смяна на полюсите отпреди 13 000 г.

Всеки кристален череп се е създавал на 1000 години, за да съхранява паметта за отминалите 1000 години. Така съществуват общо 13 кристални черепа, които пазят спомена за последните 1000 години.

Когато настъпвало времето, на всеки 1000 г., след маите била избирана баба и тя била подготвяна за съдбата си. Била обучавана как по човешкия череп да изработи кристалния. Този череп обикновено принадлежал на шаман.

Произвеждали се различни типове черепи в зависимост от времето и нуждите. Направата на един череп можела да отнеме много години, преди да бъде осветен на заключителната церемония, на практика цялото племе участвало в този процес, траещ 1000 г.

Тогава бабата избирала млад мъж и жена, и в един момент ги съединявала, което била голяма чест и привилегия за младите маи. Когато младежът бивал избран, той преминавал през подготовка, точно както бебето се обучава на всеки етап, докато порасне. Това трябвало да е завършено, преди да започне церемонията. Тези хора трябвало да научат максимално възможното от това, което маите знаели в този момент, което били усвоили през последните 1000 години, те се превръщали в тялото на мъдростта и технологичното знание на маите. Те се опитвали да напъхат в този един-единствен човек всичко, което знаели.

Те трябвало да се превърнат в представители на мъдростта на маите, да знаят всички тайни. Този избран човек ставал шаман и когато старейшините решели, че вече е готов и водейки се по календара на амите, те го предавали на бабата за церемонията по кристалиня череп за последното хилядолетие.

Съдбата на този очвек и на бабата била да бъдат слети за следващите 1000 години.

Избраникът и бабата използвали специална отвара от растения, гъли и свещени треви. Тя била приготвяна много внимателно, защото трябвало да предизвика състояние, в което техните сърца се отделяли от телата им, но не от Земята. Те не умирали, а преминавали на друго ниво.

И докато цялото преме около тях се молело и ги окуражавало, духът им се отделял от тялото и влизал в този физически кристален череп.

И тремата - младите заедно с бабата - влизали в този кристален череп за следващите 1000 г. и още 1000 г., до каря на времето.

Някъде в този момент, в края на времето, маите ще изпълнят финална церемония на кристалния череп.

Само преди 4 дни получих имейл от Хунбац Мен, че това ще се случи съвсем скоро.

Щебъде невероятна церемония, в която 13 човека - мъже и жени - ще приемат духа на своите предшественици в телата си. И тогава ще си спомнят всичко, което древните са знаели.

Това знание ще е по-съвършено и от компютър, защото в него ще присъства и емоционалният аспект.

Когато тази церемония се изпълни, маите, които живеят днес, ще помнят цялото минало до Атлантида и дори още по-назад. И тогава те ще съчетаят своето знание и спомени с интелектуалния процес на 25-те дтарейшини, които пренаписват историята на маите, и тогава народът на маите ще възстанови целостта си и ще си спомни всичко в мозъците и в сърцата си.

Това е тенхият план и мисля, че те ще успеят да го изпълнят.

Колкото до нас, останалата част от света, на нас също ни предстои много работа, след като маите се съберат, защото те ще имат нужда от нас.

Това е само част от пророчеството на маите. А на нас ни предстои да открием истината за това пророчество.
Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Маите на вечното време
« Отговор #8 -: Април 17, 2011, 11:12:27 am »
В СЪРЦЕТО НА МАЙКАТА ЗЕМЯ


Дон Алехандро вдигна ръце и каза:

- Добре! А сега да отидем в сърцето на страната на маите.

Не знаех какво означава това. Нямах никаква представа накъде ще пътуваме. Автобусът ни се заклатушка сред прекрасните джунгли в древия свят на народа на Гватемала. Пътуваме няколко часа по неизвестни места и най-накрая заспах. Спомням си, че започнах да сънувам. Следващото нещо, което осъзнах беше, че внезапно автобусът ни бе спрял край пътя.

Събудихме се сред съвсем обикновен пейзаж - като всеки друг в Гватемала, нищо особено - пастбища, поляни... нищо вълнуващо. Слязохме от автобуса и Дон Алехандро и старейшините ни преведоха от другата страна на пътя, където имаше дупка в оградата и пасбищата. Беше нещо като тесен коридор, тясна пролука, която едва се забелязваше.

Последвахме маите. Нямахме никакво понятие къде ни водят. Изминахме около километър и половина и пътят започна да става по-скалист.

Явно наближавахме нисък хълм. Навлязохме сред дървета, които като че ли започнаха да танцуват около нас.

Тогава старейшините свиха наляво и неочаквано се озовахме в друго оградено поле сред джунглата.

Но за тази джунгла очевидно някой се грижеше. Всичко в нея беше прекрасно и необикновено - птиците, цветята, даже камъните. Всичко изведнъж стана по-зелено. Приличаше на нещо като хотел...

Изведнъж насред нищото изникна прекрасно дървено съоръжение. Очевидно бе построено от маите много отдавна, за да защити нещо. Тогава обаче  не знаехме дали ни е позволено да влезем в него.

Пещерите на маите се появяват много преди атлантите. Коренните американци ги наричат Типиху. Чувствах невероятно вълнение...

В този момент старейшините ни наобиколиха и ни предложиха традиционна храна на маите. Чувствахме се като в ресторант под открито небе. Предстоеше ни дълъг път, но тогава не знаехме това. Старейшините обаче знаеха, затова се бяха погрижили за нас.

След обяд един по един тръгнахме към входа на пещерата. Все повече и повече се вълнувах от предстоящото ни потапяне в нови тайни.

И тогава се случи - в хълма се отвори тясна дупка - колкото може би да побере не повече от 2-3 души едновременно. Отне известно време всички да влязат в този тесен тунел в сърцето на планината. Сега бяхме вътре в Майката Земя.

В тунела Дон Алехандро ни разказа, че това е най-свещената пещера на маите. Дължината й е 28 км. Ние, разбира се, щяхме да изминем само няколко км. Той ни предупреди, че трябва да бъдем внимателни, за да не се намокрим много, но вече очевидно бяхме всички мокри.

Продължавахме нашия път и изведнъж се появи нещо неочаквано - тесен т-образен тунел, а пред нас огромно пространство с двойно по-големи размери от футболно игрище и височина може би 20-30 м. През пролука в скалата се процеждаше сноп светлина, който осветяваше пещерата като в ангелски свят. Заковахме се на място, а сърцата ни се отвориха.

Беше съвсем инстинктивно преживяване.

След това се спуснахме надолу по стара пътека и продължихме към друга пещера. Минахме покрай няколко ручея.

Непрекъснато осветявахме с фенерите си, за да не паднем от скали или урви. Беше толкова тъмно, че трябваше да разговаряме, за да усещаме присъствието помежду си.

Абсолютна тъмнина, която като че ли траеше цяла вечност.

По-нататък в това опасно пътешествие отново се оказахме в зала на пещерата, която също беше осветена много добре. Дон Алехандро ни спря и каза, че тук ще проведем друга церемония на огъня.

Тази церемония коренно щеше да се различава от пердишните две. Тук огънят беше разпоолжен в кръгове. Той осветяваше стените на пещерата, а маитге запяха. Не разбирах нищо от това, което се случваше.

Когато церемонията беше завършена, видях, че Дон Алехандро беше изчезнал. Една жена старейшина, Руфина, ни помоли да я последваме и ние отново се потопихме в мрака. Скоро се озовахме пак в подземна зала, отново осветена от небето като другите 2. Това помещение имаше гигантски скали отвсякъде. Забелязах, че формите им са странни, когато жената до мен извика:

- Друнвало, виж тези скали, те наподобяват животни! Тези пък птици! Скалите изглеждат живи!

Погледнах най-близката скала. Тя приличаше съвсем на игуана - дълга 180 см., с всички детайли. Сянката до нея имаше съвършената форма на горила, малка мъжка маймунка. До нея човешко лице, лице на майя, изникна право пред нас. Всяка скала беше свързана с другата и изобразяваше по-висше създание.

Огледах се, останал без дъх, абсолютно неспособен да кажа каквото и да е на пирятелката до мен. Видях, че и тя е в това състояние. Всичко това беше наистина абсолютно необичайно! Тук имаше някаква друга енергия!

В този момент забелязах Дон Алехандро, който от известно време беше изчезнал, седнал в залата, на гранитната пътека на скалата на пещерата, на около 8 м. височина. Първата ми мисъл беше: как се е изкачил толкова високо? Това беше абсолютно невъзможно! Всички се насочихме към тази зала, като си мислехме, че Дон Алехандро има нещо да ни каже, но вместо това той извика на Руфина да се приближи към него. Тя спря при краката на Дон Алехандро, който загреба вода и я изсипа върху главата й. Направи го 3 пъти.

Нямах никаква представа какво става. Дон Алехандро извика човек от групата и повтори с него същата церемония. Просто гледахме, без да разбираме какво става, и един по един преминахме през церемонията.

Тогава, в един момент, няма да го забравя, всеки от нас разбра в сърцето си какво се случва.

Дон Алехандро ни посвещаваше в церемонията на водата. Посвещаваше ни в енергии, които бяха дълбоко в нашите сърца. Когато тата Алехандро ни погледна, не можах да се сдържа. Заплаках, невъзможно беше да задържиш сълзите.

По-късно, докато вечеряхме в град Гватемала, Дон Алехандро, съпругата му Елизабет и Руфина, които седяха на една маса, ме поканиха да отида при тях. Дон Алехандро ме погледна в очите и ми каза, че преди нас други 2 групи били изрълнявали церемониите, за да бъде завършено пророчеството. Те обаче не могли да издържат теста.

- Вашата група - продължи Дон Алехандро - премина повече от успешно всички тестове. Вие сте предците, които очаквахме.

Не знаех какво има предвид, но той се разплака. Руфина също се разплака.

- Благодаря ти - каза Елизабет - Кажи на всички от групата ти, че вие сте тези, които очаквахме. Сега нашето пророчество ще бъде завършено.

Беше толкова вълнуващо! Аз също се разплаках, всички плачехме като деца.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Маите на вечното време
« Отговор #9 -: Април 17, 2011, 11:13:18 am »
ПОЗИТИВНАТА СТРАНА НА ПРОРОЧЕСТВОТО НА МАИТЕ


Ще сменим темата. Каква е скритата позитивна страна на пророчеството?

Маите помнят зикъла на прецесия на равноденствията от 26 000 г. и предсказват, че съзнанието на света, в който живеем, буквално ще се разпадне. Това означава, че всичко, което познаваме в момента като нормално, ще се промени драстично.

Светът трябва да се съсредоточи върху тази част от пророчеството на маите.

Полюсите могат да се придвижат и човечеството да бъде почти изцяло унищожено през 2012 г. Но в същото време, точно в това време, започва нов цикъл и този ицкъл е необикновен.

Неотдавна бях в Колумбия, Сиера Невада. Живях с когите и аруако мамосите. Те вярват, че съществуват всичко 9 свята. Ние в момента съществуваме в 4-я свят и се приближаваме към 5-я, точно както смятат и маите.

Казах им:

- Значи от най-високото ниво на съзнание все пак ни делят още цели 5 свята!

Никога няма да забравя това - те ме погледнаха в очите и ми казаха:

- Не, не е това, което мислиш. Целият свят е направен в равновесие. 5-ят свят е по средата, с по 4 свята от двете страни. това е съвършеният баланс във Вселената, няма по-висш свят от този.

Маите казват, че той е нещо особено. Според тях следващият свят - те го наричат светът на Шестте слънца - е свят на много високо съзнание и човечеството ще достигне до този свят много, много бързо. Като започне новият цикъл, който вече започна с края на времето, двойнственото съзнание, съзнанието на добро и зло, ще изчезне. Съзнанието на Единството ще стане нормално за човешкия род. Човешкото его повече няма да съществува и ще възприемаме човека до нас като част от самите себе си.

Маите се поздравяват с думите: "Ин лакеш". Това означава: Ти си другото ми аз, а аз съм другото ти ти. Ето такъв свят ни очаква.

Маите предсказват, че системата, в която живеем от толкова отдавна, ще изчезне. Когато тя изчезне, човечеството ще разбере, че животът на Земята и на звездите, навсякъде е взаимосвързан в единно съзнание. Това ново съзнание изглежда абсолютно невъзможно от нивото, на окето се намираме сега, но това ново човечество според маите ще бъде единствената истина.

С други думи, според маите човечеството няма повече да се занимава с неща като финанси, политика, войни, нефт и т.н. Ще стане едно със Създателя и съсъзидател.

Ако това е вярно, не се вълнувайте, когато гледате филми за 2012 г., изпълнени с разрушения на земята. Те показват само част от пророчеството на маите. Помнете това, което те казват, помнете за света, който ни очаква, който е толкова красив и е нещо, което трябва да се отпразнува.

Както веднъж Мар баба беше казал: не се тревожете, бъдете щастливи. Това е най-точният съвет за времето, в което живеем, и за света, към който се приближаваме: да дишаме със сърцето си. Животът не е това, което изглежда, не е дори частица от това, което повечето смятат за истина.

Ние живеем в сън, който наричаме реалност. Вярваме че тази реалност е фиксирана и се порменя единствено по законите на физиката.

Маите вярват, че скоро ще открием част от себе си, която е толкова стара, че предхожда звездите и планетите.

сега сме в един сън и когато се събудим, ще открием, че има само светлина, само чисто съзнание.

Време е да си спомните кои наистина сте.

Вие сте много повече от човешки същества.

Ин лакеш.


Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Маите на вечното време
« Отговор #10 -: Април 17, 2011, 11:14:08 am »
ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

Ето нещо от Швеция, от Никола -

"Говориш за физическите промени към 4-тото измерение, но какво представлява това измерение, кои са стъпките към това, което маите наричат по-високо ниво на съзнанието?"

- По един или друг начин във всички духовни традиции се говори за физическа смърт, възкресение или възнесение, но не вярвам, че в този момент между тях ще има голяма разлика. В този момент на събитията дали ще умреш физически и ще възкръснеш, или ще се възнесеш, ще бъдеш на все едно и също място, на едно и също ниво в 4-тото измерение.

И тук според мен съзнанието ще се промени и оттук ще се отправим към нива, за които може би не е уместно да говоря сега.

...................

Ана от Русия пита:

"Какво мисилш за мерките, които трябва да се вземат, за да оцелеем през прехода, който ни очаква през 2012 г.?"

- Всеки човек от традицията на маите казва, че всеки от нас ще намери правилния път, някои по-лесно, други по-трудно, но всички ще го намерим. Подходящ пример е раждането на детето. Съпроводено е с мъки, кръв, страх от света, в който детето попада, но то се появява на едно по-високо ниво, ражда се един нов живот.

И точно тук, където сме, ни предстои да се родим за един нов свят, за едно ново ниво на съществуване, което не се е случвало преди. Край на осъждането, край на мъките, карй на смъртта, край на много неща. Това е позитивна стъпка за човешкото съзнание. Били сме на нея прези 13 000 г. и сме живели по този начин, затова сега не е време за страх, а за празнуване.

....................

Томи от Унгария пита:

"Има ли смисъл изобщо материалният свят да продължава да съществува?"

- Мисля, че това е много важен въпрос. Ние имаме отговорност към живота, към целия живот, който е Богът вътре в нас, да правим възможно най-доброто за живота. всяка минута,секунда, частица от секундата ни дава възможност да се приближим към Вселената и Единството, да разберем и да живеем това Единство на живота.

Затова да, има смисъл. Трябва да продължаваме да плащаме сметките си, да продължаваме да правим всичко обичайно, като че ли нищо няма да се случи, като че ли няма други нива, да продължаваме този материален живот възможно по-дълго, за да го изживеем възможно по-пълно и изцяло, за да омжем с последния си дъх тук повееч да няма какво да правим на това ниво, за да сме готови.

Пак ще кажа, вярвайте в себе си и в Единството, което е навсякъде.

Да, това е голяма стъпка и повратен момент за човешкото съзнание, ако маите са прави и ако Едгар Кейси е прав и ако учените по света са прави. Но това е лесно, можете да го направите, всички можем да го направим, просто повярвайте в себе си, че нещо велико ще се случи със Земята.

Това няма да е предишният живот, обичайният бизнес... ще бъде нещо голямо! Това означава, че трябва да се подготвим. Разбера се, не веднага да напуснем работа, но трябва да постигнем дълбоко вътрешно разбиране за това кои сме ние, кои наистина сме ние и какво в действителност е животът.

Сега е времето да започнем да търсим по много дълбок начин.  Но, както казах, всеки от нас ще намери своя път: правете това обаче с отговорност към живота навсякъде.

...................

Един зрител ме пита за уайтаху пророчеството от Нова Зеландия...

- Съжалявам, не мога да говоря за него сега. Дадох дума да не говоря. Но това пророчества е много подобно... Мога само да спомена за него... Те казват, че от следващия месец започва огромна промяна на енергията. Толкова огромно, че повечето хора няма да повярват. Предстои ни да видим това...

Но уайтаху са много древни. Докато маите, хопите, когите, аруакосите, коги мамосите, навахо са от атлантите, уайтаху идват от лемурианците, които са предци на атлантите и много, много по-древни.

Уайтаху са много важна част от древния свят и са свързани със съвременния свят, и правят същото, което и маите. Те се обръщат към много хора за техните церемонии, които провеждат в продължение на хиляди години, и те също се подготвят по таен духовен, вътрешен начин за пормените, за които те знаят, че ще се случат, и които са много подобни на тези, за които говорихме по отношение на маите. Въпреки това са много специфични и ако ми позволят за говоря за това, ще го направя. Но преди да получа разрешение, не мога да го правя.

.................

Тен от Малайзия:

"Въпросът ми се отнася до 21-12-2012 г. - сравних множество сведения, отнасящи се до това, което ще се случи в този определен момент, както и мнението на Терънс Маккена в неговата Novelty Theory, а също и виденията на Дейвид Уилкок относно looking glass технологията... Интересува ме твоето мнение относно точността на тази дата."

- Да, тази дата е точна. На 21.12 циклите съвпадат точно, това може да се види и в изследванията на календара на НАСА, и учените си дават сметка, че това е много немероятен, точен момент във времето. Но амите си дават сметка, че дори циклите в този момент да свършат и всичко да клони към 0, непосредствено след движението, което започва със смяната на магнитните и физическите полюси, или по време на това движение започва промяна на съзнанието, което е нещо по-важно. Как точно това ще се случи аз не знам, нито очевидно маите.

Дов Алехандро беше много ясен за това. Той каза, че на този етап те не могат да предвидят точния момент на тази огромна  промяна, но тя може и да не се случи точно на 21.12.2012 г., а НЯКЪДЕ в прозореца между 2007 и 2015 г. Възможно е да не се случи нищо на 21.12., а в следващите 3 години.

Но те са убедени, и уайтахо са убедени, аборигените в Австралия, зулусите в Африка, хопите и племената по целия свят са убедени, че това ще се случи. Ние сме навлезли в този цикъл и ще се придвижим към ново ниво на съзнание. Това е голяма новина. Всички трябва да я отпразнуваме!

.....................

Не виждам името на следващия зрител, нито откъде е, но той казва следното...

"Скъпи Друнвало, истината е отвъд тези мимолетни неща, които принадлежат на двойнствения свят - церемониите, ритуалните жертвоприношения, кристалите... колкото и очарователни да са те..."

- Да, аз разбирам това, но когато говоря за церемония, както я представят маите и други народи, кристалите, огънят или други обекти, които те ползват, не са от такова значение. Можете и без тях. Става въпрос за това как се променя съзнанието на човечеството в това време. Истината е единственото, което наистина има значение. Истината се разкрива чрез Земята.

Кристалите и кристалните черепи са свързани с народа на маите, но истината е навсякъде.

Тъй че отговорът ми към този човек, чието име не зная е: Съгласен съм с теб. Но сега не е време за страх. Трябва да продължим обичайните си дейности. Това е най-важното сега. Не знаем какво ще се случи в бъдещето. Но както всяко пророчество, както знаем, че слънцето ще изгрее утре сутрин в точно определен момент и това се повтаря безброй много пъти, по същия начин маите знаят, че това ще се случи, понеже вече са го виждали, и че преди това ще се промени съзнанието.

..............

Въпрос на младеж от Германия:

"Как промяната на съзнанието се свързва с това, което се случва сега?"

- Това е много сложен въпрос, но истината е, че тази промяна вече е започнала, тъй като и смяната на полюсите вече е започнала. Тъй че промяната на съзнанието от един полюс към друг ще се извърши много бързо към Мелхиседековото съзнание. Не знам кога това ще се случи, но то вече е започнало.

Преди 13 000 г., когато полюсите са се сменили, ние също рязко сме променили съзнанието си, само че този път негативното ще изчезне много бързо и ще се придвижим към много високо ниво на съзнание.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Маите на вечното време
« Отговор #11 -: Април 17, 2011, 11:15:14 am »
Друг въпрос:

"Непрекъснато се говори за коренни племена по света. Не вярвам да принадлежим към тях, защото сега не си спомняме нищо..."

- Всички ние сме коренни жители на този свят и от друга страна сме отвъд него. Всеки човек тук е по-стар от Земята, но когато се говори за коренни жители, се имат предвид коренните племена, коренните култури, които съхраняват спомена за Земята.

Сега много от тях са пръснати, но се опитват да се съберат, както маите, за да си припомнят технологиите и знанията. вярвам, че те ще успеят да го направят съвсем скоро.

................

Въпрос на мисля дама от САЩ:

"Каква подготвителна работа трябва да извършим, за да се снабдим с необходимата ни сила за времето отвъд 2012 г., за да извършим прехода?"

- Не мислете за това с толкова драматизъм, не е необходимо да парвите нищо особено. В един момент съзнанието ни ще се издигне твърде бързо към друго ниво, където ще можем да разберем всичко, което се случва с нас, около нас и във Вселената. Тялото ви ще се промени, ще стане по-голямо, някои органи ще се променят... да, това е промяна, но много красива. Не бихте могли да искате повече, защото Земята и всичко около вас ще постигне мир. Не бива да се тревожите за всяко ниво, на което ще се случват разни неща.

...............

От Вал, Аляска:

"Слушам те заедно с 9.г. си дъщеря. Какво ще кажеш на децата?"

- За децата всичко това ще бъде много по-лесно. Те по-скоро са извършили преход на друго ниво, раждайки се на Земята. Умрели са на определено ниво и са извършили преход, за да дойдет тук. Предстои ни да направим точно това, само че за нас ще е малко по-трудно. За децата ще е много по-лесно, защото току-що са го направили. И те си спомнят този процес. В един момент просто ще си кажат: "О, това го знам.", така че вместо да се тревожите за децата, трабва да ги слушате. Те знаят повече от много от нас по този въпрос.

.................

Друг въпрос:

"Как трансформацията от 2012-2013 г. която е част от прехода 2007-2015 г., се отнася за нашите братя и сестри, които имат други религиозни убеждения и не вярват в това?"

- Това е добър въпрос. Живеенето в сърцето, в Извора на живота, който много религии наричат Бог, всъщност има съвсем определено физическо място в нашето тяло, което се нарича Свещеното пространство на сърцето. И без значение дали вярваме в него и дали го разбираме, този аспект от нас става много силен. Бог, който живее в нас, започва да ни учи, много бързо да ни разкрива истината кои сме ние и защо сме, и защо са такива взаимоотношенията ни с всички около нас.

Сега това се случва по-лесно, не по-трудно, защото, дори да сме лезразлични към това, Изворът на живота няма никакви проблеми да ни събуди, ако сме заспали. Всеки човек ще започне да разбира и да се пробужда, още от този момент. така че не се треможете за това.

Няма значение дали сте мюсюлмани, юдеи, даоисти, християни, индуси, тибетци... можете да вярвате в каквото искате... но в един момент всички ще бъдат очаровани и изненадани от красивата перспектива да излязат от собствените си рамки... Разбира се, дотогава може и да не вярват в това...

Да, повечето от тях са прави, че досега животът ни омже да се сравни с обикаляне на различни стаи в един и същи дом. Умираме несъзнателно и се връщаме отново и отново в различна стая, но в същия свят, от който сме си били тръгнали... и това е всъщност прераждането... Но с това вече е свършено завинаги. Този път е за последно. За всеки човек на Земята... Тази инкарнация е за последно. Край на прераждането.

Съзнанието продължава да расте. Този път е различно. За разлика отпреди 13 000 г. и още 13 000 г...

Това е нещо, за което народът на амите не говори... а маите са темата на това предаване... но да, ние ще продължим да се развиваме, без значение как ще извършим този преход - умирайки, възкръсвайки или възнасяйки се. Това не е краят, а едва началото.

Когато започне преходът, няма да има полярност, активни магнитни полета. Старото полярно мислене ще умре много бързо и ще се трансформира в ново съзнание, което заедно с емоциите  ще затрепти на друга честота в Христовата решетка на Земята.

Ето защо ние и Земята ще оцелеем. Да, точният момент на тази трансформация е 21.12.2012 г., но магнитните полета обикновено се променят преди смяната на полюсите и ние не знаем, нито пък маите знаят, кога ще започне това.

Всичко, което те казват е, че това ще се случи някъде между сега и 2015 г. Би могло и да се случи точно сега. Коренните племена и древни народи като този на маите вече са преживели това. Те знаят какво се случва, когато магнитните полета започнат да падат до нула.

Случвало се е множество пъти за 50 млн. години история. Полюсите многократно са сменявали местата си и падането на полетата е било белег за това.

Продължавайте да търсите тайното пространство в сърцето. Всяко човешко същество притежама това пространство. Това е мястото на съзиданието, мястото, от което сме дошли. Това място е и връзката със сърцето на Земята. Без значение как умираме, не омжем да загубим това място. То е връзката ни със сърцата на звездите и със сърцето на Галактиката, със сърцето на Вселената, на всичко живо навсякъде.

Съвременният човек е загубил спомена за това място, но не и древните народи. Те винаги са знаели за него. Винаги в церемониите си се свързват първо с него и едва след това с небето.

Настоявам толкова да осъзнаете този оммент, защото това всъщност е връзката ни с Бог и защитата, която имаме по време на прехода, без значение как ще го направим. Не се страхувайте за нищо.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Маите на вечното време
« Отговор #12 -: Април 17, 2011, 11:16:42 am »
............

- Не се страхувайте от нищо, защото в този момент съзнанието на всеки от нас ще се издигне. С тази част от живота е свършено, с това ниво е свършено, а тялото ви ще трансмутира, ще се сдобие с нова енергия. Вярвайте единствено в сърцето си, то е съвършената ви защита.

Не се страхувайте, защото страхът е антипод на хармонията. В момента на прехода всеки от нас ще знае кой е и защо е. Вие сте част от тази Вселена и цялата Вселена знае за този момент, подготвя се за него, готова е да ни помогне да извършим съединяването с Единството.

..............

Габи от Мексико пита как да се подготвим за този преход.

- Това е важен въпрос. Дали ще бъде еднакво за всички същества?

Има 3 възможности, 3 начина, по които можем да изживеем промяната на съзнанието. Първата е много проста - да не правим абсолютно нищо и да умрем. Но в този момент това няма значение. Всяка жива душа на Земята ще извърши този преход, което значи, че дори да не правите нищо, дори да не вярвате в това, ще го направите.

Можете да изберете възкресението, тогава също умирате, но веднага след това, на 3-я ден, изграждате наново тялото си и го вземате с вас. Този начин като че ли е по-понятен за повечето хора. Има и 3-ти начин обаче и той е най-важният - тогава не умирате по нормалния начин, постигате определено ниво на единно съзнание и просто изчезвате, но пак взимате тябото с вас, и това е възнесението.

Всеки от вас ще направи това по различен начин. За всеки е различно и всеки трубва да изпълнява отговорностите си тук до последно. Подготовката за всеки може да е различна, според религиозните му убеждения.

..............

Следващият въпрос е от Лунно цвете...

"Кое е най-важното, което трябва да правим, за да постигнем единно извисено съзнание?"

- Въпросът е свързан с това, за което говорих, и с това, което ще се случи през следващите години или малко след това. Много неща ще се случат дотогава, защото времето се променя. Самото пространство се променя. Взаимоотношенията ви със света ще станат по-разбираеми за вас, вие ще започнете да разбирате нещата, които до момента не сте могли да разберете.

Това не е свързано с учители и други неща, то е нещо много лично. Вие сами ще разберете, когато времето настъпи. Нямате нужда от правила на това ниво, но дори да не правите нищо, нещата ще се случват от само себе си. Така че не мога да ив кажа нищо определено, има много възможности.

...............

Този въпрос идва от Нестор, от Аржентина -

"Физическите промени във взаимоотношенията ни променят съзнанието ни. Тялото ни умира или се трансформира... Как физическите обстоятелства влияят върху съзнанието ни?"

- Да, аз вярвам, че това се случва, и се опитах да го опиша. Много от древните религии, особено египтяните, са полагали големи грижи за тялото и след смъртта, защото са знаели, че за да се завърши тази трансформация, трябва да вземете тялото си от Земята към следващото ниво на съществуване.

Това е направил и Исус, когато е умрял; той първо е умрял и се е възнесъл и после отново се е появил в тялото си. Причината, поради която тялото е тобкова важно, е, че на другото ниво, това тяло започва да расте, да се променя драматично. Започвате да растете на височина, много високо... на 5 метра. Случват се много промени, но не бива да се тревожите за тях, както бебето, което не се тревожи, че расте.

Добре е обаче да запазите тялото си. Когато сме паднали в съзнанието си, преди 13 000 г., ние сме изгубили способността си да разбираме себе си и сме започнали да умираме несъзнателно, губейки тялото си при всяко умиране. Трябвало е да се прераждаме и да опитваме наново. Много хора са се прераждали хиляди пъти, опитвайки се да преминат отвъд, но никога не са успявали, само са продължавали да се перраждат. Ето защо тялото ви е важно.

Когато го запазите, запазвате и съответното на това тяло съзнание и го усъвършенствате.

Ето защо не бива да се тревожите за формата на това тяло. Ето защо да, физическите промени са важни. Предстои ви да пораснете 2 пъти и повече над това, което сте.

.............

Тони от Колорадо...

"Светът на древните и на маите вече се променя... Хората имат тяхната мъдрост и пророчество... Какво можем да предложим ние: да ги учим да живеем в сърцето или нещо друго?"

- Тэва е наистина добър въпрос. Древните култури и коренните народи могат да ни научат много - не само чрез това, което виждаме в церемониите им, но и със знанието и спомените им от преди 13 000 г. Но те се нуждаят от информация, която ине можем да им дадем.

Трансформацията на съвременното съзнание според мен наистина започва преди окол 500 години и ние сме достигнали ново ниво на съзнание, което е твърде различно от това на шумерите или на египтяните.

Това съзнание не е стабилно, не се знае накъде ще отидем, предвид промените в околната среда, можем и да разрушим планетата, ако продължаваме по същия начин. В такъв смисъл ние сме длъжни да разберем това, което древните ни казват.

Ние обаче имаме да кажем нещо наистина важно на древните. Спомням си, когато бях за първи път в Колумбия и стана дума за опасността от разрухата на света, зомакините там ми казаха, че не знаят как да предотвратят това, че нещо им липсва, и те знаят това. Казаха ми го направо. Аруакосите ми казаха, че има нещо, което не разбират: нещо важно, което в нас: те още не знаят и трябва да го разберат.

Това е взаимно отдаване на две страни на живота, споделяне между минало и настояще... Какво точно можем да им дадем, наистина не зная, но със сигурност такова нещо има. Надявам се да го разбера. Трябва да го разберем.

..............

Друг въпрос, от Сис, от Холандия...

"Смяташ ли, че е разумно да се търси убежище далеч от делтите на реките и бреговете, когато започне смяната на полюсите?"

- Разбирам тревогата ти, но за съжаление не могада ти помогна. Никой не знае какво точно ще се случи със Земята, когато започне преходът, и не мисля, че някой някога ще го знае. Единствено Майката Земя го знае. Запасяването с вода и неща от този род вероятно ще бъдат от полза за няколко дни. Каквато и подготовка да извършим, важната е свързана не с физическия, а с духовния план, с този на съзнанието.

Ние сме изцяло, напълно и точно тук. Свързани сме пряко с всичко, вътрешно сме свързани с Бог и трябва да приемем това разбиране дълбоко в нас. Всички промени, които се извършват, не са нещо повече от нас, не са нещо извън нас. Този преход вече сме извършвали не хиляди, а милиони пъти. Всичко в съществуванието, всеки дух, който съществува сега, съществува от началото на Сътворението и ще съществува след края на Сътворението и отвъд.

Често си мислим, че животът свършва и ние умираме, но това просто не е вярно. Ние съществуваме от много отдавна и когато си спомним това, когато си спомним кои сме наистина, когато осъзнаем невероятната сила в нас и в нашите сърца, ще започнем бавно да си спомняме колко лесно се извършва този преход... Точно както бебето навлиза в един нов свят, така всички ще навлезем в един нов свят и точно това ще се случи с човечеството.

Няма място за страх, няма място дори за безпокойство. Единственото, което трябва да направим, е да се отпуснем и да се наслаждаваме на живота, защото това, което предстои да се случи, е един идтински дар, който ни се дава, един нов живот на едно ново ниво на съществуване.

......

Благодаря, че бяхте тук, благодаря ви, че ви има.

Пожелавам на всички най-добро в настъпващите промени.

Ин лакеш.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Маите на вечното време
« Отговор #13 -: Април 17, 2011, 11:17:50 am »
Изданието на български на тескта на това предаване е осъществено от "Гуторанов и син", като преводът също е техен.

Неактивен monk

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 128
 • And darkly bright are bright in dark directed.
Re:Маите на вечното време
« Отговор #14 -: Април 17, 2011, 18:58:06 pm »
Цитат
Календарът на маите е най-точният по целия свят.
Цолкин календарът също го наричат "Инструмент за синхронизация с новото време". И наистина е нещо много добро - личен опит.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27