Честно казано доста си мислех преди да постна долуописаната случка....има няма месец от както се регистрирах тук:все пак смятам че би било ако ли не друго поне интересно за Вас
Работя във държавна агенция,инженер,семеен,жена ми също е държавен служител:стабилен и спокоен живот
Никога не съм се интересувал по сериозно от разни там паранормални или каквито и да е било други явления и обекти,като изключим там най разпространените в последно време филми и 1-2 книжки докато бях студент.
преди има няма месец бяхма на работно посещение във Пловдив:нещо като семинар на новопостъпили колеги от тамошния отдели и други минорни задачи...на връщане бяхме някъде на около половината път до София ни се обади шефа със задаща да погледнем една от нашите клетки(за мобилна комуникация,много подобни на тези на мобилните оператори) близо до Ихтиман:рестартирала се без причина.
Самата клетка се намира в гориста местност до самата магистрала Е80,има няма 5-6км offroad път,помислихме си че персонала който зарежда дизеловия генератор с нафта я е проспал,или пък нещо не е наред със самия генератор...към 1 часа стигнахме до мястото,и решхиме да се изкаретим до самата антена първо:поетапна проверка!
И тогава го видяхме....диск със формата на леща,много слабо изпъкнала,със полусфера от долната си страна;бял до бледосин цвят със електрическа съставка в него:ако човек се загледа по повърността му би му се сторило че тя като че ли се движи..или по скоро като че ли цевтовете "плуват"по нея,леки нюанси от чевеното та чак до виолет,може да го гледаш без да ти омръзне цяла вечност...надали сме го гледали повече от 2-3 минути втренчено с колегата,когато той ме побутна с въпроса какво може да е?
А то беше на има няма максимум 5 мерта от самата антена,съвсем леко полюшвайки се по хоризонтала....ние го определихме като най много 1,5м в диаметър на фона на антената,за долната изпъкналост нямам идея,може би 40см,може по малко...не констатирахме звук,или поне не силен,имаше лек ветрец,а и в гората винаги нещо шуми....цветовите нюанси много напомнят на кълбовидна мълния ,виждал съм такава като по млад на язовир Искър да си подкача като топка по брега:обаче кълбовидна мълния с такава форма..а и стояща неподвижно на 5 метра от 1 тон железария..надали
Точно тогава чух генератора как включва и изключва!..а той няма функцията да се включва сам....няй нелепото нещо е че тръгнах към колата за апаратурата,докато колегата дори поседна и запали,а онова нещо си седеше малко встрани и отгоре над нас:като наближих колата забелязах че и тях работи по същия начин като генератора,но тва не ми попрачи рутинно да си изкарам багажа и да се додтътря до колегата обратно,той допри изказа предположение да дадем няколко колнтолни изстрела около него,но аз отказах,можеше да се случи нещо със антената.....поне такива мисли ми минаваха през главата тогава
,а и то си седеше полюшвайки се,и дотам
Цялата тази ситуация може би продължи има няма 20 минути,аз точно се бях запътил към генератора когато колегата извика:беше се преместило на 20 метра над един дъб,по неговите думи почти веднага
Запалихме по цигара,чудейки се какво точно да предпиемем,когато то мнго бавно се понесе над дърветата на юг-югозапад и за 30 секунди се изгуби...
Ние допушихме(колегата даже и една майна му тури за красота),проверкихме тамън на 2 пъти клетката,която по между другото си работеше на 100%,прибрахме си багажа в колата и може би още 20 минути се чудехме какво да кажем...той искаше да пишем докладна точно какво е станало...ама нали знаете..то няма да са психота,тестове,проверки....решихме да си затраем,иначе бзрокрацията е голяма,кой знае,а и имаме много колеги присмехулници..може и да ни изкарат че пием в работно време
Плюс тва всичко си работеше,тая клетка дори и сега фонкционира на 100%,без глешка за цялото изминало време
Най съжалявам за това че не се сети колегата да го снима,а тои има на телефона си мегапикселово фото,чак като стигнахме в София загряхме
Но да ви кажа честно едно е да очакваш нещо,друго е смазан от командировка да ти се появи такова...хм,явление
Никога няма да забравя усещането като го гледа човек..все едно гледаш огън или течаща вода,това най ми направи впечатление
Сега усилено търся материали по темата....но рядко се намират достоверни,или поне като това на което бях свидетел