Автор Тема: Минералите като лечебно средство  (Прочетена 6095 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sidewinder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 834
Минералите като лечебно средство
« -: Март 31, 2011, 23:38:53 pm »
Клиноптилолит

Клиноптилолит от Източните Родопи, термично-обработен "Клиновит" е патентована търговска марка на минерала клиноптилолит. Заради граничещите му с вълшебство качества, в научните среди той е определен за минерал на 20-ти век. Най-качественият клиноптилолит се намира в България и като такъв е известен в цял свят. На микроскопско ниво минералът формира скелет със структура, наподобяваща пчелна пита. Тази структура му осигурява електрично реактивна повърхност от над 450 кв.м. на грам. Натоварената с отрицателно електричество повърхност дава възможност клиноптилолитът да привлича и задържа катиони от средата, в която се намира и от своя страна да отделя други. Поставен във водна среда, клиноптилолитът елиминира всички вредни за човека вещества от нея, включително и радиоактивно замърсяване. Безкрайно благодатна тема за учените е да изследват защо водата, обработена с клиноптелолит, нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Жителите на Източните Родопи употребяват йонизирана с клиноптилолит вода и не познават болести като язва, гастрити, колити, проблеми на сърдечно съдовата и нервната система. И още нещо – никой от тях не е чувал за инфаркт или инсулт.

Неактивен N*e*a

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 34
Re:Минералите като лечебно средство
« Отговор #1 -: Април 01, 2011, 02:53:25 am »
 Пирит
 В България го има в Панагюрско, Бургаско и в полиметалните находища в Родопите.
 Лечебни свойства: помага при проблеми с храносмилането,  при диабет и проблеми с панкреатичната жлеза. Проблемите с дробовете, с бронхите и с асмата се повлияват добре от енергията на пирита.
Изключително ефективен е за премахване на остатъчно напрежение след стресови ситуации. Има благоприятно въздействие върху психиката на хора със страхови неврози. За преодоляването им се осъществява комбинирана терапия с нефрит, амазонит или огнен опал. Пиритът се поставя сутрин и вечер преди лягане за 20 минути върху слънчевия сплит, а през деня се въздейства върху третото око с нефрит, амазонит или се използва опал в зависимост от дълбочината на проблема.
Минералът оказва силно лечебно въздействие върху бронхите, включително и при хронични заболявания на белия дроб. За целта вечер се слага пирит върху гръдната кост, а между нея и слънчевия сплит - тигрово око - за отхрачване.
Пиритът помага при диабет и проблеми с панкреатичната жлеза: всяка вечер се поставя пирит върху слънчевия сплит за половин час, същевременно опал се налага върху третото око.
При стомашни газове и подувания всяка вечер преди заспиване се поставя пирит върху слънчевия сплит за 20 минути, а върху сакралната чакра се налага червенокафяв яспис.
Пиритът действа при гастрит: камъкът се поставя след ядене за 15 минути върху болното място. Помага и при менструационни оплаквания - няколко пъти на ден се поставя за 20 минути върху долната част на корема. Действа благотворно и при болки в гърба - налага се върху болното място. Положен върху слънчевия сплит, има позитивно въздействие върху обмяната на веществата.
Честото носене на пирит в ръка може да окаже благоприятно въздействие при случаи на заекване. Тази терапия задължително се комбинира с огнен опал, като двата минерала се редуват.
Пиритът е подходящ за талисман при умствени натоварвания - например явяване на изпити.
Химически състав:
железен сулфид с възможно присъствие на злато, сребро, кобалт, никел, мед, цинк и др.

 

Неактивен N*e*a

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 34
« Последна редакция: Април 01, 2011, 04:59:16 am от N*e*a »

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Re:Минералите като лечебно средство
« Отговор #3 -: Май 16, 2011, 20:22:25 pm »
Планинският кристал действа много хармонизиращо и изчистващо. Клиноптилолитът изчиства водата, но не я структурира, защото той е с аморфна структура, затова най- добре е първо водата да се пречисти с клиноптилолит ( за 8 часа)и после да се прелее в съд с няколко планински кристала ( измити и по желание заредени на слънце). Планинският кристал трябва да е чист, без примеси.
« Последна редакция: Май 16, 2011, 20:27:55 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен hakama

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 160
Re:Минералите като лечебно средство
« Отговор #4 -: Октомври 01, 2011, 14:33:01 pm »
Може ли човек сам да си изкопае такива минерали и къде точно? Някъде бях чел, че е хубаво сам да си си го намерил (извлякъл от земята).

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Re:Минералите като лечебно средство
« Отговор #5 -: Октомври 01, 2011, 23:43:20 pm »
Някои ходят, но знаят къде има находища и на каква дълбочина да копаят. И аз искам да се науча, но съм в процес на търсене. И. Митев май месец т.г. прави курс с практическа част( ходене до находище в Родопите и копаене на кристали), но за съжаление видях обявата прекалено късно.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Iveta

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 261
Re:Минералите като лечебно средство
« Отговор #6 -: Октомври 02, 2011, 00:26:10 am »
Може, но трябва да знаеш къде и как. Миналата година с едни мои познати се катерихме над Златоград за мумио. Най-обичам да ме пратят за "зелен хайвер". Втори път не бих пробвала.
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27