Автор Тема: Ектоплазма  (Прочетена 13589 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен arakha

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 301
 • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
Ектоплазма
« -: Март 31, 2011, 21:08:16 pm »
Какво е ектоплазма?

Ще се опитам на базата на знанието си и източниците които намерих, поне малко, да повдигна завесата относно този феномен от паранормалната част на нашия живот.

Самият термин ектоплазма е въведен от Чарлз Ричет през 1894г.(от гръцки ectos “външно“ и plasm-превежда се като „външно оформяне“).Най-често тази субстанция се свързва със спиритизма през 19-ти век.Произвежда се в материалната си форма(има различни видове(поне според мен), но за това по късно) от медиум изпаднал в транс целящ да материализира дух от финия свят за да може да действа в материалния свят.В процеса на произвеждане изходите за ектоплазмата(при такъв тип медиуми) са очите,уши,нос,уста,зърна и дори вагината. Често е млечно бяла на цвят,има тегло,и според изледователите мирис на озон. Според общоприетото определение ектоплазмата е физично вещество,смес на някакви химични елементи(главно левкоцити и епителни клетки) и излъчвания,съществуващи в телата на физическия медиум и участниците в сеансите.По природа тя е плазма.

„Интерес предизвикват изследванията на ектоплазмата при медиуми,които я отделят в момента на сеанса за материализация на призраци.В този случай медиумите и всички присъстващи губят част от теглото си.“ В. Ротщад-доктор на медицинските науки

И така, нека започнем с един примерен случай, който ще ни помогне за по нататъшните ни разсъждения по темата.

Физикът сър Уилям Крукс (17 Юни 1832 – 4 Април 1919)на когото е присъдена Нобелова награда е изключителен учен.Придобил широка известност в научния свят с трудовете си в областа на химията и физиката.В различни години заема президентски постове с Кралското общество(първообраз на Академията на науките), Химическото дружество,Института на инженерите електротехници,Британското обединение „За прогрес на науката“ и в Обществото за психични изследвания. Негово е откритието на елемента талий,изобретяването на радиометъра,спинтарископа и „тръбичките нa Крукс“(запоена вакумна тръбичка,използвана в рентгенологията).

Но тук ние ще разгледаме неговата дейност и изследвания на паранормалното и в частност серията от опити с петнадесетгодишната Флорънс Кук,която притежава силни психични способности даващи и способноста на пълна материализация.

„В дома си има малък кабинет,свързан с химична лаборатория,отделен от нея със завеса.
Мис Кук в състояние на транс лежи на кушетката във вътрешната стая.За чистота на опита я привързват към кушетката,а понякога Флорънс е поставяна на пода и косата и е прикрепвана с гвоздеи към пода.Във външната стая е полу-мрак.В нея се намират Крукс и поканени наблюдатели.След известно време(20 мин до час) от ектоплазмата на медиума се материализира фигура, след това завесата се повдига и във външната стая се появява жена, чиято външност значително се различава от тази на Флорънс.Създанието е в състояние да се движи,говори и да върши всякакви действия.То казва името си : Кети Кинг.

По-късно Кети Кинг разказва следното.Тя е дъщеря на Джон Кинг, дух,който дълго се е явявал на спиритични сеанси,посветени на материални феномени.Кинг не е името и,а по-скоро титла,която дава определена разновидност на духовете.Земното и име е Морган,живяла е преди много години на остров Ямайка.
Крукс прилага всичките си способности на учен и всичките си сили, за да се увери, че Флорънс и Кети са различни създания.Измерва им ръста,теглото,пулса,оглежда бенките,драскотините и мехурчетата(каквито има Флорънс,но липсват при Кети),слуша дишането им,мери температурата и често фотографира Кети.Прави и на елекрическо осветление 44 снимки.
Най-голямо впечатление прави снимката, на която са Крукс и опиращата на ръката му девойка,наричана от него „ангел“.
Трябва да се каже,че Крукс много внимателно се отнася към Кети и никога не провежда експерименти на ярко осветление.Веднъж обаче,когато отсъства,двамата му помощници правят опит с Кети на ярко осветление.Ето какво казва помощничката на Крукс за този момент:
„Тя застана до стената с разперени ръце, сякашс я бяха разпънали на кръст.След това в стаята с площ около 16 кв. Фута включиха с пълната им мощ три газови светилника.Ефектър върху мис Кинг беше зашеметяващ.В течение на част от секундата изглеждаше в обичайното си състояние,но после сякаш започна да се топи.Можеше да се оприличи на топенето на восъчна свещ до горяща камина. Отначало чертите и станаха размити,неясни.След това краката и се подкосиха и започна да пада на килима, подобно на рушащо се изваяние.В края на краищата на пода остана само главата и,после- само парче бяла тъкан,което също изчезна,като че го бяха дръпнали след фигурата““Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен arakha

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 301
 • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
Re:Ектоплазма
« Отговор #1 -: Март 31, 2011, 21:13:47 pm »
Тъй като парапсихологията се нуждае от доказателсва, материализационните явления са много важни за изследователите.Точно тук ще обясня какво имах предвид под различни видове ектоплазма.
Нека започна от края към началото.Първият тип ектоплазма,според мен можем да смятаме материализираната такава.Субстанцията в повечето случаи е нетрайна и при излагане на силна светлина се разгражда(както забелязахме в примера с Кети).Най-вероятно, това се дължи на бомбардировката от фотони (Фотон (от гръцки φωτός - светлина) е елементарна частица, преносител на квант енергия на електромагнитното излъчване),чиято енергия надделява(или смущава) над енергията задържаща ектоплазмата в материално състояние. В. Ротщад забелязва(и не само той) загуба в теглото на участниците в сеансите.Дали това не се дължи на това , че в по-голямата си част ектоплазмата се състои от левкоцити и епителни клетки?

Левкоцити е сборно понятие на всички бели несъдържащи хемоглобин кръвни клетки. Левкоцитите в кръвта се подразделят на три големи групи: гранулоцити, моноцити и лимфоцити. Трите групи клетки имат защитна функция.


Епителната тъкан е изградена от плътно разположени една до друга клетки — различни по големина и форма със съвсем малко количество междуклетъчно вещество. Клетките са разположени върху тънка пластинка от плътно вещество.


В целта,да се реализира материално и двете вещества, явно, имат изграждаща и защитна функция(предпазващи и изолиращи я от външната среда) в структурата на ектоплазмата.
Всичко това,разбира се, важи само за напълно материализирана и оформена ектоплазма.
Документирани са различни материализирани форми на интересната събстанция:плат,част от ръка,духови интроменти,престилки,лица на починали и други.При наличието на призраци и други  същества от финия свят са забелязва и поява на гелообразна ектоплазма.

Зад по-голямата част от материализирането на ектоплазмата стои идеята да се докаже съществуването на друг свят,свят в който отиваме след смърта,да се направи контакт с починали хора и други астрални същности. На тибетските монаси е известна техника за създаването на материален двойник - същества, състоящи се от концентрирана ектоплазма. Практикуващите магове наричат тези същества “тулпа”.

Тук стигаме до интересната част от феномена(поне за мен).
За да се изяви материално дадената същност трябва да използва ектоплазмата на медиума и участниците в сеанса.От тук следва,че всеки от нас има запаси от такава субстанция но в нематериален вид.
Идва ред на втория вид ектоплазма.Наричам този тип- „свободен тип“ или неманипулиран тип.
Тук знанията ни за торзионните полета и мисъл-формите ще ни помогнат да разберем самия процес на материализация от енергия.
Аз лично съм виждал такъв тип ектоплазма, а може би и вие.


„ Урусвати знае, че зрима е не само човешката аура, но и ектоплазмата, която също принадлежи към фината природа. Добре известно е, че по време на спиритични сеанси съществата от Тънкия Свят използват ектоплазмата на медиумите, за да изтъкат от нея своите видими одежди. Сега обаче напомням за постоянното използване на това фино вещество. Всеки притежава ектоплазма и съществата, виещи се наоколо му, употребяват частици от нея. В резултат на това околната атмосфера се изпълва с парцаливи откъслеци вещество. Мнозина забелязват понякога тези мъгляви петна, плуващи в пространството и приемащи различни очертания. Според лекарите това е знак за несъвършенство в зрението, но всъщност е точно обратното - става въпрос за съвършено зрение."
Агни Йога – Надземното

Ние събираме,губим и използваме ектоплазма от свободен тип постоянно.Виждаме,че в основата си ектоплазмата от този вид е част от нашата психическа енергия.Благодарение на нея можем да оформяме и материализираме желаното от нас.Други също могат да се възползват от тази енергия с различни цели.
„Като дава ектоплазмата си на случайни посетители, медиумът се подлага на голяма опасност. Не предоставяйте ценното вещество на неканени гости. „
Агни Йога – Аум

Един приятел, вещ в създаването на ектоплазма изрично ми подчерта,че занимаването с това е опасно и може да доведе до смърт.Ако недоброжелател се добере до създадена от нас ектоплазма той може да влияе директно на енергийното ни поле,защото има модел на енергийната матрица на съществото ни.Сами можете да си направите изводите.
Този тип може и се създава от магове за реализиране на целите им(знам го от първа ръка).Има много методи, но ще пропусна да ги спомена заради съображения за сигурност.

Разказах ви това защото винаги се намира по някой любопитко, който се хвърля на сляпо.Така, че сте предупредени.
Та, тази,свободната ектоплазма може да се види като малки сферички енергия или като мъгла(воал) приличаща на цигарен дим.
За сега съм до тук.Имам още информация, но все още не съм я осмислил добре и за това ще я спестя,за да мога да я изложа по-добре в бъдеще.
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен arakha

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 301
 • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
Re:Ектоплазма
« Отговор #2 -: Март 31, 2011, 21:20:35 pm »
Ето още снимки.

Ай стига толкова,че някой може да уповръща всичко около себе си  ;D
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен arakha

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 301
 • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
Re:Ектоплазма
« Отговор #3 -: Април 08, 2011, 18:37:35 pm »
Разбирам,че има по-нов,усъвършенстван и практичен начин за манипулиране на ектоплазмата от втори тип.
Ако, разучите за експериментите на "Скоулската група"(и др подобни)ще научите нещо интересно.
За по-добри резултати в материализирането на обекти от енергия и също така за доказването на съществуването на друг всят,се е използвала енергия от три различни източника:
1-Групата събрала се да експериментира,достигнала и балансирана енергийния си потенциал.
2-Природната енергия.
3-Енергията на група от духове(можещи да бъдат и починали учени) помагащи в експеримента.
Нека си позволя да кажа,че главните лица в манипулирането и знанията са точно духовете.
Те сами признават,че този начин е значително по-добър за материализация, отколкото стария медот при който се е използвала енегрията само на участниците в сеанса и най-вече тази на медиума.
Доказателствените (материализирани) обекти нямат, почти, нищо общо с тези присъщи на получените от спиритизмът през 18-19ти век.Предметите са значително по-устойчиви и се различават в строежа и качестово си.
Нови монети от миналия век,вестници от втората световна война,изумяващи с качеството на хартията(присъща за този период и начин на обработка),която сякаш току що е излязла от печатницата.
Виждаме как новият подход на действие с ектоплазмата(духовна енергия) дава все по-добри и бързи резултати.
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен Witch

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re:Ектоплазма
« Отговор #4 -: Април 08, 2011, 19:18:45 pm »
Звучи доста сериозно, да разбирам че имаш такъв опит, или подобен?
Пролетния карнавал на вещиците не е за изпускане!

Неактивен arakha

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 301
 • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
Re:Ектоплазма
« Отговор #5 -: Април 08, 2011, 19:39:28 pm »
И аз смятам,че е сериозно.
Опит предпочитам да нямам,поне в тази дисциплина :).Виждал съм,както и сигурно доста хора.Предпочитам да използвам духовната си енергия за "материализиране" от друг вид  ;)Нееднократно бях предупреден от хора, които се занимават с подобни неща,че това е доста опасно.Най-добре съм запознат с практиката,която използва помоща на камъни за процеса на материализация.
Нека не забравяме,че чрез същата тази енергия, всеки ден ние малко по-малко ставаме свидетели на материализирането на нашите мисли.
« Последна редакция: Април 08, 2011, 19:43:44 pm от arakha »
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен Rado

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 143
  • Infernal Works
Re:Ектоплазма
« Отговор #6 -: Април 08, 2011, 19:42:31 pm »
Хора нещо ме плашите  ;D
...Infernal Works...

Неактивен Witch

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re:Ектоплазма
« Отговор #7 -: Април 08, 2011, 19:45:12 pm »
И аз смятам,че е сериозно.
Опит предпочитам да нямам,поне в тази дисциплина :).Виждал съм,както и сигурно доста хора.Предпочитам да използвам духовната си енергия за "материализиране" от друг вид  ;)Нееднократно бях предупреден от хора, които се занимават с подобни неща,че това е доста опасно.Най-добре съм запознат с практиката,която използва помоща на камъни за процеса на материализация.
Нека не забравяме,че чрез същата тази енергия, всеки ден ние малко по-малко ставаме свидетели на материализирането на нашите мисли.
:hi: сподели опит.. ако е възможно тук, разбира се.. :)
Сигурно и за други ще е много интересно

Хора нещо ме плашите  ;D
Ай ся пък ти, от кво се плашиш  :P
Пролетния карнавал на вещиците не е за изпускане!

Неактивен arakha

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 301
 • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
Re:Ектоплазма
« Отговор #8 -: Април 08, 2011, 20:28:16 pm »
Практики не искам да давам.Колкото до причината,пояснил съм я още в началото :)
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен Witch

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re:Ектоплазма
« Отговор #9 -: Април 08, 2011, 21:16:32 pm »
Практики не искам да давам.Колкото до причината,пояснил съм я още в началото :)
:good: разбираемо е.
Пролетния карнавал на вещиците не е за изпускане!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27