От 1 година имам проблем с шум в ушите. Вече съм се отчаял да обикалям по доктори, където ме тъпчат с какви ли не хапчета, а ефекта е нулев. Та реших да пусна тема и да попитам във форума за евентуално алтернативно лечение.
Шума, който чувам е много близък до 8000hz, може да го преслушате тук:
http://www.handtronix.com/webdata/flash/onlinescreener.html- Шума е само в дясното ухо
- Като си местя челюстта силата и честота на шума се променя.
- Когато дъвча или стисна силно зъби - шума се усилва.
- Когато съм изморен(преди сън или след сън) шума е доста силен или поне аз го усещам доста по-отчетливо.
Направих си и ЯМР на главата, след което излезе, че имам хипоплазия на дясна вертебрална артерия, което ще рече - недоразвит орган в буквален превод.
Интересното е, че тази артерия е отдясно и шума също е в дясното ухо, но докторите не се наемат да кажат дали това е причинителя. Невролога освен да изпише успокоителни и антитепресанти, друго не прави, така ги били лекували такъв тип проблеми.., УНГ специалист пък изписва една камара съдоразширяващи, без успех. Пих и Гинко Билоба 2-3 месеца, но нямаше никакъв положителен ефект.
Интересното е, че шума ми се появи в периода след като гледах Аватар на Dolby3D. Не вярвам той да е причинителя, но все пак не го изключвам като вариант. Вече не смятам да ходя на 3D кино.
Проблема е бил много комплексен. Кръвното принципно ми е малко над нормите. Горна около 125 до 135 и долна от 85 до 95. Горе-долу в тези граници го поддържам. Когато получих шума бях 91кг, не знам дали има връзка, но бях прекалил със заседналия начин на живот, сега съм 84кг и продължавам да свалям.
Кофти рабоа е тоя шум, действа ми много изнервящо и депресиращо на моменти. На 23 години го получих, 180см съм висок. Нямам идея дали преди съм имал по-ниско кръвно и дали не е там причината, но не вярвам, защото дори когато сваля кръвното до 120/80 шума отново си го има.
Шума е наличн 24/7 в седмицата, за 1 година не е спирал никога.