Автор Тема: Обобщителна тема "Здраве"  (Прочетена 11278 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Обобщителна тема "Здраве"
« -: Март 12, 2011, 13:15:01 pm »
Мисля, че има нужда да се събере цялата купчина от парчета, парченца и съмнителна прах и да се сглоби една по-завършена матрица от пъзела на проблема за здравето.
Затова не се изненадвайте, ако информацията варира в много области, ще се опитам в послеписи да запазвам крайното съждение от всяка област.

Нужно е първо да се уточни проблема на здравето.Проблемът на здравето не е класически, той не е проблем на природата, тук не става дума за борба с нормалните природни паразити, със съвсем нормалните бактериални колонии, естествени вируси и прочие.


Проблемът на здравето е цивилизационен проблем. Работата е там, че в процеса на своята еволюция, всеки се учи от грешките си. И човечеството, като една млада цивилизация, която тепърва опознава света чрез своя личен опит (нещо което не винаги е било така) има нуждата да допуска грешки, за да може да проумее околната си среда, започвайки отвън и стигайки до себе си.

В настоящия момент, ние сме отложили голяма част от уроците си за бъдещето и сме избрали вместо това да преповтаряме старите грешки.


Така здравето ни всъщност е продукт на нешето собствено поведение и на нашите собствени концепции за света.


Затова ние тук, като един наистина уникален за българското пространство форум, ще започнем точно от ядрото на проблема за здравето - от грешките на човечеството.

И бързо ще открием, че не разрешаването на проблемите, а превенцията на тяхната поява е нещото, което може да ни помогне да вървим напред.
« Последна редакция: Март 12, 2011, 13:17:15 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Обобщителна тема "Здраве"
« Отговор #1 -: Март 12, 2011, 13:52:28 pm »
На всички ни е добре известно, че вески организъм има вградена в системата си издръжливост на промени. Има имунна система, има системи, които се грижат за устойчивостта на системите, които пазят активното равонвесие, има системи, които усвояват промените и пригаждат организма към тях и така нататък.

Тоест всеки организъм има вградена в системата си гъвкавост към околната среда.

Значи всеки организъм е направен, за да може да преодолява различни пердизвикателства.

С други думи, здраве наричаме състоянието, в което един организъм има всички средства и методи на разположение да се справи с предизвикателствата, които е възможно да възникнат около него.


Нека обърнем внимание, че всяко едно равновесие, което можем да открием около нас, е динамично равновесие. В природата няма друго равновесие, освен динамичното. Единствено поетите и писателите могат да измислят равновесие, което да не е динамично.

Хомеостаза - хомеостазата (или хомеостазис) е свойството на една отворена система, особено на живите организми, да регулира вътрешната си среда така, че да поддържа стабилно, постоянно състояние чрез многобройни корекции на динамичното равновесие, управлявани от взаимосвързани регулаторни механизми.


С други думи не можем да наречем един човек, който има грип, но има всички ресурси да се справи с него (средства и методи), болен.


Болен е човекът, който няма нито средствата, нито методите, нито ресурсите да се справи с възникващите около него предизвикателства, дори те да са все още потенциални.


П.П.
Значи, когато говорим за грешките на човечеството по отношение на здравето, ние ще разгледаме начините, по които човечеството създава ресурсна, методологична и техническа нищета за себе си.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Обобщителна тема "Здраве"
« Отговор #2 -: Март 12, 2011, 14:27:50 pm »
Наблюдавайки света около нас, в опит да открием свои подобия и да опознаем себе си по този начин, ние сме свидетели на някои основни неща.


Животните не ядат това, което не искат, когато имат избор. Иборът им може дори да е екстремен, но те никога не биха направили компромис. Животните мислят практично и реалистично - ако нещо е в наличност, компромис не се прави. Ако не е в наличност, то значи не може да става дума за компромис, тъй като не може да става дума за избор.

Това е важно, защото животните (и растенията) също така са изключително обвързани с територията, която обитават, тоест с материалното. И тук прозира една взаимосвързаност между поведението им и онова, от което са зависими.Как можем да преведем тези наблюдения на човешки език? Докато "териториална зависимост" е синоним за животно, то човекът не е зависим от територията в такава степен.

Човекът е показал и с това доказал, че може да съществува поне биологически в каквато и да е територия. Когато изследваме това, става ясно, че интелектът на човека е онова, което му осигурява повече ресурси, средства и методи за съществуване. Нещо, с което животните не разполагат на такова ниво.

Значи "интелект" може да е синоним за човек.

Може би затова човекът може да си позволи компромис с почти всичко. Това е, защото е покорил почти всяка обстановка за съществуване и много рядко е поставян в позиция, в която да няма избор.


Тогава от какво е зависим човека? Кой е онзи определящ и вездесъщ за него елемент, какъвто е територията за животните?


Много просто. За животните "нова територия" означава територия, която не познават. За тях новата територия е предизвикателство, с което само индивиди успяват да се справят.Иронично, но онова, което е непознато за човека, е той самия. И много странно, но онова, с което индивиди успяват да се спарвят, са те самите.

Следователно човекът е зависим от нещата, които не зане за себе си.


П.П.
Значи ние трябва първо да наблюдаваме света около нас, за да опознаем подобните на нас организми, за да разберем с какво ние самите не можем да правим компромис.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Обобщителна тема "Здраве"
« Отговор #3 -: Март 12, 2011, 15:03:04 pm »
Когато се наблюдава начина на живот на останалите живи орагнизми, включително растенията и насекомите, можем веднага да забележим една много силна и устойчива тенденция на практичност, рационализъм и емпиризъм в поведението, което като цяло се изпълнява в духа на безкомпромисност и дисциплина.


Можем да кажем, че останалите живи организми около нас са сякаш изцяло посветени на разни неща, начело с храненето и почивката, все едно са машинки.

Когато изследваме всички тези неща, на които няма да се спираме, става ясно, че животните всъщност са изцяло отдадени на своя общо-телесен енергиен баланс.


В крайна сметка всичко в природния свят се върти около енергийния баланс. Енергията поражда и поддържа живота. Разнообразието в енергийния баланс създава разнообразието в околната среда и сред организмите. И пак енергията поражда всички катаклизми и причини за изчезването на всяко съществуващо нещо.


Живите организми всъщност разширяват потенциала си за гъвкавост и реализират същия този потенциал, когато се налага, именно като управляват енергийния си баланс по различни начини.Значи, ако трябва да обобщим цялата информация, която би трябвало да имаме от обща култура, а не чрез специални източници, става ясно, че:Здравето е разумна политика на хомеостазиса на енергията в организма, и болесттите на човечеството са следствие от допускането на грешки в тази политика, водещи до енергийна нищета.
Това е, което ние можем да разберем чрез преки наблюдения. И оттук ние трябва да започнем живо да се интересуваме, използвайки вродения ни интелект, как можем да постигнем контрол над горното определение.
« Последна редакция: Март 12, 2011, 15:05:32 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Обобщителна тема "Здраве"
« Отговор #4 -: Март 12, 2011, 15:38:28 pm »
Още в края на основното образование за някои, и в началото на средното образование, по химия се учат връзките между атомите.

Учат се разни сигма връзки, и алфа и бета връзки и такива простотий си спомням от моето жалко образование.


Фактът, че атомите се свързват помежду си в молекули чрез електронни двойки, минава някакси междудругото и никой не му обръща внимание, ВЪПРЕКИ, че се говори само за това.

Ние тук ще му обърнем внимание. А когато приключим с всичко, ще се върнем на този момент за химията.
Това, че атомите се свързват помежду си в молекули, посредством образуването на електронни двойки, представляващи електронни връзки, помежду си, чисто и просто означава, че светът, в който сме съществуващи съучастници, е сглобен от електричество.Когато поемем някаква материя, рецепторите в устата ни реагират на тази материя и пращат информация на различни места.
По биология само че не ни казват какво се случва. Тези рецептори да нямат ръце? Данеби да опипват кренвирша? Или да не би да има точи, да го огледат дали е сдъвкан? Това се оставя на въображението ни.

Всъщност рецепторите реагират на цялостното Електро-Магнитно Поле на нещото, което сме изяли.

Общото ЕМП се образува от събирателните характеристики на електронните обвивки на всички участващи в това построение атоми.


Тъй като рецепторите са час тот нервната система, те изпращат информацията под формата на ЕМ(електро-магнитна) кодировка.Когато храната попадне в стомаха... се отделят ензими и прочие маловажни неща. Обръща ни се огромно внимание на всичко маловажно, и никакво внимание на най-важното - КАК се отделят тези вещества? Да не би да хвърлят рибарски въдици и да ловят минерали от стомаха?
? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?


Всъщност, според информацията от рецепторите, се отделят различните вещества. Тези вещества се свързват с точно определени неща от храната, тъй като по чисто електро-магнитен път общото ЕМП на ензима естествено се привлича от уникалните особености на общото ЕМП на веществото, което трябва да бъде взето.

Затова броят на ензимите е безбрежен - защото в зависимос тот нуждата да се поеме дадено вещество, се съставя ензим от такива молекули и атоми, че общото му ЕМП да може да стигне точно до това вещество и да образува електро-магнитни връзки с него.


Но не само това. Биологията не може да се справи със сложностат на ензимния свят, защото:


След като се свърже с това вещество, ензимът трябва да се върне или да отиде на друго място. Как става това? Да не би да има плавници?

Ензимът, е така проектиран, че когато неговото начално общо ЕМП се привлече и свърже с общото ЕМП на веществото, новополучилото се общо ЕМП да насочи това молекулно образувание към неговата следваща дестинация.
По същия начин се секретира всичок в организма, така се разпространяват и командите да се създадат и синтезират нужните вещества.

Защото информацията се разпространява по електро-магнитен начин. Представете си радио. Представете си телевизионна кула. Представете си психотронен генератор. Представете си компютър. Представете си монитор и светлина.
Защо човека си мисли, че е различен?


П.П.
Тоест стигаме до извода, че целия ни организъм - от психика до биологично представяне - работи, основава се и дължи съществуването си на електро-магнитната действителност.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Обобщителна тема "Здраве"
« Отговор #5 -: Март 12, 2011, 16:09:12 pm »
Трябва да се замислим и върху още всеобщо известни неща.


Цялата ни двигателан активност се управлява от електро-магнитни импулси. Първото нещо, което можем да забележим, е че тези ЕЛМ импулси са много слаби.

Как с електричество, което не може да убие и муха, ние можем да удушим друг човек, или да вдигнем чувал с пясък?


Друго наблюдение - всички сме виждали магнит. И всички знаем какво правят два магнита - опитват се да съберат два различни полюса.

Но... това, което не сме виждали... е мек магнит. Всички сме виждали само твърди магнити, означава ли това, че един мек магнит би се опитал да събере полюсите си?Ако се задълбочим в тази представа... ясно е, че не може един магнит, като завършено тяло, да се сгъне върху себе си. Но ако имаме една намотка и пуснем по нея ток, нали това се нарича електрически магни ти е съвсем пълноценен магнит, докато по намотката тече електричество?
И предимството на електрическите магнити е, че оператор може да има фин контрол над проявлението им?


И ако по нервната система тече слаб ток, който върши чудовищно повече работа, посредством мускулите... чиято природа е да се свиват, тоест да събират двата си края един към друг...

Не е ли възможно мускулите да са първия мек органичен магнит, на който може да станем свидетели на момента?
Става интересно и отваряме уикипедия, където наред със снимки на мускули (от които виждаме, че те представляват многостепенна намотка от клетъчни био-магнити) попадаме на различни термини, свързани с темата.

Попадаме и на термина пиезо-електрик.

Пиезо-електрик
- пиезоелектричество е зарядът, който се оформя в твърдите материали в отговор на разнообрани видове механично напрежение.

Силата на пиезо-електриците се определя от процента на обемната им промяна (много малки величини), което всъщност създава заряда. Понеже цялата работа е, че външното механично напрежение, което променя обема им, създава електричество.

Забелязваме, че освен всичко, на което са ни учили като кристали, минерали и всички останали глупости, има и биологични пиезо-електрици.

Това са ДНК, костите, сухожилията, зъбният емайл, множество протеини и много други.


Дух, огън, искра... все примери на средновековната представа, символизиращи формите на електричество.

П.П.
С други думи, когато кажем, че природата ни е електро-магнитна, трябва да разбираме АБСОЛЮТНО ВСИЧКО в нас е електро-магнитно.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Обобщителна тема "Здраве"
« Отговор #6 -: Март 12, 2011, 17:21:56 pm »
Размислих и смятам да не говорим за грешките, които човечеството допуска спрямо електро-магнитния хомеостазис на тялото и съзнанието. Понеже, ако трябва да направим това, ние трябва да започнем словесно да събаряме цялата ни позната цивилизация.
Вместо това ще интегрираме сериозните грешки, когато стане дума за тях в контекста на грижата за здравето.
Нека погледнем и нещата, които ядем.

Температурата не е нищо друго, освен състояние на атомната възбудимост, нали така? Значи температурата променя общото ЕМП на затопленото или на изстуденото нещо.
Това всъщност, някои от вас може вече да са се сетили, е тъкмо микровълновият принцип на затопляне.


цялата информация за вегетарианство, суровоядство, месоядство... конвенционалната храна в лицето на полу-фабрикати и прочие и прочие, всъщност се върти около
Общото Електро-Магнитно Поле на храната - неговите характеристики и свойства и всичко останало.


За да се отговорят всичикте ни въпроси, от-до, за храненето, е нужно просто науката да започне да прави лесни и евтини изследвания на ЕМП на различните храни и хранителни продукти.Защото истината е, че нито един от начините за хранене не е ключов или решаващ. Има билки, които се ядат само сурови. Защо? Заради Електро-Магнитния им Полеви баланс и отношението му към Електро-Магнитната система на тялото.

Някои билки се ядат сготвени, други сготвени по точно определе нначин. Понякога е нужна сурова храна. Понякога готвена храна. Понякога месна, или раситтелна.


Защото очевидната, но трудна за виждане, истина е, че ние като хора имаме много повече хранителни решения за проблемите си, отколкото животните имат.Но поради това, че заради некадърност не взимаме никакви мерки за превенция на проблемите си, ние имаме повече проблеми, отколкото животните.П.П.
Начините ни на хранене са решения на проблемите ни, а не това, което ги предизвиква! И тук ние бием животинте по точки.
Проблемите възникват заради липсата на превенция, където животните ни бият по точки!


Моля, отделете време, за да осъзнаете това, защото това е точно наопаки на всеобщото мнение за ситуацията с храненето.

И всичко се корени в електро-магнитния хомеостазис на нашите индивидуални тела, индивидуални съзнания, и отношението на електро-магнитните характеристики на храната към личния ни ЕМ хомеостазис.
« Последна редакция: Март 12, 2011, 17:27:54 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Обобщителна тема "Здраве"
« Отговор #7 -: Март 12, 2011, 17:49:02 pm »
Това, че сме всеядни в толкова силно изразена степен, би трябвало да се разглежда като доказателство, че храносмилателната ни система е по-сложна от на останалите, не смятате ли?

Ако е по-сложна, значи ние ще можем да имаме повече хранителни свободи, отколкото животните, не смятате ли? Които свободи ние наистина имаме. И затова хранителните ни продукти са по-сложни - сготвени са.


Както уточнихме обаче, нашето хранене е сложно. И в момента, в който се опитаме да го опростим с еднообразно поведение, ние развиваме енергийна нищета, ВЪПРЕКИ че не би трябвало според конвенционалната наука, просто защото тя няма разбиране за електро-магнитните раелности при различните организми и човека.Преди да започнем да използваме правилните храни (месни, растителни, сурови, сготвени или хибридни) в правилния момент според правилните нужди, ние първо трябва да имаме общата култура и умението да боравим със собствения си електро-магнитен хомеостазис. На нас също така ни трябва способността да преценяваме себе си, или да да имаме форма на мониторинг на общото си електро-магнитно състояние.


Защото когато използваме доказани решения, но в неправилен момент за неправилни нужди, проблемът (който е възникнал заради липса на превенция) се задълбочава, поради изостряне на електро-магнитната нищета, което е поради прахосване на електро-магнитни ресурси в неправилно приложени решения.Тогава първо на дневен ред стои въпросът за Превантивното поведение и навици, подпомагащи стабилността на електро-магнитния хомеостазис на тялото и съзнанието.

В ОБОБЩЕНИЕ:

Чрез проста логика и обща култура стигнахме до извода, че трябва

Да познаем себе си като електро-магнитни същества и да се научим да боравим със собствената си електро-магнитна природа, за да избегнем бъдещите си проблеми и усложняването на настоящите си проблеми.
« Последна редакция: Март 12, 2011, 17:56:53 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Обобщителна тема "Здраве"
« Отговор #8 -: Март 12, 2011, 18:50:51 pm »
Поведение и навици за превенция на проблемите на съществуването1. Основните източници на магнетизъм.

1.1. Собственото тяло - механични.

Както изяснихме, множество ключови градивни елемнети на нашето тяло от физична гледна точка представляват пиезо-електрици. Това означава, че промяната на техния обем, в следствие на приложено външно напрежение, създава електричество. Това електричество се освобождава под формата на магнетизъм и сродни на магнетизма потенциали, които участват в изграждането на общото био-магнитно поле, обграждащо живите, но и неживите, организми.

Изграждането на подходяща био-магнитна среда за тялото и за съзнанието (за това ще говорим в долните точки) е най-важното средство за поддържане на стабилен хомеостазис на телесния електро-магнетизъм (ТЕМ)


Както уточнихме по-горе, електро-магнитната действителнос тна света е това, което го изгражда и което го разрушава. Затова създаването на био-магнитни ресурси в дадена област първо благоприятства съответната област, осигурявайки енергиен ресурс за преминаване през различните промени на заобикалящата среда, и след това участва като общ ресурс в резервите на ТЕМ.


С това разбиране забелязваме, че нещото, което помещава всичко в тялото ни, са костите, мускулите, сухожилията и въобще двигателният апарат. Той служи като съдържател на всичко, защитава всичко и се грижи за всичко, като комуникира с външния свят.


Първо,
когато ние желаем да се движим, нашето съзнание освобождава електрически импулс (магнетизъм) от потенциала си. С други думи, съзнанието реализира потенциала си под формата на телесен ефект.
Следователно, за да е здраво тялото ни, съзнанието ни трябва да реализира достатъчна част от потенциала си. Което означава, че трябва да освобождава енергия по нервната система в адекватна степен.

Второ,
когато електрическият импус стигне до мускулите (биологичен електро-магнит), те първо излъчват магнетизъм, тъй като това е физически закон от законите за електричеството. Този магнетизъм се поема от заобикалящия ни ТЕМ.

Трето,
те упъват сухожилията. Сухожилията са пиезо-електрици, което означава, че на свой ред създават електричество (магнетизъм), който се добавя към ресурсите на заобикалящия ни ТЕМ.

Четвърто,
сухожилията са връзката на биологичните електро-магнити (мускулите) с костите, които също са пиезоелектрици, добавящи електромагнитна енергия към ресурсите на ТЕМ.


По този начин движението, спортуването и състоянието на "добра форма" всъщност е един механизъм за реализиране на потенциала на Духа, така поддържайки съществуването на физическото тяло чрез ресурс от електро-магнитна енергия - онова, което изгражда и разрушава света.
« Последна редакция: Март 12, 2011, 18:55:33 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Обобщителна тема "Здраве"
« Отговор #9 -: Март 12, 2011, 19:28:56 pm »
1.2 Собственото тяло - пневматични, хидравлични

Магнетизъм не се създава единствено от електричеството. Всъщност електрически потенциал се създава от какъвто и да е поток от частици - това се учи в основното образование.

Това означава, че кръвоносната система генерира електро-магнитен потенциал из цялото тяло, който, заедно с кръвта и нейните функции, участва в създаването и разрушаването на живота на клетките и също така участва като ресурс в обграждащия ни ТЕМ (телесен електро-магнетизъм).

Забележете, че колкото и незначителен да е този електро-магнитен потенциал, излъчван от всяка вена и капиляр, кръвоносната система като цяло разполага с по-значителен заряд, отколкото отделния съд. Също така, спрямо силата на това, което се излъчва като електро-магнитен импулс по нервната система, ЕМ заряд на кръвоносната система е значителен.


Също така движението (спортуването) е в най-тясна кооперация с електро-магнетизма, създаван от кръвоносната система и всички останали хидравлични системи в тялото.

Също така движението е единственият начин лимфната течност да се раздвижва, тъй като тя няма собствен механизъм за движение.

А лимфната хидравлична система, по време на движение и спортуване, създава допълнителни електро-магнитни потенциали по същия начин, по който го прави кръвоносната система.Пневматичен източник на магнетизъм в случая наричаме дишането.

Освен чисто физическата доставка на химични елементи, което доставя енергия на тялото единстевно по косвен път, въздушният поток на дихателната система е това, което добавя електро-магнитен потенциал (локално и в заобикалящия ни ТЕМ) по ДИРЕКТЕН начин.

Разбира се този магнитен потенциал се използва на първо място за осъществяване на химичните процеси на кръвта в белите дробове (защото атомите се свързват и разделят помежду си чрез електронни двойки от електронните си обвивки - магнетизъм).
Така навиците на дишането са основното средство, с което се влияе на състоянието на кръвта.


Както кръвоносната система, така и дихателният механизъм за генериране на електро-магнитна енергия е в най-тясна кооперация с двигателния апарат.


От всичко това става ясно, че когато тези инструменти за акумулиране на електро-магнитна еренгия от потенциала на духа бъдат използвани с правилното умение и занние, те могат да бъдат почти или напълно достатъчни за поддържане на електро-магнитния хомеостазис на тялото и съзнанието.
« Последна редакция: Март 12, 2011, 19:34:12 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Обобщителна тема "Здраве"
« Отговор #10 -: Март 12, 2011, 20:18:28 pm »
1.3. Външната среда - вода

Разбира се, че водата има най-голямо отношение към нашия цялостен ТЕМ (телесен електро-магнетизъм), тъй като я поемаме в най-голямо количество от всички ресурси от външната среда.


В същността на водата е заложено да носи електрически потенциал и той може да се измери. Той също така може да бъде и усвояван с техника, което няма да обсъждаме точно в този момент. За нас е важно, че ние имаме вградени механизми за усвояване на този електрически потенциал, следователно качествата на водата са главното, което ни интересува в нея.


По своя състав водата е едно много сложно вещество - това не се учи в училище. Тя има множество свои разновидности. Тези разновидности се дължат на две основни състаяния на водородния атом - параводород и ортоводород.

Става дума за това, че атомът, както Земята, се върти около своя ос. В зависимост от посоката, водородният атом се определя като пара- или ортоводород.

Обърнете внимание, че посоката зависи от гледната точка. А гледната точка се определя от гравитационния център, защото това е основното направление на преобладаващата част от енергийните системи.

Тоест, ако един параводороден атом се обърне с главата надолу, той практически ще започне да се държи като ортоводороден атом. това означава, че водата не е просто сложно вещество, а вещество с динамична сложност.

Преписвам от този сайт:

http://www.okeani.ru/article/605/

най-честите възможни състояния на водата, които могат да се срещнат в един обикновен обем вода в различни количества, по различно време и в различен брой - което е нещо напълно естествено:

*лека вода H2O
*прекис на водорода H2O2
*перихидроксил НО2
*заредена молекула на леката вода Н2О+
*хидрооксаний НО3+
*хидратиран електрон eag-
*възбудена водна молекула - екситон H2O-
*хидроксил ОН-
*хидроксил-монохидрат - Н3О2
*кислороден йон О-
*водороден йон Н+
*поливодород Н2О3
*хиперводород Н2О4

и други разбира се.


Това означава, че един обем вода може да има много голямо разнообразие от електромагнитни характеристики, което прави водата най-прецизният прием на електро-магнитен заряд, който може да се използва в много голямо разнообразие от случаи и нужди.

Това се потвърждава от сложността и разнообразието на нашите собствени тела, за които водата като вещество е електро-магнитен медиум (посредник).
« Последна редакция: Март 12, 2011, 20:43:31 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Обобщителна тема "Здраве"
« Отговор #11 -: Март 12, 2011, 21:01:45 pm »
1.4. Външната среда - храна

Храната, като средство и инструмент, може да бъде използвано като въвеждаща електро-магнитни промени. Тези промени понякога представляват отнемане на ЕМ потенциал от цялостиня ни ТЕМ (телесен електро-магнетизъм), могат да бъдат добавяне към нашия цялостен ТЕМ, или изменение на характеристиките на цялостния ТЕМ или на отделни електро-магнитни области от тялото ни (това ще рече и съзнанието ни, но ще го обсъдим след малко).

На ден днешен човечеството използва хранителния интрумент изключително, като се впечатлява от неговите изграждащи, поддържащи или разрушителни функции.

За нас е важно знанието, че храната представлява пакет от електро-магнитни заряди. Важно е да осъзнаваме, че преработката на храната всъщност означава промяна на нейния общ електро-магнитен заряд и неговите характеристики (тоест информацията, която носи, защото всяко магнитно поле е информационен носител).

Как се употребява хранителният инструмент ще обсъдим по-нататък.
« Последна редакция: Март 12, 2011, 21:03:30 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Обобщителна тема "Здраве"
« Отговор #12 -: Март 12, 2011, 22:42:34 pm »
За сега не сме направили сериозна констатация на външните електромагнитни вмешателства по адрес на нашата собствена електро-магнитна система.

Това от една страна е ненужно, тъй като смятам да овеществим в единен текст онези навици и поведение, които ни правят в по-голямата част от случаите независими от външните ЕМ вмешателства, а в малките случаи, когато всъщност се влияем от въшни макровиляния, да разполагаме с достатъчно личен ресурс, за да можем, като био-система и като съзнание, да се пригодим по най-изгодния за нас начин към каквато и да е електро-магнитна обстановка.

И това от друга страна е целенасочено от моя страна, защото вниманието на съзнанието е ключово - там, където вниманието е съсредоточено, е силата на нашето проявление. И моята цел е да съсредоточим вниманието си върху нас самите и нашите възможности, а не върху външни влияния, които са вездесъщи в изключително малък брой от случаите.Какъв е основният принцип на проявление и овеществяване на потенциала на духа в онова, което наричаме материално тяло.


Мозъкът има своя уникална електро-магнитна картина и излъчване във всеки един момент. Науката твърдо е доказала, че мозъкът е предавател.

Емоциите, възпирятията, мислите, и въобще нещата, които явно (но не и доказано) са тясно свързани с мозъка, изглежда се влияят, когато той е облъчен с различни по сила и характеристики електро-магнитни полета, вълни и прочие. Така че науката е доказала, че мозъкът също така е и приемник.

Тялото на свой ред също има елекро-магнитно излъчване и картина, които се различават от тази на мозъка.


По-горе стигнахме до извода, че информацията се разпространява чрез магнетизма. И ако всяка една клетка от нашето биологично тяло е сглобена към цялото на електро-магнитен принцип, и ако информацията се разпространява чрез магнетизма...

... то можем да стигнем до важния извод, че онова, което нашият мозък излъчва като електро-магнитно поле, взаимодейства с онова, което тялото ни излъчва като електро-магнитно поле.

Тялото влияе на мозъка, като му подава информация. Оттам влияе на интелекта и емоциите ни.

Мозъкът въздейства на тялото, като му изпраща информация и по този начин диктува процесите и цялата работа в него.Тоест можем да кажем, че биологичното ни тяло е резултат от хомеостазно равновесие между ЕМП на нашия мозък и ЕМП на нашето тяло. Така нашите емоции и нашият интелектуален разум влияят на процесите в тялото, а влиянието на заобикалящата ни среда върху тялото, виляе на нашите емоции и интелектуален разум.


С други думи, електромагнитният хомеостазис създава биологичното И емоционално-интелектуалното равновесие в нашата личност.


Разбира се, с това не се изчерпва нашата същност. Но нека не избързваме с информацията.


Когато бях в своето средно образование, попитах учителката ми по химия защо нищо от написаното в учебника не е обяснено, а предсатвено като готов факт за запомняне.
Тя ми отговори, че обяснението на тези факти е по-сложно от самите заключения, затова се учи по-нататък в материала.
Попитах я кога ще учим обяснението на тези факти, а тя ми отвърна, че това се учи към края на висшето образование по химия.


Тогава си помислих, и мисля че съм прав, че човек трябва да посвети младините си на химията, само за да се убеди, че в края на краищата всичко е грешно.


Но това е много добър пример за нещо, което ни предстои. Защото информацията до сега не е съвсем пълна и към нея могат да бъдат повдигнати сериозни въпроси, които на този етап не могат да намерят отговор.

Моля да ми простите, но тъй като в живота си до сега не съм имал друг пример, освен прогнилата ни образователна система... накрая на тази информация, ние ще въведем нов ключов елемент, който ще послужи като лепило за целия пъзел, който първо трябва да сглобим без лепило.
« Последна редакция: Март 12, 2011, 22:48:45 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Обобщителна тема "Здраве"
« Отговор #13 -: Март 13, 2011, 13:24:19 pm »
2. Методи за манипулиране на основните източници на магнетизъм


Както уточнихме, всеки един от нас представлява уникално хомеостазно отношение между две основни електро-магнитни полета - това на тялото и това на мозъка.

Това означава, че всеки един от нас предсатвлява частен случай на ситуацията на съществуването. И като такъв, за всеки един от нас има различни и уникални методи и начини за манипулиане на основните източници на магнетизъм.

Сериозна грешка, която се прави обаче, е че не се спазва степента на съответствие. Забележете - тъй като сме уникални хомеостазни ЕМ ситуации, всеки има нужда от уникални хомеостазни методи за разрешаване на проблемите на съществуването, а не системно-еднообразни, каквито познатата конвенционална И алтерантивна медицина съставят като решение.

Затова ние на първо място трябва да се разграничим от обществото и да се разпознаем като нещо неповторимо. След това трябва да се запознаем с основните правила, на което всичко се подчинява, накрая - да се запознаем с колкото се може повече различни подходи към решенията с еднаква цел.

Така да изпробваме всичко върху себе си. Нищо няма да стане по интернет, или на хартия. Вече говорим за практика, и тук всяка една дума трябва да е минала първо през тялото, преди да достигне монитора.

"Ако едно знание не минава през тялото, значи е просто слух" - поговорка


Ще разгледаме методите поотделно, но те трябва да бъдат подети едновременно, когато се пристъпва към реализация.


2.1. Механични методи - двигателният апарат


Човечеството като общество не знае как да използва движението за създаване на енергия, а само за отнемане на енергия. Това е разбираемо, тъй като човечеството като масово съзнание все още не може да проумее и следователно да открие възобновяваща се енергия, тъй като съзаннието му се намира все още на консуматорското ниво.

За да се използва движението по начин, който да добавя енергия, вместо да отнема енергия, първо трябва да е възможно в достатъчна адекватност.

1. Едно физическо тяло трябва да има мускулатура, развита така, че да може да борави със себе си по всякакъв начин - тичане, подскоци, лицеви опори, набирания и коремни преси.

Най-близката конвенционална дума за това е лека атлетика.

Първото нещо, което трябва да се предприеме в това отношение е развиването на адекватна телесна мускулатура, като се използват единствено собствено тегло и прийоми, боравещи със собственото тяло.


В ефект това ще развие мускулатура (синхронизирана система от биологични електро-магнити) според индивидуалния ТЕМ (телесно-електро-магнитен) хомеостазис.
По този начин съзнанието ще бъде постепенно развито така, че да реализира повече от своя потенциал в материално-телесния свят.


2. Сухожилията и костната подвижност трябва да бъдат стресирани, за да бъдат по-гъвкави.

Този процес започва първо като страничен ефект от подточка (1), след това може да бъде продължен индивидуално с естествени упражнения за разтягане. Това също така ще даде като страничен ефект развиване на мускулатурата от подточка (1).


Тъй като костите и сухожилията са биологични пиезо-електрици, увеличаването на техния потенциал да променят обема си всъщност ще увеличи потенциала им да създават електро-магнетизъм.Общите закони, на които всичко се подчинява (за да се създава допълнителна енергия от движението) са следните:

1. Всеки орагнизъм първо ловува, и после яде. В някои случаи първо ловува, а яде много по-късно. Но няма нещо, което първо да яде, а после да ловува.

Тоест всяко практикуване на механично създаване на допълнителен електро-магнитен заряд в общия ТЕМ трябва да се изпълнява преди хранене (като последващото храненето не е задължително, а понякога е грешно) и на гладно.


2. Няма нещо, което да ловува постоянно. Няма нещо, което да ловува повече, отколкото почива.

Тоест механичната почивка трябва да е преобладаващото занимание по време на будното състояние.


3. Не всеки вид животни ловува по едно и също време, било то през деня или през нощта. Също така не всеки вид животно ловува всекидневно и целогодишно.

Разпознавайки се като отделни от обществото, и неповторими, всеки човек предсатвлява свой собствен вид.

Първо, не всеки човек трябва да извършва тези механични методи по едно и също време.
Второ не всеки човек трябва да го прави в еднакви с другите дни и интервали от време.
Трето, един човек не трябва (с оглед на целта) през целия си живот да прави това винаги на уникални за него, но еднакви интервали от време, еднакви дни и еднакъв начин. Съвсем обратното - човек трябва постоянно да се отдава на инстинктите си и да върши това, когато усеща в плътта си нуждата да бъде извършено - това никога не се случва на равни интеравли от време, едни и същи дни и по един и същи начин за дълго време.

Причината за това е, че околната среда се изменя постоянно, защото е хомеостазна среда. И ако нашата цел е да се научим на хомеостаза, най-практичния подход е да имитираме околната си среда (ако не можем да се вслушваме в себе си или не ни е съвсем ясно какво означава това).


Това са общите правила, на които всичко трябва да се подчинява, за да се извлича повече енергия от механичното движение, отколкото съзнанието е вложило първоначално.


Да. Точно така. С вас в момента обсъждаме начина, по който тялото ни извлича свободна енергия от пространството и нататък ще говорим за още вградени био-телесни механизми за свободна енергия.
Различни системи, които аз за себе си съм изследвал и които са дали ясни, осезаеми и очевидни резултати, са:

- обикновена лека атлетика (обикновени набирания, лицеви опори и подскоци)
- Петимата тибетци (има теми в този форум за това, можете да намерите и книгата на пазара, има и допълнителан информация, която мога да дам евентуално)
- Фалун-Дафа (тук има тема и достатъчно информация за това)
- Чигун (що се отнася до физически наблюдения и резултати, книгата се казва "Естествен Чигун")
- физическите практики на Уилям Аткинсън (ще обсъждаме това основно в пневматичните методи, книгата е "Личен магнетизъм" от псевдонима му Терон Дюмонт)
- имам съвсем малък опит с тенсегрити на Кастанеда, от което имам положителни наблюдения и сигурни резултати (всъщност за най-кратко време имам най-силни наблюдения от това занимание)


Има много други разбира се, това е само моя практически опит. Ако трябва да спомена неща, които не съм практикувал никога, но за които знам, бих споменал Тай-чи и йога.Всеки ще забележи, че из всички тези неща има елементи и движения, които той самия прави по един или друг начин, тъй като това са все различни начини, които човекът през еволюцията си е открил, за боравене с вградените му биологични системи за извличане на свободна енергия.


Което означава, че всеки е свободен, и е препоръчително, да създаде свой собствен хибрид от тези механични подходи.
« Последна редакция: Март 13, 2011, 13:26:52 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 242
Re:Обобщителна тема "Здраве"
« Отговор #14 -: Март 13, 2011, 16:21:50 pm »
2.1. Пневматични методи - дишането

Нямаме съзнателен контрол върху кръвоносната система, затова просто ще имаме предвид, че хидравличните методи се активизират от и работят в абсолютен синхрон с механичните и пневматичните методи.

Когато се рових във форума на Zeitgeist движението, в раздела за технология пишеше, че технологии за енергия, която е "свободна" или със сходно определение нямат място в дискусията там.
Не че това не влиза в зоркото полезрение на алтернативната наука, но тези хора са преценили, че биха загубили голям брой от читателите, тъй като това може да не е бягство в миналото, но е бягство в бъдещето и не става дума за актуалности.

Затова смятам ние с вас също да се абстрахираме от това на какво бихме могли да бъдем способни... защото всички знаем, че йогините например могат да контролират такива неща като кръвоносната систима... но това за нас не са актуалностите.

Ние обсъждаме нещата, които можем да направим още ДНЕС и да променим ВСИЧКО. А бъдещето... е още в бъдещето. И ние с вас в момента се учим как да си резервираме място в това бъдеще.Дихателната система е сложна кухинна система, която може да създава високо налягане и висока скорост на потока от частици през тези кухини. Не е никаква тайна за физиката, че един електро-магнит е много зависим от вида на намотката си.
Това означава, че сложността на движението на потока частици е пасивният оператор на характеристиките на създавания магнетизъм.

А синусната система и кухините на белите дробове предоставят достатъчно сложни завихряния и траектории на потока заредени частици. Това означава, че тялото е способно на разнообразие от начини на дишане, постигайки разнообразни ефекти и резултати за себе си. Това е занимание на множество изследвания и информацията не е тайна.


Ние с вас в момента се интересуваме от дишането, което увеличава енергийните ни запаси, или по-точно - дишането, което създава електро-магнитен заряд, добавящ се към общия ТЕМ (телесен електро-магнетизъм).


Тялото би трябвало да задейства този механизъм, когато не му достига енергия. Това се нарича умора. Значи когато е изморено.
И когато един човек се измори, не диша нормално. Когато едно животно се измори, то също не диша нормално.

Очевидната цел на това дишане е, че помага на всички натоварени системи, които са участвали в изразходването на енергията.
С други думи, това дишане е част от механизма за възсатновяване на енергийния хомеостазис на организма.


В такъв случай, точно това е, което ни трябва.


Трябва да се изморим много хубаво, и много ударно, за да може това дишане да се прояви по-добре. Например може да спринтираме по-дълго време, докато не грохнем от умора. След което да се концентрираме и да обърнем внимание на начина, по който дишаме веднага след това бурно изхвърляне на магнитен ресурс.

Първото, което ще забележим, е че всеки диша различно.


Трябва добре да го запомним, както един актьор помни актьорската си игра.


След това, трябва да седнем и мислено да си представим, че сме изморени. Това се прави просто за да влезем в роля, и точно като актьори на сцена, да преповторим онова дишане след спринта така, сякаш току що наистина сме спринтирали.


Ще усетим особеното чувство веднага след това. Всеки трябва да се остави на естествените си плътски подбуди и да диша по този актьорски начин колкото време чувства за удобно. като цяло от наблюдението, което имам, хората дишат между 2 и 5 минути.


След известно време на опит, докато се научим да правим това без да се замисляме твърде много преди процеса, ще забележим, се появява нуждата и от нещо друго.

Появява се чувството за "тежест" на определени области или за "схващане" на определени области. И се появява естествения подтик да се протегнем.Протягането обаче не е просто разтягане, обърнете внимание! Протягането е особен вид напрежение, при което мускулите и сухожилията се разтягат и свиват едновременно!


Тоест протягането не е толкова лесно за извършване от съзнателния ум, колкото е лесно за подсъзнанието и телесната интуиция.


С други думи, трябва да се научим да се протягаме нарочно, по този начин използвайки протягането за индуциране на магнетизъм.


За да се разпредели натрупания магнетизъм (в следстиве на този начи нна дишане) из цялото тяло и да се влее в общия ресурс на ТЕМ... тоест за да се де-локализира, ние трябва да извършим серия от протягания непосредствено след дишането.

Тази серия от протягания е строго индивидуална за всеки и най-добрия начин е да се портегнете точно така, както душа ви иска, както когато се протагяте при събуждане или прозяване.

Цялата техника е подробно описана в кингата на Терон Дюмонт (псевдоним на Уилям Аткинсън) "Личен магентизъм" и може да се намери на пазара.
Имам двегодишен и богат опит с нея, така че при въпроси, мога да дам допълнителан информация от мои собствени преживявания и наблюдения.

Пробвал съм също така:

- техниката от йога fire breathing (огнено дишане)
- техниката power breathing (силово дишане), за която не зная много, разбрах за нея от този линк:
http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/topper/topper20.htm

Имаше резултати, но имах нужда от повече време, а винаги се привличах към дишането на Дюмонт, тъй като се оказа най-успешното за мен и дава твърде силни и понякога стряскащи резултати.
« Последна редакция: Март 13, 2011, 16:26:09 pm от Спорт-Здраве4 »

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
51 Отговора
47230 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
14130 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko
1 Отговора
13316 Прегледи
Последна публикация Октомври 25, 2008, 23:31:38 pm
от Peacekeeper
7 Отговора
18464 Прегледи
Последна публикация Юли 10, 2009, 02:21:19 am
от Peacekeeper
0 Отговора
10510 Прегледи
Последна публикация Февруари 05, 2010, 12:42:15 pm
от Astronomer

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27