Първото нещо е да се отиде на някой подходящ и съвестен лекар.
А аз ето каква случка имам,ако може да бъде от помощ,макар че е по-различна.По принцип съм човек на логиката,на фактите,почти не сънувам и имам спокоен сън.Не помня никога в живота си да съм имала кошмари на сън.Веднъж бяхме на море за 2 месеца в залива Гаета, близо до Рим със семейството,в което работех като бейбиситер.Както си спях в моята стая,усетих че нещо жестоко ми притиска гърдите и имах усещането без да съм видяла нещо,че черна жена седи на гърдите ми.Събудих се,прекръстих се,светнах,пуснах телевизора и така прекарах нощта.Същото се случи и през следващите нощи.Аз не казах никому нищо,защото щяха да ме помислят за луда.Междувременно настинах така жестоко,че едва се спасих и това беше през август.През цялото време се чувствах не на себе си. Започнах да ходя в планината в съседното селище,в което имаше 7 църкви,построени през 12,13 век за спасяване от сарацинското клане,което се е състояло по тия места.Така всяка неделя намирах там спокойствие.Докато един ден в двора на нашия блок една от другите наемателки не ни направи кръст на челата на всичките със светена вода от Лурд,Франция. От тази нощ,кошмарите спряха,но аз се усетих няколко дни по-късно за това,че спя вече спокойно.В края на лятото й казах за кошмарите и за светената вода,която може би ми е помогнала.Тогава тя-млада и интелигентна жена-ми каза че много наематели на къщата страдат от най-различни странни неща и никак не се учудва от това,което ми се е случило,т.е. не съм единствената.От тогава минаха 6 г.Нито преди,нито след това съм имала такива нощни кошмари.
Та един съвет,вземи си шишенце светена вода в къщата.И понякога си мокри на кръст челото с нея.Може да ви изглежда смешно,но такава е действителната случка от моя живот.