Познавам те.Познавам ви.
Вървя по пътя, и къде се губя къде не срещам различни хора.
Хора знайни и незнайни, запознават ме със тях,учат ме за тях,какви са те ми казват.
Кой бил, що бил всеки нещо има да допълни.И ме убеждават какви са те и какво правят.
Познавам ги.Познавам ви.
Пак вървя,къде се губя къде не все за другите ме учат.
Харесвам ги,те са толкова...и не съм само аз, другите също ги харесват.
Ето ги събрали се, обсъждат, какво е правил тоз и онзи.И аз съм там при тях, и аз говоря.
Познавам ви.
Вървя по пътя но вече ми е тежко.Болка в сърцето си изпитвам, нека да поседна.
Не съм сам по пътя и другите вървят.Някои съм виждал, когато говорехме за онзи,други не.
-Ей защо си седнал тук, не спирай!Кой си ти?-странен старец ме попита и отмина.
Кой съм?Тоз въпроз така кънти.Сърцето ме боли.Кой съм?Кой съм?
Ужасът настъпи...защо ме пита тоз въпрос?Защо не ме пита кои са другите,щях да отговоря без да се замисля.
С болка на сърце признах.Аз не се познавам.Кой съм?
Упознавам се.
Вървя и вече не боли.Годините минават и аз продължавам да вървя, но този път без болка, без да се изгубя.
Познавам се!
Познавам ви, във всеки от вас има частичка от мен и обратното.Всички вървим по пътя.
Повече знаем за другите отколкото за нас, това беше идеята.Външното има по голяма част в живота ни от вътрешното.Познаваме идолите си по-добре от самите нас.Даже спорим кой какъв е наистина на базата на знанията ни за него.Това днес е като религия, да познаваш другите и какво правят.А ние се губим някаде м-у тези знания и само мъгляви изблици от това което сме проблясват за да подразнят очите.Само погледнете във форума как фалшивите ние се борим един с друг чрез знанията на някой друг възприети като чиста монета, а дали са истина няма значение.
И вие ме познавате, имали сме сходни преживявания и така нататък.Повече са нещата по които си приличаме от тези по които се различаваме.Но когато всеки познава себе си тогава познаването помежду ни става наистина красиво.
Аз се лутах достатъчно през съзнателния си живот и достигнах до една истина.За да позная теб трябва да зная за мен.
А ти какво мислиш?