Мислех доста, и сметнах че това е най-удобното място за пускане на подобна тема.
В този форум всички си чешем езиците за консипрации, инвазии, инсцинирани инвазии, края на света и какво ли още не. А като се случат тези неща, вие как бихте реагирали? Интересно ми е поросто.
Например идва 2012. Най-вероятно нищо няма да се случи тогава, но мнозинството от хора са наплашени, че ще е края на света. По-уплашени от предните дати 1999-2000 и т.н.
Уплашения човек е глупав човек, а глупавия човек е опасен човек. Мен не ме е страх, че догодина небето ще падне ами че някой обезумял ще тръгне да гърми с пушка по улиците и край
Това да речем е най-лекия пример. Ако проекта Блу Рей, или подобен влезе в действие. Тогава лудия няма да е един. Да речем, че сме до толкова осведомени тук, че да знаем горе-долу за какво иде реч. Да речем, че знаем повече от един обикновен гражданин. Това какво предимство ни дава? Ще се барикадираш в къщи, заобиколен от консерви и туби с вода? Или газ към планината, барикадиран по същия начин. Или просто ще станеш сутринта и ще тръгнеш за работа, както всеки друг ден.
Във всичките фантастики и подобни, до сега са обяснени тоооолкова много вариации на един по-горе описан сценарии, че човешките действие в последствие се изчерпват. И както един вика "ами то тва само по филмите става", така ще се наложи да се случи и на истина. Малко оф топик като лек пример - преди години бях много изненадан, когато от гимназията ни водеха в един затвор и как той и обитетелите му бяха 1:1 с тези по филмите. Помня още как всичките момичета се бяха струпали в кръг като овце и пищяха
.
Смятам, че тази тема е толкова невероятна и нужна, колкото доста голяма част от останалите във форума.
Бихте ли седяли със скръстени ръце/с пуканки на терасата и да чакате и вас да ви целнат в десятката или ще предприемете нещо драстично?