Автор Тема: За индианските вярвания  (Прочетена 8209 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Andon.Pavlov

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 13
За индианските вярвания
« -: Януари 13, 2011, 10:59:31 am »
здравейте отскоро чета форума и съм наистина възхитен от повечето неща тук. Открай време ми е интересна културата на индианците и техните вярвания, защото смятам, че те са постигнали много повече в духовно отношение от цялата европейски цивилизация. Та въпросът ми е малко специфичен- какво знаете за индианските вярвания и тези животински духове спътници на човек. Дали ви е известна някаква техника за откриването на нашия животински духовен приятел и изобщо всякаква информация за вярванията на индианците.

п.с. не бях сигурен дали темата е за тук или за древни цивилизации, защото въпросът ми не е точно към самата цивилизация на индианците а към вярванията им. ако модераторите преценят да преместят темата. :)

Неактивен cyber

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 116
Re:За индианските вярвания
« Отговор #1 -: Януари 13, 2011, 11:05:39 am »
Обърни се към учението на Карлос Кастанеда. Там описват как шаманите правят магически ритуали.

Неактивен eses

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 898
Re:За индианските вярвания
« Отговор #2 -: Януари 13, 2011, 11:08:26 am »
Това което ми е известно на мен,не знам дали е от индиански вярвания,но ще го споделя. Тези животни ги наричат тотеми.През живота си можеш да имаш много и различни тотеми,а може и само един да е. Начин да разбереш кой ти е тотема е медитация.
Представяш си че се разхождаш в гора и разхождайки се чакаш да видиш животно,което видиш това е твоя тотем.
Моя когато си го правих преди няколко години беше сова.По време на медитацията само тя се яви и аз реших че трябва да ми се затвърди усещането че това ми е тотема,затова продължавах да се оглеждам за други животни.Тогава совата кацна на рамото ми и гледаше назад зад мен.Продължих да опорствам,тя политна напред направи кръг върна се пред лицето ми и започна да размахва криле пред мен.Тогава вече реших,че няма как да е друго.
Моя приятлка с същата медитация,се усетила че тича много бързо и като животно.Наравно с нея видяла да препуска вълк.После пак се превърнала в човек ,но вълка си останал в близост до нея.Дано ти помогнах.

Неактивен eses

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 898
Re:За индианските вярвания
« Отговор #3 -: Януари 13, 2011, 11:11:27 am »
Кастанеда не е учител, а писател,както Умберто Еко,Паулу Коелю и подобни автори.Те могат да те вдъхновят,естествено може и нещо да научиш,но като цяло за мен не са достоверен източник за такива неща.

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 828
Re:За индианските вярвания
« Отговор #4 -: Януари 13, 2011, 11:43:41 am »
"Сега - след като всички големи религии бяха проповядвани и разтълкувани, обяснени от блестящи учени и записани в чудесни книги, доукрасени чрез поетичен език и прикрити зад главозамайващи фрази - човекът пак стои очи в очи с Великата Тайна"

"Сърцето е светилище, чийто център е мястото, в което обитава Великата Тайна. Това е и окото, с което Великата Тайна вижда всичко и с което ние виждаме Великата Тайна. Ако сърцето не е чисто, Великата Тайна не може да бъде видяна. ... Чистият човек побира в сърцето си цялата Вселена"

"Земята не ни принадлежи - ние принадлежим на Земята"

"Всяка стъпка върху Земята трябва да бъде молитва. Ако осъзнаете това, ще вървите по свещен начин"

"Трябва да следваш примера на вълка. Дори когато е изненадан и е принуден да спасява живота си с бягство, той ще намери време да спре и да хвърли още един поглед, преди да побегне отново. Така и ти трябва винаги да хвърляш по един втори поглед върху всичко, което виждаш"

"Свещената Майка-Земя, дърветата и всички останали същества са свидетели на твоите мисли и действия"

"Една единствена съчка се чупи, но снопът от съчки е силен"

"Тези хора създадоха множество закони, които богатите могат да нарушават, но бедните - не. Те вземат имуществото на бедните и слабите, за да го дадат на богатите и на правителството. Сега те искат и нашата Майка – Земята... Не можем да живеем с такива хора.”

“Ние никога не се караме относно религията – тя е нещо лично между отделния човек и Великия Дух”

“Един народ не може да бъде сломен, докато сърцата на жените му не са паднали на земята. Но, ако това стане, няма значение колко са силни воините и колко здрави са техните копия”

“Няма смърт – има само смяна на световете”

“Хората се различават помежду си само по едно – как и доколко ползват даденото им от Създателя”

“Каквото и решение да вземем, ние не забравяме, че то ще повлияе на следващите седем поколения”

“Няма да си възвърнем силата, докато не си възвърнем вярата на дедите си. Никой не може да ти каже как да се молиш и как да живееш. Трябва сам да достигнеш до дървото в центъра на Свещения кръг. Трябва да се подготвиш за това, трябва да откриеш себе си. Трябва сам да намериш думите, с които ще се обърнеш към Силите”

“Животът не е развлечение – животът е свещенодействие”

“Хуморът е животоспасяващо лекарство... Благодарение на него, нас индианците, все още ни има”

“Ако хората живеят дълго време прекалено добре, те стават слаби и безпомощни”

“Когато се изправя на хълма в първите лъчи на Слънцето, аз виждам как то огрява целия свят. Лъчите му възвръщат цветовете и формите и ги изпълват със свещена сила. Аз поемам тази сила и тя ме огрява отвън и отвътре, прави ме роднина на всичко съществуващо. Така аз посрещам раждащия се ден по добър начин”


Цитатите са от книгата:


Препоръчвам я на всички.
« Последна редакция: Януари 13, 2011, 11:44:55 am от Гален »

Неактивен MIND

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 9
Re:За индианските вярвания
« Отговор #5 -: Декември 10, 2011, 21:48:04 pm »
Ужасно много ми хареса последният отговор...искам да попитам понеже много се запалих по индианците..ако може да ми кажете що за хора са те знам че има различни племена някой се продали за нови технологии в войната а някой са воювали за себе си...що за хора са те вярванията са ясни те се молят на звездите и тнт...но варварски племена ли са искам да кажа когато нападат села с европейци убиват ли жени и деца и тнт...? ще се радвам да ми отговорите. :flag_of_truce:

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 516
Re:За индианските вярвания
« Отговор #6 -: Декември 10, 2011, 22:16:51 pm »
Цитат
"Една единствена съчка се чупи, но снопът от съчки е силен"

Това са го преписали от нас европейците и е от 2ри век преди Христос.
От Плутарх знаем, че владетелят на царските скити – Скилур имал много синове. Предчувствайки смъртта си той ги повикал при себе си. Когато всички пристигнали Скилур им наредил да счупят сноп стрели. Разбира се въпреки усилените опити това не се отдало дори на най-силния. Тогава старият цар рекъл- Бъдете като този сноп стрели – винаги заедно, така никой няма да е ви пречупи!
А около 800години по-късно, това го четем и в нашата история. Сега пък и при индианците......Вече имам чувството, че историята е писана от един и същи човек. Ама това е друга тема, върху която можем само да гадаем и да фантазираме ;).
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re:За индианските вярвания
« Отговор #7 -: Декември 11, 2011, 19:17:03 pm »
Нивото на индианците е било нищо, в сравнение с нивото на древните българи. 
Даже някъде бях чел, малкото знания, които индианците имали, са им били дадени наготово. Точно както и при китайците. Та те дори и коня не са познавали. Той е донесен от белите. Също и в Индия. Всичките знания са дошли от белите.

Дори и дадена раса или народ да е в тежък момент и упадък, винаги по постиженията на отделни индивиди може да се съди за потенциала на тази група. Е, нека не звучи грубо, но определено не съм забелязъл някой индианец в днешно време да е постигнал нещо особено. За разлика от българи, например.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен MIND

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 9
Re:За индианските вярвания
« Отговор #8 -: Декември 11, 2011, 20:03:27 pm »
Аз не питам за нашите пра деди.....питах просто за индианците ще се радвам някой който разбира да ми отговори...... :)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27