Ти казваш, че няма ядро от дърпащи конците, аз казвам че има.
Не, казвам, че всъщност нещата
изглеждат като да няма такова ядро. Виж ти какви примери ми даваш.
Примера е с наркотрафика през границите, да речем тази с Турция, от там най-много наркотици се прекарват, Турция и Черно Море.
Във властта винаги има хора, които контролират цялата тази история с наркотиците и всякакъв вид нелегален трафик през нашите граници.
В случая, това което ми показваш изглежда така. Има някаква мафия в Турция, която си намира българска мафия, за да си търгуват наркотици. За да не ги разкрият, че внасят и пласират сред населението, намират някой политик, който да им сложи чадър срещу заплащане и готово. Почти същото е като това, което каза ти, само че сега политика не контролира нещата, а само помага. Политика, естествено също върши престъпления - освен вземането на подкупа, самата работа по осигуряването на чадър е свързана с разни нарушения.
Можеш ли по сигурен начин да познаеш кой от два свързани елемента е водещ и кой подчинен? На първо място в моя вариант на разглеждане е фактора "ламтеж за пари", Той обяснява защо политиците вземат, когато им подадат. Той обяснява защо някои хора са започнали да развиват престъпна дейност. В твоя вариант на разглеждане водещ мотив видимо е желанието за рушене обяснението е как комунистите гледали да заграбят производството и да го ликвидират, вместо да го реализират като печалба. Какъв е смисъла сами да си закопават бизнеса, който са придобили (макар и по нечестен начин)? Какъв е смисъла да срутят държавата, при положение, че и техни близки живеят тука? Нали шуробаджанащината е за това - да се настанят близките по разни постове и да печелят от това? Ако разрушат производството и държавата въобще, къде ще бъдат настанени те и техните близки за да смучат? Не е ли по-изгодно да се поддържа държавата на нещо като средно ниво, за да има винаги приход за тях? Защо все пак те и техните близки са решили окончателно да приключат с България и така да се лишат от постчетата си? Защо биха направили такъв план въобще - каква им е изгодата от него? Изкажи някакво предположение защо им е това? От моята гледна точка изглежда добре обяснено - прави се заради пари и всеки работи за себе си, тоест няма координация.
На мои много близък роднина, 94/та година му предложиха не едно а няколко куфарчета. Той е човек с голям опит във външната търговия, Български кадър е на КГБ, завършил и формирал се в Русия, с много големи контакти в Москва. Съдружник му беше един украинец, който е бивш съветски министър, казва се Дмитрий Старенко. В куфърчетата, парите бяха ПАРТИЙНИ, тоест все още от парите на старата БКП, заедно с това щяха да го издигнат за кмет на Бургас от листата на БСП.
Добре, партийни може да са били, макар да допускам, че след като е станало ясно, че ще се разпада соца, най-вероятно и натовските и китайските и даже зимбабвийските тайни служби са пожелали да си хванат по една или няколко рибки.
Тоест, в твоята хипотеза такива възможности не се предвиждат и все едно ми заявяваш - не, никой друг освен "партията" не е раздавал куфарчета. Мислиш ли? И ако се съгласиш с мен, кажи как познаваш дали куфарчето ти се дава от партиец или от агент на ЦРУ, който твърди, че е партиец.
Или пък в куфарчето е имало разписка лично подписана от Т. Живков?
После го принудиха да излезе извън България, всеки бизнес, който създаваше се нападаше целенасочено първо от ВИС после от трите седмици (Сливен) след това от техните наследници. Тук говоря неща от първо лице единствено число ако забелязваш.
Ами така както го представяш, сигурно не си е плащал рекета. Случвало се е на достатъчно много хора и без да са отказвали куфарчета. Ако са имали нещо против него като личност, да са го убили. Просто ми прилича на погром при неплащане на рекет. Пък и не е много сигурно с какви други дейности се е занимавал, за които може и да не ти е споделил.
Сърбия няма нищо общо, там все още няма демокрация и скоро няма да има, сърбите ще си понесат вината за цялата вреда, която сториха на региона.
Значи, не само Сърбия, но и Русия, Грузия и Армения имаха подобна на нашата съдба. Или война или друг вид разправии и мюсюлмани. И разграбена икономика. Това са общите признаци между православните държави. Съдбата им много се различава от тази на католическите бивши соц страни. Даже Румъния започна прехода с вътрешни въоръжени сблъсъци и с проблем близо до границата - Молдова и Преднестровието Останалите православни пък някак и те като нас не успяха с прехода Украйна, Беларус, Молдова. Да, колкото повече мисля, толкова повече затвърждавам мнението си, че лошата демокрация е явление характерно предимно за православните територии. Единствено Гърция прави изключение, но знаем, че и там нещата вече не са кой-знае колко добре плюс това тя единствена беше под шапката на други господари преди 90-та.
Освен това гледам, че в предишно съобщение си изредил няколко имена и си предположил, че са фигури, спуснати отгоре. Става дума за Каракачанов, Сидеров, Расате и др. Всъщност, за която и личност от прехода да те питам, ще ми кажеш, че са марионетки. Толкова ли е неспособен българския народ да излъчи личности, че се налага да спускат марионетки отгоре? Естествено, ще те разбера ако не искаш да издадеш кои личности са били дейци на вашата съпротива.
Другия въпрос, който имам е за Волжка България. Някой въобще знае ли историята на този район? Българите там са били много отдавна асимилирани. Първо през 13-ти век там са се заселили големи орди монголи след експанзията на Чингиз Хан. После пък руснаците реколонизират обратно на изток. Езика е сменян поне 3 пъти, религията също. Какво е останало от българите там?