Автор Тема: Конспирацията ``Пауър баланс``  (Прочетена 7678 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен sunin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 235
Конспирацията ``Пауър баланс``
« -: Януари 05, 2011, 21:50:09 pm »
Най-накрая конспирацията ``Пауър баланс`` е разкрита. Това което беше ясно на мнозина, стана достояние и на ``стадото``.

Български институции започват проверки на енергийните гривни "Пауър баланс" след публикацията на "24 часа" вчера.

Австралийската комисия по конкуренция и защита на потребителите принуди фирмата производител да пусне в сайта си в Австралия извинение, че в рекламата й има подвеждащи твърдения. Няма надеждно научно доказателство, че гривните дават повече сила, равновесие и гъвкавост, се казва в съобщението.

В понеделник ще в София ще има заседание Комисията за защита на потребителите. Според шефа й Дамян Лазаров най-вероятно ще се търсят основания за т.нар. нелоялна търговска практика заради приписваните свойства на "Пауър баланс", без да са научно доказани. Възможно е да се поиска становището на австралийската комисия.

Комисията за защита на конкуренцията също обмисля да се самосезира и дали рекламата е повлияла върху конкуренцията на този пазар.

Председателят на Националния съвет по саморегулация, в който членува и Асоциацията на рекламните агенции, Ели Герганова каза, че не са постъпили жалби срещу рекламата на гривните. "Вчера (вторник - б. ред.)ми се обади гражданин, за да се консултира какво да прави точно с този продукт. В случая става въпрос за закононарушение - има заблуждаване на потребителя, така че го препратих към комисията за защита на конкуренцията", каза тя.

"24 часа” отиде в официален магазин на "Пауър баланс" в София вчера и видяхме как се демонстрират ефектите от продукта.

Дистрибуторите навсякъде по света имат един и същ модел на демонстрация. Първо ви карат да застанете на един крак и с протегната ръка. Натискат ръката надолу и губите баланс. Забелязахме, че натискът е надолу и навън, далече от опорната точка.

След това ви дават гривната и с нея правят същия тест. Само че натискът е надолу и навътре към опорния крак - така не ви разбалансират. Почти не е възможно да усетите промяната в ъгъла, а ефектът е зашеметяващ. Как да не дадете 78 лв. за уникалната технология.

В сайт за електронна търговия гривни “Пауър баланс” впрочем се продават по 1,38-1,42 долара, показа справка в интернет.

Гривните бяха сред най-модерните аксесоари на звездите през миналата година. Какво казват някои от известните българи с гривни - четете по-долу.

Според Пламен Димитров, председател на дружеството на психолозите у нас, при подобни маркетингови кампании се търсят два основни ефекта. Единият е именно да се "приобщят" към обществото на известните, които ги ползват.

Цената не е малка, но е достъпна, а предметът става "билет за света на звездите".

Удар и гол! Милионите са направени, блажени са вярващите.

Другият ефект, описан от Пламен Димитров, е бягството от реалността. Тези гривни наподобявали талисманите, на които се предписвали магически ефекти.

Не е тайна, че шаманите от хиляди години са ползвали трикове, за да "доказват" магиите си. Само че преместено в съвременния свят, това заблуждение се превръща в т.нар. маркетингов унес.

Няма истински научни факти, проучвания или данни, но хората искат да размахат вълшебна пръчка и проблемите им да изчезнат.

Според Димитров хората, които търсят магически ефекти, са в пъти повече от онези, пожелали квалифицирана помощ от терапевт. Той нарича това поведение “Хари Потър мислене”.

Гривните били най-безобидният вариант за самотерапия. Ужасно опасни били транквилантите, с които масово се тъпче съвременният човек. Но ето, хората ги предпочитат пред терапията. Очаквайте скоро да се появят магически колани например, каза Пламен Димитров. Гривните могат да се продават в аптеки, само ако са регистрирани като медицинско изделие, обясниха от здравното министерство. Запитването бе след сигнал на читатели, че са видели гумените ленти в такъв търговски обект. От ведомството ще направят проверка дали гривните наистина са регистрирани надлежно. (24часа)
Петя Григорова, пиар мениджър на “Пауър баланс България”: Няма нужда от доказателства

- Какво е отношението ви по повод австралийското съобщение за гривните?

- Получихме официално изявление от "Пауър баланс" по отношение на декларацията на австралийския сайт. Напълно се разграничават от нея. Решението да се публикува такова изявление в Австралия е взето от тамошното представителство, а не от централата на "Пауър баланс".

- Къде се намира централата?

- В "Ориндж Каунти", Калифорния, в САЩ. Продуктите са американски. Ние сме взели официалното представителство и ще им изпратим копие на "24 часа", защото сме доста засегната страна предвид заглавието, че гривните са ментета.

Заглавието е подвеждащо и няма нищо общо с австралийската информация. В нея никъде не пише, че гривните са ментета. Така че публикуваното от вас не отговаря на истината. Изказването на австралийския сайт е, че няма научни доказателства, които подкрепят твърденията.

- Вестникът ни е цитирал тези думи.

- Но никъде не се споменава думата fake (от англ. менте). Нито се казва, че продуктът не действа. "Пауър баланс" положи усилия, за да вземе официалното представителство. След това винаги сме работили с официалната информация, която се е подавала от централата към оторизирани дилъри. На българския пазар се появиха много продукти, които не са оригинални, които спекулираха с информацията. Никога "Пауър баланс - България" не е пускало изявление, в което да твърди, че продуктът има медицински доказано действие. Не беше редно да се слага снимка на първа страница и да пише "менте".

- Къде всъщност може да се намери официалната информация за "Пауър баланс - България"?

- На сайта ни - www.powerbalance.bg. В заглавието ни пише, че това е официалната ни страница. Пускали сме статии, с които искахме да предупредим потребителите да влизат само при нас. На нашия сайт е преведен американският. Хората продължават да се доверяват на "Пауър баланс". Самата политика на фирмата е: първо ела, пробвай и след това купи.

- Вие казвате, че няма научни доказателства за действието на гривната?

- Продуктът е такъв, че за него няма нужда от научни доказателства, както няма за хомеопатичните лекарства.

- Как точно действа, какво стимулира?

- Действа се на енергийното поле на тялото. Действието е сходно с теорията на много източни философии. Всичко това го има на сайта ни. Принципът е, че подобрява естествения енергиен поток и по този начин помага на тялото да функционира по-добре. Тъй като всеки човек е индивидуален, затова при всеки действа различно. При едни подобрява гъвкавостта, при други - силата, при трети - друго.

- Има ли срок на действие?

- Смята се, че действа неопределен период на време. Имаше една партида гривни, при които имаше фабричен дефект - прояви се с холограмата. Нарушаваше се целостта й. Всеки продукт, който покаже дефект, сме го сменили на момента.

- Как се различава оригиналната гривна от фалшивата?

- Потребителят, който дотогава не е знаел за продукта, в началото трудно би открил разликата. Обикновено се вижда в кутийката - самите опаковки са по-различни като дизайн. Самата гривна е направена от друг материал. Оригиналните продукти са произведени от 100% хирургичен плат силикон, който е лесноразтегаем, докато продуктите, които не са излезли от фабриките на "Пауър баланс", са от по-твърд материал. Има разлика и в самата холограма. Най-важната разлика е в действието - нашите действат, другите - не. Самият принцип на продажба е директната продажба. Бяхме сформирали няколко точки - в София, Пловдив, Варна, където имаше обучени екипи, които правеха демонстрации на място.

- Къде и как се рекламирате?

- Разчитаме на популяризирането си чрез хората, които са доволни от нас. Ползвали сме реклами на билбордове, но по-скоро за да покажем къде се продават гривните. "Пауър баланс" използва световни лица, но без да им плаща за това. Всички хора, които са носили "Пауър баланс", са го носили не защото сме им платили, а защото са били доволни от продукта.

ЦВЕТЕЛИНА ШЕНЕВА
3000 внесени официално, по света продали 2,5 милиона

3000 бройки от енергийните гривни са внесени официално, сочат данни на агенция ”Митници". Оттам обаче прогнозираха, че реалната бройка вероятно е много по-голяма. Причините - някои вносители най-вероятно са ги обявили просто като пластмасови гривни, други са ги вкарвали от държави в ЕС, при което не са длъжни да ги обявяват на митницата, както и че много хора си ги поръчвали през интернет.

Според данни на в. "Дейли мирър" по света са продадени 2,5 млн. бройки от гривните "Пауър баланс". Ако цената е като тази в България - около 40 евро, това означава, че оборотът на компанията производител е близо 100 млн. долара. (24часа)
Маркетинг като за учебник

Изобретението Power balance е толкова маркетингово успешно, че трябва да влезе в учебниците по реклама редом с кампаниите на "Кока-Кола" и БМВ. Но ефектът е постигнат не с голяма инвестиция в производството и развитието както при други гиганти на пазара, а в... реклама. Тоест плащане на разни звезди да се появяват с гривната тук и там. Power balance са измислени от 28-годишния калифорниец Джош Родармел и брат му Трой преди 3 години. Те поставили "добри честоти" в холограмите и така подобрявали функциите на организма. Колкото и да озадачава това твърдение, досега на него са повярвали над 2,5 млн. души. И всичко това без грам научно доказателство.

Братята обаче не са пионери в правенето на пари от плацебо. Има куп други бижута, които ни помагат да се борим с живота - гривни за баланс "Ай Реню" побеждават стрес и умора срещу 55 лв. Магнитни гривни и колиета "Меркатор" за 65 лв. красят и едновременно с това обогатяват кръвта с кислород заради биомагнитно поле. Те са дело на "световноизвестния" медик проф. Киоши Накагава от Япония.

Всички те обаче отдавна си имат и "ментета". У нас например се появи дубликат на Power balance - "Спорт баланс", който е около 50% по-евтин и незабележимо различен. (24часа)

Кали: Махнах медальона


Имах гривна, но я дадох на сина си. Приятелка ми подари медальон на "Пауър баланс" и го носех, защото много ми харесваше като визия. Днес, като прочетох заглавието на вестника ви, го махнах и си казах: Ето, знаех си, че това е манипулация. Брат ми носи гривна и след месец станиолчето му почерня и той реши, че е заради негативната енергия, която се освобождава от него.

Ива Екимова: Абсолютна загуба на пари

Тези гривни са абсолютна загуба на пари и средства. Същите са, като да сложиш магнитна наколенка за 6,90 лева. Колкото тя ще ти помогне, толкова и гривната. Аз също обаче носих такава, приятелят ми я подари. Тя няма нито балансираща, нито енергизираща сила. Носих моята, докато се скъса. Те са направени от силикон и са подложени на външно влияние.

Мон Дьо: Вълшебна е, с нея по-бързо се наспивам

Нося гривната от една година на ръката си и съм много доволен. Откакто я сложих, се наспивам по-бързо. Тя е вълшебна, защото преди нея ми трябваха 12 часа сън, за да се чувствам бодър и отпочинал, а сега са ми достатъчни само 8 часа на нощ. Предлолагам, че това се дължи на свойствата на "Пауър баланс".

Доц. Борислав Герасимов: Имат плацебо ефект


Положителен ефект може да има (дори до 30% и повече) по т.нар. психологично-плацебо ефект на въздействие. Това е както при доказано лекарство, което, изписано от "голям" лекар, действа, а от неизвестен не. Човешкият мозък е уникален и много сложен орган. Има много сугестивен (самовнушителен) начин на въздействие. (24часа)

Д-р Борислав Ацев: На сърцето помагат диета и спорт

Новите енергийни гривни, доколкото знам, нямат претенции да свалят кръвното налягане. Преди време се говореше, че различни магнитни и други гривни влияят положително на хипертонията. В дългогодишния ми опит съм проследявал многократно кръвното налягане на хора с гривни, но ефект не съм отчитал. След стриктна диета и двигателен режим обаче мнозина оставиха лекарствата.

Източник (24часа)
« Последна редакция: Януари 05, 2011, 21:52:51 pm от sunin »
TRUE OR DEATH

Неактивен MindOrganizer

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 73
Re:Конспирацията ``Пауър баланс``
« Отговор #1 -: Януари 08, 2011, 12:37:33 pm »
Купих си такава гривна от оторизиран магазин в Париж.
След седмица холограмата се изтърка от долната страна на ръката ми, след което я обърнах и след още седмица се изтърка и втората холограма. Трябва да се има предвид, че външният силиконов слой е ненарушен, а се изтъркват самите холограми в него. И така... дали имаше ефект, дали нямаше няма кой да обади, май повече е ефекта плецебо.
Но така... забогатяха и от мен с 35€. :) Да са живи и здрави!

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 919
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Конспирацията ``Пауър баланс``
« Отговор #2 -: Януари 09, 2011, 00:04:37 am »
Разрешете реклама
Фирмен магазин има в един от по новите молове в София, не помня кой точно и на ул. Солунска близо до кьошето с Витошка. Айдеее към оргинала народее ! :flag_of_truce:
Soli Deo Gloria!

Неактивен Дейзи

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re:Конспирацията ``Пауър баланс``
« Отговор #3 -: Януари 12, 2011, 21:30:14 pm »
купих си я за 5 лв от ebay, в последствие се почувствах прецакана, защото същия ден в България бяха внесени няколко хил.бройки за по 50 цента. Когато почнах да я нося, такъв наплив от енергия ме връхлетя, че почнах да страдам от безсъние и се наложи да я сваля. Ползвам я вместо кофеин :lol:. Тъжно ми е, че тази година й изтича срока на годност, но смятам да си купя японския вариант ;D. Знаех си аз, че трябваше да я върна на продавача-имаше опция, че ако не съм доволна може да я върна в 10 дневен срок.

Неактивен Edge of Sanity

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 400
Re:Конспирацията ``Пауър баланс``
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2011, 07:57:08 am »
Моето мнение е че тези гривни напълно не стеимулират никакво поле, НО когато ти кажат " Тази гривна те кара да се чъвстваш добре ! ", ти си мислиш че наистина го прави и така се те самозалъгват, което води до исвода че гривните могат да ти помогнат да се чувстваш по-добре само ако се умствено настроен.
" Trust no one."

Неактивен rebel

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 41
 • I want the truth, for all dimensions !!!
Re:Конспирацията ``Пауър баланс``
« Отговор #5 -: Март 06, 2011, 20:59:51 pm »
Моето мнение е че тези гривни напълно не стеимулират никакво поле, НО когато ти кажат " Тази гривна те кара да се чъвстваш добре ! ", ти си мислиш че наистина го прави и така се те самозалъгват, което води до исвода че гривните могат да ти помогнат да се чувстваш по-добре само ако се умствено настроен.

Пробвал със гривната и без гривната, още от самото начало, при купуването.
Е, с нея се наспивам като пич, оправям си биологичния часовник и все едно съм в казармен режим.
Като седна да пия с нея, се отрязвам почти веднагически, без нея си поркам като смок.
Без гривната ме хваща инсомния, ставам раздразнителен и т.н.
На нова година, седях на масата с двама психолози и двамата ме увещаваха, че било плацебо
ефект и самовнушение...
Лично аз не смятам така !
Усещам благоприятното влияние на гривната.
И аз купих моята от ebay за 5лв и съм супер доволен.
"To boldly go where no man has gone before" Star trek

Неактивен Raw Deal

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re:Конспирацията ``Пауър баланс``
« Отговор #6 -: Март 06, 2011, 23:06:17 pm »
И при мен е кажи-речи същото, но не с някаква "магическа" гривна, а с най-обикновен ръчен часовник на ръката. ;) Без часовника, не съм аз просто...
Dreams are messages from the deep.

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 919
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Конспирацията ``Пауър баланс``
« Отговор #7 -: Март 06, 2011, 23:55:51 pm »
. . . .
Усещам благоприятното влияние на гривната.
И аз купих моята от ebay за 5лв и съм супер доволен.


Ашколсун бабо, Аферим.
Жалко че така не се разрешаваха истински проблеми, болести и конфликти.
Иначе наистина се радвам за вас, за 5 лева резултата е много добър.
Soli Deo Gloria!

Неактивен sunin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 235
Re:Конспирацията ``Пауър баланс``
« Отговор #8 -: Септември 21, 2011, 15:25:07 pm »
Най-голямата измама на 2010 година се оказва продажбата на „вълшебните“ магнитни гривнички Power Balance, известни още и като Sport Balance. Компанията, която ги произвежда, преди броени дни чрез сайта gizmodo.com официално се извини на хилядите си клиенти по цял свят. В официалната декларация производителят съобщава, че „няма достоверни научни доказателства“ за положителния ефект от гривната.

Фирмата дори направи опит да успокои излъганите купувачи, заявявайки, че всички ще си получат парите обратно, ако искат. Но това едва ли важи за България, тъй като у нас никой дистрибутор няма да приеме обратно продукта си, за да угоди на клиента.

Енергийната лентичка Power Balance НЕ подобрява здравословното състояние на тези, които я носят!

Макар за енергийната гривна да се твърди, че помага за балансиране на човешкия организъм, това не е така. Дори да има оздравели хора, които категорично са убедени в „магичния ефект“ на Power Balance, най-вероятно става въпрос за самовнушение. Всеки, който се е поддал на психичната атака, се е почувствал по-добре, ако трябва да съдим по десетките форуми, и не иска да сваля био енергийната си гривничка. Но хората от векове знаят, че плацебото върши чудеса с тялото и духа, за разлика от лекарствата и лентичките Power Balance, които уж са специално изработени от НАСА и първите зайчета“ били именно астронавтите.

Енергийните гривни не помагат

Роналдо и онзи сладур от клипа на Преслава я носят, защо пък аз да не си я купя!?

Сигурно това са си казали повечето хора, станали жертва на поредната измишльотина. Наистина е факт, че световни и български знаменитости като Роналдо, Гара Дембеле, Златка Райкова, Кубрат Пулев и други носят магнитни гривни и ги хвалят. Но нали не си мислите, че те го правят, само защото са „очаровани“ от гениалния продукт? Всеки от тях получава достатъчно пари, за да застане пред обективите и да сипе хвалебствия за въпросните гривни.

Пийте по чаша студена вода, за да балансирате организма си!

Дори да сте един от многото ужилени, които са се доверили на Power Balance, няма какво друго да направите, освен да изпиете една чаша студена вода и да преглътнете поредната измама. Гривната на ръката ви е менте и най-вероятно е изработена от китайски силикон, който не струва 78 лева, а много по-малко!

Източник: http://www.google.bg/url?sa=t&source=web&cd=2&sqi=2&ved=0CEIQtwIwAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.razkritia.com%2F77882%2Fpower-balance-%25D0%25BC%25D0%25B5%25D0%25BD%25D1%2582%25D0%25B5%2F&rct=j&q=power%20balance&ei=TM95TueTBdHY4QSqmqjpDw&usg=AFQjCNGWR2vYtamp0QETOSuNv57nr3kA-A&cad=rja
TRUE OR DEATH

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27