Малко ми е странно да започна тази тема. И не съм сигурна, че трябва да е тук, но ако прецените я преместете.
Интересното ми е Демоните колко са лоши? И реално как могат да бъдат ... преодолени и победени?
От това което съм чела, гледала и мислила излиза, че това са "отлъчени" ангели, които са в услуга на тъмната страна. Както е станало тяхното "обръщане", обаче в нещо лошо от нещо добро, защо да не може да стане обратното?
Мислех си за това във връзка с религията и вярата, понеже преди време (десет години) бях решила да постя по Великден, от начало до край с изповед и причастие. Защото не знам дали сте чували, но повечето хора само постят, но самия цялостен процес по "изкуплението" не го правят.
И тогава преди изповедта от църквата си бях купила едни книжки, където се обясняваше за последната най-тежка седмица преди причастието. Именно тогава Демоните се стараят да изкушат човешката душа и човек да не може да се причисти? Беше ми интересно как ли точно това се случва. Като приемем, че въображението ми е добро и съм гледала филми, но все пак имам рефлексия и не мога до там да си представя нещо в реалността да е толкова изкушаващо.
Реалното вярата е подложена на изпитание. Някои от вас сблъсквал ли се е и с изпитание на вярата си в Бог?
И ми се случи инцидент- обраха жилището, в което бях без да мога нищо да направя.
На следващия ден трябваше да се изповядам, но вечерта след обира един човек (а може би демон)ми забрани да стъпвам в църква и да вярвам повече в Бог!
Беше си страшно- уверявам ви. И мисълта, че ще спра да вярвам ме караше да се чувствам ...слаба, безпомощна ненужна.
Все пак се изповядах, НО не взех причастие. Не пожелах. Чувствах се незаслужила. Понеже чувството е наистина освен необяснимо неприятно- няма с какво да го сравня- никога повече не съм си помисляла да постя. Страх ме е от Демоните.
Може да звучи налудничаво, но аз наистина си мисля, че ако човек не знае същността на доброто в себе си, за да противостои на подобни набези е много лесно да предпочете тъмната страна без да усети или без да му личи... просто в един момент да усеща, че няма добро в себе си, с което да може да противостои.
Каквото и да си мислите ще ми е интересно дали поне сте се замисляли за това колко сте силни срещу Демони.
(а и между друго гледах тва филмче "Ангели и Демони" та там, едва ли не се загатва, ако не й направо натъртва- как всъщност Илюминатите са били от добрите, нооооооо с толкова добри и интелигентни по Земята ще стане скучно. Та църквата се е постарала да е интересно- това е ирония)